AnasayfaBlogAnahtar Kelime Nedir?
SEO

Anahtar Kelime Nedir?

30 Aralık 2019
Bilgisayar klavyesinde yazı yazan bir insan elinin yakın plan çekimi. El ön planda, klavye ise arka planda. Tuşlar siyah harflerle beyazdır ve parmaklar yazma pozisyonundadır. Görüntüde hafif bir bulanıklık var ve renkler soluk. El hafifçe merkezin dışındadır ve görüntüye hafif bir hareket ve dinamizm hissi verir. El hareket ettikçe tuşlara basılır ve tuşlar yumuşak mavi bir ışıkla aydınlatılır. Tuşlara hızlı ve hassas bir hareketle basılarak benzersiz ve büyüleyici bir an yaratılıyor.
KonuAçıklamaÖnem
Anahtar Kelime Nedir?Anahtar kelime, içeriğinizin konusunu tanımlayan terimlerdir. SEO açısından, kullanıcıların arama motorlarına girdiği kelimeler veya kelime öbekleridir.Arama motorlarında sıralama için önemlidir. Belirli bir anahtar kelime kullanıldığında, kullanıcıların sitenizi bulma şansı artar.
Nasıl Kullanılır?Anahtar kelimeler web sitenizdeki içerikle alakalı olmalıdır. Kullanıcıları sitenize çekmek için, sunduğunuz hizmetler veya bilgilerle alakalı terimler arama motorlarına girilmeli.Kullanıcıların aramalarında siteyi bulabilmesi için gereklidir.
Organik TrafikOrganik trafik, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek sonuçları seçen arama motorlarının algoritmalarının ürettiği trafiktir.Organik trafik, sitenin görünürlüğünü ve arama sonuçlarında yerini artırır.
Uzun Kuyruklu Anahtar KelimeUzun kuyruklu anahtar kelime, belirli bir konuyu daha ayrıntılı tanımlayan anahtar kelime öbekleridir.Daha spesifik aramalar için daha fazla trafik çeker ve genel anahtar kelimelere kıyasla daha az rekabet içerir.
Site İçinde Anahtar Kelime KullanmaBotların ve kullanıcıların içerikleri kolayca bulabilmesi için sitenin her sayfasında anahtar kelimeler kullanılmalıdır.Web site içindeki içeriğin arama motorları tarafından kolaylıkla bulunabilmesini sağlar.
SEOSEO (Arama Motoru Optimizasyonu), sitenizin arama motorlarında daha iyi bir sıralama elde etmesi için kullanılan teknikler ve stratejilerdir.Daha yüksek organik trafiğe ve görünürlüğe yol açabilir.
RekabetAnahtar kelime rekabeti, belirli bir anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği için birçok site olduğunda olur.Yüksek rekabetli anahtar kelimeler, sıralamaları zorlaştırarak site trafiğini etkileyebilir.
Arama HacmiArama hacmi, belirli bir zaman diliminde belirli bir anahtar kelimenin ne kadar arandığının bir ölçüsüdür.Yüksek arama hacmi, genellikle yüksek trafik potansiyeli anlamına gelir, ancak aynı zamanda genellikle yüksek rekabet ile ilişkilidir.
Arama NiyetiArama niyeti, bir kullanıcının bir arama motoruna bir anahtar kelime girerken neyi bulmayı umduğunu belirtir.Doğru arama niyetini bilmek, daha alakalı trafik elde etmek ve kullanıcıları sitenizde daha uzun süre tutmak için önemlidir.
Ana Anahtar KelimeAna anahtar kelime, genel bir konu veya kavramı temsil eden bir anahtar kelime veya kelime öbeğidir.Ana anahtar kelimeler, geniş bir arama hacmi çekme potansiyeli sunar, ancak genellikle yüksek derecede rekabetle ilişkilidir.

Anahtar kelime, içeriğinizin ne hakkında olduğunu tanımlayan fikirler ve konulardır. SEO açısından, arama yapanların, internet arama motorlarına girdiği kelimeler ve kelime öbekleridir. Bir web sitesi sahibi veya içerik yazarı olarak, web sitenizdeki anahtar kelimelerin kullanıcıların aradıklarıyla alakalı olmasını istersiniz. Böylece arama sonuçları arasında içeriğinizi bulma şansları artar. Başka bir deyişle, kullanıcıların sizi bulmasını kolaylaştırmak için sunduğunuz ürünleri, hizmetleri veya bilgileri nasıl aradıklarını bilmeniz gerekir; aksi takdirde, arama motorundaki diğer birçok sayfadan birine inerler.

