AnasayfaBlogOnline Eğitimlerin Kişisel Gelişime Katkısını Keşfedin!
Online Eğitim Deneyimi

Online Eğitimlerin Kişisel Gelişime Katkısını Keşfedin!

06 Eylül 2018
Bu resim kıvırcık saçlı, güneş gözlüğü takan bir kadını tasvir etmektedir. Kadın açık renkli bir arka planın önünde durmakta ve yüzü ön planda görünmektedir. Saçları koyu kahverengi ve güneş gözlükleri siyah. Yüzünde sıcak ve davetkâr bir gülümseme var. Gözleri kapalı, bu da anın tadını çıkarmak için bir an ayırdığını gösteriyor. Yüz ifadesi huzurlu ve rahattır. Kıyafeti gündelik ve siyah bir gömlek, beyaz şort ve siyah sandaletlerden oluşuyor. Arka planda parlayan güneş onun yüz hatlarını vurguluyor ve görüntüye neşeli bir hava veriyor. Sanki güzel olduğunu biliyor ve bunu göstermekten korkmuyormuş gibi memnun ve kendinden emin görünüyor.
Kişisel Gelişim KonularıOnline Eğitim AvantajlarıOnline Eğitimin Kişisel Gelişime Katkısı
İş hayatında ilerlemeZaman tasarrufuEğitime her yerden ulaşabilme, zamandan kazanım
İlişkileri güçlendirmeMekanda sınır tanımamaKonforlu bir ortamda eğitim alma olanağı
Bireysel yeteneklerin arttırılmasıMaddi ulaşılabilirlikDüşük maliyetli eğitimler ile kişisel yeteneklerin geliştirilmesi
Sosyal hayatta kaliteyi yakalamakSosyal çevreyi güçlendirmeFarklı yerlerden katılımcılarla sosyalleşme olanağı
Problemlerin hızlı çözülmesiAlanında uzman kişilere kolay şekilde erişimUzman eğitmenlerden sorun çözme yollarını öğrenme
Başarılı iletişimSertifikasyonElde edilen belge ile iletişim yeteneklerini belgelendirme
Özgüvenin artırılmasıKendiliğinden çalışma disiplini kazanmaSürekli eğitim prensibini benimseyerek özgüvenin artırılması
Kendine uygun kariyer yolunun belirlenmesiÇeşitli ve geniş kapsamlı ders seçenekleriFarklı disiplinlerden derslerle kendini tanıma ve kariyer yolunu belirleme
Emotional intelligenceCanlı dersler ve içeriklerÇeşitli eğitim materyalleri ile duygusal zekanın geliştirilmesi
Liderlik yeteneklerinin geliştirilmesiKişiselleştirilmiş öğrenme planlarıKişiye özgü öğrenme planları ile liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi

Kişisel gelişim konularına merak salmışsak, hayat kalitemizi arttırmak niyetindeysek önce bu kavramların neyi ifade ettiğini tanımlayabilmeliyiz diye düşünüyorum. Farkında olsak da olmasak da hepimizin hep bir adım ileriye gitmek gibi bir arzusu var. İnsan bu çünkü, önde olmak ister, dikkat çekmek ister.

Kişisel gelişim herkes için farklı konuları ifade etse de; benim için temelde şöyle bir manası vardır: Her sabaha bir öncekinden farklı bir şeyler katarak uyanmak. Hepimiz bu hayatı nasıl daha kaliteli, nasıl daha huzurlu yaşayacağımızın yollarını aramıyor muyuz her gün, her saniye? Kimimiz hayal ettiği hayata nasıl ulaşacağının yollarını bulmuştur, kimimiz hala nerede eksik kaldığımızı ararız. İşte bu eksik noktaları tamamlayarak ilerlemektir kişisel gelişim. Oldukça kişi tarafından sorgulanan bir mesele var ki; bu yazının konusu da bu olsun dedim: Adını son zamanlarda daha sık duymaya başladığımız online eğitimler gerçekten verimli olup olmadığı, kişisel gelişim konularında tercih edilip edilemeyeceği kafa karıştırmaktadır. Bu çok haklı bir kafa karışıklığıdır, bizzat kendim yaşadığımdan anlayabiliyorum.

