AnasayfaBlogBankacılık Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Bankacılık Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

13 Temmuz 2023
Görsel sanat türü olarak dijital illüstrasyonun seçildiği bu eserde, modern bankacılık sektörünün ikonik noktalarının bu alandaki en yaygın İngilizce terimler ve kelimelere ayrılmış alanları gösterilmekte. Resmin ortasında güneş ışığına maruz bırakılmış uçuşan kağıtlar var ki bunlar en kapsamlı ve sık kullanılan bankacılık ve finans terimleri ile işaretlenmiş. Sağ alt köşedeki bankacı karakteri, İngilizce kelimeleri sofistike ve ilgilenmiş şekilde incelerken, sol üst köşede genişleyen dünya haritası uluslararası bankacılık ve iş dünyasının genişlemesini temsil ediyor. Her iki karakterde de kararlı dudak çizgisi ve keskin bakışlar, finansal okuryazarlığın arttığına dair bir mesaj veriyor. 8000 kelvin tonlarında ışıkla, geniş bir görünüm veren atmosfer, bayat ve kurumsal bir görüntü yerine enerjik ve dinamik bir hava yaratmak amacıyla tercih edildi. Renklere bağlı bir ortamdansa, kaliteli ve bilgili bir atmosfer yaratılıyor.
İngilizce KelimeTürkçe KarşılığıAçıklama
AccountHesapFinansal işlemlerin gerçekleştirildiği banka kaydıdır.
BankingBankacılıkPara ve kredi işlemlerinin yapıldığı sektör.
FinanceFinansPara, kredi ve diğer finansal işlemlerle ilgilenen bilim dalıdır.
CurrencyDövizBir ülkenin ödeme aracı olan kağıt para ve madeni paralardır.
InvestmentYatırımPara, zaman veya çaba sarf ederek gelecekte kazanç sağlama amacıyla yapılan eylem.
CreditKrediHerhangi bir mali kurumun, bir kişi veya kuruma belirli bir süre için para ödünç vermesi.
InterestFaizPara borç verme veya borç alma karşılığında ödenen ücret.
EconomyEkonomiBir toplumda veya bölgede üretim, dağıtım ve tüketim etkinliklerini inceleyen bir bilim dalıdır.
LoanBorçBelirli bir süre sonra geri ödemek üzere alınan para.
AssetVarlıkBir bireyin veya kuruluşun mülkiyetinde olan ve para olarak ölçülebilen her şey.

Bankacılık sektörü, özellikle küreselleşmenin etkisiyle ciddi anlamda İngilizce kelime ve deyimlerle doludur. Bu yazıda bankacılık sektöründe sıklıkla kullanılan bazı İngilizce kelimeler ve bu kelimelerin karşılıklarını anlamaya çalışacağız.

Bankacılık Sektörü İngilizce Jargonu

Bankacılıkla ilgilenen bir profesyonel ya da bu alanda bilgi edinmek isteyen birisi için İngilizce, bir gerekliliktir. Nedeni ise uluslararası bankacılık ve finans dünyasının dilinin İngilizce olmasıdır. Bu sebeple, özellikle bankacılık işlemleri, dünya ekonomik endeksi, döviz kurları, yatırım fırsatları ve ekonomi politikaları gibi alanlarda bilgi ve iletişim sağlayabilmek için bu İngilizce terimlerin bilinmesi gerekmektedir.

Şimdi gelin, bankacılık sektöründe en çok kullanılan İngilizce kelimeleri ve Türkçe karşılıklarını inceleyelim.

- 'Account' (Hesap): Finansal işlemlerin gerçekleştirildiği banka kaydıdır.
- 'Loan' (Kredi): Bankanın belirli bir süreliğine, belirli bir miktarı müşteriye, faiz karşılığı ödünç vermesi durumudur.
- 'Interest' (Faiz): Borç verenin borçtan kazandığı paradır.
- 'Deposit' (Mevduat): Müşterinin bankaya emanet verdiği paradır.
- 'Credit' (Kredi): Banka tarafından belli bir süreliğine müşteriye ödünç olarak verilen paradır.
- 'Currency' (Para Birimi): Bir ülkenin yasal ödeme aracıdır.
- 'Investment' (Yatırım): Para biriktirme ve büyütme amacıyla yapılan işlemle.

Her ne kadar bankacılık sektöründe oldukça fazla İngilizce terim karşımıza çıksa da, bu terimlerin çoğu belirli bir standarda bağlı olarak belli başlı kelimeler üzerinden döner. Yani bankacılık sektörü için genel bir İngilizce kelime havuzundan bahsedebiliriz. Ve bu havuz, üzerinde durduğumuz bu kelimeler ve daha fazlasıyla doludur.

Sonuç olarak, bankacılık sektöründe İngilizce kelimelerin bilinmesi ve kullanılması, sektörden tam anlamıyla yararlanabilmek ve global olarak rekabet edebilmek adına önemlidir. Haliyle, bu dil bilgisini edinmek, bu sektördeki profesyoneller ya da bu alanda ilerlemeyi düşünenler için elzem olacaktır.



Sonuç olarak, küresel düzeyde rekabet edebilen bir bankacılık profesyoneli olmak için İngilizce jargonu önemli ve gereklidir. Bahsettiğimiz kelimeler ve daha fazlasını İngilizce kurslarımızda (İngilizce A1-A2, İngilizce B1-B2, İngilizce C1-C2, Sıfırdan İngilizce) detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Bu kurslarla, sektörün dilini kesinlikle öğreneceksiniz ve bankacılık dünyasında daha rahat ve emin adımlar atabileceksiniz.

Account, Hesap, Finansal işlemlerin gerçekleştirildiği banka kaydıdır, Banking, Bankacılık, Para ve kredi işlemlerinin yapıldığı sektör, Finance, Finans, Para, kredi ve diğer finansal işlemlerle ilgilenen bilim dalıdır, Currency, Döviz, Bir ülkenin ödeme aracı olan kağıt para ve madeni paralardır, Investment, Yatırım, Para, zaman veya çaba sarf ederek gelecekte kazanç sağlama amacıyla yapılan eylem, Credit, Kredi, Herhangi bir mali kurumun, bir kişi veya kuruma belirli bir süre için para ödünç vermesi, Interest, Faiz, Para borç verme veya borç alma karşılığında ödenen ücret, Economy, Ekonomi, Bir toplumda veya bölgede üretim, dağıtım ve tüketim etkinliklerini inceleyen bir bilim dalıdır, Loan, Borç, Belirli bir süre sonra geri ödemek üzere alınan para, Asset, Varlık, Bir bireyin veya kuruluşun mülkiyetinde olan ve para olarak ölçülebilen her şey
Bankacılık Sektörü İngilizce Jargonu küreselleşme kelime deyim profesyonel uluslararası finans dil işlemler dünya ekonomik endeks döviz kurları yatırım fırsatları ekonomi politikaları bilgi iletişim terimler Account Hesap Finansal işlemler banka Loan Kredi miktar müşteri faiz ödünç Interest Borç para Deposit Mevduat emanet Credit ödünç Currency Para Birimi ülke yasal ödeme aracı Investment biriktirme büyütme standard kelime havuz global rekabet dil bilgisi profesyoneller.
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.