Anahtar kelime, SEO'nun ana unsurlarından biridir. Bu nedenle, bir anahtar kelime listesi geliştirmek, herhangi bir arama motoru optimizasyonun girişiminin ilk ve en önemli adımlarından biridir. İnternet arama motorları için optimize edilmiş bir web sitesi, potansiyel ziyaretçi tabanı olarak internet arama motorlarını sitenize bağlamaya yardımcı olan SEO anahtar kelimesi ile aynı dili konuşur.

Anahtar Kelime Nedir? Nasıl Kullanılır? 

Anahtar kelime önemlidir, çünkü bir anahtar kelime insanların aradıkları ile ihtiyaçlarını karşılamak için sağladığınız içerik arasındaki bağlantıdır. İnternet arama motorlarında sıralamadaki amaç, SERP olarak adlandırılan arama motoru sonuç sayfalarından sitenize organik trafik çekmektir. İçeriğinize dahil ettiğiniz bir anahtar kelime web siteniz için ne tür bir trafiğe sahip olacağınızı belirler.

Örneğin, bir golf dükkanınız varsa, yeni kulüpler anahtar kelimesi için sıralama yapmak isteyebilirsiniz. Ancak dikkatli değilseniz, yeni kulüpler anahtar kelimesi insanları hava karardıktan sonra dans edecek yeni bir yer bulmakla ilgilenen trafiğe çekebilir. Anahtar kelime içeriğinizle ilgili olduğu kadar kitleniz ile de ilişkilidir, çünkü sunduğunuz içeriği bazılarının istediklerinden biraz farklı bir şekilde tanımlayabilirsiniz.

Organik olarak iyi sıralanan ve ziyaretçileri sitenize çeken içerik oluşturmak için, bu ziyaretçilerin ihtiyaçlarını, kullandıkları dili ve aradıkları içerik türünü anlamanız gerekir. Bunu, müşterilerinizle konuşarak, forumları ve topluluk gruplarını sık sık arayarak ve anahtar kelime gezgini gibi bir araçla kendi anahtar kelime araştırmanızı yaparak sağlayabilirsiniz.

Organik Trafik Nedir?

Organik trafik,  internet arama motorlarının algoritmalarının, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek sonuçları seçmesidir. Organik trafik, bir internet arama motorundan bir web sitesine yapılan, doğal olarak kazanılan ziyaretleri ölçer. Organik olarak kategorize edilen ziyaretçiler, internette Google veya Bing gibi bir internet arama motoruyla arama yaptıktan sonra web sitenize girer.

Organik trafik, tüm arama trafiğinin % 94,95'ini veya toplam trafiğin % 35,21'ini temsil eder. Reklamlar genellikle ekranın üst kısmındaki tüm içeriği kaplamasına rağmen, toplam trafiğin yalnızca %1,97'sinin ücretli reklamları tıklayan kullanıcılardan geldiği bilinmektedir. Anahtar kelime ve organik trafik ilişkisi, yalnızca ücretli reklamlardan daha etkili değil, aynı zamanda daha uygun maliyetlidir.

Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime Nedir?

Anahtar kelime kısa fakat içerik olarak geniş kapsamlı olabilir. Bunlara genellikle ana anahtar kelime denir. Bazen de bir anahtar kelime birkaç terimin daha spesifik bir kombinasyonu olabilir. Bunlar da genellikle uzun kuyruklu anahtar kelime olarak adlandırılır. 

Tekil anahtar kelimeler, genellikle cazip derecede yüksek arama hacmine sahip oldukları için nihai hedefiniz gibi görünebilir. Bununla birlikte, çoğunlukla oldukça zorlu bir rekabet söz konusudur. Butik giyim mağazanızın kıyafetler anahtar kelimesi ile üst sıralara ulaşmasını isteyebilirsiniz. Fakat ünlü markaların üstünde olmak oldukça zor olacaktır.

