AnasayfaBlogYouTube Üzerinden Para Kazanma Yolları
Bilişim

YouTube Üzerinden Para Kazanma Yolları

04 Aralık 2019
Bir el, kırmızı kare şeklinde ve yan tarafında beyaz metin bulunan bir kutu tutmaktadır. Kutu sağlam bir malzemeden yapılmış ve düz, pürüzsüz bir tepeye sahip. El, mavi bir arka planın önünde sıkıca konumlandırılmış ve kutu hafifçe eğilmiştir. Kutu parlak kırmızı bir yüzeye sahiptir ve yan taraftaki metin kalın, beyaz yazı tipiyle yazılmıştır. Metinde Aç Beni! yazıyor ve kutu muhtemelen açılmak üzere tasarlanmış. Görsel bir beklenti ve heyecan hissi uyandırmaktadır.
AdımlarNasıl Yapılır?Faydaları
YouTube’a Kayıt OlmakE-mail adresi ile hesap açtıktan sonra 'kanal oluştur' bağlantısına tıklanarak kanal açılır.Kişisel ya da ticari bir kanal oluşturularak video yüklenmesini sağlar.
Video YüklemeDikkat çeken, özgün ve telif haklarına uygun videolar yüklenmelidir. Kanalın izlenme oranı ve abone sayısı artmalıdır.Yüksek izlenme ve abone sayısı, YouTube'da para kazanmayı sağlar.
Video İzlenme Oranlarını ArttırmaDüzenli, dikkat çeken ve kaliteli içerikler oluşturularak izlenmenin artması sağlanır.İzlenme süresi ve izleyici sayısı arttıkça, reklam gelirleri de artar.
YouTube İş Ortağı OlmaKanalın belirli izlenme ve abone sayısına ulaşması sonucu 'Para Kazanma' bölümüne girilerek 'YouTube İş Ortağı' olunur.YouTube İş Ortağı olanlar, video içeriklerine reklam vererek gelir elde edebilirler.
Kaliteli İçerikler Üretmeİzleyicinin ilgisini çeken, bilgi ve eğlence sunan, özgün videolar oluşturulur.Kaliteli içerikler, daha çok izleyici ve daha çok gelir demektir.
Yol Haritası ÇizmePlanlı ve programlı bir şekilde video yükleme, izlenme oranlarını takip etme gibi stratejiler belirlenir.Belirli bir hedef ve yönde ilerlemek, başarı oranını arttırır.
Telif Hakkı FarkındalığıYüklenen tüm videoların orijinal ve telif hakkı ihlali yapmayacak şekilde olmasına dikkat edilmelidir.Telif hakkı ihlali olmaması, kanalın herhangi bir sorunla karşılaşmadan düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.
İzleyici ile EtkileşimYorumlara yanıt verme, izleyicinin isteklerini dinleme gibi etkileşimler ile izleyici bağı güçlendirilir.İzleyici kitlesi ile kurulan bağ, izleyici sadakatini arttırır ve kanalın büyümesine yardımcı olur.
SEO UygulamalarıVideo başlıkları, açıklamaları ve etiketler, videoyun arama motorlarında rahatça bulunabilmesi için dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır.Doğru SEO uygulamaları, videonun daha rahat bulunmasını ve daha çok izlenmesini sağlar.
Platformları ÇeşitlendirmeVideo içerikler diğer sosyal medya platformlarından da paylaşılmalıdır.Bu sayede daha geniş bir kitlenin dikkati çekilebilir ve izleyici sayısı artırılabilir.

YouTube, video barındırma sitesine verilen addır. 2005 yılında üç Paypal çalışanı tarafından kurulmuştur. Son zamanların en aktif kullanıcısı olan sosyal medya platformudur. Kullanıcılarına video yükleme, video izleme ve paylaşma imkânlarını sunmaktadır. Bu platform genel olarak video klipler, canlı yayınlar, özgün videolar, belgeseller, müzik, televizyon klipleri vb. içerik yayınları yapmaktadır.

