AnasayfaBlog2025 Yılının Meslekleri
Meslekler

2025 Yılının Meslekleri

06 Temmuz 2021
Bir adam kafasında baretle bir dizi güneş panelinin önünde duruyor. Yeşil bir gömlek ve baretin koyu mavisiyle kontrast oluşturan turuncu pantolon askıları giyiyor. Yüzü çoğunlukla şapkanın siperliği tarafından gizlenmiş, ancak bakışlarının odağı ileriye dönük. Arka planda, baretli birkaç adam daha bir rüzgâr türbininin yanında duruyor. Gökyüzü, yenilenebilir enerjinin bol olduğu bir alana işaret eden birkaç başka türbinle noktalı. Adamın güvenlik yeleği köşede görülebiliyor ve ekstra bir koruma katmanı ekliyor. Bu resim, kendini temiz ve sürdürülebilir bir geleceğe adamış bir insanın ruhunu yansıtıyor.
MeslekMesleğin TanımıGelecek Perspektifi
Rüzgâr Enerji Kaynakları Teknik UzmanıRüzgâr enerjisi sektöründe rüzgar türbinlerinin bakım, kurulum ve onarım işlerinden sorumlu uzman.Rüzgar türbinleri ekonomik açıdan karlı bir yatırım olarak tercih ediliyor. Bu sektörde teknik servis uzmanlarına gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacak.
Güneş Paneli Kurulum UzmanıGüneş enerjisi sektöründe güneş paneli montaj ve tesisat işlerinden sorumlu uzman.Güneş enerjisinin kullanımı arttıkça bu alanda uzman kişilere ihtiyaç giderek artacak.
İstatistik UzmanıBir iş yerinin performans analizi, komisyon ve prim hesaplarının yapılması, iş sağlama gibi mali işlerden sorumlu uzman.2025 yılında iş yeri mali analizlerini ‘’istatistik uzmanı’’ yönetimine geçme ihtimali oldukça kuvvetli.
Yazılım ve Uygulama Geliştirme UzmanıÖzgün ve benzersiz android uygulamalarını geliştirebilen, iş yerlerinin teknolojik ihtiyaçlarını destekleyici nitelikte programlar geliştirebilen uzman.Önümüzdeki yıllarda, yazılım uzmanlarına ve dolayısıyla yazılım eğitmenlerine iş dünyası daha açık hale gelecektir.
Pazarlama ve Satış AnalistiÇalıştığı firmanın ürünlerinin piyasada tercih edilmesini sağlamak için stratejiler geliştiren uzman.Ürün çeşitliliği azalıp, iş yerleri arttıkça, 2025 yılına kadar bu alanda çok daha fazla uzmana ihtiyaç duyulacak.
Komisyonlu Satış Ortaklığı (Perakende)Perakende sektöründe, satışları artırmak amacıyla komisyon temelli çalışan eleman.Perakende sektörü, gelişmeye ve büyümeye devam ettiği için bu alandaki iş fırsatları da artacaktır.
Büyük Araç Şoförlüğü (Taşımacılık)Büyük araçları kullanabilen ve taşımacılık sektöründe çalışan şoför.Taşımacılık sektörü, kargo ve lojistik ihtiyaçlarının artması ile birlikte büyümeye devam edecektir.
Hasta Bakıcısı ve Hemşire (Pratisyen)Sağlık sektöründe, hastaların bakımını üstlenen, temel tıbbi işlemleri gerçekleştirebilen pratisyen hemşire ve hasta bakıcı.Sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç arttıkça, bu sektördeki iş olanakları da artmaktadır.
İçerik - Veri Analiz UzmanıVeri analizi ve içerik üretme konusunda uzmanlaşmış kişi.Veri analizi ve içerik üretimi, modern iş dünyasında kritik hale geldiği için bu alandaki iş olanakları hızla büyüyor.
Bilişim AvukatıBilgisayar suçları, sözleşmeler ve diğer bilişim hukuku konularında uzmanlaşmış avukat.Dijitalleşen dünya ile birlikte bilişim hukuku alanında uzmanlaşmış avukatlara duyulan ihtiyaç artacaktır.