Güçlü rekabetin yanı sıra, tekil anahtar kelime sinir bozucu olabilir. Birisi köpek anahtar kelimesi için arama yapıyorsa, köpek ırkları listesi, köpek maması hakkında bilgi, köpek tasması satın almak için bir yer veya sadece köpeklerin sevimli fotoğraflarını içeren bir site isteyip istemediklerini bilmiyorsunuzdur. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin amacı genellikle daha açık bir şekilde tanımlanır. Örneğin, bir köpek yavrusu için en iyi organik köpek maması veya ucuz köpek yürüyüşü İstanbul gibi uzun kuyruklu anahtar kelimeler ile kullanıcıların hedefi on ikiden vurmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, uzun kuyruklu anahtar kelimelerin daha az rekabete sahip olduğunu ve daha küçük bir sitenin girip SERP'lerde iz bırakabileceğini göreceksiniz.

İnternet Sitesinde Anahtar Kelime Kullanma

İnternet sitenize sadece anahtar kelime atamanız iyi bir fikir değildir. İlgi çekici içerik oluşturmak, yalnızca Google'daki robot arkadaşlarımıza ipuçları göndermekle kalmayıp gerçek kişilere gerçek değer sağlamakla ilgilidir. Başlamak için izlemeniz gereken bazı temel anahtar kelime kullanım kuralları vardır. Sitenizin her sayfasında botların ve insanların normalde onlara peşinde olduklarına dair güvence vermeyi düşündükleri alanlarda benzersiz anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

Bu, hem başlık etiketini hem de içeriğinizin gövdesini oluşturur ve bu da önemli bir noktaya işaret eder; tık tuzağı. İçeriğiniz için anormal derecede belirsiz başlıklar sunarak daha fazla tıklamayı cazip hale getirmenin iyi bir fikir olduğuna inanabilirsiniz, ancak sayfanın gerçekte ne hakkında olduğunu gizleyerek, anahtar kelimelerin bazılarının kapsamından çıkmış olursunuz.

Ayrıca, birincil anahtar kelimenizi URL'nizde, sayfadaki bir H1 etiketinde, sayfadaki meta açıklamada ve sayfadaki resimlerin alt niteliklerinde kullanabilirsiniz. Tüm bu yerler içeriğinizin gerçekten ne hakkında olduğu ile ilgili olarak internet arama motorları üzerine ipucu verecektir. Anahtar kelimenizi bu alanlarda kullanmak, içeriğinizi aramalara hedeflemenin en temel yoludur. Sizi hemen sonuçların üstüne çekmeyecek, fakat bu temel adımları atmamak sizi başka yollar nedeniyle sıralamanızdan alıkoyabilir.

Bir İçerik Stratejisi Formüle Etmek İçin Anahtar Kelime Kullanma

Genellikle, bir anahtar kelime ile başlayabilir ve bu anahtar kelime etrafında bir içerik oluşturabilirsiniz, ancak bazen içeriğiniz zaten vardır ve anahtar kelime ile nasıl eşleştirileceğini bulmanız gerekir. Bunu yapmak için, anahtar kelime haritası oluşturmak ile işe başlayın. Bu haritayı oluşturmak, mevcut içeriğinizin etkisini anlamanıza ve doldurulması gereken zayıf bağlantıları veya boşlukları belirlemenize yardımcı olabilir.

Anahtar kelime sitenizin her sayfasını tanımladığından, anahtar kelimeyi içeriğinizi düzenlemek ve bir strateji oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bunu yapmanın en temel yolu, bir çalışma tablosu oluşturmak ve her içerik için birincil anahtar kelimenizi tanımlamaktır. Ardından sayfanızı kendi gereksinimlerinize göre oluşturabilir, anahtar kelime arama hacmi, organik trafik, sayfa yetkisi ve işletmeniz için önemli olan diğer metrikleri ekleyebilirsiniz.

İdeal olarak, web sitenizdeki her sayfanın benzersiz bir birincil anahtar kelimeyi hedeflemesini istersiniz. Genel olarak konuşursak, ana sayfanız çok geniş bir endüstri terimini hedefleyecek ve kategori sayfaları, ürün sayfaları ve makaleler oluşturdukça daha spesifik ihtiyaçları hedeflemeye başlayacaktır.

