AnasayfaBlogNeden Erasmus Programına Katılmalısınız?
Yurt Dışında Eğitim

Neden Erasmus Programına Katılmalısınız?

05 Mayıs 2021
Bir grup insan bir kitabın etrafında toplanmış, dikkatle sayfalara bakmaktadır. Sarı saçlı bir kadın gülümsüyor, yanındaki adamın elinde ise yeşil bir defter var. Başka bir kişi elinde bir tablet tutuyor ve arkalarında duran kadın kollarını adama dolamış. Son kişi ise elinde bir dergi tutuyor. Resimdeki tüm bireyler materyalle meşgul ve baktıkları şeyden keyif alıyor gibi görünüyorlar.
Erasmus Programının AvantajlarıErasmus Programının GetirdikleriErasmus Programının Katkıları
Yeni bir kültürle tanışmaFarklı bir perspektif kazandırırBakış açısını genişletir
Yabancı dil pratiğiİkinci bir dil öğrenme fırsatıDil hakimiyeti ve dil yeterliliğini artırır
Kariyer fırsatlarıFarklı eğitim ve öğretme metotları keşfetmeÇalışma hayatında öncelikli olma şansı
Kültürel gelişimYeni yerler ve kültürler keşfetmeKişisel gelişime katkı sağlar
Yeni arkadaşlıklar kurmaDünyanın farklı ülkelerinden insanlarla tanışmaSosyal çevrenin genişlemesi
BağımsızlıkKendi kararlarını alma ve bilmediği bir ülkede yaşamaBağımsızlık duygusunun artması ve sorumluluk bilincinin gelişmesi
Eğitim masraflarının karşılanmasıMaddi destekFinansal ihtiyaçların karşılanması
Akademik gelişimEğitim seviyesinin yükselmesiAkademik ve kariyer hedeflerine ulaşmada yardımcı olur
Farklı bir eğitim sistemine adaptasyonYeni eğitim teknikleri ve metotlarının öğrenilmesiÖğrenme ve öğretme yeteneklerinin gelişmesi
Yeni deneyimler kazanmaYurt dışında yaşama deneyiminin kazanılmasıHayat tecrübesi

Günümüzde üniversite öğrencileri için Erasmus programı yurt dışına çıkmanın en kolay yollarından biridir. Bu program sayesinde öğrenciler, yabancı ülkelerdeki okullarla anlaşma yaparak 3 veya 12 ay arası bu programdan yararlanabilir. Eğitim masraflarının Avrupa Birliği tarafından karşılanmasıyla birlikte kalacak yer de anlaşmalı kurumlar tarafından sağlanır.

Bir öğrenci için yurt dışında eğitim almış olmak kişisel gelişimden kariyer gelişimine kadar olumlu etkiler yaratır. Yurt dışında eğitim alma şansının yanı sıra öğrenciler farklı kültürler tanıma ve diğer ülkelerden öğrencilerle tanışma fırsatını elde edebilir. Yabancı dilini geliştirmek isteyen kişiler için de en çok tercih edilen programdır. 

Erasmus Programına Katılmak İçin Sebepler

Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 55 bin öğrenci Erasmus programı ile yabancı ülkelerde eğitim almaktadır. Üniversite hayatına eşsiz bir deneyim katmak isteyen öğrencilerin kaçırmaması gereken bir fırsattır.

  • Eğitim ve kariyer

Erasmus programıyla eğitim alan öğrenci kendi ülkesinden ve kültüründen farklı öğrenme ve öğretme metotlarını keşfetme fırsatı yakalar. Bu nedenle yabancı bir ülkede süresi fark etmeksizin eğitim almak, kişiyi kendi ülkesindeki öğrencilerden bir adım öne çıkartır. Aynı zamanda da her alanda kariyer fırsatlarını yakalamasına da olanak sağlar. Çünkü öğrenciler eğitimden ülkeye geri döndüğü zaman farklı bir bakış açısına sahip olduğu kadar, yabancı dile de etkili biçimde hakim olur. Bu da iş hayatında öncelikli olma şansını arttırır.

  • Yabancı dili geliştirme

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin en başlıca sebebi yeni bir dil öğrenmek veya var olan yabancı dili geliştirmektir. Bir dili öğrenmenin en etkili yolu ise onu kullanmaktır bu yüzden yurt dışında okumak o dile maruz kalmanın en temel yoludur. Program kapsamında alınan eğitim de dahil olmak üzere iletişim için kullanılan dil İngilizcedir. Bunun yanında gidilen ülkenin anadili farklı ise İngilizceye ek olarak ikinci bir dil daha öğrenme şansı yakalanmış olur.

  • Kültürel gelişim

Erasmus programının bir diğer avantajı ise öğrencilerin çok kültürlü bir ortamın parçası olmasına yardımcı olmasıdır. Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak yeni şeyler öğrenmeyi, önyargıları kaldırmayı, bakış açısını genişletmeyi, açık fikirli olmayı ve iletişim becerilerinin gelişmesini sağlar. Aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerini gezip yeni yerler ve kültürler keşfedilebilir. Bu olanak Erasmus programının en güzel özelliği olabilir. Çünkü gezip yeni yerler görmek kültürel gelişimin yanında kişisel gelişime de büyük katkıda bulunur. En başta öğrenci bir hayat tecrübesi kazanmış olur. Kendi kararlarını alıp bilmediği bir ülkede yaşayabilmek kişideki bağımsızlık duygusunu arttırır. Hatta çoğu araştırma ailesinden ve kendi yaşam alanından uzakta yaşayan kişilerin sorumluluk duygusunun ve bilincinin arttığını da göstermiştir.

