AnasayfaBlogHayatınızı İyileştirmek İçin Her Gün Yapmanız Gereken 10 Şey
Kişisel Gelişim

Hayatınızı İyileştirmek İçin Her Gün Yapmanız Gereken 10 Şey

07 Ağustos 2022
Hayatınızı İyileştirmek İçin Her Gün Yapmanız Gereken 10 Şey

Hepimiz hayatımızı iyileştirmek isteriz, ancak nereden başlayacağımızı bilmek zor olabilir. İşte size başlamak için her gün yapmanız gereken on şey. Bu alışkanlıklar daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat yaşamanıza yardımcı olacak!

Güzel bir kişisel yaşamın faydaları nelerdir?

Mükemmel bir kişisel yaşam, gelişmiş zihinsel ve fiziksel sağlık, daha iyi ilişkiler, artan üretkenlik ve daha fazla keyif dahil olmak üzere çeşitli faydalar sağlayabilir. Bu faydalardan bazıları bariz görünse de, diğerleri daha az bariz olabilir. Örneğin, harika bir kişisel hayatı olan insanların kariyerlerinde başarılı olma ihtimallerinin daha yüksek olduğunu biliyor muydunuz?

1 - Yeterince uyuyun

İyi bir gece uykusu almak fiziksel ve zihinsel sağlığınız için çok önemlidir. Çoğu insan gece başına yaklaşık sekiz saat uykuya ihtiyaç duyar, ancak küçük bir yüzde sadece altı saate ihtiyaç duyar ve insanların küçük bir yüzdesi sekiz saatten daha fazlasına ihtiyaç duyar.

Ortalama bir insandan daha fazla veya daha az dinlenmeye ihtiyacınız varsa uyku programınızı buna göre ayarlayın. Uyku, vücudunuzun hücreleri onarmasına ve yenilemesine yardımcı olur ve beyninize dinlenme ve gün içindeki bilgileri işleme şansı verir. Yeterli uyku olmadan konsantre olmakta, bilgileri hatırlamakta veya zorlu durumlarda sakin ve soğukkanlı kalmakta zorlanabilirsiniz.

Uyku sorunu yaşıyorsanız, düzenli bir yatma zamanı rutini oluşturmak, akşamları kafeinden kaçınmak ve yatak odanızda sakin ve rahat bir ortam yaratmak gibi birkaç şeyi deneyebilirsiniz. Biraz çabayla kendinizi en iyi şekilde hissetmek için ihtiyacınız olan uykuyu alabilirsiniz.

2 - Sağlıklı beslenin

Sağlıklı beslenmek vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Sağlıklı beslenen kişilerin kalp hastalığı, felç ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılığı daha düşüktür. Ayrıca daha fazla enerjiye sahip olma eğilimindedirler ve aşırı kilolu veya obez olma riskleri daha düşüktür. Sağlıklı beslenmek karmaşık ya da sıkıcı olmak zorunda değildir.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda lezzetli ve besleyici gıda vardır ve biraz planlama ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri aldığınızdan emin olmak kolaydır. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, doktorunuzla veya kayıtlı bir diyetisyenle konuşun. Bireysel ihtiyaçlarınıza uygun bir plan oluşturmanıza yardımcı olabilirler.

3 - Düzenli egzersiz yapın

Egzersizin kronik hastalık riskinizi azaltmak, ruh sağlığınızı iyileştirmek ve enerji seviyenizi artırmak gibi birçok faydası vardır. Haftanın çoğu günü en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin. Düzenli egzersiz sağlıklı kilonuzu korumanıza, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmenize ve diyabet geliştirme riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Buna ek olarak, egzersizin stres ve kaygıyı azaltarak ruh sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir. Egzersiz ayrıca dolaşımı artırarak ve kas tonusunu geliştirerek enerji seviyelerini yükseltir. Dolayısıyla, genel sağlığınızı iyileştirmenin yollarını arıyorsanız, günlük rutininize egzersizi ekleyin.

4 - Sevdiklerinizle vakit geçirin

Sevdiklerimizle vakit geçirmenin önemi yadsınamaz. Mutlu ve tatmin edici bir yaşam için ilişkiler çok önemlidir; bize destek, arkadaşlık ve aidiyet duygusu sağlar. İster eşimizle, ister ailemizle veya arkadaşlarımızla vakit geçirelim, bu ilişkilere değer vermeli ve her anı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

İyi ilişkileri sürdürmek çaba gerektirir, ancak çaba her zaman buna değer. Kendimizi kötü hissettiğimizde, sevdiklerimiz bize moral verecektir. Başarıyı kutladığımızda, sevincimizi paylaşacak olanlar sevdiklerimizdir. Bu yüzden değer verdiğimiz insanlarla vakit geçirmeye ve birlikte geçirdiğimiz değerli anların tadını çıkarmaya özen gösterelim.

