AnasayfaBlogYoutube'dan Nasıl Para Kazanılır?
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
YouTube'dan Para Kazanma YoluDetayKazanç
Reklam GelirleriKanalınız onaylandıktan sonra, videolarınızda reklam yayınlayabilirsiniz.Reklamın kaç görüntüleme aldığına bağlı olarak gelir elde edilir.
YouTube İş Ortağı ProgramıKanalınız ömür boyu en az 10.000 kez görüntülenmiş olmalıdır.Videolarınızdan elde edilen reklam gelirinin bir yüzdesini kazanırsınız.
YouTube Süper SohbetCanlı yayınlar sırasında izleyicilerden bağış toplamayı sağlar.Bağışlar üzerinden gelir elde edersiniz.
YouTube Shorts FonuYouTube Shorts Fonu ile Shorts bonusu almaya hak kazanırsınız.Bonuslar üzerinden gelir elde edersiniz.
Abone SayısıSon 12 ayda en az 1000 abone sayısına ulaşmanız gerekir.Daha fazla abone, daha fazla izlenme ve daha fazla gelir anlamına gelir.
İzlenme SayısıSon 12 ayda en az 4000 izlenme saatine ulaşmanız gerekir.Daha fazla izlenme, daha fazla reklam geliri demektir.
Video İçerikİlgi çekici, özgün ve kaliteli videolar atmalısınız.Daha fazla ilgi çeken videolar, daha fazla izlenme ve reklam geliri getirir.
Kendi HesabınızKendi kişisel YouTube hesabınızın olması gerekiyor.Hesap üzerinden direkt olarak para kazanma özelliğine sahip olunur.
Reklam FiyatlarıOrtalama reklam fiyatlarındaki artış, YouTube'un reklam gelirlerinin genel büyümesine katkıda bulunur.Yüksek fiyatlı reklamlar, daha fazla gelir getirir.
Mobil ReklamcılıkGiderek daha fazla insan YouTube'a erişmek için akıllı telefonlarını kullanıyor.Mobil reklamcılığın büyümesi, YouTube'un gelirlerinin artmasına katkı sağlar.

Günümüzde sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte sosyal medya üzerinden para kazanmak isteyenlerin sayısında da önemli bir artış yaşanıyor. Sosyal medya, günümüzde pek çok alanda aktif bir şekilde kullanılıyor. Bu nedenle yeni nesil işler sosyal medya üzerinden yürütülüyor. Bu nedenle de pek çok kişi, YouTube'dan nasıl para kazanılır araştırıyor.

YılMilyon Dolar
20178.150
201811.155
201915.149
202019.772
202128.845

Kaynak: Alphabet

Alphabet tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel YouTube reklam gelirlerinin 2021 yılında 28,845 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Bu rakam, reklam gelirlerinin yalnızca 8,150 milyar ABD doları olduğu 2017 yılına kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor. Giderek daha fazla insan YouTube'a erişmek için akıllı telefonlarını kullandığından, bu büyümenin büyük kısmının mobil reklamcılıktan gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak, ortalama reklam fiyatlarındaki artış da YouTube'un reklam gelirlerinin genel büyümesine katkıda bulunacaktır. YouTube'u her zamankinden daha fazla kişi kullandığından, işletmeler platformdaki reklam alanı için daha fazla ödeme yapmaya isteklidir. Sonuç olarak, YouTube'un reklam gelirlerinin önümüzdeki yıllarda artmaya devam etmesi muhtemeldir.

YouTube para kazanma şartları

Ülkemizde sosyal medyanın her alanda etkinliğinin artması ile YouTube'dan nasıl para kazanılır 2021 daha çok araştırılmaya başlandı. Bu işten para kazanmak isteyenlerin, YouTube İş Ortağı Programı'na başvurması gerekir. Başvurusu kabul edildiği zaman YouTube'dan para kazanmaya kolaylıkla başlayabilirsiniz. YouTube İş Ortağı Programı içinde olmayan, YouTube Shorts Fonu ile Shorts bonusu almaya da hak kazanıyor. 

