AnasayfaBlogYouTube SEO Çalışması
SEO

YouTube SEO Çalışması

11 Temmuz 2019
Bu görsel, kırmızı arka planlı ve beyaz harfli bir logonun görüntülendiği ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarı göstermektedir. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında bir oynat düğmesi ile siyah bir kenarlık vardır. Dizüstü bilgisayarın ekranının altında çok sayıda beyaz kareden oluşan bir bilgisayar klavyesi yer almaktadır. Dizüstü bilgisayar düz bir yüzeye yerleştirilmiştir ve tüm sahne parlak bir şekilde aydınlatılmıştır. Dizüstü bilgisayarın ekranı görüntünün ana odağıdır, klavye ve oynatma düğmesi ise ikincil unsurlardır. Logo dizüstü bilgisayar ekranının sol üst köşesinde, oynat düğmesi ise sağında yer almaktadır.
KonuAçıklamaÖnem
SEOArama motoru optimizasyonu (SEO) web sitelerini arama motorlarında üst sıralara çıkarmayı amaçlar.Markanın duyurulması ve daha geniş bir kitleye ulaşım için gereklidir.
YouTube SEOYouTube SEO, YouTube' da yayınlanan video İçeriklerin daha çok kişiye ulaştırma amaçlı yapılan çalışmadır.Video içeriklerin popülerleşmesi ve daha geniş bir kitleye ulaştırılmasında etkilidir.
İçerik KalitesiYouTube SEO için son derece önemli olan bir özelliktir.İlgi çekici ve kaliteli içerik, kullanıcıların videoya yönelimini ve etkileşimini artırır.
Video BaşlığıKullanıcıların videonuza yönelmesini sağlar.Başlık, videonun arama sonuçlarında sıralamasını ve tıklanma oranını belirleyen önemli bir faktördür.
Açıklama YazısıVideonun içeriği hakkında bilgi verir ve başlıkta yer alan anahtar kelimelerin bulunması gerekmektedir.Google aramalarında daha üst sıralarda yer almayı sağlar.
Kapak FotoğrafıVideodan önce kullanıcılara gösterilen fotoğraftır.İzleyicinin ilgisini çeken bir kapak fotoğrafı tıklanma oranını artırır.
Kategori SeçimiVideonun hangi konuda olduğunu belirler ve videoyu doğru kategoriye koymanız gerekmektedir.Doğru kategori, benzer konularla ilgilenen kişilerin videonuza ulaşmasını kolaylaştırır.
AltyazıVideonun içeriğini yazılı olarak ifade eder ve dil bariyerlerini aşmada yardımcı olur.Çeşitli dillerde altyazı eklemek, videonun çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.
Sosyal MedyaYouTube kanalınızı çeşitli platformlarda paylaşmak.Sosyal medya aracılığıyla kanalınıza daha fazla takipçi çekebilir ve içeriklerinizin daha fazla izlenmesini sağlayabilirsiniz.

Search Engine Optimization’ın kısaltması olan SEO arama motoru optimizasyonu demektir. Arama motorlarında web sitelerini üst sıralara çıkarmayı sağlayan sistemdir. Doğru bulunan anahtar kelimelerle rakiplerin analizleri yapılarak SEO çalışmasına başlanır. Site içi ve site dışı optimizasyon olarak ikiye ayrılır. Web sitelerini iyileştirmek için yapılan bu çalışma markasını duyurmak isteyen tüm web siteleri için gereklidir.

YouTube İçin SEO Önemli

YouTube insanların gittikçe artan video içerik talebini karşılayan bir platform. Günümüzde YouTuber olarak isimlendirilen kişiler sadece hobi olarak değil bir iş olarak YouTube’u kullanmakta. YouTube’da başarılı olmak çok kolay gibi görünebilir ancak komik ya da ilginç içerikli videolar yaratmak YouTube’da başarılı olmanızı sağlamaz.

Başarılı olmak için öncelikle YouTube kanalınızı bir web sitesi gibi düşünmeniz gerek. Web site ile arasındaki fark yazılı içerikler yerine video içeriklerin sunulduğu bir arama motorundan videolarla iletişim kurulması. YouTube videolar için hazırlanan ciddi bir arama algoritmasına sahip arama motoru olarak düşünülebilir. Zamanla YouTube kullanıcılar tarafından yapılan aramalar ve önerilen videolar sayesinde belirli kriterlere sahip olmaya başladı. 

Söz konusu olan bu kriterleri en iyi şekilde yerine getiren YouTube SEO konusuna hakim olup özenle çalışan video içerik oluşturucuları geniş kitleye erişim noktasında başarılı işler çıkarabiliyor. Sunduğunuz videolar ile kullanıcılar arsındaki etkileşimi artırmak için aynı web sitesinde olduğu gibi YouTube üzerinde de SEO çalışmasına ve stratejisine ihtiyaç var.

YouTube SEO Nedir?

YouTube SEO dünyada en çok aranılan ikinci site olan YouTube’da yayınlanan videoları daha çok kişiye ulaştırma amaçlı yapılan çalışmaya denir. Bu çalışmanın yapılma amacı hem yayınlanan videoyu daha çok kişiye ulaştırmak hem de benzer videolar kısmında üst sıralarda yer almaktır.

