AnasayfaBlogYapıcı Eleştiri Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Yapıcı Eleştiri Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler

22 Şubat 2023
Yapıcı eleştiri yaparken kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri listeledik.
İngilizce İfadeTürkçe İfadeAçıklama
I enjoyed working with you.Seninle çalışmaktan keyif aldım.Geri bildirim sırasında, ilk olarak olumlu bir his yaratmak için.
You worked hard on this.Bu konuda çok çalıştın.Karşıdaki kişinin çabalarını takdir etmek ve motivasyonunu artırmak için.
You can do better on this.Bu konuda daha iyi olabilirsin.Kişinin potansiyelini vurgulamak ve gelişimini teşvik etmek için.
You did really well on this.Bu konuda çok başarılı oldun.Kişinin başarısını övmek ve olumlu bir hava yaratmak için.
You may need to work more on this.Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir.Kişinin üzerinde daha fazla çalışması gereken alanlara dikkat çekmek için.
You did a great job on this.Bu konuda çok iyi çalıştın.Kişinin başarısını övmek ve kendine güvenini artırmak için.
You should continue to learn more about this.Bu konuda daha fazla öğrenmeye devam etmelisin.Kişinin devamlı öğrenme ve kendini geliştirme motivasyonunu teşvik etmek için.
You may need to work more on this.Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir.Kişiye daha fazla çaba göstermesi gereken konuları belirtmek için.
You did a great job on this.Bu konuda çok iyi çalıştın.Kişinin başarısını kutlamak ve olumlu bir hava yaratmak için.
You may need to work more on this.Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir.Kişinin gelişimine ve öğrenmesine yönelik bir teşviki belirtmek için.

Geri bildirim vermek, kişinin gelişimini desteklemek için önemli bir araçtır. Ancak, geri bildirimin verilmesi sırasında, kişinin duygularının çok kolay incinmesine neden olabilecek sözler kullanılmamalıdır. Bu nedenle, verimli bir şekilde geri bildirim vermek için kullanılabilecek İngilizce cümleler önemlidir.

Verimli Bir Geri Bildirim İçin İngilizce Cümleler

Geri bildirim vermek, öğrencilerin, çalışanların ve diğer kişilerin gelişimini desteklemek için önemli bir araçtır. Ancak, geri bildirimin verilmesi sırasında, kişinin duygularının çok kolay incinmesine neden olabilecek sözler kullanılmamalıdır. İşte, verimli bir şekilde geri bildirim vermek için kullanılabilecek İngilizce cümleler:

  • Seninle çalışmaktan keyif aldım (I enjoyed working with you.)

Geri bildirimin verilmesi sırasında, kişinin özgüvenini arttırmak için, öncelikle onunla çalışmaktan keyif aldığınızı belirtmek önemlidir.

  • Bu konuda çok çalıştın (You worked hard on this.)

Kişinin çalışmasının takdir edilmesi, onun çalışma motivasyonunu arttıracaktır.

  • Bu konuda daha iyi olabilirsin (You can do better on this.)

Kişinin daha iyi olmasının önerilmesi, onun gelişimine katkıda bulunacaktır.

  • Bu konuda çok başarılı oldun (You did really well on this.)

Kişinin başarısının takdir edilmesi, onun çalışma motivasyonunu arttıracaktır.

  • Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir (You may need to work more on this.)

Kişinin daha fazla çalışmasının önerilmesi, onun gelişimine katkıda bulunacaktır.

  • Bu konuda çok iyi çalıştın (You did a great job on this.)

Kişinin başarısının takdir edilmesi, onun çalışma motivasyonunu arttıracaktır.

  • Bu konuda daha fazla öğrenmeye devam etmelisin (You should continue to learn more about this.)

Kişinin daha fazla öğrenmesinin önerilmesi, onun gelişimine katkıda bulunacaktır.

  • Bu konuda çok iyi çalıştın (You did a great job on this.)

Kişinin başarısının takdir edilmesi, onun çalışma motivasyonunu arttıracaktır.

  • Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir (You may need to work more on this.)

Kişinin daha fazla çalışmasının önerilmesi, onun gelişimine katkıda bulunacaktır.

Yapıcı bir şekilde geri bildirim verirken kullanılabilecek İngilizce ifadeleri kısaca özetledik. Bunları biraz daha detaylandırabiliriz. Aşağıdaki sesli ve örnek ifadeler fikir edinmenize yardımcı olacak.

Buna ek olarak İngilizce öğrenmek isteyenlerin, konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirmek için İngilizce kurslarımıza katılmalarını öneriyoruz. İngilizce öğrenmek, kendinizi ifade etme ve iletişim kurma becerilerinizi geliştirmenin harika bir yoludur. Mutlaka eğitimimize katılın!

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
I enjoyed working with you, Seninle çalışmaktan keyif aldım, Geri bildirim sırasında, ilk olarak olumlu bir his yaratmak için, You worked hard on this, Bu konuda çok çalıştın, Karşıdaki kişinin çabalarını takdir etmek ve motivasyonunu artırmak için, You can do better on this, Bu konuda daha iyi olabilirsin, Kişinin potansiyelini vurgulamak ve gelişimini teşvik etmek için, You did really well on this, Bu konuda çok başarılı oldun, Kişinin başarısını övmek ve olumlu bir hava yaratmak için, You may need to work more on this, Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir, Kişinin üzerinde daha fazla çalışması gereken alanlara dikkat çekmek için, You did a great job on this, Bu konuda çok iyi çalıştın, Kişinin başarısını övmek ve kendine güvenini artırmak için, You should continue to learn more about this, Bu konuda daha fazla öğrenmeye devam etmelisin, Kişinin devamlı öğrenme ve kendini geliştirme motivasyonunu teşvik etmek için, You may need to work more on this, Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir, Kişiye daha fazla çaba göstermesi gereken konuları belirtmek için, You did a great job on this, Bu konuda çok iyi çalıştın, Kişinin başarısını kutlamak ve olumlu bir hava yaratmak için, You may need to work more on this, Bu konuda daha fazla çalışman gerekebilir, Kişinin gelişimine ve öğrenmesine yönelik bir teşviki belirtmek için
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler yapıcı eleştiri ingilizce eleştiri ingilizce
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.