AnasayfaBlogİngilizce Öğrenme Teknikleri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri

23 Aralık 2019
İngilizce Öğrenme Teknikleri
İngilizce Öğrenme TekniğiAçıklamaÖnemi
Motive OlunKendinize İngilizce öğrenmek istediğinizi belirleyin ve bu doğrultuda motivasyonunuzu artırın.Motivasyon, her tür öğrenmenin temelini oluşturur.
Seviyenizi Belirleyinİngilizce bilginizi tespit ederek hangi seviyede olduğunuzu belirleyin. Seviye belirleme, öğrenmenin hızını ve etkinliğini artırır.
Kelime EzberleyinYeni kelimeleri ezberleyerek kelime dağarcığınızı genişletin.Kelime bilgisi, dil becerisini geliştirmenin temelini oluşturur.
Altyazılı Film İzleyinİngilizce altyazılı film izleyerek dinleme ve anlama yeteneklerinizi geliştirin.Dilin gerçek hayatta nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sağlar.
Kitap Okuyunİngilizce kitap okuyarak cümle yapılarını ve gramer bilginizi artırın.Anlama ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirir.
Dil BilgisiDil bilgisi kurallarını öğrenerek doğru ve etkili dil kullanmayı öğrenin.İyi bir dil kullanımının temelini oluşturur.
Müzik Dinleyinİngilizce müzik dinleyerek kulağınızı İngilizce'ye alıştırın.Kelimelerin telaffuzunu ve cümle içindeki kullanımını geliştirir.
Konuşma PratiğiKonuşma pratiği yaparak İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirin.Gerçek hayatta İngilizce konuşmanın en etkili yolu.
İngilizce Günlükİngilizce bir günlük tutarak yazılı İngilizce becerilerinizi geliştirin.İngilizce yazma becerilerini ve gramer bilgisini geliştirmek için iyi bir yöntem.
Sözlük KullanımıDil öğrenim uygulamaları veya sözlükler kullanarak yeni kelimeler öğrenin ve ezberleyin.Yeni kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve doğru kullanımı hakkında bilgi edinmek için önemli bir araçtır.

Hayatımızın her alanında yer edinen İngilizce, başarılarımızı sadece ülkemiz içinde değil, dünyaya duyurmamızı da sağlayabilir. Yurt dışına çıkmasak bile, yurt dışına ticaret yapabilir, ülkeler arası bağlantı kurabilir, firmaya ait yurt dışı bağlantıları ile iletişim kurmak zorunda kalabilir ya da kendi eE-ticaretsitemizden yurtdışına satış yapabiliriz. Böylelikle iş yapacağımız alanlar genişler ve farklı kültürlerin çalışma stilleri ile ilgili de bilgi sahibi olabiliriz.

Kimimize öğrenmesi zor gelen İngilizce için basit İngilizce öğrenme teknikleri bulunmakta tabi. Üstelik bu teknikleri hayatımızın her alanında kolayca uygulayabiliriz. Bunların yanı sıra alt yapınız hiç yoksa ya da kendi başınıza uyguladığınız İngilizce öğrenme teknikleri sonuçları "biliyorum ama konuşamıyorum" diyorsanız korkmayın.

vaktiniz yoksa, çok yoğun çalışıyorsanız veya çocuğunuzla evde otursanız bile enstitü ingilizce eğitimlerine muhakkak göz atın. ingilizce öğrenmenin kolaylığını göreceksiniz. 

Kolay İngilizce Öğrenme Teknikleri 

  • Öncelikle öğrenmek istediğiniz dil için kendinizi motive edin. İstemeden yapılan işler genelde başarısızlıkla sonuçlanır. Bunu yaşamak istemiyorsanız ingilizceyi gerçekten öğrenmek istediğinize dair kendinizi psikolojik olarak hazırlayın. 

  • Neden İngilizce öğrenmek istediğinizi belirleyin. Buna göre konsantre olup, seçtiğiniz yönde ingilizcenizi geliştirin.

  • Seviyenizi belirleyin. İngilizce bilginiz önceden varsa, öğrenmenizi kolaylaştırmak için öncelikle seviyenizi bilmenizde fayda var. Sahip olduğunuz seviyenin üstündeki bilgileri öğrenmeye çalışmak sizi zorlayacaktır. İngilizce seviyeleri A1'den başlar C2 seviyesine kadar ilerler. 

