AnasayfaBlogİş Yerinde Etkili Özür Dilemek
İş Hayatı

İş Yerinde Etkili Özür Dilemek

12 Kasım 2019
Takım elbiseli iki adam birlikte durmakta, birbirlerine bakmakta ve el ele tutuşmaktadırlar. Adamlardan birinin üzerinde mavi bir takım elbise, altında beyaz bir gömlek ve mavi kırmızı bir kravat vardır. Diğer eli cebinde, öteki eli ise diğer adamın elini tutmaktadır. İkinci adam gri bir takım elbise, beyaz bir gömlek ve mavi bir kravat giymektedir. Diğer eli cebindedir ve gülümserken gözleri kapalıdır. Her iki adam da sol tarafında bir pencere bulunan beyaz bir duvarın önünde durmaktadır.
KonularAçıklamalarÖneriler
Özür dilemenin önemiÖzür dilemek, bir hata yaptığımızda pişmanlığımızı dile getirmenin en saf ve güzel yoludur.Yeniden yapmamak şartı ile hata sonrası özür dilemek
İş yerinde özür dileme durumlarıİşe geç kaldığınız zaman ya da büyük hatalar yaptığınızda özür dilemeniz gerekebilir.Özür konusunda aşırıya kaçmamak ve denge kurabilmek
Özür dilemenin zamanlamasıÖzür dilemek için olabildiğince hızlı bir biçimde harekete geçmek önemlidir.Hemen özür dilemek veya büyük konularda durumu analiz etmek ve bunun sonrasında özür dilemek
Bahane üretmeBahanenin ardına sığınılmaması gerekliliğiÖzür dilerken, eylemlerimizin sorumluluğunu üstlenilmeli ve bahaneler üretmekten kaçınılmalı.
Hatalardan ders çıkarmaÖzür dildikten ve hata kabul edildikten sonra hatalardan ders çıkartılmalıdır.Hataları kabul etmek ve düzeltmek için çalışmak
Telafinin anlatılmasıHatanın nasıl telafi edileceğinin önden belirtiliyor olması.Eğer varsa, belirli bir çözüm stratejisinin paylaşılması
Sözün yerine getirilmesiSöz verildikten sonra onun mutlaka tutulmaya çalışılmasıVerilen sözlerin arkasında durmak ve gerçekten yapamadığınız bir şeyse bunu açıkça ifade etmek
Çözüm üretimiBazı özürlerin, daha etkili bir şekilde anlaşılması için, birebir görüşülmesi gerekliliğiBirebir görüşmeyi talep etmek veya özür mektubu/maili göndermek
İş yerinde özür dileme mail örneğiÖzür dilerken kullanılacak dilin profesyonel ancak samimi olması.Uygulamaya dair çeşitli somut öneriler ve farklı senaryolar için hazırlanan örnek metinler
Hata kabulüHataların kabulü ve düzenlemelerin yapılarak, sorumlulukların alınmasıHatayı açıklamak ve bunun üzerine çözüm üretmek

Kolayca özür dileyebilenlerden misiniz? Yoksa özür dilememek için bin dereden su getirenlerden mi? Özür dilemek, bir hata yaptığımızda pişmanlığımızı dile getirmenin en saf ve güzel yoludur. Tabii, yeniden yapmamak şartı ile. Özür dilemek, özellikle iş hayatında zor, hatta garip olabilir. Kabul ediyorum.

Çünkü profesyonel bir ortamdasınız ve duygularınızın asgari düzeyde olması profesyonelliğin öne çıkarılması açısından şarttır. Ancak bununla birlikte, iyi bir şekilde ifade edilen ve içten, samimi özürler olumlu intiba bırakır. 

İnsanların bazıları özür dilemeyi zayıflık olarak algılar. Özellikle iş hayatında özür dilemek adeta büyük bir külfet gibi görülür. Ancak hata yapmak kadar hatayı telafi etmek ve özür dilemek de gayet insani bir durumdur.

İş Yerinde Özür Dilemeniz Gereken Durumlar Nelerdir?

