AnasayfaBlogGoogle Adwords Nedir? Kimler Reklam Verebilir?
SEO

Google Adwords Nedir? Kimler Reklam Verebilir?

08 Ocak 2020
Bir kadın ve bir erkek bir odada birbirleriyle konuşmaktadır. Kadın bir sandalyede oturmakta ve kameraya gülümsemekte, adam ise gözlük ve mavi bir gömlek giymektedir. Arka planda, köşesinde noktalar ve çizgiler olan siyah beyaz bir ağaç vardır. Bir kişinin gözünün yakın çekimi de görülebiliyor ve altında bir kedinin bulanık bir görüntüsü var. Görüntünün sağ tarafında, üzerinde siyah yazı bulunan sarı bir daire var. Adam ve kadın odada sohbet etmektedir ve kadın orada olmaktan mutlu görünmektedir.
Google Adwords Nedir?Kimler Kullanabilir?İpuçları
Google tarafından geliştirilen bir reklam platformu.Her türden işletme veya bireysel kullanıcılarGoogle Ads (Adwords) eğitimini incelemek faydalı olabilir.
Dünyanın en büyük iki arama motoru Google ve YouTube'un kullanıcılarına reklam yayınlanmasını sağlar.Tüm dünyada kullanıcılarına hizmet veren şirketler ve bireylerPotansiyel müşterilere ulaşmak için SEO uyumlu web sayfaları ve reklam kampanyaları oluşturmalısınız.
Potansiyel müşterilere ulaşmak ve web tabanlı bir gelir akışı oluşturmak için kullanılır.İnternet üzerinden müşteri arayan her türden işletme ve bireylerReklam kampanyalarınızı sürekli güncel tutmalı ve analiz etmelisiniz.
Google'ın %97'lik geliri Adwords'den elde edilir, yani binlerce işletme bu hizmeti kullanmaktadır.Google tarafından sunulan reklam hizmetinden faydalanmak isteyen tüm işletmelerBaşlangıçta etkili bir Google Ads kampanyası oluşturmanın zor olabileceğini unutmayın.
Google'ın kolayca kullanıma sunabileceği verilere dayanarak reklam kampanyaları oluşturulur.Kendi reklamlarını yönetmek isteyen bireyler ve işletmelerAnahtar kelime seçimi reklam kampanyanızın başarısında önemli bir rol oynar.
Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi doğrudan belirli bir sorgunun arama sonuçlarında tanıtmak için kullanılır.Belirli bir sorgunun arama sonuçlarında görünmek isteyen kişiler ve işletmelerÜrün fotoğrafları, fiyatlar ve değerlendirme gibi önemli satın alma bilgilerini içerebilecek alışveriş reklamları oluşturabilirsiniz.
Google Görüntülü Reklam Ağı üzerinden ürün veya hizmetlerinizi tanıtmak için kullanılır.Ürün veya hizmetlerini geniş bir kitleye tanıtmak isteyen işletmelerGörüntülü reklamlar, 2 milyondan fazla sitede reklam alanı ve 650.000 uygulamadan oluşan bir ağda yayınlanır.
Başarılı bir reklam kampanyası için doğru anahtar kelimelerin belirlenmesi esastır.Doğru anahtar kelimeleri kullanarak reklamını daha etkili hale getirmek isteyenlerMüşteri gibi düşünerek ve SEO stratejilerini uygulayarak anahtar kelimeleri belirleyin.
Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracı, anahtar kelimelerin seçiminde yardımcı olur.Web sitelerine daha fazla trafik çekmek isteyen bireyler ve işletmelerAnahtar Kelime Planlayıcı rehberiniz olabilir.
Yerel hedefleme, belirli bir coğrafi bölgedeki kullanıcılara daha doğrudan ulaşmayı sağlar.Belirli bir bölgedeki kullanıcıları hedefleyen işletmelerYerel tutmanız, gereksiz reklam maliyetlerini tasarruf etmenizi sağlar.

