AnasayfaBlogBaşarı İçin İlham Verecek 5 Film Önerisi 
Kişisel Gelişim

Başarı İçin İlham Verecek 5 Film Önerisi 

07 Haziran 2020
Puantiyeli elbise giymiş ve gözlük takmış bir kadın, mavi ve sarı bir arka plan üzerinde durmaktadır. Gözleri kısmen kapalı, dümdüz karşıya bakıyor ve saçları topuz yapılmış. Gözlüklerinin ince siyah çerçeveleri var. Elbisenin altına beyaz bir üst giymiştir ve elbisenin gümüş tokalı siyah bir kemeri vardır. Boynunda siyah zemin üzerine beyaz harfli bir halka küpe vardır. Ayrıca resmin sağ üst köşesinde yeşil ve siyah bir logo var.
Film AdıYılıÖzetIMDB Puanı
Umudunu Kaybetme2006Amerika'da yaşayan bir baba (Chris Gardner) ve oğlunun ekonomik zorluklarını ve başarıya ulaşma hikayesini anlatır.8.0
Stajyer201570 yaşındaki emekli bir adamın (Ben Whittaker), gençlerin egemen olduğu bir şirkette stajyer olarak çalışmaya başlamasını ve başarıya ulaşmasını anlatır.7.1
Sosyal Ağ2010Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg'in Facebook'u oluşturma süreci ve kısa sürede başarıya ulaşmasını anlatır.7.7
Para Avcısı2013Jordan Belfort'un Wall Street'teki hızlı yükselişi, büyük başarısı ve sonrasında yaşadığı çöküşü konu edinir.8.2
İnanılmaz Aile - Incredibles2004Süper kahraman ailesinin yaşadığı maceralar ve zorluklar karşısında birlikte nasıl başarılı olduklarını anlatır.8.0

i̇nsanlar kimi zaman filmleri kendilerine örnek olarak alır. filmde anlatılan başarı hikayesinden ders çıkartır. ve insan hayatına uyarlar. başarı filmleri bizim harekete geçmemizi sağlar. bu söylemle yola çıktığımızda sinema sektöründe başarı sağlamış ve insana ilham kaynağı olmuş pek çok film vardır. ancak bazıları vardır ki her kesime hitap eder. sadece her kesime hitap etmekle kalmaz kişilere ders niteliğinde öğüt verir. 

Başarı öyküsü olarak gösterebileceğimiz ve dünyada kabul görmüş 5 film var. Bu 5 film başarı hikayesiyle zirve yaptığını söyleyebiliriz. Oyuncu kadrosuyla beraber sürükleyici olan filmler bizlerin hayatında değişiklik yapmaya yetiyor. En iyi başarı filmleri sizler için iyi geleceğini düşünüyorum. Ayrıca bu yazıda en çok başarı hikayesine sahip 21 filmi listeleyeceğiz. Bu listeyi motive edici filmler olarak da görebiliriz. 

Film AdıÇıkış YılıYönetmenBaşrol OyuncularıBaşarı Hikayesi Özeti
The Pursuit of Happyness2006Gabriele MuccinoWill Smith, Jaden SmithBir baba ve oğulun maddi sıkıntılar ve evsizlikle mücadele ederek hayallerine ulaşma hikayesi.
The Social Network2010David FincherJesse Eisenberg, Andrew GarfieldFacebook'un kuruluşu ve kurucusu Mark Zuckerberg'in başarıya giden yoldaki mücadelesi.
Slumdog Millionaire2008Danny BoyleDev Patel, Freida PintoHindistan'ın yoksul bir mahallesinden gelen genç bir adamın, televizyon yarışma programında başarısı.
The Theory of Everything2014James MarshEddie Redmayne, Felicity JonesÜnlü fizikçi Stephen Hawking'in yaşam hikayesi, başarıları ve ALS hastalığıyla mücadelesi.
The Wolf of Wall Street2013Martin ScorseseLeonardo DiCaprio, Jonah HillBir borsacının finans dünyasında hızlı yükselişi, başarıları ve sonrasındaki düşüşü.
Hidden Figures2016Theodore MelfiTaraji P. Henson, Octavia SpencerNASA'da çalışan üç Afro-Amerikalı kadın matematikçinin uzay yarışında önemli rolleri ve başarıları.
Whiplash2014Damien ChazelleMiles Teller, J.K. SimmonsMüzisyen bir genç ve onun acımasız hocası arasında geçen müzik ve başarıya ulaşma hikayesi.
The Imitation Game2014Morten TyldumBenedict Cumberbatch, Keira Knightleyİkinci Dünya Savaşı sırasında Alman şifrelerini çözen matematikçi Alan Turing'in hikayesi.