Kişisel Gelişim Hangi Konuları İçerir?

Bireyin gelişmeye ihtiyaç duyduğu her alanı içerir aslında. Yani, kişisel ihtiyaçlara göre tanımlanan bir kavramdır. İş hayatında ilerlemek, ilişkilerimizi güçlendirmek, bireysel yetenekleri arttırmak ve sosyal hayatımızda kaliteyi yakalamak gibi birçok farklı konuyu içerir. O yüzden 'Aman ya boşversene kişisel gelişim falan boş iş hep, para tuzağı' diyerek benliğinizin derinliklerine inmekten, kendinizi yönetmeyi öğrenmekten, arzularınızı fark edip onları gerçekleştirmekten asla vazgeçmeyin. Adına kişisel gelişim demeyin kötü bir algı yaratıyorsa; mesela 'geleceğe büyümek' deyin, 'kendini yetiştirmek' deyin, 'ruhunun ihtiyacını anlamak' deyin veya 'yaşıyoruz be bu hayatı' deyin.

Hangi Kaynaklarla Kişisel Gelişimimizi Destekleyebiliriz?

Yaklaşık bir ay önceye kadar bu soruya verebileceğim cevap ‘kaliteli kişisel gelişim kursları ve kitaplarıyla’ olacaktı. Maalesef raflarda aşırı basite indirgenen, insanların gelişme arzusunu 'gülümse, çalış, vazgeçme' cümleleriyle sömüren bazı kitaplar mevcut olsa da çok sağlam ve nitelikli kitaplar da mevcut. Şimdi bu kaynaklara ek olarak, yeni deneyimlediğim ve başarısına tanık olduğum yeni bir kaynak keşfettim. Bu kaynak kesinlikle Online Eğitimden başkası değil.

Gülümsemek, çalışmak, vazgeçmemek çok mühim tabi ki ama bunun nedenleriyle, senin hayatına yapacağı katkılarla ve bunun somut metotlarıyla açıklanması insanlara faydalı oluyor diye düşünüyorum. Hiç online ders almayı denemeden önce ön yargılıydım; uzaktan ne kadar faydalı olabilir ki canlı kanlı ders lazım bana öyle yüzeysel kalır diyordum. Ne kadar da yanılmışım, yeni anlıyorum. Olsun geç olsun güç olmasın derler ya, bundan sonra böyle kaliteli kaynaklardan alacağım online eğitimlere vereceğim öncelik değişti. Bu online eğitimlerin sonunda başarılı bir sonuç elde ettiğinizde alacağınız sertifika da olacak. Bu sertifikalar sayesinde hem kendinizi geliştirmiş hem de elle tutulabilir, geleceğinizle ilgili size avantaj sağlayacak bir belge elde etmiş oluyorsunuz. Bu eğitim alanında bana büyük bir katkı sağlayan, kaliteli eğitimler sunan, fikrimi değiştirmemi sağlayan İstanbul İşletme Enstitüsü oldu. Nasıl avantajları var bu online eğitimin? Şimdi sırasıyla açıklamayı deneyeceğim bunları sizin için.

  • Zaman Tasarrufu: Kurslara gitmek için yolda kaybedeceğiniz zamanı derste geçirerek kendinize zaman ayırabiliyorsunuz, en güzel tarafı benim için buydu diyebilirim. Otobüslerde, metrolarda sürünmekten yıprandım yıllardır ve Online Eğitimin bu kazancı sağlıyor olması büyük avantaj gerçekten.

  • Mekanda Sınır Tanımaması: İstersen alıyorsun meyve tabağını, geçiyorsun bilgisayar başına. İstersen oturuyorsun en sevdiğin butik kafede soğuk kahveni yudumlarken, eğitim alıyorsun. Konfor alanı yaratmana izin veriyor kısacası.