Bir iş başvurusu sırasında çoğunlukla, başvuruda bulunduğumuz mesleğin, ileride de devamlılığı olup olmayacağını düşünürüz. Gelişen teknolojinin de etkisiyle, geleceği olan mesleklerde personel ihtiyacı olup olmayacağı da ayrı bir konu. Örneğin; Japonya’daki Robot Otel’de şimdiden tüm personel kadrosu robotlardan oluşuyor. Bu da turizm sektörünün ileride mekanizmalar üzerinden kolayca sürdürülebileceğini ve personele çok da ihtiyaç duyulmayacağının sinyalini veriyor. Bizim ülkemizde bu durumun gerçekleşmesi ne kadar zaman alır bilinmez, ancak Japonların hem kâr hem de hizmet kalitesini artıran robotlarla çalışma şekli, eninde sonunda tüm dünyayı ele geçirecek gibi görünüyor.

Gelelim 2025 yılında ışıldayacak olan meslek gruplarına;

2025 yılının meslek gruplarını düşündüğümüz zaman, içinde bulunduğumuz yıl itibariyle pek fazla değişiklik olmayacağını söylemek mümkün. Ancak araştırmalarımda en çok ilgimi çeken şey, devam edecek olan ve hayata yeni katılacak olan meslek gruplarının da ortak noktası; her an öğrenen, bilgilerini tazeleyen, teknoloji ile arasını iyi tutan çalışanlardan oluşacağı yönünde. Ayrıca muhteşem bir yenilenebilir enerji etkisi olacağını göreceğiz yıl yıl ilerledikçe.

2025 Yılının Meslekleri Nelerdir?

Meslek grupları araştırması sırasında en çok ilgi gösterilen yenilenebilir enerjinin, lider sektör olarak zirveye yerleşeceğini düşünüyorum. Doğru teknik çalışmalar yapıldığı takdirde de hiçbir türünde tehlike yok. Yenilenebilir enerjiden kaynaklanan radyasyon, insan vücudunun bağışıklık kazanmış olduğu zararsız radyasyon dalgaları olarak dağılıyor. 

Slice.co ve iş yeri araştırma anketlerinden derlenen bilgilere göre 2025 yılında popüler hale gelecek meslekler aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

  1. Rüzgâr Enerji Kaynakları Teknik Uzmanı

  2. Güneş Paneli Kurulum Uzmanı

  3. İstatistik Uzmanı

  4. Yazılım ve Uygulama Geliştirme Uzmanı

  5. Pazarlama ve Satış Analisti

  6. Komisyonlu Satış Ortaklığı (Perakende)

  7. Müşteri Temsilcisi

  8. Büyük Araç Şoförlüğü (Taşımacılık)

  9. Hasta Bakıcısı ve Hemşire (Pratisyen)

  10. Nitelikli Personel

  11. İçerik - Veri Analiz Uzmanı

  12. Dijital Sektör ve Çalışanları

  13. Bilişim Avukatı

  14. Medikal Estetik Hekimi

Rüzgar Enerji Kaynakları Teknik Uzmanı

Rüzgâr enerjisi, günümüzde de daha önemli bir sektör haline gelmiş olan yenilenebilir enerji kaynaklarının ilk akla gelen türü. Rüzgâr türbinleri ekonomik açıdan kârlı bir yatırım olarak tercih ediliyor. Maliyetleri çok da düşük olmamakla birlikte, sermayesi olan yatırımcılar için tercih sıralamasında, birçok sektörün önüne geçmiş durumda. Günlük hayatın vazgeçilmezi olan elektrik üretimini sağlayan rüzgâr türbinleri çoğaldıkça, bakım, kurulum ve onarım alanında da teknik servis uzmanlarına, yakın gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor.

Güneş Paneli Kurulum Uzmanı

Tıpkı rüzgâr enerjisinde olduğu gibi güneş enerjisi de yenilenebilir enerji kaynaklarının önemli bir kısmını oluşturuyor. Maliyetler düşünüldüğünde günden güne rağbet artışı kaçınılmaz. Gelecekte de, güneş paneli kurulum ve tesisat konusunda uzman kişilere iş düşüyor.

İstatistik Uzmanı

İstatistik uzmanının görevi, bir iş yerinin performans analizini raporlamak, komisyon ve prim hesaplarını yapmaktır. Kısmi olarak muhasebesel sürecin takibiyle ilgilenen istatistik uzmanı, iş yerinin mali başarı raporlarını düzenli periyotlarda oluşturmakla yükümlüdür. İstatistik bölümü iş süreci bakımından muhasebe departmanı ile birbirine benzerlik gösteriyor. İstatistik Uzmanlığı, görevleri ve yapılan iş bakımından, 2025 yılında muhasebeyi tamamen ‘’istatistik uzmanı’’ yönetiminde görebileceğimiz kuvvetli bir ihtimali oluşturuyor.