  • İngilizce kelime öğrenmek istiyorsanız ezberlemeye başlayın. Ezberlediğiniz kelime ne kadar fazla olursa, dil bilgisi ile birlikte anlamanız da kolaylaşacaktır. Bunun kolay bir yolu ise; etrafınızdaki objelere ya da nesnelere ingilizce karşılıklarını etiketleyin. Böylelikle sürekli o kelimeyi görmenizi sağlar, aklınızda daha kolay tutabilirsiniz.

  • Altyazılı film ya da diziler izleyin. Böylelikle konuşmalara kulak aşinalığı kazanır, dil bilgisini konuşmada kullanımına hakim olabilirsiniz. İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri

  • İngilizce seviyenize uygun İngilizce kitaplar okuyabilirsiniz. Cümle kuruluşlarını ve dil bilgisini daha kolay öğrenerek kelime haznenizi geliştirebilirsiniz. 

  • Kendi dilimizin, dil bilgisini iyi bilmeliyiz. Hangi dilde olursa olsun, kurduğumuz cümlenin öğelerine hakim olmamız gerekir. Bu da öğrenmeyi kolaylaştıran etkenlerden biridir. 

  • İngilizce müzik dinleyin ve içinde geçen cümleleri bulmaya çalışın. Bunu doğru yapabiliyorsanız, konuşmada anlama kısmını kolay atlatabilirsiniz. 

  • İngilizceyi eğlenceli hale getirmek önemlidir. Bunu sağlayın.

  • Kendinize konuşma arkadaşı bulun ve sürekli İngilizce konuşmaya çalışın. Karşılıklı İngilizce konuşmak, İngilizce öğrenme tekniklerinin en iyi uygulamalarından biridir. 

  • İngilizce günlük tutun. Böylelikle yazma dilinizi geliştirmiş ve dil bilgisini cümle içinde kullanmasını öğrenebilirsiniz. 

  • Akıllı telefonunuza veya tabletinize sözlük programı indirin. Ne zaman olursa olsun aklınıza gelen kelimeleri bu uygulama üzerinden karşılığını öğrenin ve ezberleyin. Ezberlediğiniz kelimelerle cümle kurmaya çalışın ve tuttuğunuz günlükte muhakkak kullanmaya çalışın. 

Neden İngilizce Öğrenmek Gerek? 

İngilizce öğrenmenin yararı olmaz mı? Hayatımızın büyük bir alanında İngilizce bize yardımcı olur. Eğitim hayatımızı belli bir seviyeye getirdikten sonra başlayan iş hayatında aranan en önemli özelliklerden biri de İngilizce konuşma.

Günümüzde yurtdışı ile iletişim halinde olmayan şirket kalmadı. Markaların ihracında, e-ticaret sitelerinde, sürekli ilerleyen bir ticari sirkülasyon mevcuttur. Dünyanın ortak dili olan ingilizceyi konuşabilmek, bu noktada size bilgileriniz yanında artı bir avantaj sağlamış olur.

Bunun yanında beyin gelişimine de katkı sağladığı söyleniyor. Ezberlenen kelimeler, konuşulanı anlama, bununla birlikte kendi dilimizi de iyi kullanmamız gibi sürekli aklımızda tutmalıyız. Pratik yapmalıyız. Ne kadar uzaklaşır, konuşmaktan kendimizi geri koyarsak, o kadar çabuk unutur ve beyini çalıştırmayarak gelişimi engellemiş oluruz. Unutmayı engellemek için de yaptığımız pratikler, öğrenme teknikleri, konuşma ya da izlenimler, unutmayı engelleyen, beyin çalıştırıcı egzersizlerin içine girmektedir. 

İş İngilizcesi Öğrenmenin İş Dünyasındaki Faydası

Yazının başından beri iş hayatımızda başarıya ulaşmamızı sağlayacak bir artı olarak bahsettik. Peki iş hayatında neden bu kadar önemli? Başka bir firmada da çalışsak, kendi işimizin sahibi de olsak, bir şekilde yurt dışı ülkeleri ile muhakkak diyalog halinde olmamız gerektiği yerler oluyordur. Bu durumu belki İngilizce bilen biri ile gerçekleştirebiliyor ya da kendiniz biliyorsanız başkasına ihtiyaç duymadan kendi işinizi kendiniz yapabiliyorsunuzdur.

