AnasayfaBlogİlham Veren Motivasyon Filmleri
Motivasyon

İlham Veren Motivasyon Filmleri

17 Şubat 2020
Bir kişi masa başında oturmakta ve dizüstü bilgisayar kullanmaktadır. Solunda kırmızı ve beyaz çizgili bir kap, sağında ise üzerinde beyaz yazılar olan siyah bir klaket var. Kişinin elleri görünür, bir kart tutmakta ve dizüstü bilgisayarda yazı yazmaktadır. Tuşların üzerinde gezinen bir parmak da yakın plandadır. Kişinin yüzünde yoğun bir ifade vardır ve tamamen elindeki işe odaklanmıştır. Dizüstü bilgisayarın ekranı aydınlatılmış, bilgi ve görüntüler gösteriliyor. Kişi beyaz bir gömlek ve lacivert bir pantolon giymektedir. Arka plan soluk mavi bir duvardır.
Film İsmiKonuİlham Verici Mesaj
Gece Vurgunu (Nightcrawler)Kendisini gazeteci olarak bulan ve bunu tüm açmazlarına rağmen kendini bu işte geliştiren bir adamın hikayesini anlatır.Pozitif özelliklerinize odaklanmayı ve bunları geliştirmeyi öğrenin.
Soul Surfer (Dalgara Karşı)Kolunu köpek balığı saldırısında kaybeden Bethany Hamilton'ın hayatına geri dönme ve sörf tutkusundan vazgeçmemesi hikayesini anlatır. Kendinize acımayı bırakıp hayatınıza devam etmenin önemini vurgular.
RockyHayatta karşılaştığı tüm zorluklara rağmen ağır siklet boks şampiyonuna meydan okuma fırsatını değerlendiren Rocky Balboa'nın hikayesini aktarır.Azim ve hayattan alınan darbelerden sonra ayakta durmanın mücadelesine değinir.
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)Haksız yere suçlu bulunduktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Andy Dufresne'nin hikayesiNe kadar zor olursa olsun asla vazgeçmemenin ve durumunuzdan en iyi şekilde yararlanmanın önemidir.
Titanları Hatırla (Remember The Titans)1971 futbol sezonunda ırksal olarak çeşitli oyunculardan oluşan bir lise futbol takımının hikayesiBirliktelik, kabul, hoşgörü ve takım ruhunun önemine değinir.
Enigma (The Imitation Game: Enigma)Nazi Almanyası'nın Enigma makinesi tarafından oluşturulan kodu çözmeye çalışan bir matematikçinin hikayesini aktarır.Kendine güvenmeyi ve farklı düşünme yeteneğinin önemini vurgular.
Ekim Düşü (October Sky)Kömür madencisi olması beklenen Homer Hickam'ın roket bilimci olma hayalini gerçekleştirmeye karar vermesini anlatır.Hayallerinizi gerçekleştirmek için çaba göstermenin ve ailenizin beklentilerine karşı durmanın önemini aktarır.
Pursuit of HappinessBir adamın ailesine daha iyi bir hayat sunmak için sürekli çaba gösteren ve sonunda milyoner olan bir adamın hikayesi.Azim ve kararlılıkla tüm zorlukların üstesinden gelebileceğinizi gösterir.
Slumdog MillionaireMumbai'nin kenar mahallelerinden gelen ve bir televizyon şovunda milyonlar kazanan bir genç adamın hikayesi.Zenginliğin ancak azim ve cesaret sayesinde kazanılabileceğini öğretir.
A Beautiful MindNobel ödüllü bir matematikçinin şizofreni mücadelesi ve onun etkileyici hikayesi.Zorlukları aşmak ve hayatta başarılı olmak için zihinsel sağlığa önem vermenin önemini vurgular.

Hayatımızın bazı zamanlarında ilham bulmak zorlayıcı olabilir. Motivasyon kaybı yaşar ve verimliliğimizin düştüğü dönemlerden geçeriz. Yaptığınız iş ne olursa olsun bir ilham kaynağı bulmak tutunacak bir dal bulmak gibidir. Kişisel yaşantımızda ve iş hayatımızda nefesimizi başarının ensesinde hissettirebilmek için her zaman bir motivasyon kaynağına ihtiyacımız vardır. İlham ve motivasyon birbirinin çekim alanına yakalanmış ikiz yıldızlar gibidirler ve birbirleri için kaldıraç görevi görürler. Karanlığa ya da yalnızlığa gömüldüğümüzde toparlanmamız için itici güç oluştururlar.