Yazılım ve Uygulama Geliştirme Uzmanı

Teknolojinin bilgisayarlar üzerinden hayatımıza dokunması ile birlikte, bir iş sahibi olmak ve para kazanmak için alternatif seçenekler bulunmaya başladı. İnternet üzerinden yapılan işler arttıkça, tamamen özgün ve benzersiz android uygulamaları da bir hayli çeşitlilik gösteriyor. Bunun yanı sıra; birçok iş yerinin bünyesinde görev alan yazılım uzmanları, gelişimi destekleyici nitelikte araştırmalara katılarak, teknolojik gündem takibinde programlar üretiyor. Böylece iş yerleri de teknolojik gelişmelerden kopmadan, kendi ihtiyaçlarını yansıtan proje ve uygulamalar ile çalışmalarını kolaylaştırıyor. Önümüzdeki yıllarda, yazılım uzmanlarına ve dolayısıyla yazılım eğitmenlerine iş dünyası çok daha açık hale geleceğe benziyor.

Pazarlama ve Satış Analisti

Eskiden farklı ürünlere gösterilen rağbet, günümüze gelindikçe yerini, birbirinin aynı ya da benzeri olan popüler ürünleri herkesin kullandığı bir dünyaya bıraktı. Tekstil, gıda, kozmetik, elektronik ve daha birçok alanda hep aynı ürünlerin kullanıldığını görüyoruz. Bu durum da aynı ürünü satan çok fazla firmanın olmasına yol açıyor. Pazarlama ve Satış Analistleri çalıştıkları firmalar için, piyasada çok fazla çeşidi olan ürünlere pazarlama stratejisi geliştirerek, tercih edilmelerini sağlamayı hedefliyor. Ürün çeşitliliği azalıp, iş yerleri arttıkça, 2025 yılına kadar ve sonrasında da; pazarlama ve satış analisti ilanları ile birçok iş arama uygulamasında karşılaşabiliriz.

Komisyonlu Satış Ortaklığı

Hizmet sektörünün mekanik hale gelip, insan gücünün azalacağı beklenen önümüzdeki yıllarda, üretici bir markanın ürünlerinin satışı ile ilgili perakende satış işlerinin artması bekleniyor. Şu an trendyol.com, hepsiburada.com vb. perakende şirketlerin uyguladığı komisyonlu satış ortaklığında olduğu gibi. Bu iş hedef kitleye, doğru reklam ve tanıtım çalışmaları ile ulaştığında oldukça kârlı gözüküyor. 2025 yılında farklı isimleri de göreceğimiz perakende, komisyonlu satış ortaklığı, birçok sektörün önüne geçmesi muhtemel mesleklerden.

Müşteri Temsilcisi

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, özellikle orta yaş grubundaki insanlar bir işi çözümlemek için, karşılarında sesini duyabilecekleri bir muhattap arıyorlar. Kolay kolay da vazgeçilmeyecek gibi. Müşteri temsilcisi, çağrı merkezi satış, banka, hasta veya fatura danışmanı, daha uzun yıllar göreceğimiz meslek gruplarından. Keşke yıllar geçtikçe var olmaya devam ederken, maaşlar da biraz yükselse…

Büyük Araç Şoförlüğü

Şehir ve ülkeler arası taşımacılık işi yapan büyük araç şoförleri, uzun yıllar daha bu işten güzel kazançlar elde etmeye devam edecek. Hatta teknolojiye kapılan birçok meslek dalından işini kaybeden ve kazançları düşük olan iş yerlerinden ayrılan kişilerden, büyük araç şoförlüğüne transfer edenlere şimdiden oldukça sık rastlıyoruz.

Hasta Bakıcı ve Hemşire


Sağlık sektöründe, hasta bakıcı ve sağlık yardımcısı ile hastalıklara tanı koyabilme yetkisine sahip olacak eğitimler görmeye başlayan hemşireler çok sık karşımıza çıkacak. Sağlık sektörü her daim önemli meslekler içerisinde yer alacak olsa da; artan nüfusun etkisi ve yeni hastalıkların ortaya çıkması ile doktorların yoğun dönemlerinde pratisyen hemşireler, hastalara teşhis ve muayene imkanı sağlayarak, doktorların işlerini hafifletmesi bekleniyor.