İnternetten para kazanma yollarını araştıran pek çok kişi, YouTube aracılığı ile para kazanmanın yollarını araştırıyor. YouTube ile para kazanmak isteyen kişiler, bazı araştırmalar yaparak çeşitli yöntemlere ulaşmaya çalışıyor. YouTube üzerinden para kazanmak isteyen kişiler, pek çok yöntemi deneyebiliyor.

YouTube'dan para kazanmak isteyen kişilerin, öncelikle hesap açması gerekiyor. Açılan hesaplarda ise, para kazanma özelliği bulunur. Para kazanma özelliğini kullanabilmek için kişilerin bir miktar video izlenmesi alması gerekiyor.

YouTube'dan para kazanma terimleri kafa karıştırıcı olabilir, ancak videolarınızdan para kazanmak istiyorsanız bunları anlamak önemlidir. Öncelikle, son 12 ayda en az 4000 izlenme saatine ve 1000 aboneye sahip olmanız gerekir. Bu kriterleri karşılıyorsanız, kanalınızdan para kazanmak için başvurabilirsiniz. Onaylandıktan sonra, videolarınızda reklam yayınlayabilir ve reklamın kaç görüntüleme aldığına bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz.

Ayrıca, videolarınızdan elde edilen reklam gelirinin bir yüzdesini kazanmanıza olanak tanıyan YouTube'un İş Ortağı Programına da katılabilirsiniz. İş Ortağı Programına katılabilmek için kanalınızın ömür boyu en az 10.000 kez görüntülenmiş olması gerekir. Son olarak, canlı yayınlar sırasında izleyicilerden bağış toplamak için YouTube Süper Sohbet'i kullanabilirsiniz.

Süper Sohbet bağışları Google Wallet aracılığıyla işlenir ve genellikle sohbet akışında belirgin bir şekilde görüntülenir. YouTube'da para kazanmakla ilgileniyorsanız, kanalınız için en iyisini seçebilmek için farklı para kazanma seçeneklerini öğrendiğinizden emin olun.

YouTube videolarından nasıl para kazanılır?

İnternet üzerinden para kazanmanın pek çok yolu vardır. Bu yollar ise, pek çok kişi tarafından sıkça araştırılıyor. Kişiler internetten pek çok farklı şekilde para kazanabilmek için araştırma yapıyor. Özellikle de YouTube internetten para kazanmanın en çok tercih edilen yolları içinde yer alır.

YouTube üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin öncelikle kendi kişisel hesabının olması gerekiyor. hesabı olmayan kişilerin ise ilk öncelik kendilerine bir YouTube hesabı açması gerekiyor.

Açılan hesapla birlikte, kişiler buraya ilgi çekici videolar atmaya başlamalıdır. Atılan videolar ise, belirli bir izleneme oranına ulaştığı zaman para kazanma özelliğini aktif hale getirebilir. Açılan hesaplar üzerinden direkt olarak para kazanma özelliğine sahip olunamıyor.

Öncelikle bu videoların belirli bir izleyiciye ulaşması gerekiyor. Kişiler YouTube kanalına attıkları videolar ile pek çok insana kolaylıkla ulaşabilir. Ulaşılan toplam izlenme sayısına göre de hesap içim para kazanma özelliği açtırabilir. Bu nedenle de hızlı bir şekilde attığı videoların izlenmesi ile insanlar, para kazanmaya başlayabilir.

YouTube para kazanma yolları nelerdir?

YouTube'da para kazanmanın aslında tek bir yolu bulunuyor. Bu yol ise, YouTube üzerinden para kazanmak isteyen kişiler, video hazırlayarak paylaşım yapmalıdır. Video paylaşımlarını ise kendi hesabı üzerinden gerçekleştirmesi gerekir.

Yaptığı video paylaşımlarının izlenme oranına göre her izlenme başına önemli bir kazanç sağlayabilir. Ama bu aşamaya gelinebilmesi için kişinin hesabında para kazanma özelliğinin aktif olması gerekir.

