AnasayfaBlogKendinizi Tanıtırken Kullanacağınız İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Kendinizi Tanıtırken Kullanacağınız İngilizce İfadeler

14 Şubat 2023
Kendimizi tanıtmak ve tanışmak için İngilizce kullanmak çok popüler.
İngilizce İfadelerAçıklamaÖrnek
My name is...Bu, adınızı ifade etmek için kullanılan en yaygın ifadedir.My name is John.
I am from...Bu ifade, doğduğunuz veya yaşadığınız yeri belirtmek için kullanılır.I am from New York.
I work at...Bu ifade, çalıştığınız yer veya pozisyonu belirtmek için kullanılır.I work at Google.
I am a student at...Eğer öğrenciyseniz, bu ifade ile hangi okulda okuduğunuzu belirtebilirsiniz.I am a student at Oxford.
I have been learning English for...Bu ifade, İngilizce öğrenmeye ne zaman başladığınızı belirtmek için kullanılır.I have been learning English for 2 years.
My hobbies are...Bu ifade, boş zamanlarınızda ne tür aktivitelerden hoşlandığınızı belirtmek için kullanılır.My hobbies are reading and hiking.
I’m interested in...Bu ifade, hangi konulara ilginiz olduğunu belirtmek için kullanılır.I’m interested in computer science.
I live in...Bu ifade, şu an nerde yaşadığınızı belirtmek için kullanılır.I live in Istanbul.
I am ... years old.Bu ifade, yaşınızı belirtmek için kullanılır.I am 25 years old.
It’s nice to meet you.Bu ifade, yeni tanıştığınız birine karşı nezaketi ifade eder.It’s nice to meet you.

İngilizce konuşmak, dünyanın her yerinde kabul gören bir dildir ve çoğu insanın konuşma dilidir. Aşağıda, kendimizi tanıtmak ve tanışmak için kullanılabilecek bazı İngilizce ifadeler ve cümleleri bulacaksınız.

kendimizi ve birbirimizi tanımak ve tanışmak için ingilizce kullandığımız günlerde, mükemmel ingilizce konuşmak konusunda yardıma ihtiyacımız olabilir. bu nedenle, son derece başarılı ve akademik bir ingilizce seviyesine ulaşma imkânı tanıyan sıfırdan ingilizce kursumuza katılmak sizin için iyi bir seçenek olabilir. bu kurs, tüm seviyeler için bir

Öğrenme süreciniz boyunca konuşmaları, cümleler ve ifadeler hakkında da tam destek alabilirsiniz. Ayrıca eğitiminiz, mesleki İngilizce dilinin öğrenilmesine yardımcı olur. Mükemmel İngilizce konuşma becerisi kazanmak için hemen şimdi Sıfırdan İngilizce Kursu'na katılabilirsiniz.

İlgili kurs: Sıfırdan İngilizce Kursu (Tüm Seviyeler)

Kendinizi Tanıtmak İçin Kullanılabilecek İngilizce İfadeler

Kendinizi tanıtmak zor olabilir, özellikle de nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız. Ayrıca konuşurken iyi bir ilk izlenim bırakmak önemlidir ve doğru İngilizce ifadeler bunu yapmanıza yardımcı olabilir. İster formal ister informal bir ortam olsun, işte her durumda kendinizi tanıtmak için yararlı birçok İngilizce ifade var.

Sosyal ortamlarda havadan sudan konuşmaktan iş yerinde sunum yapmaya kadar, bu ifadeler her bağlamda kendinizi güvenle tanıtmanıza yardımcı olacak. Kendinizi tanıtırken kullanacağınız doğru kelime ve ifadeleri bilmek, olumlu izlenimler yaratmak ve başkalarıyla anlamlı ilişkiler kurmak için çok önemlidir! Bu ifadeleri biraz daha detaylı ele alalım:

My name is, Bu, adınızı ifade etmek için kullanılan en yaygın ifadedir, My name is John, I am from, Bu ifade, doğduğunuz veya yaşadığınız yeri belirtmek için kullanılır, I am from New York, I work at, Bu ifade, çalıştığınız yer veya pozisyonu belirtmek için kullanılır, I work at Google, I am a student at, Eğer öğrenciyseniz, bu ifade ile hangi okulda okuduğunuzu belirtebilirsiniz, I am a student at Oxford, I have been learning English for, Bu ifade, İngilizce öğrenmeye ne zaman başladığınızı belirtmek için kullanılır, I have been learning English for 2 years, My hobbies are, Bu ifade, boş zamanlarınızda ne tür aktivitelerden hoşlandığınızı belirtmek için kullanılır, My hobbies are reading and hiking, I’m interested in, Bu ifade, hangi konulara ilginiz olduğunu belirtmek için kullanılır, I’m interested in computer science, I live in, Bu ifade, şu an nerde yaşadığınızı belirtmek için kullanılır, I live in Istanbul, I am  years old, Bu ifade, yaşınızı belirtmek için kullanılır, I am 25 years old, It’s nice to meet you, Bu ifade, yeni tanıştığınız birine karşı nezaketi ifade eder, It’s nice to meet you
Kendimi tanıtmak Tanışmak İngilizce ifadeler Merhaba! Benim adım Memnun oldum Ne yapıyorsun? Nereden geliyorsun? Nasıl yardımcı olabilirim? Hoşça kal! Nasılsın? Ne yapmaktan hoşlanıyorsun? Ne tür müzik dinliyorsun? Ne zamandır buradasın? kendini tanıtmak için ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.