AnasayfaBlogHızlı İş Bulmanın 10 Yolu
İş Bulmak

Hızlı İş Bulmanın 10 Yolu

08 Mayıs 2017
Bir adam yüzünde düşünceli bir ifadeyle sağ tarafına bakıyor. Siyah beyaz çizgili bir gömlek ve gümüş bir kolye takıyor. Arka planda, siyah arka planlı parlak beyaz bir ampul ve siyah arka planlı beyaz bir daire var. Bakışları, sanki bir sonraki hamlesini düşünüyormuş gibi, üzerindeki düşünce baloncuklarına yönelmiş. Derin düşüncelere dalmış, seçeneklerini değerlendiriyor gibi görünüyor. Bu görüntü gizem ve potansiyel dolu, güçlü ve düşündürücü bir görüntüdür.
ÖneriAyrıntıFayda
Hazırlıklı OlunProfesyonel bir e-posta adresi alın ve hazır bir özgeçmiş oluşturun.Düzgün bir organizasyon ve olası fırsatları kaçırmamak.
Beklemeyinİşten çıkarıldıysanız, hemen işsizlik haklarınız için başvuru yapın.İşsizlik maaşınızı daha hızlı almanızı sağlar.
Yardım AlınÜniversite kariyer ofisleri, İş-kur gibi kurumlardan yardım alın.Profesyonel hizmetler iş bulmayı kolaylaştırır.
Her İşe Ayrı Bir Özgeçmiş OluşturunBaşvurduğunuz işin gerekliliklerine uygun bir CV oluşturun.Spesifik CV'ler daha çok dikkat çeker.
İş Arama Motorlarını KullanınFarklı ilan sitelerini ve şirket sitelerini tarayan iş arama motorlarını kullanın.Farklı sitelerdeki ilanları tek bir yerden görebilirsiniz.
E-posta İle İş İlanlarını Alınİş ilanlarına abone olun ve ilanlardan hemen haberdar olun.İlgilendiğiniz iş ilanlarını kaçırmaz ve hızlı başvuru yapabilirsiniz.
Referansları HazırlayınMülakatlarda vermek üzere referanslarınızı hazırlayın.İyi bir referans, işe alım sürecinde olumlu bir etki yaratır.
Arkadaşlarınıza İş Aradığınızı Anlatınİş aradığınızı çevrenize anlatın ve yardım isteyin.Tanıdıklarınız aracılığıyla iş fırsatları yakalayabilirsiniz.
SosyalleşinSosyal medya platformlarında aktif olun ve iş ilanlarına bakın.Sosyal medya, diğer yerlerde yayınlanmayan ilanları bulmanıza yardımcı olabilir.
Profesyonel Yardım AlınCV'nizi yazmak veya düzenlemek için profesyonel yardım almayı düşünün.Profesyonel bir CV, işe alım sürecinde sizi öne çıkarır.

İş arama süreciniz yavaş mı başladı yoksa bir ilerleme kaydetmiyor mu? İş arama sürecinin düzgün bir şekilde ilerlemesini ve hızlı bir şekilde iş bulmanızı sağlayacak olan birkaç ipucunu aşağıdaki maddelerde derledim.

Hızlı iş bulmak için uygulamanız gereken adımlar neler?

Hazırlıklı olmak, beklememek, yardım almak, her iş için ayrı CV oluşturmak, çevrenize iş aradığınızı söylemek, sosyalleşmek.

Hazırlıklı olun.

Kulağa profesyonel gelen bir e-posta adresi alın. (ksk.ahmet@mail.com, coolman@mail.com gibi değil) İş arama süreci için farklı bir e-posta kullanın ki düzenli bir işleyiş olsun. Özgeçmişinize telefon numaranızı bırakın ki size ulaşılabilsinler. Aslında hazırlıklı olmaktan daha fazlasına ihtiyacınız var. Göndermek için her zaman hazır olan bir özgeçmişe sahip olun - iş aramıyor olsanız bile. Çok iyi bir fırsatın ne zaman çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. Eğer hala LinkedIn kullanmıyorsanız bir LinkedIn profili oluşturun ve iş arama sürecinize yardım edebilecek bağlantıları yapmaya başlayın.

Beklemeyin.

Eğer işten çıkarıldıysanız, anında işsizlik haklarınız için başvurun. Bunu muhtemelen telefonla veya internet üzerinden (emin değilim) yapabilirsiniz. Beklemek işsizlik maaşınızı almanızı geciktirebilir.

Yardım alın.

Üniversite kariyer ofisleri, çalışma bakanlığı veya İş-kur gibi kariyer danışmanlığı veya iş arama asistanlığı yapan ücretsiz veya ucuz olan hizmetleri kullanın. Birçok kütüphanede iş arama sürecinde kullanabileceğiniz programlar, bilgisayarlar ve yazıcılar mevcut. Onları ücretsiz (muhtemelen) olarak kullanabilirsiniz.

Her işe ayrı bir özgeçmiş oluşturun.