Web sitenizin ve ürettiğiniz içeriklerin internet arama motorlarında en üst sıralarda görünmelerini hedefliyorsanız, ama bir türlü bu hedefe ulaşamıyorsanız belki de bir yerlerde bir yanlış yapıyorsunuzdur. Enstitü tarafından sunulan online eğitimler ile bu yanlışların ne olduğunu öğrenebilir ve kısa sürede hedeflerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Ücretsiz içerik editörlüğü eğitimi ile son dönemlerde dijital dünyada etkin biçimde kullanılan online içerik yaratmanın temellerini öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra düşüncelerinizi online bir ortamda milyonlarca insanla paylaşmak istiyorsanız blog yazarlığı eğitimi tam size göredir. Anlatmak istediklerinizi doğru ve akıcı bir şekilde karşı tarafa aktarmak için ise yaratıcı yazarlık eğitimindeki yerinizi alın. Yazma becerinizi geliştirecek bu eğitimlerin yanı sıra SEO eğitimi size hedef kitlenize uygun bir dil kullanma ve internet arama motorlarında üst sıralarda yerinizi alma konusunda yol gösterecektir. Canlı dersler, videolar ve ders dokümanları ile desteklenen eğitimler sonunda sertifika sahibi olacağınızı da unutmayın.

Anahtar Kelime Nedir?, Anahtar kelime, içeriğinizin konusunu tanımlayan terimlerdir SEO açısından, kullanıcıların arama motorlarına girdiği kelimeler veya kelime öbekleridir, Arama motorlarında sıralama için önemlidir Belirli bir anahtar kelime kullanıldığında, kullanıcıların sitenizi bulma şansı artar, Nasıl Kullanılır?, Anahtar kelimeler web sitenizdeki içerikle alakalı olmalıdır Kullanıcıları sitenize çekmek için, sunduğunuz hizmetler veya bilgilerle alakalı terimler arama motorlarına girilmeli, Kullanıcıların aramalarında siteyi bulabilmesi için gereklidir, Organik Trafik, Organik trafik, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek sonuçları seçen arama motorlarının algoritmalarının ürettiği trafiktir, Organik trafik, sitenin görünürlüğünü ve arama sonuçlarında yerini artırır, Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime, Uzun kuyruklu anahtar kelime, belirli bir konuyu daha ayrıntılı tanımlayan anahtar kelime öbekleridir, Daha spesifik aramalar için daha fazla trafik çeker ve genel anahtar kelimelere kıyasla daha az rekabet içerir, Site İçinde Anahtar Kelime Kullanma, Botların ve kullanıcıların içerikleri kolayca bulabilmesi için sitenin her sayfasında anahtar kelimeler kullanılmalıdır, Web site içindeki içeriğin arama motorları tarafından kolaylıkla bulunabilmesini sağlar, SEO, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), sitenizin arama motorlarında daha iyi bir sıralama elde etmesi için kullanılan teknikler ve stratejilerdir, Daha yüksek organik trafiğe ve görünürlüğe yol açabilir, Rekabet, Anahtar kelime rekabeti, belirli bir anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği için birçok site olduğunda olur, Yüksek rekabetli anahtar kelimeler, sıralamaları zorlaştırarak site trafiğini etkileyebilir, Arama Hacmi, Arama hacmi, belirli bir zaman diliminde belirli bir anahtar kelimenin ne kadar arandığının bir ölçüsüdür, Yüksek arama hacmi, genellikle yüksek trafik potansiyeli anlamına gelir, ancak aynı zamanda genellikle yüksek rekabet ile ilişkilidir, Arama Niyeti, Arama niyeti, bir kullanıcının bir arama motoruna bir anahtar kelime girerken neyi bulmayı umduğunu belirtir, Doğru arama niyetini bilmek, daha alakalı trafik elde etmek ve kullanıcıları sitenizde daha uzun süre tutmak için önemlidir, Ana Anahtar Kelime, Ana anahtar kelime, genel bir konu veya kavramı temsil eden bir anahtar kelime veya kelime öbeğidir, Ana anahtar kelimeler, geniş bir arama hacmi çekme potansiyeli sunar, ancak genellikle yüksek derecede rekabetle ilişkilidir
SEO uzun kuyruklu anahtar kelime internet arama motorları organik trafik online eğitimler sertifika
Uzun, koyu kahverengi saçları sırtının ortasına kadar uzanan genç bir kadın. Saçları hafif dalgalı ve ortadan ayrılmış. Memnun bir ifadesi var ve beyaz yakalı açık mavi bir bluz giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, parlak, sarı bir duvarın önünde duruyor. Odanın ışığı yumuşak ve yüz hatlarını vurgulayarak ona neredeyse ruhani bir görünüm veriyor. Gözleri koyu kahverengi ve dudakları hafifçe ayrılmış, gülümsüyor.
İrem Elitez
Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867