Bu tablo, başarı ile ilgili bazı popüler filmleri ve hikayelerini göstermektedir. Bu filmler, başarıya giden yolda karşılaşılan zorlukları ve karakterlerin mücadelelerini çeşitli şekillerde ele alır.

Başarı İçin Kaçırılmayacak 5 Film 

Başarı konulu filmler aynı zamanda birçok festivallerde ödüllere de layık görülür. Bir hikaye anlatması ve ders verici filmler içinde yer alması festivallerin dikkatini çeker. Verdiğimiz film önerilerinin içinde Oscar ödülü almış yapımlarda mevcut. Lafı fazla uzatmadan bu 5 müthiş filme göz atalım. 

The Pursuit of Happyness – Umudunu Kaybetme 

Umudunu kaybetme filmi vizyona 2006 yılında giriş yapmıştır. Başrolünde herkesin ‘’Ben Efsaneyim’’ filminden tanıdığı bir isim var. Will Smith’e The Pursuit of Happyness filminde Chris Gardner karakteri verildi. Oyunculuğun üst düzey çıktığı film gerçek bir başarı hikayesi anlatıyor. Will Smith’in gösterdiği performans sayesinde Altın Küre ve Akademi Ödülleri’nde ‘’En İyi Erkek Oyuncu’’ dalında aday gösterildi. Yapımın yönetmen koltuğunda ise Gabriele Muccino yer alıyor. Film, IMDB’den 8.0 puan almayı başarmıştır. 

Filmin konusunu ele alalım. Film, Amerika’da bir ailenin yaşam öyküsü anlatıyor. Baba Chris Gardner, ailesine bakabilmek için Amerika’da yaşam savaşı veriyor. Gardner’in para kazanma mücadelesinde başına bin bir türlü olaylar meydana geliyor. Baba yine de elinden geleni yapsa da karısı hiçbir zaman mutlu olmuyor. En sonunda kadın, baba ve oğlunu tek ediyor. Artık Gardner ve oğlu yalnız kalıyor. Gardner’ın hayatı ayrılıktan sonra daha da zorlaşıyor. Baba, oğluna daha iyi bir hayat sunabilmek için elinden geleni yapıyor. Umudunu kaybetme, ders verici filmler listesinde izlenmesi gereken bir yerde. 

The Intern – Stajyer 

En iyi başarı filmleri listesinin sonuna geldik. Stajyer adlı film her yaşta çalışmanın nasıl olabileceğini bizlere gösteriyor. Güçlü bir kadroya sahip olan film, sürükleyici hikayeye sahip. 2015 yılında vizyon giren film Amerikan yapımı. Komedi – drama arayanlara Stajyer filmi bire bir film. Başarı konulu filmler arasında muhakkak Stajyer de yer almalı. The Intern filminin IMDB puanı 7.1 

70 yaşındaki Ben Whittaker emekli ve karısını kaybetmiştir. Bir gün markette çalışırken yaşlılara stajyerlik imkanı verileceğini öğrenir. Hemen işe başvuran Whittaker’ın hikayesi burada başlar. Ben Whittaker’ı ünlü oyuncu Robert de Niro canlandırıyor.  

