AnasayfaBlogSunum Yaparken Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Sunum Yaparken Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler

02 Şubat 2023
Görev görüşmesi veya sunuma katılırken, etkili ve profesyonel bir izlenim bırakmak için doğru cümleleri kullanmak önemlidir. Bu blog, görev görüşmesinde ve sunum sırasında kullanıl
DurumKullanılabilecek İngilizce İfadelerÖrneğin
Görev Görüşmesiİş için uygun olduğunu belirtmeI'm a suitable candidate for this job.
Görev Görüşmesiİş için gerekli niteliklere sahip olduğunu ifade etmeI have the appropriate qualifications for this job.
Görev GörüşmesiÖnceliklerini belirtmeMy priorities include successfully completing this job.
Görev GörüşmesiYoğunlaşmayı sevdiği konular hakkında konuşmaI enjoy focusing on important matters.
SunumSunumu özetlemeI will summarize this presentation for you.
SunumÖnemli konular hakkında bilgi vermeI will summarize this presentation for you and provide you with more information about the important topics.
SunumÖrnekler sunmaI will provide you with a number of examples in this presentation.
SunumSonuçları göstermeI will show you important results in this presentation.
SunumSunumu anlaşılır bir şekilde iletlemeI will convey this presentation to you in an easily understandable manner.

İş arama sürecinde, görev görüşmesine veya sunuma katılırken, etkili ve profesyonel bir izlenim bırakmak için doğru cümleleri kullanmak önemlidir. Aşağıda, görev görüşmesi veya sunum sırasında kullanılabilecek etkili İngilizce cümleleri listelenmektedir.

Görev Görüşmesinde Kullanılabilecek Cümleler

Görev görüşmesinde, cümlelerinizi profesyonel bir şekilde kullanarak, pozitif bir izlenim bırakmak için önemlidir. Aşağıda, görev görüşmesinde kullanılabilecek etkili İngilizce cümleleri listelenmektedir.

  • "Ben bu iş için uygun bir adayım." (I'm a suitable candidate for this job.)

  • "Ben bu iş için uygun niteliklere sahibim." (I have the appropriate qualifications for this job.)

  • "Benim önceliklerim arasında bu işi başarıyla yapmak yer alıyor." (My priorities include successfully completing this job.)

  • "Ben önemli konuların üzerinde yoğunlaşmayı severim." (I enjoy focusing on important matters.)

Sunum Sırasında Kullanılabilecek Cümleler

Sunum sırasında, cümlelerinizi etkili bir şekilde kullanarak, sunumunuzu anlaşılır ve etkili bir şekilde iletmek önemlidir. Aşağıda, sunum sırasında kullanılabilecek etkili İngilizce cümleleri listelenmektedir.

  • "Bu sunumu, sizin için özetleyeceğim." (I will summarize this presentation for you.)

  • "Bu sunumu, sizin için özetleyeceğim ve size önemli konular hakkında daha fazla bilgi vereceğim." (I will summarize this presentation for you and provide you with more information about the important topics.)

  • "Bu sunumda, size çok sayıda örnek vereceğim." (I will provide you with a number of examples in this presentation.)

  • "Bu sunumda, size önemli sonuçları göstereceğim." (I will show you important results in this presentation.)

  • "Bu sunumu, sizin için kolay anlaşılır bir şekilde ileteceğim." (I will convey this presentation to you in an easily understandable manner.)

sıfırdan ingilizce kursumuzda katılımcılarımız daha fazla cümle öğrenebilecekleri gibi, a'dan z'ye ingilizce öğrenebilecekler. ses tonunu akademik olarak kullanarak ikna edici madde işaretleri kullanma, dinleme, konuşma ve okuma becerilerini geliştirebilecekler.

Görev Görüşmesi, İş için uygun olduğunu belirtme, I'm a suitable candidate for this job, Görev Görüşmesi, İş için gerekli niteliklere sahip olduğunu ifade etme, I have the appropriate qualifications for this job, Görev Görüşmesi, Önceliklerini belirtme, My priorities include successfully completing this job, Görev Görüşmesi, Yoğunlaşmayı sevdiği konular hakkında konuşma, I enjoy focusing on important matters, Sunum, Sunumu özetleme, I will summarize this presentation for you, Sunum, Önemli konular hakkında bilgi verme, I will summarize this presentation for you and provide you with more information about the important topics, Sunum, Örnekler sunma, I will provide you with a number of examples in this presentation, Sunum, Sonuçları gösterme, I will show you important results in this presentation, Sunum, Sunumu anlaşılır bir şekilde iletleme, I will convey this presentation to you in an easily understandable manner
Görev Görüşmesinde Kullanılabilecek Cümleler Sunum Sırasında Kullanılabilecek Cümleler Ben bu iş için uygun bir adayım. Ben bu iş için uygun niteliklere sahibim. Benim önceliklerim arasında bu işi başarıyla yapmak yer alıyor. Ben önemli konuların üzerinde yoğunlaşmayı severim. sizin için özetleyeceğim.
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Uzun, siyah saçlı bir kadın kahverengi bir kanepede rahatça oturuyor. Mavi bir gömlek giymiş ve mutlu bir şekilde gülümsüyor. Arkasında bir çitin bulanık görüntüsü ve sakallı bir adam saksıda bir bitki tutmaktadır. Kadının solunda bir bitkinin bulanık bir görüntüsü ve kırmızı bir kutunun yakın çekimi yer alıyor. Kadın, sıcak tonlar ve doğal unsurlarla çevrili ortamında memnun ve rahat görünüyor.
Sunum Teknikleri

Akılda Kalıcı Sunum Yapmak için 10 Teknik

26 Ağustos 2021
Çizgili ve siyah gömlekler giyen iki kadın yan yana durmakta ve her biri kulaklarına kadar bir teneke kutu tutmaktadır. Kadınlardan birinin ağzı açık ve elindeki teneke kutudan bir pipet çıkıyor. Diğer kadın ise sol elinde kırmızı bir ip, sağ elinde ise teneke kutu tutmaktadır. Her ikisinin de yüzleri odakta ve derin konsantrasyon ifadelerini ortaya çıkarıyor. Arka plan bulanıklaştırılmış ve sahne belden yukarıya doğru çerçevelenmiş.
Etkili İletişim

Etkili İletişim Nasıl Kurulur?

07 Ekim 2015
Gözlüklü ve mavi elbiseli genç bir kadın yeşil bir tabelanın önünde duruyor. Gözleri yakın plandadır ve silueti görülebilir. Siyah bir gömlek giyiyor ve boynu yakından görülebiliyor. Sağ alt köşede, yeşil metinli siyah bir daire var. Bunun üzerinde yeşil ve beyaz bir O harfi ve solda yeşil zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor.
Sunum Teknikleri

İlginç Sunum Konuları

24 Mart 2020
Gözlüklü ve beyaz gömlekli bir kadın, arka planda birkaç kişinin daha bulunduğu bir odada ayakta durmaktadır. Elleri ceplerinde ve gömleğinin üzerine bir yelek giymiş. Takım elbiseli bir kişi yanında durmaktadır ve siyah ceketli başka bir kişi de arka plandadır. Arka planda beyaz metinli siyah beyaz bir ekran da var. Kadının saçları at kuyruğu şeklinde arkaya toplanmıştır ve üzerinde siyah bir gömlek vardır. Odanın ortasındadır ve etrafı diğer insanlarla çevrilidir.
Sunum Teknikleri

Etkili Bir Sunum İçin Psikolojik Teknikler

17 Kasım 2021