Yurtdışından daha ucuz elde edeceğiniz ürünleri ülkenize getirtebilir veya kendi ürettiğiniz ürünleri yurtdışında sergileme imkanı bulabilirsiniz. Bunu başarılı bir şekilde yapabilmenin bir yolu da İngilizce bilmekten geçer. İş alımlarında dil bilmek, en çok istenen özelliklerden biridir. Çünkü firmaların yurt dışı ayaklarında çalışan yabancı kişilerle de iletişimi sağlamak gerekir.

İş İngilizcesi bilmek günümüzde internet sektörünün gelişmesi ile oldukça tercih edilen e-ticaret üzerinde de işimizi kolaylaştıran bir artıdır. Peki nasıl mı yararlanılır?  E-ticaret sisteminde belli başlı müşteriyi tanıma yöntemleri uygulanır. Bu yöntemlerin uygulama sırasında müşterilerin giriş yaptıkları bölgeler, dil ve para birimleri tespit edilir ve mağazada uygulanacak seçimler belirlenir.

Böylece e-ticaret sitesinin bulunduğu ülke dışından giriş yapanlar için de dil desteği verilmelidir. Bu durumda dünyanın ortak dili olarak kullanılan İngilizce devreye girer. Yazılı ya da telefon üzerinden çeşitli müşteri desteği, gelen talep, öneri veya şikayet maillerinin okunması ve yanıtlanması, sistem içeriğindeki çeşitli yazılımların geliştirilmesi ya da yurt dışı ürün teslimleri sırasında yaşanacak sıkıntıları halledebilme gibi çoğaltabileceğimiz bir çok durumda İngilizce bilgisi önemlidir.

Özellikle yazılım işi ile uğraşıyorsanız ya da satış ve pazarlama alanında kendinizi geliştirdiyseniz, İngilizce bilmeniz ciddi katkılar sunacaktır. Çoğu programcılık ve yazılım dilleri İngilizce üzerine inşa edilmiştir. İşte bu durumlarda ingilizcenizi yeterli bulmuyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz İngilizce öğrenme tekniklerini kullanabilirsiniz. İngilizce öğrenme konusunda kendinizi geliştirmeniz imkansız değil.

Enstitü'nün seviyelere göre sunduğu Online Eğitimleri incelemeniz başlamanıza yeterli olacaktır. Bu eğitimler sizi öğrenmek için uygulayacağınız günlük basit İngilizce tekniklerinin yanında, bilmediğiniz yerleri canlı dersler sayesinde sorarak öğrenmenize de yardımcı olarak büyük destek sağlayacaktır. 

Kendimizi hangi alanda geliştirmek istesek yolumuz bir şekilde ingilizceden geçiyor olacak. Dışarda karşılaştığımız yolunu soran bir turiste, haber niteliği taşıyan bir yabancı kanal röportajında, uçakta yanına oturduğumuz bir yabancı ile diyalog kurmak zorunda kaldığımızda, tatile yurtdışına gittiğimizde... İş dışında sayabileceğimiz bir çok durumda, İngilizce bilmenin gerekliliğini hissetmiş oluyoruz. Kendimizi düzgün ve ortak bir dil sayesinde farklı ülkeden insanlara da ifade etmek istiyorsak yolu çok basit İngilizce öğrenme tekniklerinden geçmekte.

