AnasayfaBlogModa ve Tekstil Tasarımı Bölümü
Bölümler

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

19 Ağustos 2020
Bir kişi masada oturmuş, bir kumaş parçasını dikiyor. Kişinin üzerinde beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon vardır ve elleri önündeki kumaş parçasına odaklanmıştır. Kumaşı birbirine dikmek için bir iğne ve iplik kullanmaktadır. Kumaş açık bej rengindedir ve masanın üzerine serilmiştir. Kişi sol elinde bir telefon tutuyor ve sağ eli ekran dışındaki bir şeyi işaret ediyor. Konsantrasyonları gözlerinin odak noktasından anlaşılmaktadır. Etraflarındaki oda karanlıktır, ahşap bir masa ve köşede bir kağıt torba vardır. Kişi özenle ve hassasiyetle bir şey yaratıyor gibi görünüyor, doğruluğu sağlamak için zaman ayırıyor.
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü TanımıEğitim Süreciİş Olanakları
Giyim ve aksesuarların tasarımı, çizimi ve ortaya çıkmasını sağlayan bölüm.4 yıllık lisans programıdır. Eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul eder.Tekstil ve hazır giyim sektöründe tasarım ve üretim pozisyonları mevcuttur.
Sanat ve tasarımı teknoloji ile birleştirir, modanın ve giyimin geleceğini şekillendirir.Pratik ve teorik derslerin yanında, sanayi işbirliği projeleri öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlar.Stilist, marka yöneticisi, tekstil tasarımcısı gibi çeşitli kariyer yolları mevcuttur.
Kültürlere, modaya ve teknolojiye uygun özgün tasarımlar ortaya çıkarmayı amaçlar.Kendi markasını yaratma becerisi kazanmak için zemin hazırlayan bir eğitim süreci vardır.Kendi işini kurma, moda yayınları için içerik üretme, pazarlama gibi iş alanları vardır.
Giyim sektörüne yeni ve yenilikçi fikirler sunmayı hedefleyen bir bölümdür.Özellikle stilyist, yazar, illüstratör gibi mesleklere yönelik eğitim verilir.Hazır giyim, tekstil, stil danışmanlığı, marka yöneticiliği, akademisyenlik vb. gibi birçok alanda iş imkanı sunar.
Modanın takibi ve yeni tasarımların yaratılmasını sağlar.E-ticaret, halkla ilişkiler, stil danışmanlığı gibi alanlarda kariyer planlaması yapılabilir.Özgün tasarımlar yaratmak için gerekli teknik ve sanatsal becerilere sahip profesyoneller yetiştirir.
Sanatsal ve estetik anlayış ile teknik bilgi ve beceriyi bir arada kullanan bir bölüm.Öğrenciler, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip olacak şekilde yetiştirilir.Tasarımcılar, bir markayı veya kendi işlerini kurabilmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar.
Moda ve tekstil endüstrisine, üretimin ve satışın her aşamasında etkin olabilecek nitelikli profesyoneller yetiştirir.Teknik çizim, model hazırlama, kumaş araştırma gibi konularda kapsamlı eğitim verilir.Mezunlar, moda ve tekstil sektöründe geniş bir kariyer yelpazesine sahip olurlar.
Tekstil ürünlerinin tasarımı ve üretimini sağlayan bir bölüm.Farklı teknikler ve malzemeleri kullanarak yaratıcı tasarımlar yapmayı öğrenirler.Dokuma, baskı ve giysi tasarımı gibi alanlarda iş imkanı sunar.
Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli alanlarda faaliyet gösteren moda ve tekstil tasarımcıları yetiştirir.Dersler; sanat, moda, tekstil ve işletme konularını içerir.Giyim ve aksesuar tasarımı, moda ve trend analizi, moda danışmanlığı gibi iş olanakları vardır.
Giyim ve aksesuar tasarımı ile modayı ve trendleri takip ederek kendi tasarımlarını yaratmak isteyenlerin tercih ettiği bölüm.Moda ve tekstil sanayi işbirliği projeleriyle öğrencilere pratik deneyim kazandırılır.Hazır Giyim Sektöründe, tekstil firmalarında, moda yayınlarında, televizyon ve film endüstrisinde iş bulabilirler.