Özgeçmişinizin ve ön yazı mektubunuzun düzenlemek için kopyalarını oluşturun. Bu şekilde başvurduğunuz işin gerekliliklerine uyan bir şekilde içeriği değiştirebilirsiniz ama iletişim bilgisi, giriş ve kapanış paragraflarınızın değişmeye ihtiyacı yok. Microsoft Word kullanıcıları kendi yazışmaları için kişiselleştirebilecekleri özgeçmiş, ön yazı mektubu ve e-posta mesajları için ücretsiz olan taslakları kullanabilir.

Örnekleri gözden geçirin.

İş arama materyalleriniz için örnek mektuplara ve özgeçmişlere bakmak her zaman iyi bir fikirdir.

İş arama motorlarını kullanın.

İş arama motorlarını büyük iş arama ilanlarını, şirket sitelerini ve diğer siteleri sizin için olan iş ilanlarını bulmak için kullanın. Bu şekilde internet üzerinden yayınlanmış olan bütün işlere ulaşabilirsiniz. Aradığınız işe en yakın olan eşleşmeleri bulmak için gelişmiş arama seçeneklerini kullanın.

E-posta.

İşlerin size gelmesini sağlayın. E-posta ile iş ilanlarını almak için iş listelerine kaydolun. Bütün büyük iş sitelerinin duyuru göndermede uzmanlaşan arama ajansları, belirli web siteleri ve uygulamaları vardır. Belediyelerin sunduğu formları da kullanabilirsiniz. Kendi sitelerinde özgeçmiş doldurma bölümleri mutlaka vardır.

Zaman Kazandıranlar.

Zamana mı ihtiyacınız var? Özgeçmişinizi yazmak veya düzenlemek için profesyonel yardım almayı düşünün. CV Check Up

Referansları hazırlayın.

Mülakatlarda vermek için isim, unvan, şirket, telefon numarası ve e-posta adresi içeren üç referans hazırlayın. Referans listenizin bir kopyasını çıkarın ve bunu mülakatta yanınızda bulundurun. Eğer referansınız yoksa online eğitim alın ve enstitüden referans mektubu isteyin.

Arkadaşlarınıza iş aradığınızı anlatın.

Çoğunluğun olmasa bile birçok açık pozisyonun yayınlanmadığı gerçeğinin farkında olun. İş aradığınızı herkese anlatın. Yardım edip edemeyeceklerini sorun.

Sosyalleşmek neden önemli?

Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ siteleri başka bir yerde yayınlanmadan önce iş ilanlarını görmek için iyi bir yol olabilir. Ayrıca, iş arayanlar için ücretsiz olarak hali hazırda var olan sosyal medya araçlarını iş aradığınızı duyurmak için kullanabilirsiniz. Unutmayın ki şirketler işe alım için her geçen gün çok daha fazla sosyal medyayı kullanıyorlar. Bu ipucu zaman kazandırmak için değil ama iş arama kaynaklarınızı genişletmek için. Durmayın. İş arayışınızı kariyer.net veya yenibiris.com gibi web siteleri ile kısıtlamayın. Belirli bir coğrafik bölgeye veya kariyer alanına odaklanan daha küçük siteleri de kullanın ve emin olun birçok iş ilanı göreceksiniz.

Hazırlıklı Olun, Profesyonel bir e-posta adresi alın ve hazır bir özgeçmiş oluşturun, Düzgün bir organizasyon ve olası fırsatları kaçırmamak, Beklemeyin, İşten çıkarıldıysanız, hemen işsizlik haklarınız için başvuru yapın, İşsizlik maaşınızı daha hızlı almanızı sağlar, Yardım Alın, Üniversite kariyer ofisleri, İş-kur gibi kurumlardan yardım alın, Profesyonel hizmetler iş bulmayı kolaylaştırır, Her İşe Ayrı Bir Özgeçmiş Oluşturun, Başvurduğunuz işin gerekliliklerine uygun bir CV oluşturun, Spesifik CV'ler daha çok dikkat çeker, İş Arama Motorlarını Kullanın, Farklı ilan sitelerini ve şirket sitelerini tarayan iş arama motorlarını kullanın, Farklı sitelerdeki ilanları tek bir yerden görebilirsiniz, E-posta İle İş İlanlarını Alın, İş ilanlarına abone olun ve ilanlardan hemen haberdar olun, İlgilendiğiniz iş ilanlarını kaçırmaz ve hızlı başvuru yapabilirsiniz, Referansları Hazırlayın, Mülakatlarda vermek üzere referanslarınızı hazırlayın, İyi bir referans, işe alım sürecinde olumlu bir etki yaratır, Arkadaşlarınıza İş Aradığınızı Anlatın, İş aradığınızı çevrenize anlatın ve yardım isteyin, Tanıdıklarınız aracılığıyla iş fırsatları yakalayabilirsiniz, Sosyalleşin, Sosyal medya platformlarında aktif olun ve iş ilanlarına bakın, Sosyal medya, diğer yerlerde yayınlanmayan ilanları bulmanıza yardımcı olabilir, Profesyonel Yardım Alın, CV'nizi yazmak veya düzenlemek için profesyonel yardım almayı düşünün, Profesyonel bir CV, işe alım sürecinde sizi öne çıkarır
Hızlı İş Bulmanın 10 Yoluacil iş bulma en kolay iş bulma hemen iş bulmak hızlı iş bulma hızlı iş bulmak hızlı iş bulmanın 5 yolu
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524