The Social Network – Sosyal Ağ 

2010 yapımı film Mark Zuckerberg’in hayatını ele alıyor. Aslında film Zuckerberg’ten çok Facebook’un ortaya çıkma sürecini beyaz perdeye taşıyor. Günümüzün en popüler bir sosyal medya ağı olan Facebook’un geçtiği süreçler filmde tek tek anlatılıyor. Yönetmen koltuğunda David Fincher yer alırken, senaryo ise Aaron Sorkin’e ait. Film 3 dalda Oscar ödülü almıştır.

Filmde Mark Zuckerberg karakterini Jesse Eisenberg canlandırıyor. The Social Network, IMDB puanı ise 7.7 

2003 yılında Harvard Üniversitesi’nde öğrenci olan Mark Zuckerberg yeni bir fikir ortaya atar. Aynı zamanda bilgisayar programcısı olan Zuckerberg, Facebook üzerinde çalışmaya başlar. Ancak projenin sadece kendine ait olmadığı farklı bir durumla karşılaşır. Proje de kardeşlerinin de parmakları olduğu iddia edilen ve aralarında geçen davayı anlatan film, başarı hikayesiyle dolu.  

The Wolf of Wall Street – Para Avcısı 

Listenin 3. sırasında ise The Wolf of Wall Street adlı film yer alıyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla gişede harika işler çıkaran film oldukça başarılı. The Wolf of Wall Street sadece en iyi başarı filmleri arasında gösterilmez. Film izlenmesi gereken filmler listesinde de yer alıyor. Film, dünya çapında 400 milyon dolara yakın hasılat ile başarısını süslüyor. Ayrıca Oscar adayı olarak gösterilen film, Altın Küre Ödülleri’nde başarı yakaladı. Oyuncu kadrosunda ise Leonardo DiCaprio, Jean Dujardin, Jonah Hill, Matthew McConaughey ve Margot Robbie gibi isimler yer almaktadır. Filmin IMDB puanı 8.2 

Para Avcısı filmi Amerika menşeili olup 2013 yılında vizyonda kendini göstermiştir. Film Jordan Belfort’un gerçek yaşam hikayesinden esinlenerek yapılmıştır. Belfort’u filmde Leonardo DiCaprio canlandırmıştır. Jordan Belfort, henüz 22 yaşında bir gençtir. Her genç gibi zengin olmak ister. Belfort zengin olma hırsıyla ilk önce Wall Street daha sonrasında Oakmont firmasında CEO olarak görev yapar. Ancak lüks hayata düşkünlüğü ile kazandığı parayı kısa sürede harcar. Ders verici filmler olarak da öne çıkan yapım, izleyenleri ekran başına kitliyor. 

Steve Jobs 

Apple kurucusu Steve Jobs’un hayatını vizyona taşıyor. Film ayrıca Walter Isaacson’un kaleme aldığı ‘’Steve Jobs’’ kitabından esinlenmiştir. Apple’ın nasıl geliştiği ve bu zamana kadar geldiği süreci filmde gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca Apple şirketi içinde yaşanılan sıkıntılar ve Steve Jobs’un şirketten atılması da filmde yer almıştır. Steve Jobs’u, Michael Feassbender canlandırıyor. Steve Jobs filmi 2015 yılında vizyona girmiştir. Film IMDB’den 7.2 puan almış. 