Bu platformdaki içeriklerin çoğunluğunu bireyler yüklemektedir. Bazı büyük medya kuruluşları da içerik yüklemektedir. Bu platformda site içi üyelik satın almayanlar sadece video içerikleri izleyebilir. Onay almış üyeler ise kendi kanallarına video içerik yükleyebilir. Bu sayede para kazanabilir.

YouTube’da para kazanmak için sermaye ve karışık teknik bilgilere ihtiyacınız yok. Cep telefonunuz ile çekebileceğiniz eğitici, eğlendirici veya arzuladığınız konudaki videolarla para kazanma yolları keşfedebilirsiniz. Gelin birlikte nasıl YouTube üzerinden para kazanma yolları nedir ona bakalım.

YouTube Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

  • YouTube’a Kayıt Olmak: Para kazanmak için önce kayıt olmak yani mail adresi ile hesap açmanız gerekmektedir. Ardından youtube.com adresinden giriş yaparak “kanal oluştur” bağlantısına tıklamanız gereklidir. Ardından kanalınızı açabilirsiniz. Kanalınızı açma işleminden sonra profil resmi ve kanal resmi oluşturmanız gerekmektedir. Bu gerekli işlemleri yaptıktan sonra açtığınız kanalınıza video yükleyebilirsiniz.

  • Video Yükleyin: Kanalınızı açtıktan sonra video içeriklerinizi yükleyebilirsiniz. Doğru ve güvenilir video yüklemeniz gerekmektedir. Telif haklarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu özelliklere dikkat ederek yükleme yapabilirsiniz. Kanalınızdaki videolar bir yılda dört saat izlenmeye ulaşması gerekiyor. Ardından kanalınızın bin aboneye ulaşması gerekiyor. Bu iki aşama gerçekleştirildikten sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz. İlgi çekici video içerikleri oluşturun. Kaliteli, harika ve etkileyici şekilde üretebilirsiniz. Enstitü Video editörlüğü eğitimi sayesinde bu amacınıza ulaşabilirsiniz.

  • Video İzlenme Oranlarınızı Arttırın: Bu platform üzerinden gelir elde edebilmeniz için en az 4 bin saat izlenme almanız gerekiyor. Bu işe başladığınızda size çok zor gelebilir. Ancak işi iyice öğrendikçe 4 bin saat izlenme hedefine ulaşabileceksiniz. Eğer videolarınız az izleniyorsa yapabileceğiniz bazı önerilerimiz de var. Bunlar; ilgi ve dikkat çekici içerikler hazırlayın. Gündemi takip edin ve gündeme göre video içerik oluşturun. Düzenli bir biçimde yüklemelerinizi yapın. Kendinizi unutturmayın. Çok izlenen kanalları takip edin hatta abone olun. O kanallar hakkında gözlem yaparak neden sizin kanalınızdan daha fazla izlendiğini sorgulayın. Çevrenizdeki kişilerden fikir alın ve çevrenizdekileri kanalınıza abone yapın.

  • Para Kazanmaya Başladın: Açmış olduğunuz kanalınıza video yüklediniz. 4 bin saat izlenmeye ve bin aboneye ulaştınız. Bu aşamalardan sonra “Para Kazanma” bölümüne girmeniz gerekir. Ardından “YouTube İş Ortağı” olabilirsiniz. YouTube İş Ortağı olduktan sora yüklemiş olduğunuz video içeriklerine reklamlar çıkmaya başlar. Kullanıcılarınız da bu reklamları izledikçe ve bu reklamlara tıkladıkça sizde para kazanmaya başlayacaksınız.

YouTube Üzerinden Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler

  • Kendinize Yol Haritası Çizin: “YouTube üzerinden nasıl para kazanılır?” sorusuna cevap mı arıyorsunuz. Öncelikle yapmanız gereken şey para kazanma yollarına odaklanmayın. İlk kanalınızı açtığınızda para kazanmaya önem vermezsiniz çünkü hızlı bir şekilde para kazanma yolu yoktur. Birkaç video içeriği yükleyip onların internet tarafından yayılmasını ve sizin hemen gelir elde edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İlk olarak yapmanız gereken takibe değer bir YouTuber olmak gerekir. Kanalınıza kaliteli içerik yüklemeniz gereklidir. Bu konuda tutarlı olmanız ve bunu video barındırma sitesine ispat etmeniz gerekecektir. Kendinize yol haritası çizin ve bu konuda kararlı olun.

