AnasayfaBlogMimarların Bilmesi Gereken İngilizce Terimler
Meslekler

Mimarların Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

21 Mart 2023
Mimarların her gün yüzlerce farklı terim kullanarak çalışmalarını sürdürmesi, onların özellikle İngilizce terimleri kullanmaya alışmasını gerektirir. İnşaat mimarları, çoğu zaman çalıştıkları alan ve çevrelerindeki insanlar arasında İngilizce dilini kullanmak zorunda kalırlar. Projelerinin başarılı olması için, çalışma alanlarının çeşitli sektörlerini kapsayan ve ticari amaçlı İngilizce terimleri bilmeleri gerekir. İnşaat mimarlarının ayrıca, bilgisayar programları, teknik ve mühendislik terimleri gibi farklı alanlardan gelen İngilizce terimleri de bilmesi gerekir. Bu terimlerin anlaşılması ve doğru şekilde kullanılması, inşaat mimarlarının işlerini kolaylaştıracak ve projelerinin başarısını güvence altına alacaktır.
İngilizce TerimTürkçe KarşılığıÖrnekte Kullanımı
BlueprintMimari projeThe blueprint for the construction was approved by the city council.
FacadeCepheThe facade of the building is designed to maximize natural light.
BalustradeKorkulukThe balustrade on the balcony is a crucial safety feature.
ElevationYükseklikThe elevation of the building is 20 meters.
AtriumAtriumThe building has a grand atrium at the entrance.
DormerÇatı penceresiThe dormer windows add charm to the building design.
ArchitraveBaşlıkThe architrave over the door is decorated with intricate carvings.
MezzanineAra katThe mezzanine floor is used for additional storage.
GableÇatı ucuThe gable end of the building faces the street.
PergolaPergolaA pergola is installed in the garden for shade.

Mimarlık alanında başarılı bir kariyer sürdürmenin anahtarı, teknik beceri ve estetik anlayışın yanı sıra, sektörle ilgili terimleri iyi bilen ve kullanabilen bir dil bilgisine sahip olmaktır. İngilizce, uluslararası projelerde işbirliği yapmak ve dünya çapında fikir alışverişinde bulunmak için vazgeçilmez bir dil olduğu için, mimarlar için en önemli yabancı dillerden biridir. Bu blog yazısında, mimarların bilmesi gereken temel İngilizce terimleri ve bunların doğru telaffuzlarına yer veriyoruz.

Mimarlıkta Sıklıkla Kullanılan İngilizce Terimler ve Telaffuzları

Sonuç olarak, mimarların bilmesi gereken İngilizce terimler ve doğru telaffuzları, global mimarlık dünyasında başarılı ve etkili bir şekilde iletişim kurmanın önemli bir parçasıdır. Bu yazıda sunduğumuz temel terimler ve telaffuzları sayesinde, uluslararası projelerde daha rahat çalışacak ve farklı kültürlerle işbirliği yaparken kendinizi daha güvende hissedeceksiniz. Unutmayın, sürekli öğrenmek ve geliştirmek, her meslek dalında olduğu gibi mimarlıkta da başarının anahtarıdır. Başarıya giden yolda dil becerilerinizi güçlendirerek önemli bir adım atmış olacaksınız.

Blueprint, Mimari proje, The blueprint for the construction was approved by the city council, Facade, Cephe, The facade of the building is designed to maximize natural light, Balustrade, Korkuluk, The balustrade on the balcony is a crucial safety feature, Elevation, Yükseklik, The elevation of the building is 20 meters, Atrium, Atrium, The building has a grand atrium at the entrance, Dormer, Çatı penceresi, The dormer windows add charm to the building design, Architrave, Başlık, The architrave over the door is decorated with intricate carvings, Mezzanine, Ara kat, The mezzanine floor is used for additional storage, Gable, Çatı ucu, The gable end of the building faces the street, Pergola, Pergola, A pergola is installed in the garden for shade
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Turuncu kazaklı bir kadın elleriyle küçük bir kalp yapıyor. Sarı bir eşarp takmış ve ellerini birbirine kenetlemiş, parmakları iç içe geçmiş. Gözleri kapalı ve dudakları huzurlu bir ifadeyle hafifçe ayrılmış. Arkasındaki arka plan düz turuncu renktedir. Turuncu arka planın üzerinde beyaz bir harf var ve bu da resme ekstra bir derinlik katıyor. Elleri güzel, narin bir kalp şekli oluştururken memnun ve rahat görünüyor.
İşaret Dili

İşaret Dili Kelimeleri

15 Aralık 2019
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde bir masada oturuyor. Gülümsüyor ve kolunda bir dövme var. Arka plan hafifçe odak dışı ve beyaz bir ışık gibi görünüyor. Sağ alt köşede de beyaz bir yüzeyin yakın çekimi var. Kadın kahverengi bir gömlek giyiyor ve uzun kızıl saçları var. Çerçevenin ortasında ahşap bir sandalye ve sol tarafta beyaz bir dolabın bulanık bir görüntüsü var. Tüm detaylar bir araya gelerek davetkâr bir atmosfer yaratıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Etkili İngilizce Kelime Öğrenme Yöntemleri

19 Şubat 2019
Resimde bir kişi görülüyor, ellerini önlerine uzatmışlar ve üzerlerinde siyah mürekkeple yazılmış yazılar var. Sol el sağ elden daha fazla yazıya sahip ve yazının büyük bir kısmı sol elin avuç içinde. Yazı, farklı bir alfabeden harflere benzeyen çeşitli sembol ve şekillerden oluşuyor. Kişinin parmak uçları ve cildinin kırışıklıkları da görülüyor. Kişinin ellerinin temiz olduğu ve herhangi bir leke ya da hasar içermediği görülüyor. Görüntünün arka planı bulanıklaştırılarak görüntünün odak noktası olan kişinin ellerine ve üzerindeki yazıya vurgu yapılıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kelime Öğrenme Yolları

12 Aralık 2019