Nitelikli Personel

Şimdiki zamanda işverenlerin, belirli bir ücretin üzerinde maaş ödememek için tercih etmediği nitelikli, kalifiye personellerin değeri anlaşılacak diyebiliriz. Sık sık personel değişikliği ve tecrübesi olmayan personele büyük sorumluluk verilmesi, işverene her personeli en düşük maaştan başlatmak gibi bir kolaylık sağlıyor. Fakat sürekli gerçekleşen bu sirkülasyon, iş yerinin imajını zedeliyor ve dahası henüz tecrübesi olmayan personelin hata yapmasına açık kapı bırakıyor.

Hızla değişen ve gelişen dünya ister ki; işine hakim, iletişimi güçlü, çalışma şekli dinamik, çözümleme yetkisine sahip kalifiye çalışanlar görelim. Yeni gelenler bu çalışanların tecrübeleri ile işi öğrensinler ve iş yerlerine verimli olsunlar. Mesela pandemide birçok iş yeri az sayıda personel çalıştırmak zorunda kalınca, kalifiye personellere çok iş düştü. Bence artık çoğu işveren de aynı fikirde. Bu şekilde devam ederse, 2025 yılı; nitelikli ve alanında uzman personelleri birçok iş yerinde, olması gereken yerde göreceğimiz bir yıl olacak.

İçerik Uzmanı ve Veri Analiz Uzmanı

İçerik üretimi bir markayı ön plâna çıkarmakta önemli bir rol oynuyor. Markanın hedefe ulaşması için de düzenli olarak güncellenen bilgi akışını takip ederek veri analizini gerçekleştirmesi gerekiyor. İkisi aynı anda ya da farklı iki uzman tarafından yapılabilen içerik uzmanlığı ve veri analizi uzmanlığı, şimdiden arananlar listesinde karşımıza çıkıyor. 2025 yılında teknolojinin daha farklı boyutlara ulaşacak modellemeleriyle birlikte, bu mesleğin de kendini yenileyerek varlığını sürdüreceğini söylemek mümkün.

Dijital Sektör ve Çalışanları

Pandemi öncesinde de akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar sayesinde hayata geçmiş olan dijital sektör, her mesleğe uyarlanabilir ekonomik bir çalışma sistemini oluşturuyor. Pandemiden sonra alışma süresi çok kısa oldu ve her şey normale döndüğünde bile insanlar bu rahatlıktan vazgeçecek gibi görünmüyor. O zaman 2025 yılı meslekleri arasına dijital sektörü, geniş bir yelpaze ile ekleyebiliriz. Dijital sektör: Her sektör.

Bilişim Avukatı


Sosyal Medya kullanıcıları arttıkça interaktif suçlar ve internet üzerinden yapılan çeşitli saldırılara yönelik şikayetler de arttı. Önümüzdeki yılların en çok aranan mesleği bilişim avukatlığı da listede şimdiden yerini alıyor.

Medikal Estetik Hekimi

Güzellik, bakım ve genç kalabilme isteği başta kadınlar olmak üzere, tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Son yıllarda çeşitli estetik ve düzeltme uygulamaları ulaşılabilir olup yaygınlaştıkça, artan rağbet sayesinde medikal estetik de ciddi bir sektör haline geldi. Medikal Estetik Hekimliği, yıllar geçtikçe bir rutine dönüşecek olan bu uygulamaların sihirli elleri olarak 2025te aranan mesleklerden olacak.

2025 Yılının Popüler Mesleklerini Yapabilmek İçin Kendimizi Nasıl Geliştirmeliyiz?

2025 Yılı yakın bir gelecek. Ancak şimdiden anlıyoruz ki; sağlık sorunları, doğa olayları, insanlar arasındaki ilişkiler bakımından daha çetin ve zorlayıcı bir dünya bizi bekliyor. Teknoloji ile iç içe geçmiş olan meslekler, artık eskiye göre daha hırslı, daha hızlı ve daha yenilikçi bir tavır sergiliyor. Aranan özellikler yazılı belgelerden çok, yaklaşan iş dünyasında güçlü kalan kişilerle bir ekip kurmaya yönelik gibi. Daima güncel kalabilmek, aynı anda birçok yerde gerçekleşen ama teknoloji sayesinde ulaşılabilir halde olan yeniliklerden haberdar olmak, araştırmaktan ve kişisel gelişim çalışmalarından vazgeçmemek, meslek gruplarının yanında aranan kişisel özellikler olarak yer alıyor.