  • Maddi Ulaşılabilirlik: Online eğitim veren siteler bazı dersleri ücretsiz bazı dersleri de uygun bir fiyata size sunuyor. Kurslara harcayacağınız miktarın yanında gözünüze bile gelmeyecek fiyatların olduğunu düşünüyorum.

  • Sosyal Çevreyi Güçlendirmesi: Online derslerde birçok katılımcı oluyor, derslerde iletişime geçebiliyorsunuz, birbirinize ya da eğitmene soru sorabiliyorsunuz. Günlük hayatında farklı işlerle meşgul olan birçok insan tanıyabiliyorsunuz.

  • Alanında Uzman Kişilere Kolay Şekilde Erişilmesi: Belki de günlük hayatınızda ‘şu konuda uzman birine denk gelsem de bi şunu sorsam’ dediğiniz kişisel gelişimle alakalı her soruyu rahatlıkla sorabileceğiniz eğitmenler var. Mail yoluyla ya da oluşturulmuş destek sistemleriyle onlara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Kişisel Gelişim İhtiyaçlarınızı Nasıl Belirleyebiliriz?

  1. Benliğinizin eşsizliğine inanmak atılacak ilk ve en sağlam adım olacaktır. Hepimiz ruhumuzda farklı yetenekler, farklı güçler barındırıyoruz. Kişisel güçlerimizin farkında olmak, gelişim serüvenimizde en büyük yardımcımız olacaktır. Tabi, bu güçlerimize inandığımız ve aktif şekilde onlardan faydalandığımız sürece.

  2. Hedefleriniz, kendinizi içinde gördüğünüz hayalleriniz neler, bunları belirlemekle başlayın. Yazarak düşünmeniz tavsiyem olacaktır, kendinizi daha net anlamanızı kolaylaştırır. Bireysel haritalarınızı oluştururken dürüst olun, gerçekten neyi niye istediğiniz konusunda. İsteklerinizin kaynağını doğru saptayamamanız ilerlemek için seçeceğiniz yolu da yanıltabilir.

  3. Evet, hedefler belirlendiyse sırada oraya ulaşmak için neler yapıldığı öğrenilmelidir. Hangi eğitimleri almak gerekiyor, günlük hayatta nasıl değişiklikler yapılmalıdır, düşünce boyutunda neler irdelenip gerekirse değiştirilmelidir sorularının cevaplarını buluyoruz.

  4. En kritik adımı da şimdi söyleyeceğim. Uygulamak. Hedeflerimize yönelik belirlediğimiz çözüm yollarında prangalar eskitmezsek bu kadar çabanın manası kalmaz. Yapılması gerekenleri bilmek ama yapmamak insanı daha da gerileten, özgüvenini düşüren bir tutumdur. Hayallerimiz için ne yapmamız gerektiğini anladıysak, hiçbir şekilde pazartesiyi veya özel bir günü beklemeden yapmaya başlamalıyız. Ertelemek demek, bunu tekrar yapma şevkinizi fark etmeden kamçılamak demektir.

Sonuç olarak, kendimizi geliştirmenin birçok yolu var. Vaktimize, yerimize ve bütçemize uygun kaynaklarla bu serüvenimize devam etmeliyiz. Özgüvenimizi geliştirmek, motivasyonumuzu diri tutmak, geçmişle bağları koparıp geleceğe yönlenmek, tembelliği hayatımızdan çıkarmak, yer içer gibi spor yapmak, her ne ise başarmak istediğimiz kendimizi tanımaktan geçiyor. O zaman bireyselliğinizi tanımlamama şansınız yok, kendinizle ilgilenmeyi bırakmak demek; gerçek manada kendi hayatınızı yaşamamak demektir bence. Ama, kendinizi geliştirmenin bağımlılık yaptığını görünce, ruhunuzun ceplerini karıştırmadan duramayacaksınız.