  • Kaliteli İçerikler Üretmeyi Amaçlayın: Bu sayede kanalınızın büyümesini sağlayacaksınız. Hem de geliriniz için çok önemli adım atmış olacaksınız. Peki, kaliteli içerik videoları nedir? Kaliteli video içerik, sizin takipçilerinizin duygularına hitap eden videolardır. YouTube’da birbirinden farklı alanlarda video yükleyebilirsiniz. Eğitim, sağlık, diyet ve beslenme, egzersiz vb. birçok alanı sıralayabiliriz. Burada en önemli nokta bu alanlarda video yüklerken izleyicilerinizin yaşamında fark yaratmayı başarmaktır. İzleyicileriniz sizin videolarınızı izlerken sıkılıyorsa, herkesten duyduğu şeyleri sizden de duyuyorsa veya izledikten sonra mutlu olmuyorsa bir daha sizin yüklediğiniz videoları izlemez. Kanalınızda yayınlayacağınız bir sonraki video için her şeyi hesaba katarak düşünün. Benim yayınlayacağım video "bireylerin yaşamında nasıl fark yaratabilir?". İzleyicilerinize daha önce bilmediği şeyleri öğretecek, tatmadığı duyguları hissedebilecekleri içerikler üretin. İyi bir gelir elde etmek istiyorsanız kaliteli içerik üretmek zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın!

  • Hedef Kitlenizi Belirleyin: Eğer videolarınız izlenmezse para kazanamazsınız. Kanalınızı ayakta tutacak olan sizin izleyici kitlenizdir. Bireylerin sizi keşfetmesini ve takip etmesinin yollarını bulun. YouTube’da belirli hedef kitlesine hitap edecek içerikleri üretenler başarılı olur. Kanalınızın analizlerini takip edin.  Analizler sayesinde, sizi takip edenlerin yaşını, cinsiyetini, izleme sürelerini ve konularını öğrenebilirsiniz. Bu sayede, videolarınızın izleyicilerinize hitap ettiği ya da etmediği yönünde bir fikre sahip olursunuz. Bu sayede gerekli değişikleri yapma fırsatına erişebilirsiniz. Takipçilerinizle sıkı ilişkiler kurmak da hedef kitlenizi belirlemenizi kolaylaştırır. Onlarla bir topluluk oluşturup sürekli irtibat halinde olmalısınız. Takipçilerinizle yakın ilişki içinde olmalı ve onlara mutlaka zamanınızı ayırmalısınız.

  • Sabırlı Olmayı Öğrenin: YouTube’a yüklediğiniz videoları yatırım olarak düşünmelisiniz. Bu video içeriklerini üretebilmek için zaman ve enerji harcarsınız. Maalesef ilk ürettiğiniz video sizi başarıya ulaştırmada yeterli olmayacaktır. Belki yüklediğiniz on ya da yirmi video yüklemeden bu platform sizi tanımayacaktır. Bu yüzden hemen pes etmeyin. Başarı hemen gelen bir şey değildir. YouTube’da para kazanmak için bazı fedakârlıklarda bulunulması gerektiğini unutmayın. Başarının çalışarak ve sabrederek geldiğinin bilince olun.

  • Pazarlama Yöntemlerine Başvurmak: Videolarınızı pazarlarken sadece YouTube’a güvenmeyin. Unutmayın ki ne kadar çok izleyiciye ulaşırsanız o kadar çok para kazanırsınız. Ne kadar çok izlenirseniz o kadar çok para kazanırsınız. Sosyal medyada reklam yaparak daha fazla izleyiciye ulaşırsınız. İzlenebilirliğinizi arttırmanız için Facebook, Twitter, Linkedln gibi sosyal medya uygulamalarıyla iç içe olmanız gerekir. Çünkü takipçileriniz genellikle bu sosyal medya uygulamalarını kullanmaktadır. Yeni video yüklediğinizde takipçilerinize bu sosyal medya uygulamaları üzerinden haber verin. Gönderilerinizde her zaman YouTube linki kullanmayı da unutmayın.