En Çok Başarı Hikayesine Sahip 21 Film 

  1. 3 İdiots – 3 Aptal / 2009 

  2. Catch Me If You Can – Sıkıysa Yakala / 2002 

  3. Bhaag Milkha Bhaag – Koş Milkha Koş / 2013 

  4. The Walk – Tehlikeli Yürüyüş / 2015 

  5. The Great Debaters – Muhteşem Münazaracılar / 2007 

  6. Moneyball – Kazanma Sanatı / 2011 

  7. The Big Short - Büyük Açık / 2015 

  8. Into The Wild – Özgürlük Yolu / 2007 

  9. Dallas Buyers Club – Sınırsızlar Kulübü / 2013 

  10. Hidden Figures – / 2016 

  11. Like Stars On Earth – Her Çocuk Özeldir / 2007 

  12. The World’s Fastest Indian – Efsane Adam / 2005 

  13. Soul Surfer – Dalgalara Karşı / 2001 

  14. Thank You For Smoking – Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler / 2005 

  15. Whiplash / 2014 

  16. The Internship – Genç Çıraklar / 2013 

  17. Amazing Grace – Özgürlüğün Şarkısı / 2006 

  18. Rush – Zafere Hücum /2013 

  19. Dangal – Güreş / 2016 

  20. Freedom Writers – Özgürlük Yazarları / 2007 

  21. Invictus – Yenilmez / 2009 

Umudunu Kaybetme, 2006, Amerika'da yaşayan bir baba (Chris Gardner) ve oğlunun ekonomik zorluklarını ve başarıya ulaşma hikayesini anlatır, 80, Stajyer, 2015, 70 yaşındaki emekli bir adamın (Ben Whittaker), gençlerin egemen olduğu bir şirkette stajyer olarak çalışmaya başlamasını ve başarıya ulaşmasını anlatır, 71, Sosyal Ağ, 2010, Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg'in Facebook'u oluşturma süreci ve kısa sürede başarıya ulaşmasını anlatır, 77, Para Avcısı, 2013, Jordan Belfort'un Wall Street'teki hızlı yükselişi, büyük başarısı ve sonrasında yaşadığı çöküşü konu edinir, 82, İnanılmaz Aile - Incredibles, 2004, Süper kahraman ailesinin yaşadığı maceralar ve zorluklar karşısında birlikte nasıl başarılı olduklarını anlatır, 80
en iyi başarı filmleri başarı filmleri motive edici filmler ders verici filmler başarı konulu filmler The Pursuit of Happyness Will Smith Jaden Smith The Social Network Facebook Mark Zuckerberg Slumdog Millionaire Dev Patel Freida Pinto The Theory of Everything Stephen Hawking ALS The Wolf of Wall Street Leonardo DiCaprio Hidden Figures Taraji P. Henson Octavia Spencer Whiplash Miles Teller The Imitation Game Benedict Cumberbatch Keira Knightley başarı hikayeleri ilham veren filmler motivasyon başarıya giden yol hayat hikayesi filmleri.
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde tripod üzerine monte edilmiş bir film kamerası ve sağında siyah ve sarı dikdörtgen bir nesne görülüyor. Film kamerası bir film projektörüyle donatılmış ve etrafına birkaç film şeridi yerleştirilmiş. Kamera ve sehpa metalden yapılmış gibi görünmekte, kamera üzerinde çeşitli düğmeler ve düğmeler görülmektedir. Tripod, çeşitli açılara ve yüksekliklere izin verecek şekilde ayarlanabilir. Görüntü yüksek bir açıdan çerçevelenmiş, kameranın ve çevresindeki alanın net bir görüntüsünü sağlıyor. Arka plan bulanıklaştırılarak film kamerasına ve ilgili aksesuarlarına odaklanılır.
Kişisel Gelişim

İzlemeniz Gereken 5 En İyi Kısa Film

03 Haziran 2020
Bu görüntü, üzerinde bir kuşun uçtuğu bir film şeridini tasvir etmektedir. Kuş gökyüzüne karşı siluet halindedir ve kanatlarını açmıştır. Film şeridi bulanık ve hafifçe odak dışı görünüyor. Gökyüzü güzel bir turuncu ve pembe gün batımıdır, arka planda uzun otlar ve ağaçlar görünür. Bir kuş sürüsü de aynı yönde uçuyor, birkaçı ön plandaki kuşun arkasında, birkaçı da önünde. Güneş gökyüzünde alçakta, görüntüye huzurlu ve sakin bir his veriyor. Film şeridi uzaklara doğru devam ediyor ve renkler soluyor. Doğanın güzelliğini ve uçuş özgürlüğünü yakalayan çarpıcı bir sahne.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Filmleri Nelerdir?

10 Aralık 2019