AnasayfaBlogİç Mimarların Bilmesi Gereken İngilizce Terimler
Meslekler

İç Mimarların Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

08 Mart 2023
İç mimarlık, çokuluslu ortamlarda çalışan bir disiplin olduğundan, iç mimarların çeşitli dillere hakim olmaları önemlidir. İngilizce, iç mimarlık alanında çok kullanılan bir dildir ve iç mimarlar, çoğu proje için çalışmalarını İngilizce olarak sunma eğilimindedir. İç mimarların İngilizce olarak çalışmalarını etkili bir şekilde sunması için, iç mimarlık terimlerini öğrenmesi gerekmektedir. İç mimarlar, iç mimarlık alanındaki temel terimleri ve teknik terimleri öğrenerek kariyerlerinde başarılı olmaya çalışmalıdır. Böylelikle İngilizce olarak çalışmalarını daha etkili bir şekilde sunabilecekler ve İngilizce terimleri konuşurken ya da yazarken güvenle kullanabileceklerdir.
İngilizce TerimTürkçe KarşılığıAçıklama
HarmonyUyumAynı alana ait parçaların bütünlük, denge ve uyum içerisinde olması anlamına gelir.
Focal PointOdak NoktasıOdanın vurgulanmak istenen özelliğidir, genellikle en önemli aksesuar olan parçayı ya da eşyayı temsil eder.
ProportionOranMobilya, duvar kağıtları ve aksesuarların, bir odada armoni oluşturmak için doğru boyutta olmasını ifade eder.
ContrastKarşıtlıkRenkler, desenler ve formlar arasındaki karşıtlığı, odanın canlı ve renkli olmasını sağlar.
AccentVurguOdanın öne çıkan öğeleridir ve genellikle çarpıcı renkler, desenler, dokumalar veya aksesuarları ifade eder.
___
___
___
___
___

Çoğu insan, evlerinin dış görünümünün ne kadar önemli olduğunu bilir. Ancak, iç tasarım aynı derecede önemlidir. İç tasarım, dış görünümün ötesine geçerek, daha konforlu ve estetik bir yaşam alanı sağlayabilir. İç tasarımda çalışanlar, evlerini tasarlayanlar, özellikle İngilizce terimleri bilmelidir. Aşağıda, iç tasarımda kullanılan terimleri ve anlamlarını bulabilirsiniz.

İç Tasarım Terimleri ve Anlamları

Harmony (Uyum): İç tasarımda harmony, aynı alana ait parçaların bütünlük, denge ve uyum içerisinde olmasıdır. Uyum, evinizin her odasında aynı stil ve temaya sahip olmasını gerektirir.

Focal Point (Odak Noktası): Focal point, odanın vurgulanmak istenen özelliğidir. Odak noktası, genellikle oda için en önemli aksesuar olan parçayı ya da eşyayı temsil edebilir.

Proportion (Oran): İç tasarımdaki oran, mobilya, duvar kâğıtları ve aksesuarların, bir odada armoni oluşturmak için doğru boyutta olmasıdır.

Contrast (Karşıtlık): İç tasarımda karşıtlık, odanın özelliklerinin vurgulanmasını sağlar. Renkler, desenler ve formlar arasındaki karşıtlık, odanın canlı ve renkli olmasını sağlar.

Accent (Vurgu): Accent, odada öne çıkan öğelerdir. Accent, odanın daha hoş görünmesini sağlamak için tasarımcının kullandığı özelleştirilmiş özelliklerdir. Accent, genellikle çarpıcı renkler, desenler, dokumalar veya aksesuarlardır.

İç mimarların, ingilizce terimler hakkında bilgi sahibi olması, işlerinde başarılı olmalarının önemli bir parçasıdır. Bu makalede, çoğu durumda kullanılan ingilizce terimleri listeledik.

Harmony, Uyum, Aynı alana ait parçaların bütünlük, denge ve uyum içerisinde olması anlamına gelir, Focal Point, Odak Noktası, Odanın vurgulanmak istenen özelliğidir, genellikle en önemli aksesuar olan parçayı ya da eşyayı temsil eder, Proportion, Oran, Mobilya, duvar kağıtları ve aksesuarların, bir odada armoni oluşturmak için doğru boyutta olmasını ifade eder, Contrast, Karşıtlık, Renkler, desenler ve formlar arasındaki karşıtlığı, odanın canlı ve renkli olmasını sağlar, Accent, Vurgu, Odanın öne çıkan öğeleridir ve genellikle çarpıcı renkler, desenler, dokumalar veya aksesuarları ifade eder, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _, _
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.