5 - Keyif aldığınız bir şey yapın

Sizi mutlu eden şeylere zaman ayırmak çok önemlidir. Hoşlandığınız bir şeyi yapmak stresi azaltmaya, üretkenliği artırmaya ve genel ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Yaptığınız işi sevdiğinizde, bu işinize de yansır. Bir şey hakkında tutkuluysanız, ona kalbinizi koymanız ve her şeyinizi vermeniz daha kolaydır.

Keyif aldığınız şeylere zaman ayırmak, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize ve çok yönlü bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Her gün sadece birkaç dakika bile olsa, sevdiğiniz aktivitelere zaman ayırmak mutluluk seviyenizde büyük bir fark yaratabilir. Öyleyse devam edin ve bugün sizi mutlu edecek bir şeyler yapın!

6 - Minnettar olun

Araştırmalar, şükranın ruhsal ve fiziksel sağlık için çeşitli faydaları olduğunu göstermiştir. Örneğin, düzenli olarak şükranlarını ifade eden kişilerin daha yüksek mutluluk ve yaşam memnuniyeti bildirme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca bu kişilerin stres ve kaygı düzeyleri daha düşüktür ve depresyon yaşama olasılıkları daha azdır. Fiziksel açıdan bakıldığında, şükran daha iyi uyku, daha düşük kan basıncı ve daha iyi bağışıklık fonksiyonu ile ilişkilendirilmiştir.

Kısacası, minnettarlığı günlük hayatınızın bir parçası haline getirmek için pek çok iyi neden var. Bir dahaki sefere iyi bir şey olduğunda, durup takdir etmek için bir dakikanızı ayırın. Sonuç olarak ne kadar iyi hissettiğinize şaşırabilirsiniz.

7 - Anı yaşayın

Günlük hayatın koşuşturmacasına kapılmak ve içinde bulunduğumuz anı takdir etmeyi unutmak kolaydır. Ancak şimdi ve buraya odaklanmayı öğrenebilirseniz, hayatınızdan çok daha fazla keyif alabilirsiniz. Geçmişteki hatalar üzerinde durmayın veya gelecekte olabilecekler hakkında endişelenmeyin; şu anı yaşayın ve etrafınızda olup bitenlerin farkında olun.

Hem iyi hem de kötü deneyimlerinizin tadını çıkarmak için zaman ayırın. Güzel bir gün batımı veya lezzetli bir yemek gibi hayattaki basit şeylerin tadını çıkarın. Şu ana ne kadar çok odaklanırsanız, o kadar mutlu ve üretken olursunuz. Anı yaşamaya başlayın ve bunun hayatınızı nasıl değiştirdiğini görün.

8 - Geri verin

Toplumunuzda bir fark yaratmanın ve geri vermenin birçok yolu vardır. Örneğin, yerel bir hayır kurumuna veya kar amacı gütmeyen bir kuruluşa yardım etmek için gönüllü olarak zaman ayırabilirsiniz. Ya da sizin için önemli olan bir amacı desteklemek için para bağışında bulunabilirsiniz. Geri vermenin büyük veya abartılı olması gerekmez - birisi için güzel bir şey yapmak bile onun gününü aydınlatabilir ve size kendinizi iyi hissettirebilir.

Nasıl geri vermeyi seçerseniz seçin, bu her zaman ödüllendiricidir. Kendinizden daha büyük bir şeye bağlı hissetmenize yardımcı olabilir ve hayatınızı daha tatmin edici hale getirebilir. Öyleyse neden bugün geri vermeye başlamıyorsunuz? Bu, hayatınızı daha iyi hale getirebilir.

9 - Hayatınızı sadeleştirin

Hayatlarımızın giderek daha karmaşık hale geldiği bir sır değil. Seçenek bombardımanına tutuluyoruz, sürekli teknolojiye bağlıyız ve her an birden fazla topla hokkabazlık yapmamız bekleniyor. Dolayısıyla birçoğumuzun stresli hissetmesi ve günlük işlerden bunalması şaşırtıcı değil. Genel sağlığınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biri hayatınızı basitleştirmek ve gereksiz veya strese neden olan her şeyi ortadan kaldırmaktır.

Bu, evinizin dağınıklığını gidermek, programınızı basitleştirmek ve hayatınıza olumsuzluk katan her şeyi ortadan kaldırmak anlamına gelir. Hayatınızdaki fiziksel ve zihinsel dağınıklığı temizlediğinizde, kendinizi ne kadar hafiflemiş ve mutlu hissettiğinize şaşıracaksınız. Bu yüzden hayatınızı düzene sokun ve daha azıyla yaşamanın keyfini deneyimleyin.