Özür dilemek önemli olmakla beraber, iş yerinde yaptığınız her küçük hata için özür dilemeyi düşünmezsiniz. Her küçük olay için sürekli özür dilerseniz çalışma arkadaşlarınız ve patronunuz sizi zayıf ve kendine güvensiz olarak görebilir.

Zamanı etkin yönetemeyip işe geç kaldığınız zaman ya da büyük hatalar yaptığınızda özür dilemeniz gerekebilir. Ancak özür konusunda aşırıya kaçmamak ve denge kurabilmek önemlidir.

Etkili Bir Özür Dilemek İçin İpuçları Neler?

Özür dileme yöntemleri, konu ve içeriğe göre farklılık gösterir. Fakat birkaç ipucu sayesinde özür dilemeniz daha etkili ve işe yarar hale gelecektir.

Özür dilemek için vakit kaybetmeyin

Olabildiğince hızlı bir biçimde özür dilemek önemlidir. Bu şekilde hata yaptığınızı ve gerçekten pişman olduğunuzu kabul edip harekete geçiyorsunuz. Söz verdiğiniz randevu saatine biraz gecikmeniz durumunda anında küçük ve samimi bir özür yeterli olacaktır.

Ancak son derece büyük ve içinden çıkılması güç bir konuda özür dilemeniz için bir süre durumu analiz etmek ve harekete geçmek için beklemeniz gerekebilir. 

Bahane üretmeyin

Hata yaptığımız zaman o hatayı kabullenmek yerine genelde bahanelerin ardına sığınırız. Bu yöntemin, içinde bulunduğumuz durumu bir nebze olsun yumuşatacağını düşünebiliriz. Ancak gitgide daha fazla içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu nedenle özür dilerken, eylemlerimizin sorumluluğunu üstlenmeliyiz. Bunun için de pişmanlığımızı dile getirmek için açıkça özür dilemeliyiz. 

Hatalarınızı kabullenmeniz en doğru olan

Üzgün olduğumuzu belirttikten ve özür diledikten sonra yanlış yaptığımız durumu açıkça kabul etmeliyiz. Hatamızla yüzleşmeli ve sorumluluğunu almalıyız. Örneğin yaptığınız bir hata yüzünden ekip arkadaşlarınızın da projesini mahvetmiş olabilirsiniz. Bahane üretmek yerine hatanızı kabul edin ve düzeltmek için elinizden geleni yapın. Böylesi sizi daha rahatlamış hissettirecek.

Hatanızı nasıl telafi edeceğinizi anlatın

Üzgün ve pişman olduğunuzu ifade ederken aynı hatayı tekrar etmeyeceğinize dair elinizden geleni yapacağınızı söyleyin. Tabii yalnızca söylemekle de yetinmeyin. Sözünüzü tutmaya çalışmalısınız. Başkalarına, hatanın tekrarlanmayacağını söylemek, tekrar etmemek için atmanız gereken adımları ifade etmediğiniz sürece yeterli değildir.

Ayrıca, özür dilediğiniz kişiye durumu düzeltmek için yapabileceğiniz herhangi bir şey olup olmadığını sormayı da deneyebilirsiniz. Bu şekilde, karşınızdaki kişi samimiyetinize bir adım daha güven duyacaktır. 

Söz senettir

Hatanızı kabul ettiğiniz, sorumluluğunu aldınız, özür dilediniz ve çözüme ulaştırmak için söz verdiniz. Buraya kadar her şey tam anlamıyla harika! Ancaak… Geldik en zirve kısma. Sözünüzün arkasında durmak. Bir söz verdiğinizde arkasında durmak için elinizden geleni yapmaya çalışın. Eğer gerçekten yapamadığınız bir şeyse bunu açıkça ifade etmeniz gerekir. 

Bazen bazı şeyler kapasitemizin üzerindedir. Bunun sonucunda da yapamayabiliriz. Bu nedenle farklı yollar denemeli, yeni adımlar atmalıyız. Ama ne olursa olsun elinizden gelenin en iyisini yapmış olmak, vicdanınızı rahat kılacaktır. 

