AnasayfaBlogKlinik Psikologların Kullanabileceği İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Klinik Psikologların Kullanabileceği İngilizce Kelimeler

11 Temmuz 2023
Resimde bir psikoloji ofisinin içinde duran bir doktoru görüyoruz. Doktor, elinde bir kitapla, duvardaki büyük bir tahtada çeşitli İngilizce psikoloji terimlerini yazmış. Terimlerin oluşturduğu renkli kelimeler, tahtanın üzerine yayılmış bir bulut gibi duruyor. Doktor, ihtimamlı, bilgeliği temsil eden bir tavırla, terimleri inceliyor ve okuyor. Aynı zamanda ofisin içindeki rahatlatıcı detaylar, içeriğin psikolojiyle ilgili olduğunu vurguluyor.
English TermTurkish TranslationDescription
Bipolar DisorderBipolar BozuklukA disorder causing extreme fluctuations in a person's mood state.
PsychotherapyPsikoterapiA form of talking therapies that help with mental health issues and emotional difficulties.
Obsessive-Compulsive DisorderObsesif Kompulsif BozuklukA type of anxiety disorder that causes a person to repeatedly encounter unwanted thoughts, images, or impulses.
Post-Traumatic Stress DisorderTravma Sonrası Stres BozukluğuA disorder that develops following significant traumatic event.
Cognitive Behavioral TherapyBilişsel Davranışçı TerapiA type of therapy aiming to change negative thought patterns and their associated behaviors.
DepressionDepresyonAn affliction signifying a general state of sadness, lack of energy, or inability to enjoy life.
AnxietyAnksiyeteIntense, excessive worry and fear typically triggered by an uncertain source.
SchizophreniaŞizofreniA severe mental disorder signifying a distorted perception of reality.
PsychosisPsikozA condition signifying a loss of touch with reality.
Therapeutic AllianceTerapötik İttifakThe trust relationship between the therapist and the client.

Bir psikolog ya da psikoloji öğrencisi için, bir çok bilgi ve beceriye sahip olma gerekliliği vardır. Alanlarında uzmanlaşmaya, çeşitli terapi tekniklerini öğrenmeye ve insan zihninin işleyişini açıklamak için fizyolojik ve psikolojik teorileri anlamaya ek olarak, psikologların çeşitli dillerde iletişim kurma becerisine ihtiyaçları vardır.

Bu yazı, psikologların kullanabileceği ve genellikle psikoloji alanında kullanılan bazı İngilizce kelimeleri ve terimleri içermektedir.

Psikologların Kullanabileceği Kilit İngilizce Kelimeler

  • "Bipolar Disorder" (Bipolar Bozukluk): Bipolar bozukluk, kişinin duygu durumunda aşırı dalgalanmalara neden olan bir hastalıktır.

  • "Psychotherapy" (Psikoterapi): Psikoterapi, akıl sağlığı sorunları ve duygusal zorluklarla başa çıkmada yardımcı olan konuşma terapilerinin bir formudur.

  • "Obsessive-Compulsive Disorder" (Obsesif Kompulsif Bozukluk): Bu terim, kişinin istemediği düşünceler, görüntüler veya dürtülerle tekrar tekrar karşılaşmasına neden olan bir tür anksiyete bozukluğunu ifade eder.

  • "Post-Traumatic Stress Disorder" (Travma Sonrası Stres Bozukluğu): Bu, belirgin travmatik bir olayın ardından gelişen bir rahatsızlığı tanımlar.

  • "Cognitive Behavioral Therapy" (Bilişsel Davranışçı Terapi): Bu, olumsuz düşünce kalıplarını ve buna bağlı davranışları değiştirmeyi amaçlayan bir tür terapidir.

  • "Depression" (Depresyon): Depresyon, genel bir üzüntü hali, enerji eksikliği veya hayattan zevk alamama durumunu ifade eder.