her şeyin başında iyi bir eğitim almak ve alanında başarılı olmak için bilgileri taze tutmak geliyor. eskiden sezonluk mesleklerde şart olan ikinci veya üçüncü dil, artık günlük yaşantının bile bir parçası. ekranların arkasından hizmet verilen mesleklerde özbakım, bir madde olarak geçerliliğini yitirse de; iyi bir diksiyon iş hayatının olmazsa olmazı. öğrenmekten vazgeçmeyen, araştırmalara katılan, fikirleri olan ve en önemlisi de çalışmayı seven insanlar 2025 yılında birçok meslek grubunda yerlerini alacak.

İlgili eğitim: Diksiyon Eğitimi

Yaklaşan yılların popüler meslekleri birçok iş kapısı açacak gibi görünüyor. Bu sayede işsizlik oranı da azalarak, daha mutlu ve daha çok kazanan insanlar artar umarım. 

Birbirimizle tokalaşmaktan, bir kahve içip saatlerce oturmaktan, düğünlerden vazgeçtik, alışverişleri sosyal medya üzerinden tek tıkla gerçekleştirmeyi kattık hayatımıza, sevdiklerimizi ekranlardan görüp, öğreneceklerimizi ekranlara sığdırdık. Teknolojinin yapabildiklerini gördük, hızlı gelişimine şahit olduk ve onsuz bir meslek olamayacağına da eminiz artık.

Para kazanmak, iş sahibi olmak büyük mesele bizim ülkemizde. Ekonomik şartlardan dolayı mutsuz olduğu işi yapan da çok, atama vs. çeşitli nedenlerle branşı dışından işi yapan da… Oysa en önemlisi yaptığın işi sevmek. Ülkemizde birçok sektörde insanlar, bir gün için sadece üç dört saat ayırabiliyor kendine. Koskoca yirmi dört saatin üç saatini kendine, dört beş saatini de uykuya ayırıp, geri kalan tüm zamanı iş yerinde geçirdiğini düşünürsek; evet en önemlisi yaptığın işi sevmek.

