AnasayfaBlogOnline Eğitim Krize Çözüm Olabilir mi?
Online Eğitim

Online Eğitim Krize Çözüm Olabilir mi?

13 Mart 2020
Genç bir kadın iyi aydınlatılmış bir odada masa başında oturmaktadır. Yeşil bir gömlek giymiş ve önünde açık bir dizüstü bilgisayar var. Yanındaki masada beyaz bir fincan ve plastik bir kap var. Dizüstü bilgisayarın diğer tarafında bir cep telefonu var. Kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve bir şeyler yazıyor gibi görünüyor. Yaptığı işe dalmış görünüyor. Oda düzenli ve duvarlar nötr bir renktedir. Dizüstü bilgisayar görüntünün ana odağıdır.
Konu BaşlığıAçıklamaDaha Fazla Bilgi
Koronavirüs SalgınıÇin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan virüs120'den fazla ülkede görüldü ve milyonlarca kişiye bulaştı
Etkilenen EğitimSalgın nedeniyle okullar tatil edildiÇocuklar ve gençlerin sağlığı için önlem olarak alınan bir tedbir
Online EğitimÖğrencilerin eğitimlerini evden sürdürmeleriEğitimin aksamaması ve öğrencilerin geri kalmaması için bir çözüm
Koronavirüs BelirtileriYüksek ateş, solunum yolu enfeksiyonları ve bademcik büyümesiBelirtiler görüldüğünde en yakın hastaneye gitmek gerekiyor
Salgının Hızlı YayılmasıUluslararası seyahatler ve gezi hareketliliğiVirüsün bu kadar hızlı yayılmasının sebeplerinden biri
Online Eğitimin AnlamıMekan ve zamandan bağımsız, dijital ortamda eğitimBirden fazla öğrencinin aynı anda veya bire bir eğitim alabileceği bir sistem
Uzaktan Eğitim Tarihi1700'lü yıllarda başlayan, posta yoluyla eğitim1900'lerde teknolojik gelişmelerle kolaylaştı ve günümüzdeki online eğitim şeklini aldı
Eğitimde Koronavirüs EtkisiTüm dünyada okulların kapatılması ve eğitimin online hale getirilmesiBu durum, eğitim sektörünün krize çözüm olarak online eğitimi kullanma şeklini değiştirdi
Online Eğitimle KorunmaOkulların ortak kullanım alanı olması nedeniyle tatil kararıÖğrencilerin evden canlı ders şeklinde eğitim almalarının sağlanması
Türkiye'nin DurumuTürkiye'de öncelikli olarak bir vaka görülmesi ve ardından önlemlerin alınmasıÜlke genelinde etkinliklerin ertelenmesi ve sıkı güvenlik önlemlerinin alınması

Dünyada yaşanan olaylardan sonra online eğitim bir kez daha önemli hale geldi. Gezegenimizin dört bir tarafını saran hastalık ve salgın en sonunda eğitimi de vurmuş oldu. Hastalıkla boğuşan insanlar çareyi evde saklanmak da buldu. İnsanların dışarı çıkması resmi olarak yasaklanmadı. Fakat dışarı çıkılmaması yönünde ciddi uyarılar yapıldı.

Dünya, yaklaşık üç aydır koronavirüsü denen hastalıkla mücadele ediyor. Hastaneler, oteller, evler kısacası insanların yaşadığı her mekan karantina altına alınıyor. Ölü sayısı arttıkça, vaka sayısı da artmaya devam ediyor. Devlet yetkilileri virüse karşı ortak bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, virüsü bir tehdit olarak çoktan tanıdı. Öncelikle Asya’da yer alan Çin ülkesinde çıkan hastalık, tüm dünyayı sardı. Birçok ülkede vakalar ve ölü sayısı artarken Türkiye’de henüz bir vaka yaşanmamıştı. Yetkililerin izlediği yollar sayesinde Türkiye’ye gelmeyen virüs, geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan gelen bir kişide rastlandığı belirtildi. Bu zamana kadar rastlanmaması ve ivedilikle yürütülen çalışmalar takdir toplamıştı.

Türkiye’de sadece bir vakaya rastlanmasına rağmen daha sıkı güvenlik önlemleri alındı. Birçok organizasyon ve etkinlikler ertelendi ya da iptal edildi. Virüs, eğitim sürecini de vurdu. Çocukların ve gençlerin fazla bulunduğu ortak alan olması sebebiyle okullar tatil edileceği açıklandı. Ancak yetkililer eğitimin aksamaması için bir çözüm buldu. Online eğitim sayesinde hem çocuklar korunacak hem de derslerden geri kalmayacaklar.