İzlenmesi Gereken İlham Veren En İyi Motivasyon Filmleri

Maalesef ilhamın tükenmesi önlenemez. Zaman zaman köşeye sıkışmış, içinizdeki son yaratıcılık damlasının da buhar olup gittiği hissini yaşarsınız. Yaratıcılık gerektiren bir görevi yerine getirmeye çalıştığınızda kendinizi ilham almak için mücadele eder bir halde bulursunuz. Bu güçlü bir tıkanıklık hissidir ve stres seviyesinin çok hızlı bir şekilde artmasına neden olur. Sorumluluklarınızın üstesinden gelmek için gereken motivasyondan yoksun olduğunuzda vazgeçme ya da erteleme davranışları birer seçenek oluverir. Güzel olan şu ki; ilham ve motivasyonunuzu artırmak için yapabileceğiniz 2 güzel etkinlik vardır. İlham veren müzikler dinlemek ve ilham veren filmler izlemek.

Gece Vurgunu (Nightcrawler)

Gece Vurgunu (Nightcrawler)

Nightcrawler’ın kurgusal karakteri Lou Bloom, güçlü bir iş ahlakına, bitmek bilmeyen meraka ve vicdan konusunda çok az şeye sahip genç bir adamdır. Bu film biraz acımasız, ama Jake Gyllenhaal’ın oyunculuğu sizi hayran bırakacak. Film, iş arayan ama bulamayan, mücadeleci bir adamla ilgilidir. Bir suça tanık olduktan sonra bir fırsat penceresi bulur ve bir gazeteci olmaya karar verir. Filmi izledikten sonra herkesin her şey olabileceği düşüncesi zihninizi saracak. Pozitif özelliklerinize nasıl odaklanacağınızı ve geliştireceğinizi görmenizi sağlayacak.

Soul Surfer (Dalgara Karşı)

Soul Surfer (Dalgara Karşı)

Köpek balığı saldırısında bir kolunu kaybeden Bethany Hamilton’ın otobiyografisinden uyarlanan Soul Surfer, saldırının insan üzerinde yarattığı yıkıcı etkilerin nasıl bertaraf edilebileceğini konu alıyor. Her şeye rağmen tutkusundan vaz geçemeyen Bethany’nin yüzleşmesi ve üstesinden gelmesi gereken iki zorluk bulunuyor. Sörf tahtasına öz güvenle geri dönmek ve yaşadığı trajedi üzerine kendi içinde barışa kavuşmak. Tutkuları ve korkuları arasında çelişkiler yaşayan bir kadının kendine acımayı bırakıp hayatına devam etmesini konu alan ilham kaynağı bu filmi izlemek isteyeceksiniz.

Rocky

Rocky

Rocky, ağır sıklet boks şampiyonuna meydan okumak için hayat boyu bir kez şansı olan yarı zamanlı boksör Rocky Balboa'nın muhteşem hikayesini anlatıyor. Karşısına çıkan bu fırsat, yaşamı acı, küçük düşürülme ve yaşam mücadelesi ile dolu olan Rocky'nin tüm bunları başarıya dönüştürmesine yardımcı olur. Hemen herkese ilham veren film hayalleri olan insanlar için sıkı bir mücadelenin sembolü haline gelmiştir. Film, size azim ve hayattan güçlü bir yumruk yediğinizde tekrar ayağa kalkmak için ilham verecektir.

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Hayat her zaman adil değildir. Bazen, sizin hatanız bile olmayan büyük zorluklardan geçmenize neden olur. Daha da kötüsü, kendinizi ne kadar çok denerseniz deneyin değiştiremeyeceğiniz bir durumda bulabilirsiniz. Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption) haksız yere suçlu bulunan Andy Dufresne'nin ilham veren hikayesini anlatıyor. Ömür boyu hapis cezasına rağmen Andy Dufresne durumundan en iyi şekilde yararlanmaya karar verir. İşler ne kadar zor görünse de asla vazgeçmemenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor ve ilham veren filmler arasında kendine yer buluyor.