  • YouTube ve SEO Birlikteliği: Bu sosyal medya platformunda başarı elde etmek için doğal arama optimizasyonu hakkında bilgi sahibi olunması gerekiyor. Videonuzu çekmeden önce oluşturduğunuz içeriği özetleyecek anahtar kelime ve cümleleri seçmelisiniz.

  • Video Kurgulamayı Öğrenin: Yaptığınız en iyi kurgu sayesinde izleyicilerinizin size bir adım daha yaklaştığını bilin. Video başlıklarınızı oluşturun. Başlıklar 70 karakteri aşmamalıdır. İlgi çekici ve yaratıcı olmasına özen gösterin. İzleyicilerinize ürettiğiniz video içerik ile ilgili tüyo verici başlıklar oluşturun. Videonuz ile ilgili küçük resimler eklemeyi ihmal etmeyin. Sosyal medya kullanıcıların çoğu telefon üzerinde takiplerini sürdürürler. Bu yüzden onların telefondan göreceği küçük ve ilgi çekici resimler olmasına özen gösterin. YouTube’da bulunan keşfet ve arama sistemi video açıklamalarına bağlıdır. Bu yüzden mutlaka içeriklerinizin altına açıklama yazın.

YouTube’dan Ne Kadar Para Kazanabilirim?

YouTube çoğunluğun doğru bildiği izlenmeye göre para kazanma işlemi gerçekleşmiyor. YouTube videolarından para kazanabilmek için videonun başında, ortasında ve sonunda çıkan reklamların izlenmesi gerekiyor. İzlenmenin yanında bu reklamlara tıklanması gerekiyor. Bu nedenle her 100 bin izlemede xx TL kazanılıyor bilgisi doğru değildir. Ancak belirli bir istatistiki bilgiye göre her 100 bin izleme karşılığında 80 TL para kazanıyorsunuz. Buradan yola çıkarak 1 milyon izlenme sayısı için ortalama 800 TL para kazanırsınız. Bu rakamlar gerçeği tam anlamıyla yansıtan rakamlar değildir. Bu rakamlarda kırılma payı vardır. Örnek verecek olursak 1 milyon gösterim sağlayıp 3 bin TL kazanan kullanıcılar da bulunmaktadır. Aslında bu paragrafı okuyunca YouTube ve para kazanma yolları arasında nasıl farklar olduğunu göstermektedir.

YouTube’a Ne Tür İçerikli Videolar Yüklenmeli?

Bu alanda herhangi bir sınırlamaya gidilmemelidir. Yükleyen kişi, hangi konuda bilgili, yetenek ve becerileri gelişmiş ise o konu hakkında yüklemeli. Tam tersi olduğu durumda eksik bilgiler, gelişmemiş bilgi ve becerilerle hazırlanan video takipçilerinizin dikkatini çekmez. Dikkatini çekmediği için izlenme oranı az olacaktır. İzlenme oranı az olan video sizin daha az para kazanmanızı sağlayacaktır.

Örneğin sosyoloji disiplini alanında yetkinlikleriniz var. Toplum, grup, topluluk, aile, din, siyaset vb. üzerine videolar çekebilirsiniz. Bu platform ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan platformlardan biridir. Bu özelliğinden dolayı her konu ile ilgilenen bir kitlesi mutlaka vardır. Bu sebeple “Benim videolarımı kim izler?” diye düşünmenize hiç gerek yoktur. İlginç bilgilere sahip olan videoların çok yüksek izlenme oranı aldıklarını biliyoruz. Özetle, hangi alanda daha iyi videolar yapabileceğine inanıyorsan o konu üzerine hazırlıklarını tamamlamalısın. Doğal bir tavır takınman takipçilerinin beğenisini kazanmana yardımcı olur.

