AnasayfaBlogResmi Olmayan Tavsiye Verirken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Resmi Olmayan Tavsiye Verirken Kullanılacak İngilizce İfadeler

08 Şubat 2023
Günlük hayatta arkadaşlarımıza, ailenize ve çevrenize tavsiyeler verirken, İngilizce kullanmak çok kullanışlı olabilir.
İngilizce İfadeYazılış ŞekliKullanım Alanı
You Could Try SomethingBir Şeyler DeneyebilirsinArkadaşınıza ya da ailenize özgürce deneyimler yapmalarını önerirken
Maybe You Should Try ThisBelki Bunu DenemelisinBir konuda karar vermekte zorlananlara belirli bir seçeneği denemelerini önerirken
This Might Be Better for YouBu Sizin İçin Daha İyi OlabilirKarar vermekte zorlananlara hangi seçeneğin daha iyi olacağını söylerken
You Could Give It a TryDeneyebilirsinizBir şeyi denemek için cesaretlendirebilmek için
You Could Think About ThisBunu DüşünebilirsinBir konuda karar vermekte zorlananlara belirli bir konu hakkında düşünmelerini önerirken
You Could Try It This WayŞu Şekilde DeneyebilirsinBir şeyi denemek için bir yol göstermek istediğinizde
You Could Try This MethodBu Yöntemi DeneyebilirsinBir şeyi denemek için bir yöntem önerdiğinizde
You Should Try Something Like ThisŞöyle Bir Şey DenemelisinBir şeyi denemek için bir örnek verirken
You Could Try It This WayBu Şekilde DeneyebilirsinBir şeyi denemek için bir yol önerdiğinizde
This Could Be Better for YouBu Senin İçin Daha İyi OlabilirKarar vermekte zorlananlara hangi seçeneğin daha iyi olacağını söylerken

Günlük hayatta arkadaşlarımıza, ailenize ve çevrenize tavsiyeler verirken, İngilizce kullanmak bazen çok kullanışlı olabilir. İngilizce olarak verdiğiniz tavsiyeler, özellikle de arkadaşlarınızla konuşurken, daha kibar ve ince bir şekilde anlaşılabilir. Aşağıda, İngilizce olarak tavsiyeler vermek için kullanabileceğiniz bazı kelimeler ve ifadeler bulunmaktadır.

Nazik bir şekilde tavsiye verirken kullanabileceğiniz İngilizce cümleler

"Bir Şeyler Deneyebilirsin" (You Could Try Something)

Arkadaşınıza ya da ailenize tavsiyeler verirken, "Bir şeyler deneyebilirsin" cümlesini kullanabilirsiniz. Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özgürce kendi deneyimlerini yapmalarını söylemek için kullanılır.

"Belki Bunu Denemelisin" (Maybe You Should Try This)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailesine, özellikle de bir konuda karar vermekte zorlanıyorlarsa, belirli bir seçeneği denemelerini önermek için kullanılır.

"Bu Sizin İçin Daha İyi Olabilir" (This Might Be Better for You)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de karar vermekte zorlandıkları zaman, hangi seçeneğin onlar için daha iyi olacağını söylemek için kullanılır.

"Deneyebilirsiniz" (You Could Give It a Try)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için cesaret göstermelerini sağlamak için kullanılır.

"Bunu Düşünebilirsin" (You Could Think About This)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir konuda karar vermekte zorlanıyorlarsa, belirli bir konu hakkında düşünmelerini önermek için kullanılır.

"Şu Şekilde Deneyebilirsin" (You Could Try It This Way)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine bir yol göstermek istediklerinde kullanılır.

"Bu Yöntemi Deneyebilirsin" (You Could Try This Method)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine bir yöntem önerebilmek için kullanılır.

"Şöyle Bir Şey Denemelisin" (You Should Try Something Like This)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine bir örnek vermek istediklerinde kullanılır.

"Bu Şekilde Deneyebilirsin" (You Could Try It This Way)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine bir yol önerebilmek için kullanılır.

"Şunu Deneyebilirsin" (You Could Try This)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine öneri vermek istediklerinde kullanılır.

"Bu Senin İçin Daha İyi Olabilir" (This Could Be Better for You)

Bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de karar vermekte zorlandıkları zaman, hangi seçeneğin onlar için daha iyi olacağını söylemek için kullanılır.

Sonuç

Günlük hayatta arkadaşlarımıza, ailenize ve çevrenize tavsiyeler verirken, İngilizce kullanmak çok kullanışlı olabilir. İngilizce olarak verdiğiniz tavsiyeler, özellikle de arkadaşlarınızla konuşurken, daha kibar ve ince bir şekilde anlaşılabilir. Bu yazıda, İngilizce olarak tavsiyeler vermek için kullanabileceğiniz bazı kelimeler ve ifadelerden bahsettik.

bu ifade, arkadaşınıza ya da ailenize, özellikle de bir şeyi denemek için kendilerine fikirler veren bir yaklaşımı önermek, tavsiye etmek istediğiniz zaman kullanılır. buradaki tavsiyelerden bazılarını dikkatlice kullanırsanız, ingilizce kullanarak arkadaşlarınıza ve ailenize tavsiyeler verirken daha kibar ve ince bir şekilde anlaşılabileceksiniz. sizin için her söylediğinizin ya da yazdığınızın özel ve önemli olacağını unutmayın. böylece oldukça etkileyici ve anlaşılabilir tavsiyeler vererek ingilizce öğrenme sürecinize de katkıda bulunmuş olursunuz. ingilizce kursumuza katılarak, tüm bunların daha fazlasını öğrenebilirsiniz. katılırken başarıya ulaşmak için sizi destekleyecek tüm fırsatlarımızı kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda akademik çalışmalarınız için de ingilizce söylem ve yazım konusunda çok daha ileri seviyelere ulaşabilirsiniz.

You Could Try Something, Bir Şeyler Deneyebilirsin, Arkadaşınıza ya da ailenize özgürce deneyimler yapmalarını önerirken, Maybe You Should Try This, Belki Bunu Denemelisin, Bir konuda karar vermekte zorlananlara belirli bir seçeneği denemelerini önerirken, This Might Be Better for You, Bu Sizin İçin Daha İyi Olabilir, Karar vermekte zorlananlara hangi seçeneğin daha iyi olacağını söylerken, You Could Give It a Try, Deneyebilirsiniz, Bir şeyi denemek için cesaretlendirebilmek için, You Could Think About This, Bunu Düşünebilirsin, Bir konuda karar vermekte zorlananlara belirli bir konu hakkında düşünmelerini önerirken, You Could Try It This Way, Şu Şekilde Deneyebilirsin, Bir şeyi denemek için bir yol göstermek istediğinizde, You Could Try This Method, Bu Yöntemi Deneyebilirsin, Bir şeyi denemek için bir yöntem önerdiğinizde, You Should Try Something Like This, Şöyle Bir Şey Denemelisin, Bir şeyi denemek için bir örnek verirken, You Could Try It This Way, Bu Şekilde Deneyebilirsin, Bir şeyi denemek için bir yol önerdiğinizde, This Could Be Better for You, Bu Senin İçin Daha İyi Olabilir, Karar vermekte zorlananlara hangi seçeneğin daha iyi olacağını söylerken
Tavsiyelerin İngilizce Kullanımı İnce Bir Şekilde Tavsiye Kullanılabilecek İngilizce Kelimeler tavsiye vermek
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.