AnasayfaBlogTurizm Rehberlerinin Kullanabileceği İngilizce Terimler
Yabancı Dil Eğitimi

Turizm Rehberlerinin Kullanabileceği İngilizce Terimler

08 Mart 2023
Turizm rehberleri, turistlerin gezilerini daha keyifli hale getirmek için çeşitli İngilizce terimleri kullanabilirler. Örneğin, 'Welcome!' (Hoşgeldiniz!) veya 'Enjoy your stay!' (Konaklamanızın keyfini çıkarın!) gibi karşılama cümleleri, turistleri karşılamak için kullanılabilir. Ayrıca, 'This way, please!' (Bu yöne lütfen!) veya 'Let me show you around!' (Size etrafı göstereyim!) gibi cümleler de turistleri gezmeye davet etmek için kullanılabilir. Turizmci rehberler, turistlerin gezilerini daha keyifli hale getirmek için bu ve benzeri İngilizce terimleri kullanabilirler.
İngilizce TerimTürkçe KarşılıkAçıklama
Tourism TermGezi TerimiTuristlerin bir ülkeyi ziyaret etmeleri ve keşfetmeleri süreci
Tourism GuideTurizm RehberiTuristlere gezilerinde rehberlik eden ve yönlendiren kişiler
Tour ItineraryTur ProgramıBir turist grubunun gezi planının detaylarını içerir
Tour RouteTur RotasıGezi sırasında takip edilecek belirlenmiş yolları ifade eder
Tour PackageGezi PaketiTuristlerin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri içeren özel tasarım bir paket
Tour ToursGezi TurlarıTuristlerin bir ülkedeki önemli yerleri ziyaret etmek için düzenlenmiş turlar
Tour VehicleGezi AracıTuristlerin gezileri sırasında kullandıkları taşıt
AccommodationKonaklamaTuristlerin konaklaması için kullanılan oteller, pansiyonlar vb.
AttractionTuristik YerTuristlerin ziyaret etmek istedikleri önemli veya ilgi çekici yerler
LandmarkSimge YapıBir yerin tanınmasını sağlayacak önemli ve özgün yapılar

Turizm rehberi olmak, ülkeleri ve kültürleri keşfetmek için en iyi yolların biridir. Bu nedenle, turizm rehberleri çoğu zaman yabancılarla çalışırlar ve onlara turizmin konularını anlatmak için İngilizce konuşmak zorundadırlar. Turizm rehberlerinin işi, gezideki misafirlerini yönlendirmek ve onlara turizm alanıyla ilgili gerekli bilgileri vermektir. İşte turizm rehberleri için temel terimler.

Turizm rehberlerinin kullandığı İngilizce terimler (English Terms for Tourism Guides)

Gezi Terimi (Tourism Term)

Gezi, turistlerin bir ülkeye gidip orayı gezmesi olarak tanımlanır. Gezi, turistlerin hedefi olan ülkede kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmesidir. Turistler, gezilerinde bir turizm rehberi kullanabilirler.

Turizm Rehberi (Tourism Guide)

Turizm rehberleri, turistlerin gezilerini düzenlemek ve onlara yol göstermek için görevlendirilen kişilerdir. Turizm rehberleri, turistleri gezilerinde gezmek için en iyi yolları gösterir ve onları yönlendirirler. Ayrıca, turistlerin gezilerinde karşılaşacağı durumlar hakkında onlara bilgi verirler.

Tur Programı (Tour Itinerary)

Gezi programı, bir grup turistin gezilerine dahil olacak olan etkinliklerin, yerlerin ve saatlerin listesidir. Turizm rehberleri, turistlerin gezilerindeki her şeyi planlamak için gezi programı oluşturur. Gezi programı, turistlerin kendi gezilerini özelleştirmelerine de olanak sağlar.

Tur Rotası (Tour Route)

Tur yolu, turistlerin gezi sırasında takip etmesi gereken yolları gösterir. Turizm rehberleri, Tur rotasını belirler ve turistleri gezi sırasında nereye gideceklerini anlamalarına yardımcı olmak için onlara bilgi verir.

Gezi Paketi (Tour Package)

Gezi paketi, turistlerin gezileri için özel olarak tasarlanmış bir pakettir. Gezi paketi, turistlerin gezileri sırasında gereksinim duydukları tüm hizmetleri içerir, bunlar uçak biletleri, otel rezervasyonları, kiralık araçlar ve turistlerin gezmek istediği yerler hakkında bilgi içerebilir.

Gezi Turları (Tour Tours)

Gezi turları, turistlerin bir ülkedeki önemli yerleri gezmek için düzenlenen turlardır. Turizm rehberleri, turistlerin belirli yerleri gezmek için gereken tüm hizmetleri sağlar. Turistler, gezi turları sayesinde ülkelerinin tarihini ve kültürünü keşfedebilirler.

Gezi Aracı (Tour Vehicle)

Gezi aracı, turistlerin gezileri sırasında kullanılan araçtır. Gezi aracı, turistlerin gezi sırasında ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Turizm rehberleri, turistlerin gezileri sırasında kullanılacak gezi aracını seçer ve kiralar.

Turizm rehberleri, turistlerin gezileri sırasında kullanılabilecek İngilizce terimleri öğrenmelidir. Söz konusu terimler, turistlerin gezilerini daha kolay ve keyifli hale getirmek için turizm rehberlerine yardımcı olacaktır.

Turizm Rehberleri İngilizcelerini Nasıl Geliştirir?

Yazımızda turizm rehberlerinin kullanabileceği bazı İngilizce terimleri ve bunların Türkçe karşılıklarını tartıştık.

Turizmciler İngilizce seviyelerini arttırmak için, kelime hazinesinden çok konuşma becerilerini geliştirmelidir. Yazımızda sunulan örnekler, turizm rehberlerinin İngilizce konuşmalarının daha rahat ve etkili olmasına yardımcı olacaktır. Bu blogda anlatılanların daha fazlasını öğrenmek için, İngilizce kurslarımıza katılmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

İngilizce konuşmanın, özellikle de turizm alanında kazanılmış bir beceri olduğu düşünüldüğünde, İngilizce konuşma kursu kesinlikle turizm rehberlerinin önündeki engelleri ortadan kaldıracaktır. Bu kursumuzda, İngilizce dilinin kurallarını öğrenerek, kelime hazinesini genişletecekler ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirebileceksiniz.

Tourism Term, Gezi Terimi, Turistlerin bir ülkeyi ziyaret etmeleri ve keşfetmeleri süreci, Tourism Guide, Turizm Rehberi, Turistlere gezilerinde rehberlik eden ve yönlendiren kişiler, Tour Itinerary, Tur Programı, Bir turist grubunun gezi planının detaylarını içerir, Tour Route, Tur Rotası, Gezi sırasında takip edilecek belirlenmiş yolları ifade eder, Tour Package, Gezi Paketi, Turistlerin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri içeren özel tasarım bir paket, Tour Tours, Gezi Turları, Turistlerin bir ülkedeki önemli yerleri ziyaret etmek için düzenlenmiş turlar, Tour Vehicle, Gezi Aracı, Turistlerin gezileri sırasında kullandıkları taşıt, Accommodation, Konaklama, Turistlerin konaklaması için kullanılan oteller, pansiyonlar vb, Attraction, Turistik Yer, Turistlerin ziyaret etmek istedikleri önemli veya ilgi çekici yerler, Landmark, Simge Yapı, Bir yerin tanınmasını sağlayacak önemli ve özgün yapılar
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler turizm rehberlerinin kullanabileceği İngilizce kelimeler ve anlamları
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.