Koronavirüs, dünyada büyük bir kriz olarak gözüktü. Türkiye’de alınan tedbirlerle birlikte şimdilik bir kriz yaşanmadı. Hem devletin hem de insanların duyarlılığı kriz yaşanmasını büyük ölçüde önlemiştir. 

Koronavirüs Nedir?

Koronavirüs, hayvanlar arasında yer alan bir virüs familya grubunda yer almaktadır. Tıp dilinde COVID – 19 olarak bilinmektedir. İnsanlarda nezle hastalığına sebep olan bir virüstür. Bazı koronavirüs çeşitleri ölüme neden olabilir. Ölüm riski genellikle solunum yolu enfeksiyon ile meydana gelmektedir.

İnsanlarda görülen koronavirüsü, ateş ve bademciklerin büyümesi gibi vakalarla da karşımıza çıkmaktadır. Bu ve buna benzer şikayetler ile karşılaşan kişilerin en yakın hastaneye gitmeleri gerekir. Özellikle de yüksek ateş şikayeti olanların hastaneye başvurma yapması gerekmektedir. Virüsün daha çok yetişkin insanlarda etki düzeyinin fazla olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Koronavirüs Nasıl Hızlı Yayıldı?



Öncelikle sadece Çin devletinde başlayan virüs, kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Son vaka ile birlikte Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 120’den fazla ülkede koronavirüsü tespit edildi. Çin, İtalya ve İran gibi ülkelerde ölü sayısı binleri geçti. Vaka sayıları ise 10 binlerin üzerine çıktı. Seyahatların fazla olması, virüs sürecini hızlandırdı. Bu kadar hızlı yayılmasının en büyük sebebi uluslararası gezi ve seyahatların yapılması oldu.

Online Eğitim Ne Demek?

Yaşanılan virüs krizi sonrası tüm dünyada eğitime de ara verildi. Ülkemizde de tedbir amaçlı eğitime ara verileceği açıklandı. Eğitimde bir hafta tatil, diğer bir hafta online ders şeklinde yapılacağı bildirildi. Online eğitimler sayesinde çocukların ve gençlerin eğitimden mahrum kalmaması ve derslerinin devamı sağlanmış olacaktır.

online eğitim, yeni bir kavram değildir. online eğitim nedir? diye araştırma yaptığınızda karşınıza çevrimiçi eğitim, canlı ders, canlı eğitim gibi kavramlarla karşılaşabilirsiniz. hepsinin ana gayesi eğitimdir. ancak burada eğitim belli bir ortamda verilmemektedir. online eğitim, öğrenecek olan kişinin mekan ve zamandan uzak, dijital bir ortamda aldığı eğitim metodudur. esas olan aynı ortamda bulunmayan ya da bulunması mümkün olmayan öğrenci ve öğreticiyi buluşturmasıdır. çevrimiçi eğitimde birden fazla öğrenci yer alabilir. toplu halde ya da bire bir eğitim verilebilir. 

Uzaktan eğitim serüveni, 1700’lü yıllara kadar dayanmaktadır. Teknoloji o tarihlerde gelişmemiş olabilir. Ancak mantık olarak eğitimler, online gibi verilmekteydi. Yazışarak, eğitime ihtiyacı olan kişiye posta yollanırdı ve bu şekilde eğitim alması sağlanırdı. 1900’lü yıllara gelindiğinde ise, teknolojinin kendini iyiden iyiye hissettirdiği yıllar olmuştur. Eğitim daha da kolaylaşmıştır.  

Virüsten Korunma Yolu: Online Eğitim

Koronavirüs eğitim sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Ölümlerin ve vaka sayılarının fazla oluşu başta ilkokul olmak üzere, üniversitelerin tatil edilmesine neden olmuştur. Sadece ülkemizde değil, vakanın aşırı yaşandığı ülkelerde de eğitime ara verilmiştir. Türkiye, çözümü online eğitimde bulmuştur.

Koronavirüs eğitim alanını etkilemesinin ardından ne olacak? Corona virüs online eğitimi nasıl etkiledi? Diye merak edenleriniz olacaktır. Okulların ortak kullanım alanı olmasından dolayı, bireyleri risk altından tutmamak için tatil kararı alındı. Öğrencilerin online şekilde evde eğitim almalarının daha iyi olacağı düşünüldü. Canlı ders şeklinde evlerinden gerekli eğitimi alabilecekleri devlet kurumları tarafından belirtildi.