Günümüzde ve gelecek yıllarda giysi ve aksesuarların tasarımını, çizimini ve ortaya çıkmasını sağlayan kavrama moda ve tekstil tasarımı denir.  İhtiyaçları ve istekleri bir araya getirirken sanatsal detaylar ön planda olur.

Tekstil ve moda tasarımı; sanat ve tasarımı günümüz teknolojisi bir araya getirerek, iletişim ve rekabet koşullarının göz ardı edilmediği işleyişi gerçekleştirir. Tekstil endüstrisi dokuma, baskı ve giysi tasarımı hakkında bilgi sahibi olan tasarımcılara ihtiyaç duyar. Tüm bu ihtiyaçları ürünlere yansıtan özgün tasarımlar ortaya çıkartan kişilere tekstil ve moda tasarımcısı unvanı verilir. Tekstil ve hazır giyim sektöründe yaratıcı, çağın gereklerine uygun tasarımlar ortaya çıkartıp, modaya öncülük edebilecek fikirler ortaya koymaya çalışırlar. Tasarımcılar aynı zamanda malzeme ve üretim teknikleri hakkında da bilgi sahibi olması gerekir.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Nedir?

Moda ve tekstil tasarımı, giysi stilleri, modanın takibi, yeni tasarımlar yaratılması ve üretilmesi sürecine verilen addır. Geçmişten günümüze insanların giyinme ihtiyacı olmuştur. Dolayısı ile moda ve tekstil tasarımı yaşam boyu devam edecek bir süreci temsil eder. Giyim bulunduğu toplum içinde o toplumun kültürünü yansıtır. Moda ve tekstil tasarımı bölümü, üniversitelerde güzel sanatlar fakültesi içinde yer alır. Bölüm 4 yıllık lisans eğitimi verir. Bölümü tercih edecek öğrenciler üniversite sınavında eşit ağırlık puan türünden kabul edilir.

Bazı üniversiteler özel yetenek sınavı ile öğrenci alır. Sınav detayları üniversiteler tarafından belirlenir ve internet sitelerinde duyuruları yapılır. Moda ve tekstil tasarımı bölümünün amacı; estetik ve tüm uygulamalara uygun tasarımlar üretebilen, modada öncü olma ve marka isimleri oluşturma, teknolojiyi yakından takip etme ve modanın gereklerine uygun nitelikte tasarımcıların yetişmesi için gerekli tüm bilgileri vermektir.

Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslere de yer verilmektedir. Eğitim süresince üniversite ve sanayi iş birliği projeleri ile öğrencilerin mezun olana kadar üretim amaçlı çalışmaların içinde olması sağlanır. Böylece öğrencilere marka yaratma becerisi kazandırmak için zemin hazırlanmış olur.

Moda ve Tekstil Tasarımı İş İmkanları Nelerdir?

Moda ve tekstil tasarımı; baskı, dokuma, giysi tasarımı gibi alt dallardan meydana gelir. Bölüm alanında uzman, modaya liderlik yapabilecek nitelikte, üretim tekniklerine hakim, özgün tasarımlar yaratabilen moda tasarımcıları yetiştirir. Günümüz koşullarında giyim sektörüne oldukça fazla talep var. Tüketicilerin özellikle son yıllarda tüketim ihtiyacı hazır giyim sektörüne doğru çoğalmıştır. Bu durumda tekstil ve moda tasarımcılarına olan ihtiyacı çoğaltmıştır. Moda tasarımı ve tekstil mezunları için çok sayıda seçenek bulunmaktadır.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Moda yayınları için içerik üretmekten pazarlama, tasarım, satın almaya varan çok çeşitli iş imkanlarından bahsetmek mümkündür. Kendi işini yapmak isteyenler içinde oldukça uygun bir meslek seçimidir. Özellikle stilist, yazar ve illüstratörler için oldukça geçerlidir. Bazı mezunlar ise kariyerlerine e-ticaret veya halkla ilişkiler temsilcisi olarak ta belirleyebilir. Diğer çalışma alanları aşağıdaki gibidir.

  • Özel kurumlarda, stilist, styling ve görsel tasarımcı olarak görev alabilirler.

  • Tekstil alanında faaliyet gösteren firmalarda marka yöneticiliği görevini üstlenebilirler.