Sonuç olarak Erasmus programı her üniversite öğrencisinin deneyimlemesi gereken bir tecrübedir. Sadece akademik eğitim olarak düşünülmemelidir. Çünkü eğitimin yanında öğrenciye sosyal ve kültürel yaşam bakımından çok fazla şey katar. Motivasyonu arttırır ve gerçek hayatla ilgili deneyimler kazandırır. Yabancı dili geliştirir ve dünyanın diğer ülkelerinde yeni arkadaşlar edindirir. Bunun yanında mezun olduktan sonra iş bulma oranını arttırır ve rakipler arasından öne çıkmayı sağlar. Bu kadar avantajının yanında Erasmus, öğrencilerin finansal ihtiyaçlarını da karşılar. Onlara maddi olarak destek çıkar ve bütün öğrencileri bu konuda eşitler. Katılmak isteyen öğrencilerin yapması gereken üniversitelerindeki Uluslararası İlişkiler Ofisine gidip başvuru yapmaktır. Daha sonrasında yabancı dil sınavına girip, yeterli planı alıp yurt dışındaki okullarla anlaşma ayarlamaktır. Son olarak öğrenciye yurtdışında eğitimin keyfini çıkarmak kalır.

Yeni bir kültürle tanışma, Farklı bir perspektif kazandırır, Bakış açısını genişletir, Yabancı dil pratiği, İkinci bir dil öğrenme fırsatı, Dil hakimiyeti ve dil yeterliliğini artırır, Kariyer fırsatları, Farklı eğitim ve öğretme metotları keşfetme, Çalışma hayatında öncelikli olma şansı, Kültürel gelişim, Yeni yerler ve kültürler keşfetme, Kişisel gelişime katkı sağlar, Yeni arkadaşlıklar kurma, Dünyanın farklı ülkelerinden insanlarla tanışma, Sosyal çevrenin genişlemesi, Bağımsızlık, Kendi kararlarını alma ve bilmediği bir ülkede yaşama, Bağımsızlık duygusunun artması ve sorumluluk bilincinin gelişmesi, Eğitim masraflarının karşılanması, Maddi destek, Finansal ihtiyaçların karşılanması, Akademik gelişim, Eğitim seviyesinin yükselmesi, Akademik ve kariyer hedeflerine ulaşmada yardımcı olur, Farklı bir eğitim sistemine adaptasyon, Yeni eğitim teknikleri ve metotlarının öğrenilmesi, Öğrenme ve öğretme yeteneklerinin gelişmesi, Yeni deneyimler kazanma, Yurt dışında yaşama deneyiminin kazanılması, Hayat tecrübesi
Neden Erasmus Programına Katılmalısınız Erasmus Programı Erasmus Erasmus nedir Erasmus Programına katılmak
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın, her iki elinde birer pasaport tutarak bir şehrin önünde duruyor. Uzun saçlı, gözlüklü ve gömleğinin üzerinde siyah beyaz bir logo var. Arka planda beyaz metinli mavi ve yeşil bir arka plan ve mavi ve beyaz bir logo var. Sağda, beyaz harflerle yeşil bir tabela ve sarı bir daire ve bir harita ile bir pasaport var. Şehir ağaçlar ve suyla doludur.
Yurt Dışında Eğitim

Erasmus Nedir? Nasıl Yapılır?

26 Şubat 2020
Kırmızı ruj sürmüş, uzun kahverengi saçlı bir kadın uzun beyaz bir binanın önünde durmakta ve sağ elinde siyah bir telefon tutmaktadır. Üzerinde açık sarı desenli açık mavi bir gömlek var ve yüzünde nazik bir gülümseme var. Uzun saçları rüzgârda savruluyor ve omuzlarına kadar uzanıyor. Görüntünün arka planı hafif bulanık ve köşede siyah bir nesne var. Kadın, ön planda siyah bir çit bulunan uzun beyaz bir binanın önünde duruyor. Görüntü bir sıcaklık ve neşe hissiyle doludur.
Yurtdışında Eğitim

Sen Hala Erasmus Yapmadın Mı?

04 Nisan 2021
Bir dizüstü bilgisayar klavyesi üzerinde iki elin yakın çekimi. Eller beyaz tuşları olan siyah bir klavye üzerinde durmaktadır. Tuşlar dikdörtgen bir matris şeklinde düzenlenmiştir. Dizüstü bilgisayar ekranı mavi ve beyaz bir ışıkla aydınlatılmıştır ve ekranda bir metin kaplaması görüntülenmektedir. Klavyenin sağında bulanık bir fincan görüntüsü vardır. Daha sağda ise bir tabletin ekran görüntüsü var. Klavyenin arkasında mavi ve beyaz bir nesne var. Klavyenin solunda bir telefon ve bir kitabın üzerinde duran bir gözlük var.
Bölümler

Yazılım Geliştirme Bölümü

13 Ağustos 2020