Birçok kişi YouTube’da kanal sahibi olarak daha çok takipçiye ulaşmak, çektiği içeriklerin popülerliğini artırmak ve bunun maddi olarak kazancına sahip olmak istemektedir. Bu sektöre çok insanın atılmak istemesinden dolayı artık YouTube’da açılan kanal kolay bir şekilde büyüyememektedir. İstenilen popülerliğe ulaşılabilmek için kesinlikle YouTube SEO çalışması yapılmalıdır. 

YouTube SEO Nasıl Yapılır?

Çalışmanın nasıl yapılacağını maddeler halinde inceleyebiliriz.

  • YouTube SEO için ilk madde içeriğin kaliteli olmasıdır. İçeriğiniz ilgi çekerek kullanıcılarda merak uyandırmalıdır.

  • Video insanları rahatsız etmemeli bunun için videonun kurgu ve montajı çok iyi yapılmalıdır.

  • Video için en çok dikkat edilecek madde başlıktır. Başlık diğer kullanıcıların videonuza girmesini sağlar. Bundan dolayı ilgi çekici ve net olmalıdır.

  • Başlıkta geçen anahtar kelimeler açıklama yazısında kesinlikle olmalıdır. Bu SEO çalışması açısından oldukça önemlidir. Google aramalarında daha üst sıralarında çıkmanızı sağlar.

  • Videonuza koyduğunuz kapak fotoğrafı özenle seçilmiş olmalıdır. Başlık kadar önemli olan bu fotoğrafta genellikle yüz ifadeniz gözükürse daha çok tıklanma alırsınız fakat koyduğunuz basit bir fotoğraf izleyicinin ilgisini çekmeyeceği gibi tıklanmanızı azaltır.

  • Videonuzu koyduğunuz kategori oldukça önemlidir. İçeriğini belirten doğru bir kategoriye koymanız benzer konularda videolar izleyen kişilerin sizin videonuzu izlemesini sağlar.

  • YouTube dünyada kullanılan bir uygulama olmasından kaynaklı çektiğiniz videolara altyazı ekleyerek videonuzun daha çok kişi tarafından izlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • YouTube SEO çalışmasına bir katkı da sosyal medyalar aracılığıyla yapılabilir. YouTube hesabınızI sosyal medyada paylaşarak takipçinizin çoğalmasını sağlayabilirsiniz.

SEO Nedir?

Search Engine Optimization’ın kısaltması olan SEO arama motoru optimizasyonu demektir. Arama motorlarında web sitelerini üst sıralara çıkarmayı sağlayan sistemdir. 

YouTube SEO Nedir?

YouTube SEO dünyada en çok aranılan ikinci site olan YouTube’da yayınlanan videoları daha çok kişiye ulaştırma amaçlı yapılan çalışmaya denir. Bu çalışmanın yapılma amacı hem yayınlanan videoyu daha çok kişiye ulaştırmak hem de benzer videolar kısmında üst sıralarda yer almaktır.

YouTube SEO Nasıl Yapılır?

YouTube SEO için ilk madde içeriğin kaliteli olmasıdır. İçeriğiniz ilgi çekerek kullanıcılarda merak uyandırmalıdır. Videonun kurgu ve montajı çok iyi yapılmalıdır. Video için en çok dikkat edilecek madde başlıktır. Başlıkta geçen anahtar kelimeler açıklama yazısında kesinlikle olmalıdır. 

Yazar: Seda Dağlar

SEO, Arama motoru optimizasyonu (SEO) web sitelerini arama motorlarında üst sıralara çıkarmayı amaçlar, Markanın duyurulması ve daha geniş bir kitleye ulaşım için gereklidir, YouTube SEO, YouTube SEO, YouTube' da yayınlanan video İçeriklerin daha çok kişiye ulaştırma amaçlı yapılan çalışmadır, Video içeriklerin popülerleşmesi ve daha geniş bir kitleye ulaştırılmasında etkilidir, İçerik Kalitesi, YouTube SEO için son derece önemli olan bir özelliktir, İlgi çekici ve kaliteli içerik, kullanıcıların videoya yönelimini ve etkileşimini artırır, Video Başlığı, Kullanıcıların videonuza yönelmesini sağlar, Başlık, videonun arama sonuçlarında sıralamasını ve tıklanma oranını belirleyen önemli bir faktördür, Açıklama Yazısı, Videonun içeriği hakkında bilgi verir ve başlıkta yer alan anahtar kelimelerin bulunması gerekmektedir, Google aramalarında daha üst sıralarda yer almayı sağlar, Kapak Fotoğrafı, Videodan önce kullanıcılara gösterilen fotoğraftır, İzleyicinin ilgisini çeken bir kapak fotoğrafı tıklanma oranını artırır, Kategori Seçimi, Videonun hangi konuda olduğunu belirler ve videoyu doğru kategoriye koymanız gerekmektedir, Doğru kategori, benzer konularla ilgilenen kişilerin videonuza ulaşmasını kolaylaştırır, Altyazı, Videonun içeriğini yazılı olarak ifade eder ve dil bariyerlerini aşmada yardımcı olur, Çeşitli dillerde altyazı eklemek, videonun çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar, Sosyal Medya, YouTube kanalınızı çeşitli platformlarda paylaşmak, Sosyal medya aracılığıyla kanalınıza daha fazla takipçi çekebilir ve içeriklerinizin daha fazla izlenmesini sağlayabilirsiniz
yuotube seo youtube seo video içerik arama motıru sosyal medya optimizasyon
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464