10 - Kendiniz olun

Kendiniz olmak, hayatınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek sizi daha rahat hissettirecektir. Bu rahatlık daha özgüvenli olmanızı sağlayacak ve bu da sizi daha başarılı kılacaktır.

Kendinizle barışık olmak başkalarıyla daha iyi ilişkiler kurmanızı da sağlayacaktır. Olmadığınız biri olmaya çalışmadığınızda, insanlar gerçek sizi görebilecek ve sizinle daha derin bir düzeyde bağlantı kurma olasılıkları artacaktır. Dolayısıyla, kendiniz olmak mutlu ve başarılı bir yaşamın anahtarıdır.

Mükemmel bir kişisel yaşam elde etmek sadece sağlığınız için faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda iş performansınız üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabilir. Her gün yapmanız gereken on şey, daha mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşamanıza yardımcı olacak basit yollardır.

Daha fazla ipucu arıyorsanız, online kurslarımız istediğiniz hayatı yaratmak için ihtiyaç duyduğunuz rehberliği ve desteği sağlayabilir. Öyleyse ne bekliyorsunuz? Sizi daha iyi bir yarına götürecek değişiklikleri bugünden yapmaya başlayın.

kişisel gelişim
Kadının yüzünde parlak ve neşeli bir gülümseme var. Omuz hizasında, koyu kahverengi saçları var ve dudakları hafifçe ayrılmış. Gözleri kapalı, bu da gülümsemesinin boyutunu ve şeklini vurguluyor. Ten rengi açık ve yanakları hafif pembe. Üzerinde bol kesim beyaz bir tişört var ve kolları yanlarında rahat. Sanki anın tadını çıkarıyormuş gibi memnun ve rahat görünüyor. Doğal ve rahat bir ortamda olduğu anlaşılıyor ve beden dili sıcaklık ve neşe hissi veriyor.
Amara Weiss
Enstitü Sekreteri, Yazar

Ben Amara Weiss uzun yıllardır eğitim alanında, özellikle de teknoloji alanında çalışıyorum. Teknolojinin, eğitmenlerin hedeflerine ulaşmalarına ve öğrenci sonuçlarını iyileştirmelerine yardımcı olabilecek güçlü bir araç olduğuna inanıyorum. Bu nedenle şu anda dünya çapında 2 milyondan fazla öğrenciyi destekleyen bir kuruluş olan IIENSTITU ile çalışıyorum. Buradaki görevim kapsamında, kuruluşun küresel büyümesine katkıda bulunmaya ve eğitmenlerin mevcut teknolojilerden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü tel sepet içinde bir cep telefonu ve sol alt köşede bir çift kulaklığın yakın çekim görüntüsüdür. Telefon metal bir ağ ile çevrelenmiş ve arka planda birkaç küçük nokta bulunan sarı bir ekrana sahip. Ön planda da bir oyuncağın yakın çekimi var. Cep telefonu görüntünün ortasına yerleştirilmiş ve tel sepet sarı arka planla kontrast oluşturuyor. Sepet açık bir tonda ve metal bir dokuya sahip gibi görünüyor. Kulaklıklar siyah ve beyaz renklere sahip ve iki parçayı birbirine bağlayan bir tel var. Oyuncak ise küçük, renkli ve görünür detayları olan bir nesne. Genel olarak bu görsel teknoloji ve modernlik mesajı veriyor.
Problem Çözme

Sosyal Medya Detoksu

22 Ocak 2021
İki kadın ateşin yanında oturuyor, birinin elinde mavi beyaz bir fincan var. Soldaki kadın kahverengi saçlı ve gülümsüyor, sağdaki kadın ise fincanı havaya kaldırıyor. Her iki kadın da sıcak tutan giysiler giyiyor ve ateşin alevleri yüzlerini aydınlatıyor. Soldaki kadın bir ağaç gövdesine yaslanmış, sağdaki kadın ise yerde oturuyor. Ateş çıtırdıyor ve hava sıcaklık ve rahatlık hissiyle doluyor.
İletişim

İletişim Beceri İster

27 Nisan 2019
2020’nin En İyi Kişisel Gelişim Kitapları
Kişisel Gelişim

2022'nin En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

23 Temmuz 2020
İki el birbirine kenetlenmiş ve üzerinde kalın siyah harflerle 'change' (değişim) yazan bir kağıt parçası tutmaktadır. Sol el kâğıdı yumruk şeklinde kavrarken, sağ el işaret parmağı yukarı bakacak şekilde uzatılmıştır. Kâğıt tutuş nedeniyle kırışmış ve 'change' kelimesi beyaz arka planda göze çarpıyor. Görüntü, arka planda bir logo ve uzaktaki bir el de dahil olmak üzere birkaç başka nesneyle birlikte ellerin yakın çekimidir. Işık yumuşak ve eller iyi aydınlatılmış. Görüntü kararlılık ve güç hissi uyandırıyor.
Kişisel Gelişim