Kişilerin hesabında para kazanma özelliği aktif değilse, herhangi bir kazanç sağlayamaz. Bu özellik kapalı olduğu zaman videolar kaç kişi tarafından izlenirse izlensin, hiç bir kazanç sağlayamaz. Bu nedenle de ilk olarak hesabın para kazanma özelliği açılması gerekir.

Kişiler yapacakları video işlemleri ile kazanç özelliğini de aktif edebilir. Bu sayede de para kazanmaya hemen başlayabilir. Daha sonra atılan videoların izlenme sayıları baz alınır. İzlenme sayısına göre YouTube tarafından kişilere ödeme yapılır.

YouTube para kazanma şartları

YouTube'da eğlenceli vakit geçirirken para kazanmak isteyen kişiler, YouTube ile para kazanma şartlarını merak ediyor. YouTube ile para kazanma şartları ise şu şekildedir:

YouTube'dan para kazanmak için en önemli ve ilk şartlar arasında ise, kanalın en az 1000 aboneye sahip olması gerekmesidir.

Siteye yüklediğiniz videolarınızın 10000 kanal görüntülemesi alması gerekir,

Son olarak da son 12 ayda 4000 saat izlenme oranı alması en temel para kazanma şartları arasında yer alır. Bu şartlar yerine getiriliği zaman kolaylıkla para kazanabilirsiniz.

YouTube’dan Para Kazanabilmek için İzlenmesi Gereken Yollar

YouTube’a video içerikleri yükleyerek para kazanmak isteyen ve YouTube'dan nasıl para kazanılır telefondan merak eden kişilerin izlemesi gereken bazı yollar vardır. Bunlar ise;

  • İlk olarak YouTube hesabı açarak hesaba giriş yapmanız gerekir.

  • Ardından içerik Stüdyosu'na gitmeniz gerekir.

  • Ardından solda yer alan menüden "Kanal - Durum ve Özellikleri" seçmeniz gerekir.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra "Para kazanma” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekir.

Karşınıza çıkan ekranda yer alan tüm adımları takip ettikten sonra başvurunuzu kısa süre içinde tamamlayabilirsiniz. Para kazanmayı etkinleştirdikten sonra istediğiniz videoları yükleyerek belli bir izlenme ve abone sayısına ulaştıktan sonra kazanç elde edebilirsiniz.

YouTube’da Kaç Saat İzlenmeden Sonra Para Kazanılabilir?

YouTube’da yer alan bazı içerik üreticileri her 1000 izlenme sayısı için 2,5 dolar gibi bir ücret kazanırken, bazıları ise 10 dolar kadar para kazanabilir. Son 12 ay içinde 4000 saat izlenme sayısı olan kişiler, kısa süre içinde para kazanmaya başlar. YouTube'da aktif olarak içerik üreten kişilerin kanalının en az 1000 aboneye sahip olması gerekiyor. 1000 Aboneye ulaştıktan sonra ise para kazanabilirsiniz. 

YouTube Ne Kadar Para Ödüyor?

Son zamanlarda YouTube'da para kazanmak oldukça popüler bir meslek haline geldi. Sizler de YouTube’da içerik üreterek ve videolar yükleyerek kolayca para kazanabilirsiniz. YouTube'da para kazanmak için istenen ilk şart ortalama olarak 1000 görüntülemenin olması gerekiyor. Bu durumda lokasyona ve hedef kitleye göre 0,5-2 Dolar arasında değişiklik gösterir.

YouTube Para Kazanma Seçeneğini Etkinleştirme

Hem eğlenip hem de para kazanmak isteyen pek çok kişi YouTube’a video yüklemek istiyor. YouTube üzerinden para kazanma seçeneğini etkinleştirmek için yapmanız gereken ilk şey öncelikle YouTube hesabınıza girmektir. Ardından sol tarafta yer alan menüden videolar seçeneğini seçmeniz gerekir. Daha sonra da para kazanmayı etkinleştirmek istediğiniz videoyu seçmelisiniz. Para kazanmayı etkinleştirmek istediğiniz tüm videolarınızın küçük resminin sol tarafında yer alan gri kutuya tıklamanız gerekir. Daha sonra da buradan video listenizin üst kısmında bulunan siyah çubukta yer alan düzenle açılır. Listesini ve daha sonra da para kazanma yazan seçeneğe tıklamanız gerekir. Bu şekilde de YouTube üzerinden para kazanma seçeneğini de etkinleştirmiş olursunuz.