  • Güzel sanatlar içeren kuruluşlarda akademisyen veya öğretmen olarak çalışabilirler. Bunu gerçekleştirmek için eğitim kurumlarının belirlediği şartları yerine getirmeleri gerekir. 

Moda ve Tekstil Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar

Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli alanlarda faaliyet gösteren moda ve tekstil tasarımcılarının farklı görev tanımları bulunmaktadır.

  • Hazır giyimde kullanılabilecek giysi tasarımları yapmak,

  • Tasarım için ihtiyaç duyulan tüm ögeleri hazırlamak ve yönetmek,

  • Bilgisayar programları aracılığı ile çizilen veya kendi eliyle çizdiği modelin kalıbını hazırlamak, 

  • Tasarımların moda grafikleri aracılığı ve teknik çizimler ile göstermek,

  • Tasarımların sunumlarını hazırlamak,

  • Yapılacak tasarımlara uygun olacak tekstil ürünlerini belirlemek,

  • Kumaş araştırmaları yapmak,

  • Modayı yakından takip etmek,

  • Pazarlama ve satış sektöründeki yenilikleri takip etmek,

  • Tasarımlarında çeşitlilik sunmak,

  • Koleksiyon oluşturmak,

  • Tasarımlar için hedef Pazar araştırması yapmak,

  • Kreasyonlar için günün gereklerine uygun tema oluşturmak,

  • Sektörü yakından takip etmek için fuarları ziyaret etmek,

  • Tasarımların üretim aşamasını takip etmek

  • Moda trendlerinin yanında kumaş, renk ve desenlerle alakalı gelişmeleri takip etmek,

  • Ürünlerin, müşteri, sektör ve fiyat unsurlarına uygun olabilmesi için satın alma ve üretim departmanları ile iletişim halinde olmak.

Moda ve Tekstil Tasarımı Dersleri Nelerdir

Moda ve tekstil tasarımını tercih eden öğrenciler; teorik ve uygulamalı çok sayıda ders ile karşı karşıya kalır. Kariyerlerine yön vermede yardımcı olan dersler, 4 yıllık eğitim süreleri boyunca devam eder. Katıldıkları projeler sayesinde de tasarım alanında tecrübe kazanırlar.

Öğrenciler bölüm tercihi yaparken özellikle karşılaşacakları dersleri merak eder. Tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler, lisans diploması almaya hak kazanır. Aşağıda bölümün öğrencilere sunduğu dersleri sizler için sıraladık.

  • Çizim ve Anlatım Yöntemleri,

  • Desen Bilgisi,

  • Elyaf Bilgisi,

  • Karşılaştırmalı Batı Sanat Tarihi,

  • Baskı Tasarımı,

  • Dokuma Tasarımı,

  • Batik Teknikleri ve Uygulaması,

  • Moda İllüstrasyonu,

  • Kalıp Teknikleri ve Uygulaması,

  • Moda Teknik Çizim,

  • Serbest Tasarım Atölyesi,

  • Aksesuar Tasarımı,

  • Moda ve Tasarımda Girişimcilik

Moda ve Tekstil Tasarımı Taban Puanları ve Sıralama

2020 Moda ve Tekstil Tasarımı Taban Puanları ve Moda ve Tekstil Tasarımı Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir. Sizler için düzenlediğimiz puanlar ilk 5 eğitim kurumuna aittir. Yazımızdaki verilerin tamamı ÖSYM-YÖK tarafından açıklanmış olan en son güncel puanlardır.

  • BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ    Moda ve Tekstil Tasarımı (Burslu) Taban puan: 328,89042 Başarı sırası: 143391

  • ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ    Moda ve Tekstil Tasarımı (Burslu) Taban puan: 302,46610 Başarı sırası: 225860

  • ATILIM ÜNİVERSİTESİ    Moda ve Tekstil Tasarımı (Burslu) Taban puan: 283,37116 Başarı sırası: 309124

  • BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ    Moda ve Tekstil Tasarımı (%75 İndirimli) Taban puan: 280,48052 Başarı sırası: 323897

  • ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Moda ve Tekstil Tasarımı Taban puan: 257,41104 Başarı sırası: 469985