Rüzgâr Enerji Kaynakları Teknik Uzmanı, Rüzgâr enerjisi sektöründe rüzgar türbinlerinin bakım, kurulum ve onarım işlerinden sorumlu uzman, Rüzgar türbinleri ekonomik açıdan karlı bir yatırım olarak tercih ediliyor Bu sektörde teknik servis uzmanlarına gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacak, Güneş Paneli Kurulum Uzmanı, Güneş enerjisi sektöründe güneş paneli montaj ve tesisat işlerinden sorumlu uzman, Güneş enerjisinin kullanımı arttıkça bu alanda uzman kişilere ihtiyaç giderek artacak, İstatistik Uzmanı, Bir iş yerinin performans analizi, komisyon ve prim hesaplarının yapılması, iş sağlama gibi mali işlerden sorumlu uzman, 2025 yılında iş yeri mali analizlerini ‘’istatistik uzmanı’’ yönetimine geçme ihtimali oldukça kuvvetli, Yazılım ve Uygulama Geliştirme Uzmanı, Özgün ve benzersiz android uygulamalarını geliştirebilen, iş yerlerinin teknolojik ihtiyaçlarını destekleyici nitelikte programlar geliştirebilen uzman, Önümüzdeki yıllarda, yazılım uzmanlarına ve dolayısıyla yazılım eğitmenlerine iş dünyası daha açık hale gelecektir, Pazarlama ve Satış Analisti, Çalıştığı firmanın ürünlerinin piyasada tercih edilmesini sağlamak için stratejiler geliştiren uzman, Ürün çeşitliliği azalıp, iş yerleri arttıkça, 2025 yılına kadar bu alanda çok daha fazla uzmana ihtiyaç duyulacak, Komisyonlu Satış Ortaklığı (Perakende), Perakende sektöründe, satışları artırmak amacıyla komisyon temelli çalışan eleman, Perakende sektörü, gelişmeye ve büyümeye devam ettiği için bu alandaki iş fırsatları da artacaktır, Büyük Araç Şoförlüğü (Taşımacılık), Büyük araçları kullanabilen ve taşımacılık sektöründe çalışan şoför, Taşımacılık sektörü, kargo ve lojistik ihtiyaçlarının artması ile birlikte büyümeye devam edecektir, Hasta Bakıcısı ve Hemşire (Pratisyen), Sağlık sektöründe, hastaların bakımını üstlenen, temel tıbbi işlemleri gerçekleştirebilen pratisyen hemşire ve hasta bakıcı, Sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç arttıkça, bu sektördeki iş olanakları da artmaktadır, İçerik - Veri Analiz Uzmanı, Veri analizi ve içerik üretme konusunda uzmanlaşmış kişi, Veri analizi ve içerik üretimi, modern iş dünyasında kritik hale geldiği için bu alandaki iş olanakları hızla büyüyor, Bilişim Avukatı, Bilgisayar suçları, sözleşmeler ve diğer bilişim hukuku konularında uzmanlaşmış avukat, Dijitalleşen dünya ile birlikte bilişim hukuku alanında uzmanlaşmış avukatlara duyulan ihtiyaç artacaktır
2025 yılının meslekleri geleceğin meslekleri 2025 Yılının Popüler Meslekleri Nelerdir 2025 Yılının Popüler Meslekleri 2025 Yılının Meslekleri Nelerdir
Bu, uzun, dalgalı kahverengi saçlı bir kadının görüntüsüdür. Uzun kollu ve yuvarlak yakalı siyah bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi sakin ve rahattır ve gözleri uzaklara odaklanmıştır. Küçük bir burnu var ve dudakları sanki bir şey söylemek üzereymiş gibi hafifçe ayrılmış. Saçları ortadan ayrılmış ve sırtından aşağı dökülüyor. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Arka plan nötr bir renkte ve ışık yumuşak ve sıcak. Bu görüntü huzur ve dinginlik hissi veriyor.
Tutku Güler
Blog Yazarı

İzmirli, 1990 doğumlu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği alanında yaptı. 10 yıl boyunca turizm sektöründe çalıştı. Satış pazarlama sorumlusu ve çağrı merkezi yönetici olarak görev yaptı. Evli ve bir bebeği var. Yazıyla arasındaki bağ çocukluk yıllarına dayanıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam, birkaç rafı olan uzun ahşap bir kitaplığın önünde duruyor. Gözlük takıyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Gri bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Kitaplığın kenarları boyunca uzanan beyaz bir şerit vardır. En alt rafta, tabağı olan beyaz bir fincan var. Adamın üzerinde yuvarlak ampullü bir aydınlatma armatürü var. Kitaplığın sağ tarafında, bir kitap rafının bulanık bir fotoğrafı var.
Ne Demek?

Entelektüel Ne Demek?

22 Kasım 2020
Bu resim bir web sitesinin şemasının yanında duran bir adamı gösteriyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir kravat takıyor. Adamın koyu kahverengi saçları ve ciddi bir ifadesi var. Arka planda beyaz metinli mavi bir daire ve beyaz metinli kırmızı bir daire ve bir diyagram var. Ayrıca mavi zemin üzerinde beyaz işaretli bir logo da var. Resmin sağ tarafında, üzerinde dişli bulunan bir bilgisayar ekranı ve beyaz metinli gri bir daire var. Son olarak, sağ alt köşede beyaz zemin üzerinde bir grafik var. Adam diyagrama bakıyor ve sunulan bilgileri düşünüyor gibi görünüyor.
Meslekler

Geleceği Olan Meslekler

12 Temmuz 2020
Bir kişi bir sınıfta kara tahtanın önünde durmaktadır. Bu kişinin uzun, siyah saçları arkaya doğru toplanmış ve beyaz bir gömlek giyiyor. Kara tahtanın sağ üst köşesinde siyah beyaz bir grafiti deseni vardır. Kişi kollarını önünde kavuşturmuş, doğrudan kara tahtaya bakmaktadır. Yüzünde sakin ve odaklanmış bir ifade var. Kara tahta yazı ve diyagramlarla doludur ve kişi muhtemelen bir şeyler çalışmakta veya öğrenmektedir.
Meslekler

Sayısal Meslekler Nelerdir?

29 Nisan 2022
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606