Titanları Hatırla (Remember The Titans)

Titanları Hatırla (Remember The Titans)

Bu ilham veren film, ırksal olarak çeşitli oyunculara sahip bir lise futbol takımına 1971 futbol sezonunda verdiği zorlu mücadeleyi konu alıyor. Bu film hakkında ilham verici olan şey, kabul, hoşgörü ve takım ruhu hakkında önemli dersler vermesidir. Filmin vurguladığı mesaj, başarıya ancak bir ekibin tüm üyeleri birlikte çalışırsa ulaşılabileceğidir. Film aynı zamanda, bireysel ekip üyelerinin bencil eğilimlerini bir kenara bırakmasının, ekibin başarılı olabilmesi için ne kadar önemli olduğunu vurgular.

Enigma (The Imitation Game)

Enigma (The Imitation Game: Enigma)

film, nazi almanyası’nın icat ettiği enigma makinesi tarafından üretilen ve çözülemez olduğu düşünülen enigma kodunu kırmaya çalışan parlak bir matematikçiyi anlatıyor. ii. dünya savaşı sırasında, matematikçinin farklı düşünme yeteneği, yıkıcı savaşa bir son vermek için her zamankinden daha fazla gereklidir. bu film sizi kendiniz hakkında olumlu düşünmeye ve kendiniz olma cesaretine sahip olmaya teşvik ediyor.

Ekim Düşü (October Sky)

Ekim Düşü (October Sky)

Ailenizin sizden beklentilerine karşı hayallerinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyor? Oldukça ilham verici bu filmin gösterdiği gibi, çok şey. Ekim Düşü, bir roket bilimcisi olmak için kömür madencisi olmak zorunda olduğu kaderinden kaçmaya kararlı Homer Hickam'ın hikayesini konu alıyor. Film, hayallerinizi gerçekten sürdürmek istiyorsanız, kendinize inanmanız gerektiği mesajını vurguluyor. Bu ilham verici film, yeterince denerseniz hayattaki her şeyi başarabileceğinizi anlatıyor.

Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

Gerçek bir hikâyeye dayanan film, hayallerinizi gerçekleştirmenin ne kadar zor olabileceğine dair inanılmaz derecede ilham verici bir film. Film, neredeyse bir yıl boyunca evsiz olmakla mücadele ederken aynı zamanda çocuğuna bakmak zorunda kalan bir girişimci olan Chris Gardner'ın hikayesini anlatıyor. Film, hayallerinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olmanız gerektiği mesajını vurguluyor. Size ağıt yakmanın ve yaşamın zorluklarından şikâyet etmenin anlamsız olduğunu gösterir. Zorlukların üstesinden gelmenin tek yolu, harekete geçmek ve hedeflerin peşinde koşmaktır.

İyilik Bul, İyilik Yap (Pay it Forward)

İyilik Bul, İyilik Yap (Pay it Forward)

Bu muhteşem film, iyilik yapmanın bumerang etkisi ile ilgilidir. Film, rastgele iyilik eylemleri domino etkisi yaratan 11 yaşındaki Trevor McKinney'in ilham verici hikayesini anlatıyor. İyilik yapma fikirleri, hayatında olumlu bir etki yaratmak için bir strateji bulmasının istendiği bir okul ödevinden kaynaklanmaktadır. Bu film hakkında inanılmaz derecede ilham verici olan şey, size en küçük nezaket davranışlarının bile büyük bir etki yaratabileceğini harika bir şekilde göstermesidir. Film sizi başkalarına yardım etmenin ve başkalarına nazik davranmanın ne kadar önemli olduğuna ikna edecektir.

Mor Yıllar (The Color Purple)

Mor Yıllar (The Color Purple)

Mor Yıllar ödüllü bir roman. Hikâye, genç Afroamerikalı kızın hayatı ve yaşadığı olaylar ile ilgilidir. Bu filmin ilham verici kısmı, Afroamerikalı kızın cinsiyetçilik, yoksulluk ve ırkçılık gibi sorunlarla karşı karşıya kalması, ancak yine de iki kadın arkadaşının desteği ile kendini değerli hissedebiliyor olmasıdır. Sahip olduğu ve yapmadığı şeyleri düşünmek yerine, hayatını akışına bırakıyor ve iki kadın arkadaşın yardımıyla yaşamına devam ediyor.