Motive Olun, Kendinize İngilizce öğrenmek istediğinizi belirleyin ve bu doğrultuda motivasyonunuzu artırın, Motivasyon, her tür öğrenmenin temelini oluşturur, Seviyenizi Belirleyin, İngilizce bilginizi tespit ederek hangi seviyede olduğunuzu belirleyin , Seviye belirleme, öğrenmenin hızını ve etkinliğini artırır, Kelime Ezberleyin, Yeni kelimeleri ezberleyerek kelime dağarcığınızı genişletin, Kelime bilgisi, dil becerisini geliştirmenin temelini oluşturur, Altyazılı Film İzleyin, İngilizce altyazılı film izleyerek dinleme ve anlama yeteneklerinizi geliştirin, Dilin gerçek hayatta nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sağlar, Kitap Okuyun, İngilizce kitap okuyarak cümle yapılarını ve gramer bilginizi artırın, Anlama ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirir, Dil Bilgisi, Dil bilgisi kurallarını öğrenerek doğru ve etkili dil kullanmayı öğrenin, İyi bir dil kullanımının temelini oluşturur, Müzik Dinleyin, İngilizce müzik dinleyerek kulağınızı İngilizce'ye alıştırın, Kelimelerin telaffuzunu ve cümle içindeki kullanımını geliştirir, Konuşma Pratiği, Konuşma pratiği yaparak İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirin, Gerçek hayatta İngilizce konuşmanın en etkili yolu, İngilizce Günlük, İngilizce bir günlük tutarak yazılı İngilizce becerilerinizi geliştirin, İngilizce yazma becerilerini ve gramer bilgisini geliştirmek için iyi bir yöntem, Sözlük Kullanımı, Dil öğrenim uygulamaları veya sözlükler kullanarak yeni kelimeler öğrenin ve ezberleyin, Yeni kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve doğru kullanımı hakkında bilgi edinmek için önemli bir araçtır
ingilizce ingilizce öğrenmek ingilizce öğrenme teknikleri e-ticaret yabancı dil iş ingilizcesi
Gözlük takan ve genişçe gülümseyen genç bir kadın. Orta uzunlukta kahverengi saçları var ve gözleri parlak ve ışıltılı. Gülümsemesi geniş ve doğrudan kameraya bakıyor. Pembe yanakları ve dostça bir ifadesi var. Gözlükleri kahverenginin açık bir tonunda ve yüzünde hafifçe orantısız duruyor. Üzerinde gri bir gömlek ve boynunda siyah bir eşarp var. Rahat ve mutlu görünüyor.
Dilara Şimşek Yılmaz
Blog Yazarı

Kadir Has Üniversitesi Grafik Tasarım mezunudur. Yaklaşık on iki yıldır pazarlama, kurumsal iletişim ve perakende gibi büyük markaların direktörlüklerine bağlı olarak çalışmıştır. Yaklaşık üç sene öncesinde hobi olarak başladığı blog/içerik yazarlığının eğitimlerini almıştır. IIENSTITU başta olmak üzere, çeşitli blog sitelerinde karma ve mesleki konularda içerik yazarlığı yapmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde bir oyunun yakın çekimi görülmektedir. Görüntünün ana odağı, üzerinde N harfi bulunan ahşap bir bloktur ve bu blok, üzerinde harfler bulunan iki küçük ahşap blokla çevrilidir. Tahta blokların solunda kırmızı ve beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir yıldız, sağında ise beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir daire görülüyor. Ayrıca, görüntünün arka planında üzerinde harfler bulunan daha büyük bir ahşap blok var. Ahşap harflerin hepsi kahverenginin farklı tonlarında ve bir oyunun parçası gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Oyunları

18 Aralık 2019
Bir kişi sarı bir kalemle bir kağıda yazı yazıyor ve görevine odaklanmış durumda. Sol elinde ekranı yukarı bakacak şekilde bir cep telefonu ve sağ elinde de siyah bir keçeli kalem tutuyor. Arka planda açık renk ahşap bir masa, üzerinde beyaz bir bilgisayar faresi ve beyaz bir kalem duruyor. Arkalarında kalem dolu bir kap ve yanında siyah yazılı sarı bir daire görülüyor. Kişinin etrafı çeşitli kâğıt ve belgelerle çevrilidir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Yöntemi

09 Ekim 2019
Bir kadın masada oturmuş, kalemle bir kâğıda bir şeyler yazıyor. Uzun, siyah saçları var ve konsantrasyonla çalışmasına bakıyor. Eliyle kalemi kağıda yakın tutuyor, diğer eli ise masanın üzerinde duruyor. Arka planda bir fincan, bir boya kovası, bir kalemlik, bir bıçak ve çizim yapan bir kişinin bulanık görüntüsü görülüyor. Kadının yüzü odaklanmış ve gözleri işine odaklanmış durumda. Oda yumuşak bir ışıkla aydınlatılmış ve arka plandaki nesnelerin renkleri biraz soluk. Her şey huzurlu ve sakin görünüyor ve kadın kendi dünyasında gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Hızlı İngilizce Öğrenme Yöntemlerini Kullanın

04 Aralık 2019
Kulaklık takmış bir adam dikkatle bir bilgisayar ekranına bakıyor. Gözleri dikkatle ekrana odaklanmış, konsantre olmuş gibi görünüyor. Kulağında mavi bir kulaklık var ve saçları alnından geriye doğru taranmış. Bilgisayar ekranı parlak beyaz bir ışıkla aydınlatılmış ve görüntü bulanık ve odak dışı. Görüntünün arka planı karanlık ve tanımsızdır. Adamın boynu görülebiliyor ve kulaklık kablosu başının yanından aşağıya doğru uzanıyor. Görüntü adamın yüzünün ve kulaklığın yakın çekimidir ve bilgisayar ekranı sadece kısmen görünmektedir. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış, sanki derin düşüncelere dalmış gibi.
Yabancı Dil Eğitimi