Çözüm üretin

Bazı özürlerin birebir görüşülmesi gerekir. Ayrıntılı bir durum açıklaması yapacaksanız yüz yüze görüşmek en sağlıklı olandır. Ancak söz konusu olan çok üzüldüğünüz ve yeni bir hata yapmaktan korktuğunuz bir konuysa, bir özür maili göndermeyi düşünebilirsiniz. Bu aşamada çözüm üretmek ve duruma bağlı olarak en uygun olanı seçmek size kalmış.

İş Yerinde Özür Dileme Mail Örneği

Konu: Özür dilerim

Sevgili Max,

XYZ Şirketi ve ABC Şirketi için dosyaları karıştırdığım için özür dilerim. Dikkatsizlik sonucu yaptığım bir hata yüzünden 2 önemli müşterimizi kaybettik. 

Bir satış sahasında birlikte çalışırken, görevlerimizi tamamlamak için birbirimize güvenmemizin önemini biliyoruz. Oysa şimdi bir hata yaptım ve sizi hayal kırıklığına uğrattım.

Şu anda, bu kadar özensiz bir hatayı bir daha asla yapmamamı sağlayacak stratejiler geliştiriyorum. Dosyaları birbirine karıştırmamak için yeni bir sınıflandırma yapıyorum. Ayrıca, bu hatanın benden kaynaklandığını yöneticilerimize belirttim.

Çalışma ilişkimize zarar verdiğimi biliyorum. Ancak, bir meslektaş olarak size çok değer veriyorum. Daha önce başarılı bir satış ekibi olarak birlikte çok iyi işler başardık. Umarım ilerleyen zamanlarda da birlikte çalışmaya istekli olursunuz. Bunu mümkün kılmak için yapabileceğim başka bir şey varsa lütfen bana bildirin.

Sevgilerimle,

Mark Williamson

Satış Ortağı / Kağıt Tedarik Şirketi

333-333-3333 / mark.williamson@email.com

Özür dilemenin önemi, Özür dilemek, bir hata yaptığımızda pişmanlığımızı dile getirmenin en saf ve güzel yoludur, Yeniden yapmamak şartı ile hata sonrası özür dilemek, İş yerinde özür dileme durumları, İşe geç kaldığınız zaman ya da büyük hatalar yaptığınızda özür dilemeniz gerekebilir, Özür konusunda aşırıya kaçmamak ve denge kurabilmek, Özür dilemenin zamanlaması, Özür dilemek için olabildiğince hızlı bir biçimde harekete geçmek önemlidir, Hemen özür dilemek veya büyük konularda durumu analiz etmek ve bunun sonrasında özür dilemek, Bahane üretme, Bahanenin ardına sığınılmaması gerekliliği, Özür dilerken, eylemlerimizin sorumluluğunu üstlenilmeli ve bahaneler üretmekten kaçınılmalı, Hatalardan ders çıkarma, Özür dildikten ve hata kabul edildikten sonra hatalardan ders çıkartılmalıdır, Hataları kabul etmek ve düzeltmek için çalışmak, Telafinin anlatılması, Hatanın nasıl telafi edileceğinin önden belirtiliyor olması, Eğer varsa, belirli bir çözüm stratejisinin paylaşılması, Sözün yerine getirilmesi, Söz verildikten sonra onun mutlaka tutulmaya çalışılması, Verilen sözlerin arkasında durmak ve gerçekten yapamadığınız bir şeyse bunu açıkça ifade etmek, Çözüm üretimi, Bazı özürlerin, daha etkili bir şekilde anlaşılması için, birebir görüşülmesi gerekliliği, Birebir görüşmeyi talep etmek veya özür mektubu/maili göndermek, İş yerinde özür dileme mail örneği, Özür dilerken kullanılacak dilin profesyonel ancak samimi olması, Uygulamaya dair çeşitli somut öneriler ve farklı senaryolar için hazırlanan örnek metinler, Hata kabulü, Hataların kabulü ve düzenlemelerin yapılarak, sorumlulukların alınması, Hatayı açıklamak ve bunun üzerine çözüm üretmek
iş yerinde özür dilemek iş yeri özür dilemek özür dileme ipuçları
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.