Giyim ve aksesuarların tasarımı, çizimi ve ortaya çıkmasını sağlayan bölüm, 4 yıllık lisans programıdır Eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul eder, Tekstil ve hazır giyim sektöründe tasarım ve üretim pozisyonları mevcuttur, Sanat ve tasarımı teknoloji ile birleştirir, modanın ve giyimin geleceğini şekillendirir, Pratik ve teorik derslerin yanında, sanayi işbirliği projeleri öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlar, Stilist, marka yöneticisi, tekstil tasarımcısı gibi çeşitli kariyer yolları mevcuttur, Kültürlere, modaya ve teknolojiye uygun özgün tasarımlar ortaya çıkarmayı amaçlar, Kendi markasını yaratma becerisi kazanmak için zemin hazırlayan bir eğitim süreci vardır, Kendi işini kurma, moda yayınları için içerik üretme, pazarlama gibi iş alanları vardır, Giyim sektörüne yeni ve yenilikçi fikirler sunmayı hedefleyen bir bölümdür, Özellikle stilyist, yazar, illüstratör gibi mesleklere yönelik eğitim verilir, Hazır giyim, tekstil, stil danışmanlığı, marka yöneticiliği, akademisyenlik vb gibi birçok alanda iş imkanı sunar, Modanın takibi ve yeni tasarımların yaratılmasını sağlar, E-ticaret, halkla ilişkiler, stil danışmanlığı gibi alanlarda kariyer planlaması yapılabilir, Özgün tasarımlar yaratmak için gerekli teknik ve sanatsal becerilere sahip profesyoneller yetiştirir, Sanatsal ve estetik anlayış ile teknik bilgi ve beceriyi bir arada kullanan bir bölüm, Öğrenciler, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip olacak şekilde yetiştirilir, Tasarımcılar, bir markayı veya kendi işlerini kurabilmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar, Moda ve tekstil endüstrisine, üretimin ve satışın her aşamasında etkin olabilecek nitelikli profesyoneller yetiştirir, Teknik çizim, model hazırlama, kumaş araştırma gibi konularda kapsamlı eğitim verilir, Mezunlar, moda ve tekstil sektöründe geniş bir kariyer yelpazesine sahip olurlar, Tekstil ürünlerinin tasarımı ve üretimini sağlayan bir bölüm, Farklı teknikler ve malzemeleri kullanarak yaratıcı tasarımlar yapmayı öğrenirler, Dokuma, baskı ve giysi tasarımı gibi alanlarda iş imkanı sunar, Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli alanlarda faaliyet gösteren moda ve tekstil tasarımcıları yetiştirir, Dersler; sanat, moda, tekstil ve işletme konularını içerir, Giyim ve aksesuar tasarımı, moda ve trend analizi, moda danışmanlığı gibi iş olanakları vardır, Giyim ve aksesuar tasarımı ile modayı ve trendleri takip ederek kendi tasarımlarını yaratmak isteyenlerin tercih ettiği bölüm, Moda ve tekstil sanayi işbirliği projeleriyle öğrencilere pratik deneyim kazandırılır, Hazır Giyim Sektöründe, tekstil firmalarında, moda yayınlarında, televizyon ve film endüstrisinde iş bulabilirler
moda ve tekstil tasarım bölümü moda ve tekstil tasarım bölümü mezunu moda ve tekstil tasarım taban puan ve sıralamaları moda ve tekstil tasarım bölümü dersleri
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki kadın bir renk kartelasına bakarken gözlemlenir. Kadınlardan biri mavi bir gömlek giymekte ve elinde bir kitap tutmakta, diğeri ise bir kağıt parçası tutmaktadır. İki kadın renk kartelasına odaklanmıştır. Ellerine yakından bakıldığında bir parça sabun görülürken, arka planda bir masanın bulanık görüntüsü görülebiliyor. Kartelanın renkleri açık maviler ve morlardan canlı turunculara ve sarılara kadar değişmektedir. Kadınlar renk örneğini ve bunun projelerinin renklerini nasıl etkileyebileceğini tartışıyorlar.
Bölümler

Tekstil Tasarımı Bölümü

29 Kasım 2020
Bir kadın, bir mankenle birlikte bir masada oturuyor. Kırmızı bir elbise ve sarı bir ceket giymiştir ve yüzünde sıcak bir gülümseme vardır. Gözleri kameraya odaklanmış ve saçları düzgün bir şekilde geriye doğru toplanmış. Ön planda, birkaç renkli nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Arka planda bir metnin yakın çekimi görülebiliyor. Görüntünün ortasında, bulanık kırmızı bir nesnenin yanı sıra bir kişinin bulanık bir görüntüsü var. Son olarak, görüntünün en sağ tarafında görülen bir kişinin vücudunun yakın çekimi var.
Bölümler