YouTube’a Kayıt Olmak, E-mail adresi ile hesap açtıktan sonra 'kanal oluştur' bağlantısına tıklanarak kanal açılır, Kişisel ya da ticari bir kanal oluşturularak video yüklenmesini sağlar, Video Yükleme, Dikkat çeken, özgün ve telif haklarına uygun videolar yüklenmelidir Kanalın izlenme oranı ve abone sayısı artmalıdır, Yüksek izlenme ve abone sayısı, YouTube'da para kazanmayı sağlar, Video İzlenme Oranlarını Arttırma, Düzenli, dikkat çeken ve kaliteli içerikler oluşturularak izlenmenin artması sağlanır, İzlenme süresi ve izleyici sayısı arttıkça, reklam gelirleri de artar, YouTube İş Ortağı Olma, Kanalın belirli izlenme ve abone sayısına ulaşması sonucu 'Para Kazanma' bölümüne girilerek 'YouTube İş Ortağı' olunur, YouTube İş Ortağı olanlar, video içeriklerine reklam vererek gelir elde edebilirler, Kaliteli İçerikler Üretme, İzleyicinin ilgisini çeken, bilgi ve eğlence sunan, özgün videolar oluşturulur, Kaliteli içerikler, daha çok izleyici ve daha çok gelir demektir, Yol Haritası Çizme, Planlı ve programlı bir şekilde video yükleme, izlenme oranlarını takip etme gibi stratejiler belirlenir, Belirli bir hedef ve yönde ilerlemek, başarı oranını arttırır, Telif Hakkı Farkındalığı, Yüklenen tüm videoların orijinal ve telif hakkı ihlali yapmayacak şekilde olmasına dikkat edilmelidir, Telif hakkı ihlali olmaması, kanalın herhangi bir sorunla karşılaşmadan düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar, İzleyici ile Etkileşim, Yorumlara yanıt verme, izleyicinin isteklerini dinleme gibi etkileşimler ile izleyici bağı güçlendirilir, İzleyici kitlesi ile kurulan bağ, izleyici sadakatini arttırır ve kanalın büyümesine yardımcı olur, SEO Uygulamaları, Video başlıkları, açıklamaları ve etiketler, videoyun arama motorlarında rahatça bulunabilmesi için dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır, Doğru SEO uygulamaları, videonun daha rahat bulunmasını ve daha çok izlenmesini sağlar, Platformları Çeşitlendirme, Video içerikler diğer sosyal medya platformlarından da paylaşılmalıdır, Bu sayede daha geniş bir kitlenin dikkati çekilebilir ve izleyici sayısı artırılabilir
para para kazanma sosyal medya video youtube
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Doğrudan kameraya bakan, parlak, dostça gülümseyen bir kadının yakın çekimi. Orta uzunlukta koyu renk saçları vardır ve mavi bir gömlek giymektedir. Başı siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış yeşil beyaz bir logoyla çevrilidir. Arka planda yeşil zemin üzerine beyaz harflerle yeşil beyaz bir tabela var. Görüntü, sıcak ve davetkâr ifadesini gösteren ağzının ve dişlerinin yakın çekimidir. Gözleri neşe dolu ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli tavrına katkıda bulunuyor. Genel etki neşe ve mutluluktan oluşuyor, olumlu ve davetkar bir atmosfer yaratıyor.
Meslekler

YouTuber Nasıl Olunur?

22 Kasım 2019
Bu görsel, kırmızı arka planında beyaz bir üçgen bulunan kırmızı ve siyah bir video oynatıcıyı göstermektedir. Oynatıcıda siyah ve kırmızı metinli kırmızı ve beyaz bir oynat düğmesi vardır. Metnin sol tarafında siyah ve kırmızı bir T harfi ve siyah ve kırmızı bir Y harfi ile beyaz bir kare içeren siyah ve kırmızı bir kare bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında beyaz şeritli siyah dikdörtgen bir nesne yer almaktadır. Görüntünün sağ tarafında siyah ve kırmızı bir sayı yer almaktadır. Video oynatıcı resmin ana odağıdır ve çeşitli unsurlarla çevrilidir.
Nasıl Yapılır?

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

11 Kasım 2021
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464