Online Eğitim ile Derslerden Geri Kalmayın

Online eğitim, özellikle de üniversitede oldukça yaygındır. Ülkemizde online ders veren üniversiteler vardır. Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesi bu alanda eğitim vermektedir. Uzaktan eğitim adı altında öğrencilere seçilen bölümlerle ilgili eğitimler sağlanmaktadır. Üniversiteler bu modele çok da yabancı değildir. Sadece dersler değil, bazı sınavlar da yine online üzerinden yapılabilmektedir.

Online eğitim sadece üniversitelerde bulunmamaktadır. İnternet üzerinde de Enstitü gibi online eğitim sitesi vardır. Burada yer alan eğitimlerle birlikte insanlar, yeni branşlar ve dallar öğrenebilmektedir. Her kesime hitap edecek eğitimler bulunmaktadır. Kşisel gelişim içinde Enstitü üzerinde yer alan eğitimler oldukça faydalıdır.

Enstitü üzerinden lise ve üniversite okuyanlar için yardımcı olabilecek birçok eğitim mevcuttur. 3D Studio Max, Photoshop, Temel Programlamaya Giriş, Video Editörlüğü ve SPSS eğitimi bunlardan bazılardır. Ayrıca dil öğrenmek isteyen öğrenciler; Almanca, İngilizce ve Rusça eğitimi alabilirler. Enstitü üzerinde yer alan eğitimlerin 1 hafta sürmesi de sizlere oldukça fazla kolaylık sağlayacaktır. Tamamen online ders şeklinde olan eğitimler, güzel ve keyifli geçmektedir. Uzman eğitmen kadrosuyla birlikte eğitimin kalitesi üst seviyededir. Canlı dersler sayesinde eğitmen ile sohbet etme imkanınızda bulunmaktadır.

Enstitü üzerinden eğitim almanın en güzel tarafı da sertifika sahibi olmaktır. Alınan eğitim sonrasında başarı sertifikası sizlere verilmektedir. Bir hafta süren eğitimin ardından bir sınav yapılmaktadır. Bu sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilmektedir. Online eğitim sayesinde bir belgeye kavuşmuş olacaksınız. İş hayatına başlamadan daha fazla bilgi sahibi olacaksınız ve bunu sertifika ile belgelendirebilme fırsatı olacaktır.

Online eğitim, belli bir dönemin serüveni değildir. Online ders çağın büyük bir kolaylılığıdır. Bu eğitimi çeşidinin en güzel tarafı zamandan tasarruf etmenizi sağlamaktadır.

Koronavirüs Salgını, Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan virüs, 120'den fazla ülkede görüldü ve milyonlarca kişiye bulaştı, Etkilenen Eğitim, Salgın nedeniyle okullar tatil edildi, Çocuklar ve gençlerin sağlığı için önlem olarak alınan bir tedbir, Online Eğitim, Öğrencilerin eğitimlerini evden sürdürmeleri, Eğitimin aksamaması ve öğrencilerin geri kalmaması için bir çözüm, Koronavirüs Belirtileri, Yüksek ateş, solunum yolu enfeksiyonları ve bademcik büyümesi, Belirtiler görüldüğünde en yakın hastaneye gitmek gerekiyor, Salgının Hızlı Yayılması, Uluslararası seyahatler ve gezi hareketliliği, Virüsün bu kadar hızlı yayılmasının sebeplerinden biri, Online Eğitimin Anlamı, Mekan ve zamandan bağımsız, dijital ortamda eğitim, Birden fazla öğrencinin aynı anda veya bire bir eğitim alabileceği bir sistem, Uzaktan Eğitim Tarihi, 1700'lü yıllarda başlayan, posta yoluyla eğitim, 1900'lerde teknolojik gelişmelerle kolaylaştı ve günümüzdeki online eğitim şeklini aldı, Eğitimde Koronavirüs Etkisi, Tüm dünyada okulların kapatılması ve eğitimin online hale getirilmesi, Bu durum, eğitim sektörünün krize çözüm olarak online eğitimi kullanma şeklini değiştirdi, Online Eğitimle Korunma, Okulların ortak kullanım alanı olması nedeniyle tatil kararı, Öğrencilerin evden canlı ders şeklinde eğitim almalarının sağlanması, Türkiye'nin Durumu, Türkiye'de öncelikli olarak bir vaka görülmesi ve ardından önlemlerin alınması, Ülke genelinde etkinliklerin ertelenmesi ve sıkı güvenlik önlemlerinin alınması
koronavirüs uzaktan eğitim online eğitim çevrimiçi eğitim canlı ders canlı eğitim online eğitimle covid krizi çözümü
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018