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü

18 Ağustos 2020
Resimde elleriyle bir heykele dokunan bir kadın görülüyor. Sırtından aşağı dökülen uzun, dalgalı saçları var ve siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe bulanık, ancak yüz hatları hala görülebiliyor. Elleri, kavisli bir şekle sahip uzun, ince bir figür olan heykelin üzerinde durmaktadır. Heykel beyaz, taş benzeri bir malzemeden yapılmış ve karmaşık desenlerle süslenmiştir. Kadın sanki heykeli dikkatle inceliyormuş gibi derin bir konsantrasyon içinde görünüyor. Bakışları sadece heykele odaklandığı için o anın içinde kaybolmuş gibi görünüyor.
Eğitim

Güzel Sanatlar Nedir?

10 Ocak 2020
Bir kale resmi içeren bir akıllı telefonun yakın çekim görüntüsü görülüyor. Kale siyah bir arka plan üzerine boyanmış ve resmin ortasında bir kadın yüzü görülüyor. Kadının yüzünde geniş bir gülümseme var. Telefonun yanında bir masanın üzerinde beyaz bir tabak vardır. Kalenin arka planında ağaçlar görülebilmektedir. Resim canlı mavi bir gökyüzüne karşı yerleştirilmiştir. Telefon resmin ön planında, kale ise arka planda yer alıyor. Telefon, merkezinde kale görüntüsü bulunan net bir ekrana sahiptir. Kale, ayrıntılı ağaçlar ve yemyeşil bir manzara ile çevrilidir. Görüntü net ve resmin renkleri canlı. Kadının yüzü merkezde net bir şekilde görülebiliyor ve gülümsemesi sıcak ve davetkar.
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
1139464
Sıcak gülümsemeli bir kadın mağazada duruyor. Üzerinde ışıkta parlayan bir kolye ve şık bir bluz var. Gözleri güneş ışığında parlıyor ve ifadesinden neşe duygusu yayılıyor. Doğrudan elindeki tablete bakıyor ve dudakları neşeli bir gülümsemeyle kıvrılıyor. Saçları düz ve sırtından aşağı dökülüyor. Arka plan bulanık ve bir mağazanın önündeymiş gibi görünüyor. Duruşu ve kıyafeti, eğlenceli ve dışa dönük bir kişiliğe sahip, moda bilincine sahip bir birey olduğunu gösteriyor. Işıl ışıl görünüyor ve mutluluğu bulaşıcı.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1321588
Sarı ve beyaz bir arka plan üzerinde sıcak ve davetkâr bir ifadeye sahip bir kadın görülüyor. Omuz hizasında kahverengi saçları var ve yüz hatları açıkça görülebiliyor. Bakışları hafifçe yukarı doğru yönelmiş ve dudakları hafifçe ayrılmış. Açık renkli bir üst giymiş ve elleri yanlarında. Sarı parlak ve neşeli bir renk tonu, beyaz ise onunla güzel bir kontrast oluşturuyor. Renkler birlikte hoş bir atmosfer yaratıyor. Kadın rahatlamış ve mutlu görünüyor. Bu görüntü, basit bir arka planın bir kişiyi nasıl öne çıkarabileceğinin harika bir örneği.
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
735464
Bir binanın önünde büyük bir ağaç duruyor. Bina, dikdörtgen bir penceresi ve yeşil-beyaz duvarları olan tipik bir açık renkli yapıdır. Ağaç tam çiçek açmış ve yaprakları gökyüzüne karşı görülebiliyor. Yaprakları pencereye kadar uzanıyor ve binayla güzel bir kontrast oluşturuyor. Bölgedeki çimler yemyeşil ve gür, ağacın etrafına da birkaç küçük çalı serpiştirilmiş. Arka planda yeşil zemin üzerinde beyaz bir yazı görülüyor. Atmosfer huzurlu ve dingin, havada bir rahatlama hissi var.
5
(2)

Vray Render Kursu

11 Konu12 Saat
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
735464