  • "Anxiety" (Anksiyete): Anksiyete, genellikle belirsiz bir kaynak tarafından tetiklenen yoğun, aşırı endişeyi ve korkuyu tanımlar.

  • "Schizophrenia" (Şizofreni): Bu, gerçeklik algısının bozulduğu ciddi bir mental bozukluğu ifade eder.

  • "Psychosis" (Psikoz): Bu terim, bir kişinin düşüncelerini ve duygularını kaybettiği, gerçeklikten kopukluğu tanımlar.

  • "Therapeutic Alliance" (Terapötik İttifak): Bu, terapist ve danışan arasındaki güven ilişkisini ifade eder.

Özellikle klinik psikoloji pratiği sırasında sıkça karşılaşılan bu terimler, psikologların İngilizce'deki konuşmalarını ve yazılarını zenginleştirir ve hastalarıyla daha etkili bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olur.

Ayrıca, bu terimlerin bilinmesi, psikolojiyle ilgili İngilizce literatürü anlama ve son gelişmeleri takip etme yeteneğini artırır. Bilgi, psikoloji dünyasında hayati önem taşır ve bu nedenle bu terimlerin öğrenilmesi ve anlaşılması son derece önemlidir.

Klinik Psikologların İngilizce Bilmesi Neden Önemli?

Bir psikologun veya psikoloji öğrencisinin farklı teknikler ve teorileri anlama ve uygulama yeteneği kadar, psikoloji terimlerine hakim olması ve bu terimleri İngilizce olarak bilmesi ve kullanabilmesi de bir o kadar önemlidir.

Bu terimler, hastalarla daha etkili iletişim kurmayı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda İngilizce psikoloji literatürüne erişim sağlar ve bu sayede son gelişmeleri takip etme fırsatı verir. Bu denli önemli konularda bilgi ve beceriye sahip olmak, psikologların profesyonel yeteneklerini geliştirecek ve onları alanlarında daha başarılı kılacaktır.

Bu nedenle, İngilizce kurslarımızda bu ve daha fazlasını öğrenme fırsatınız bulunmaktadır. İngilizce geliştirme ve terimlere hâkim olma konusunda size yardımcı olacak olan kursumuzla, psikoloji alanındaki potansiyelinizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Sizi de bu önemli öğrenim yolculuğunda aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Katılmanız Gereken Eğitimler:

Bipolar Disorder, Bipolar Bozukluk, A disorder causing extreme fluctuations in a person's mood state, Psychotherapy, Psikoterapi, A form of talking therapies that help with mental health issues and emotional difficulties, Obsessive-Compulsive Disorder, Obsesif Kompulsif Bozukluk, A type of anxiety disorder that causes a person to repeatedly encounter unwanted thoughts, images, or impulses, Post-Traumatic Stress Disorder, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, A disorder that develops following significant traumatic event, Cognitive Behavioral Therapy, Bilişsel Davranışçı Terapi, A type of therapy aiming to change negative thought patterns and their associated behaviors, Depression, Depresyon, An affliction signifying a general state of sadness, lack of energy, or inability to enjoy life, Anxiety, Anksiyete, Intense, excessive worry and fear typically triggered by an uncertain source, Schizophrenia, Şizofreni, A severe mental disorder signifying a distorted perception of reality, Psychosis, Psikoz, A condition signifying a loss of touch with reality, Therapeutic Alliance, Terapötik İttifak, The trust relationship between the therapist and the client
Bipolar Disorder Psychotherapy Obsessive-Compulsive Disorder Post-Traumatic Stress Disorder Cognitive Behavioral Therapy Depression Anxiety Schizophrenia Psychosis Therapeutic Alliance American Psychological Association APA Dictionary of Psychology Psikologların Bilmesi Gereken İngilizce Terimler Klinik Psikologlar için İngilizce kelimeler klinik psikologların bilmesi gereken ingilizce terimler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.