Kolay ve Hızlı Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

13 Aralık 2019
Bir kişi masa üzerinde dizüstü bilgisayar kullanıyor. Elleri klavyenin üzerinde ve gözleri ekrana odaklanmış durumda. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir ve kişinin elleri klavye üzerinde görünmektedir. Tuşlar beyazdır ve dizüstü bilgisayar ekranı aydınlatılmıştır. Kişi yazı yazıyor ve parmakları hızla hareket ediyor. Dizüstü bilgisayarda bilgi içeren bir web sayfası ve sol üst köşede bir arama çubuğu görüntülenmektedir. Kişi kendini tamamen işine kaptırmış gibi görünüyor. Masa açık ahşap rengindedir ve kişi mavi bir gömlek giymektedir. Arka plan bulanık ve odak dışıdır.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kursuna Gitmeden Dil Öğrenmenin Yolları

10 Aralık 2019
Sarı gömlekli bir kadın kara tahtanın önünde duruyor. Yüzünde bir gülümsemeyle ileriye bakıyor. Tahtanın üzerinde beyaz bir yazı var ve en üstte beyaz bir 'E' harfi bulunuyor. Ayrıca tahtanın ortasından aşağıya doğru uzanan beyaz bir çizgi var. Kadın çerçevenin ortasında, boynu ön planda olacak şekilde konumlandırılmış. Etrafı canlı ve davetkâr bir ortamla çevrilidir. Çerçeve sarı, mavi, kırmızı ve yeşil dahil olmak üzere çeşitli renklerle doludur.
Yabancı Dil Eğitimi

Kısa Sürede İngilizce Nasıl Öğrenilir?

14 Ekim 2019
Bu görüntü masanın üzerinde duran bir dizüstü bilgisayarı göstermektedir. Dizüstü bilgisayar gümüş renginde ve siyah bir klavyeye sahip. Masanın üzerinde içi berrak bir sıvıyla dolu ahşap bir kap ve saksı içinde bir bitki var. Ayrıca kahverengi yüzeyli beyaz bir bilgisayar faresi ve bir kitabın üzerinde siyah bir kalem var. Masanın köşesinde yakın çekim bir fare ve beyaz şeritli siyah bir ekran var. Resmin sağ alt tarafında bir klavyenin yakın çekimi yer alıyor. Dizüstü bilgisayar ve masa resmin ana odağıdır, ancak diğer tüm ayrıntılar bir çalışma ortamı hissine katkıda bulunur.
Yabancı Dil Eğitimi

Evde İngilizce Nasıl Öğrenilir?

28 Kasım 2019
Bir masanın üzerine, üzerine beyaz ve siyah harfler serpiştirilmiş bir oyun tahtası yerleştirilmiştir. Tahta odakta, ancak arka plan hafifçe odak dışında. Tahtanın üzerine yerleştirilmiş, üzerinde harfler varmış gibi görünen kırmızı ve beyaz plastik parçalar var. Ayrıca hafif bulanık siyah bir nesne ve üzerinde siyah harfler olan beyaz bir kare var. Bu görüntü, üzerine çeşitli parçalar yerleştirilmiş, oyunda kullanılmaya hazır bir oyun tahtasına aittir.
Kişisel Gelişim

İngilizce Öğrenme Oyunu Teknikleri

12 Aralık 2019
Bir elinde bayrak, diğer elinde çan olan bir kadın gururla ayakta duruyor. Gözlük takıyor, yüzünde sıcak bir gülümseme var ve bakışları yukarıya doğru yönelmiş. Sarı saçları at kuyruğu şeklinde geriye doğru toplanmış ve parlak mavi gözleri kararlılık ve güçle dolu. Ayakları yere sağlam basarak kendinden emin bir şekilde duruyor ve vücut dili ülkesiyle gurur duyduğunu gösteriyor. Bayrak yüksekte tutulmakta ve özgürlük ve adaleti simgeleyen çan çalmaya hazır tutulmaktadır. Kadın ülkesine olan sevgisini ilan etmeye hazır bir şekilde dururken, sahne vatanseverlik ve umutla doludur.
Yabancı Dil Eğitimi

Nasıl İngilizce Öğrenmek Gerekir?

22 Ağustos 2019