Hayatınızı Değiştirecek 10 Eğitim

01 Ekim 2021
Yüzünde ciddi bir ifade olan ve eli çenesinde bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Sarı saçları küt bir şekilde toplanmış ve gözleri koyu mavi. Dudakları hafifçe ayrılmış ve yanakları hafifçe kızarmış. Arkasında, içinden alevler çıkan bir ampul sıcak ve davetkâr bir fon oluşturuyor. Kadın açık mavi bir gömlek giyiyor ve cildi doğal bir ışıltıyla parlıyor. Resimde kadının ağzı ve gözleri yakından çekilmiş ve yüz hatları detaylı bir şekilde yansıtılmış. Bu, eli çenesinde, duygularını ve kişiliğini sergileyen güzel bir kadın portresi.
Problem Çözme

10 Adımda Pozitif Düşünme Yöntemi

07 Mayıs 2021
Bu resimde masa başında oturmuş dizüstü bilgisayar kullanan bir kadın görülüyor. Atkuyruğu saçları ve gözlükleri var ve çizgili bir gömlek giyiyor. Dizüstü bilgisayara bakıyor ve masanın üzerinde bir bitki saksısı ve diğer eşyalarla çevrili. Dizüstü bilgisayar önünde açık ve elleri klavyenin üzerinde. Masa iyi aydınlatılmış ve kadın elindeki işe odaklanmış görünüyor. Görüntü masanın yakın çekimidir ve kadın sahneye hakimdir. Arka plan odak dışıdır ve renkler soluktur.
Kişisel Gelişim

Konsantrasyon Egzersizleri

13 Ağustos 2021
Bir grup insan güneşli bir günde resmi kıyafetleriyle dışarıda durmaktadır. Bir kadın sağ elinde bir fincan tutarken, diğeri sol elinde bir fincan tutmaktadır. Takım elbiseli bir adam grubun ortasında durmaktadır ve etrafı diğer insanlarla çevrilidir. Görüntüde beyaz bir fincan tutan bir elin yakın çekimi ve arka planda bir kişinin kolunun bulanık görüntüsü görülüyor. Arka planda elinde fincan tutan bir kadın da duruyor. Koyu renk saçlı ve beyaz gömlekli bir kişinin kafasının yakın çekimi görülüyor. Bir grup insan organize bir şekilde duruyor, konuşuyor ve gülümsüyor.
Etkili İletişim

Etkili İletişim Neden Önemli?

31 Ekim 2019
Bir kişi ciltli bir kitabı dikkatle okurken görülüyor. Kitap beyaz renkte ve kişinin sağ elinde, başparmağı ve işaret parmağı üst köşeye bastırılmış şekilde tutuluyor. Kişinin orta parmağında bir alyans olduğunu gösteren altın bir yüzük görülüyor. Kişinin üzerinde muhtemelen bir gömleğe ait uzun beyaz bir kol vardır ve resmin alt kısmına yakın bir yerde desenli bir çorap görülmektedir. Arka planda yakın çekimde bir bitki yer alıyor ve kişinin sol elinde tuttuğu bir kağıt parçası da görüntüde görülebiliyor. Kişinin odağı kitaptadır ve kitaba derinlemesine dalmış gibi görünmektedir.
Kişisel Gelişim

Hedef: Kişisel Gelişim Uzmanı Olmak

10 Aralık 2019
Bir adam sağ elinde siyah bir evrak çantası taşırken bir dizi merdivenden çıkarken görülüyor. Mavi bir gömlek, siyah bir kravat, siyah elbise pantolonu ve siyah elbise ayakkabıları giymektedir. Yüz hatları görünmüyor ama kulağı kısmen görünüyor. Görüntünün sol tarafında siyah metin ve bir sayı içeren beyaz bir daire görülüyor. Arka plan, sağ üst köşesinde siyah bir nesne bulunan beyaz bir duvardır. Adam merdivenlere odaklanmış, tepeye ulaşmaya kararlı. Acelesi var gibi görünüyor ve merdivenleri ikişer ikişer çıkıyor.
Kişisel Gelişim

7 Adımda Kişisel Gelişim Deviniminin Özeti

22 Ağustos 2018
Bir kişi eliyle saçlarına dokunurken görülüyor. El hafifçe bükülmüş ve parmak uçları saçı hafifçe sıyırıyor. Kişinin yüzünde derin düşüncelere daldığı izlenimini veren odaklanmış bir ifade vardır. Işık yumuşak ve sıcak, kişinin yüzünü ve elini aydınlatıyor. Arka plan bulanık ve odak dışı. Kişi beyaz bir gömlek giymiş ve yana bakıyor.
Etkili İletişim

Dinlemenin İletişim Üzerindeki Etkisi

02 Temmuz 2019