Reklam Gelirleri, Kanalınız onaylandıktan sonra, videolarınızda reklam yayınlayabilirsiniz, Reklamın kaç görüntüleme aldığına bağlı olarak gelir elde edilir, YouTube İş Ortağı Programı, Kanalınız ömür boyu en az 10000 kez görüntülenmiş olmalıdır, Videolarınızdan elde edilen reklam gelirinin bir yüzdesini kazanırsınız, YouTube Süper Sohbet, Canlı yayınlar sırasında izleyicilerden bağış toplamayı sağlar, Bağışlar üzerinden gelir elde edersiniz, YouTube Shorts Fonu, YouTube Shorts Fonu ile Shorts bonusu almaya hak kazanırsınız, Bonuslar üzerinden gelir elde edersiniz, Abone Sayısı, Son 12 ayda en az 1000 abone sayısına ulaşmanız gerekir, Daha fazla abone, daha fazla izlenme ve daha fazla gelir anlamına gelir, İzlenme Sayısı, Son 12 ayda en az 4000 izlenme saatine ulaşmanız gerekir, Daha fazla izlenme, daha fazla reklam geliri demektir, Video İçerik, İlgi çekici, özgün ve kaliteli videolar atmalısınız, Daha fazla ilgi çeken videolar, daha fazla izlenme ve reklam geliri getirir, Kendi Hesabınız, Kendi kişisel YouTube hesabınızın olması gerekiyor, Hesap üzerinden direkt olarak para kazanma özelliğine sahip olunur, Reklam Fiyatları, Ortalama reklam fiyatlarındaki artış, YouTube'un reklam gelirlerinin genel büyümesine katkıda bulunur, Yüksek fiyatlı reklamlar, daha fazla gelir getirir, Mobil Reklamcılık, Giderek daha fazla insan YouTube'a erişmek için akıllı telefonlarını kullanıyor, Mobil reklamcılığın büyümesi, YouTube'un gelirlerinin artmasına katkı sağlar
youtube youtube'dan nasıl para kazanılır video editörlüğü eğitimi
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Doğrudan kameraya bakan, parlak, dostça gülümseyen bir kadının yakın çekimi. Orta uzunlukta koyu renk saçları vardır ve mavi bir gömlek giymektedir. Başı siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış yeşil beyaz bir logoyla çevrilidir. Arka planda yeşil zemin üzerine beyaz harflerle yeşil beyaz bir tabela var. Görüntü, sıcak ve davetkâr ifadesini gösteren ağzının ve dişlerinin yakın çekimidir. Gözleri neşe dolu ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli tavrına katkıda bulunuyor. Genel etki neşe ve mutluluktan oluşuyor, olumlu ve davetkar bir atmosfer yaratıyor.
Meslekler

YouTuber Nasıl Olunur?

22 Kasım 2019
Bu görsel, kırmızı arka planında beyaz bir üçgen bulunan kırmızı ve siyah bir video oynatıcıyı göstermektedir. Oynatıcıda siyah ve kırmızı metinli kırmızı ve beyaz bir oynat düğmesi vardır. Metnin sol tarafında siyah ve kırmızı bir T harfi ve siyah ve kırmızı bir Y harfi ile beyaz bir kare içeren siyah ve kırmızı bir kare bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında beyaz şeritli siyah dikdörtgen bir nesne yer almaktadır. Görüntünün sağ tarafında siyah ve kırmızı bir sayı yer almaktadır. Video oynatıcı resmin ana odağıdır ve çeşitli unsurlarla çevrilidir.
Nasıl Yapılır?

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

11 Kasım 2021
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464