Schindler'in Listesi (Schindler's List)

Schindler'in Listesi (Schindler's List)

Film, Oskar Schindler'in gerçek yaşam hikayesini konu alıyor. Nazi Soykırımı zamanında 1000'den fazla Polonya Yahudisi’nin hayatını ofisinde bu insanlara iş vererek kurtaran Alman bir iş adamıdır. Bu filmde daha ilham verici olan şey sıradan bir adamın gücüdür. Bir insanın tıpkı diğerleri gibi gücünü küçümsememesi gerekir. Gerçekten ilham verici ve duygusal bir film izlemek istiyorsanız, bu filmi kaçırmamalısınız.

Gece Vurgunu (Nightcrawler), Kendisini gazeteci olarak bulan ve bunu tüm açmazlarına rağmen kendini bu işte geliştiren bir adamın hikayesini anlatır, Pozitif özelliklerinize odaklanmayı ve bunları geliştirmeyi öğrenin, Soul Surfer (Dalgara Karşı), Kolunu köpek balığı saldırısında kaybeden Bethany Hamilton'ın hayatına geri dönme ve sörf tutkusundan vazgeçmemesi hikayesini anlatır,  Kendinize acımayı bırakıp hayatınıza devam etmenin önemini vurgular, Rocky, Hayatta karşılaştığı tüm zorluklara rağmen ağır siklet boks şampiyonuna meydan okuma fırsatını değerlendiren Rocky Balboa'nın hikayesini aktarır, Azim ve hayattan alınan darbelerden sonra ayakta durmanın mücadelesine değinir, Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption), Haksız yere suçlu bulunduktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Andy Dufresne'nin hikayesi, Ne kadar zor olursa olsun asla vazgeçmemenin ve durumunuzdan en iyi şekilde yararlanmanın önemidir, Titanları Hatırla (Remember The Titans), 1971 futbol sezonunda ırksal olarak çeşitli oyunculardan oluşan bir lise futbol takımının hikayesi, Birliktelik, kabul, hoşgörü ve takım ruhunun önemine değinir, Enigma (The Imitation Game: Enigma), Nazi Almanyası'nın Enigma makinesi tarafından oluşturulan kodu çözmeye çalışan bir matematikçinin hikayesini aktarır, Kendine güvenmeyi ve farklı düşünme yeteneğinin önemini vurgular, Ekim Düşü (October Sky), Kömür madencisi olması beklenen Homer Hickam'ın roket bilimci olma hayalini gerçekleştirmeye karar vermesini anlatır, Hayallerinizi gerçekleştirmek için çaba göstermenin ve ailenizin beklentilerine karşı durmanın önemini aktarır, Pursuit of Happiness, Bir adamın ailesine daha iyi bir hayat sunmak için sürekli çaba gösteren ve sonunda milyoner olan bir adamın hikayesi, Azim ve kararlılıkla tüm zorlukların üstesinden gelebileceğinizi gösterir, Slumdog Millionaire, Mumbai'nin kenar mahallelerinden gelen ve bir televizyon şovunda milyonlar kazanan bir genç adamın hikayesi, Zenginliğin ancak azim ve cesaret sayesinde kazanılabileceğini öğretir, A Beautiful Mind, Nobel ödüllü bir matematikçinin şizofreni mücadelesi ve onun etkileyici hikayesi, Zorlukları aşmak ve hayatta başarılı olmak için zihinsel sağlığa önem vermenin önemini vurgular
motivasyon ilham veren filmler
Koyu renk sakallı genç bir adam beyaz duvarlı bir odada durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir tişört ile mavi bir kot pantolon giyiyor. Elleri yanında ve ayakları biraz açık. Kısa, koyu renk saçları ve güçlü bir çene çizgisi vardır. Sakalları kalın ve bakımlıdır. Gözleri derine dikilmiştir ve bakışları yoğundur. Uzun boylu ve gururludur, bir güç ve güven imajı çizer.
Gökşah Taşyürek
Blog Yazarı

İzmir Namık Kemal Lisesi mezunuyum. Girişimcilik, Bilgisayar Programcılığı ve Seo eğitimleri aldım. Anahtar kelime çalışması, short-tail ve long-tail keyword kullanımı, anahtar kelime gruplandırması, SEO’yu destekleyen site yapısı, teknik seo, site içi SEO konularında bilgi sahibiyim. 20 yıllık süreç içinde bu konular ile yakından ilgilendim. Pek çok okumalarım oldu. Bu alanlarda içerik üretmekte zorlanmıyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.