Herkese kendini geliştirme yolunda başarılar diliyorum.

İş hayatında ilerleme, Zaman tasarrufu, Eğitime her yerden ulaşabilme, zamandan kazanım, İlişkileri güçlendirme, Mekanda sınır tanımama, Konforlu bir ortamda eğitim alma olanağı, Bireysel yeteneklerin arttırılması, Maddi ulaşılabilirlik, Düşük maliyetli eğitimler ile kişisel yeteneklerin geliştirilmesi, Sosyal hayatta kaliteyi yakalamak, Sosyal çevreyi güçlendirme, Farklı yerlerden katılımcılarla sosyalleşme olanağı, Problemlerin hızlı çözülmesi, Alanında uzman kişilere kolay şekilde erişim, Uzman eğitmenlerden sorun çözme yollarını öğrenme, Başarılı iletişim, Sertifikasyon, Elde edilen belge ile iletişim yeteneklerini belgelendirme, Özgüvenin artırılması, Kendiliğinden çalışma disiplini kazanma, Sürekli eğitim prensibini benimseyerek özgüvenin artırılması, Kendine uygun kariyer yolunun belirlenmesi, Çeşitli ve geniş kapsamlı ders seçenekleri, Farklı disiplinlerden derslerle kendini tanıma ve kariyer yolunu belirleme, Emotional intelligence, Canlı dersler ve içerikler, Çeşitli eğitim materyalleri ile duygusal zekanın geliştirilmesi, Liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi, Kişiselleştirilmiş öğrenme planları, Kişiye özgü öğrenme planları ile liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi
online eğitim deneyimi online eğitimin kişisel gelişime katkısı online eğitimin faydaları online eğitimin avantajları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resmi takım elbiseli bir kadın sol elinde bir hesap makinesi ve sağ elinde bir kağıt parçası tutmaktadır. Kağıda ve hesap makinesine bakıyor ve işine odaklanmış görünüyor. Yüz ifadesi biraz ciddi ve saçları arkadan bağlı. Kâğıt beyazdır ve üzerinde bazı çizgiler ve yazılar vardır; hesap makinesi ise kırmızıdır. Arka plan bulanık ve mavi bir çiçek gibi görünüyor. Resmin sağ tarafında hafif bulanık ve odak dışı bir insan başı var. Kadının kıyafeti koyu renk ve profesyonel, bu da onu oldukça iş adamı gibi gösteriyor.
Online Eğitim

Muhasebeciler İçin Online Eğitimler

22 Ağustos 2021
Bir kadın yatağında uzanmış, dizüstü bilgisayarı önünde açık ve kullanımda. Beyaz yorganı beline kadar çekmiş ve gözleri ekrana odaklanmış. Solunda duvara yaslanmış bir gitar var. Ayaklarının yanında küçük bir bitki ve onun yanında da bir sehpa üzerinde bir lamba var. Lamba yakın plandadır, tabanı koyu gri, gölgesi beyazdır. Oda aydınlıktır ve kadın işine dalmış gibi görünmektedir.
Online Eğitim

Dizi Tadında Online Eğitimler

03 Nisan 2020
Beyaz gömlekli ve mavi kot pantolonlu bir kadın yeşil bir arka planın önünde durmakta ve sağ elini havada sallamaktadır. Kısa, açık kahverengi saçları var ve sol kolunda bir saat takıyor. Arka planda, içinde siyah yazı olan büyük yeşil bir daire ve kadının sağında beyaz bir daire içinde siyah bir X işareti var. Resmin alt kısmında ise siyah beyaz bir logo yer alıyor. Kadın gülümsüyor ve elini bir karşılama jestiyle kaldırmış. Etrafında hareket edebileceği geniş bir alan olan açık bir alanda durmaktadır.
Online Eğitim

Sosyologlar İçin Online Eğitimler

30 Haziran 2021