Google Adwords, ürün ve hizmetlerinizi arayan potansiyel müşterilerinize ulaşabilmeniz için Google tarafından geliştirilen bir reklam platformudur. Google Adwords sayesinde dünyanın en büyük iki arama motoru olan Google ve YouTube’un kullanıcılarına reklam yayınlayarak işletmenizi milyonlarca kişiye tanıtabilirsiniz. Yeni adıyla Google Ads olarak bilinen Google AdWords, potansiyel müşterilere ulaşmak ve web tabanlı bir gelir akışı oluşturmak maksadıyla reklam yapmak için harika bir yoldur. Google gelirinin % 97'sini Google Adwords’den elde etmektedir. Bu da binlerce işletmenin Google Ads hizmetinden yararlandığı anlamına gelmektedir.

Uzmanlar, hedeflediğiniz kitlelere ulaşabilmek için SEO dostu web sayfaları ile reklam kampanyaları oluşturmanın ve bunların ayarlarını sürekli güncel tutarak analiz etmenin önemli olduğunu söylüyorlar. Başlangıçta etkili bir Google Ads kampanyası başlatmak sizin için zor olabilir. Ancak herkesin bir yerden başlaması gerekiyor.

Eğer kendi Google reklamlarınızı yönetmeyi planlıyorsanız ve de neler yapabileceğinizi bilerek başlamak istiyorsanız Google Ads (Adwords) eğitimini mutlaka inceleyin. Enstitü tarafından verilen bu online eğitim sayesinde Google Adwords reklam platformunun sizin için neler yapabileceğini tam olarak görebilirsiniz.

Adwords İle İşletmenizi Tanıtın

Dijital tüketiciler internet arama motorları içinde genellikle sosyal medya haricinde yanıt aramak, sorunlarına çözüm bulmak, belirli ürün veya hizmetleri bulmak gibi belirli bir amacı göz önünde bulundurarak kullanırlar. Bu da Google'ı birçok işletme için güçlü bir pazarlama kanalı haline getirir.

Google Adwords sayesinde; işletmenizi tanıtmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak maksadıyla belirli bir sorgunun ortalama aylık arama hacmine, tıklama başına ödeyeceğiniz tahmini maliyete ve Google'ın kolayca kullanıma sunabileceği diğer verilere dayanarak reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi doğrudan belirli bir sorgunun arama sonuçlarında tanıtan ve hatta hedeflemenizi belirli bir coğrafi alandaki kullanıcılara daraltan arama ağı reklamları yayınlayabilirsiniz.

google ads ile; küçük bir kutuda "reklam" kelimesi ile işaretlenmiş arama sonuçlarında görüntülenen metin reklamları veya ürün fotoğrafları, fiyatlar ve derecelendirmeler gibi önemli satın alma bilgilerini gösteren alışveriş reklamları oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, Google Görüntülü Reklam Ağı üzerinden de ürün veya hizmetlerinizi potansiyel müşterilerinize tanıtabilirsiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı, 2 milyondan fazla sitede reklam alanı ve 650.000 uygulamadan oluşmaktadır ve dünyadaki tüm internet kullanıcılarının % 90'ına ulaşmaktadır.

Adwords Reklamı İçin Anahtar Kelime Seçimi

Başarılı bir reklam kampanyası için doğru anahtar kelimeleri seçmek çok önemlidir.

Hedefleyeceğiniz anahtar kelimeleri SEO stratejileri uygulayarak ve bir müşteri gibi düşünerek belirleyin. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arayan müşterilerin Google'a hangi arama kelimelerini yazabileceğini listeleyin. Genel bir anahtar kelimeyle başlayın, ardından doğru kitleye ulaşmak için anahtar kelimenizi güncelleyin.

İşletmenize uygun yeni anahtar kelimeler bulmak için Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracına göz atın. Bu araç aynı zamanda kullanıcıların arama terimlerini kaç kez kullandığını ve anahtar kelimelerin web sitenize ne kadar trafik sağlayacağını gösterecektir.

Anahtar Kelime Planlayıcı, alakasız anahtar kelimelerin reklamınızla ilişkilendirilmesini önleyen negatif anahtar kelimeler eklemenize de ayrıca olanak tanır.

Fiziksel bir konuma sahip bir işletmeniz varsa veya bir hizmet sağlıyorsanız, en etkili Adwords stratejilerinden biri anahtar kelimelerinizi yerel tutmaktır. Bu sayede bölgenize özgü olma avantajına sahip olur ve hedeflediğiniz potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte, genel terimler kullanılarak yapılan aramalarda, örneğin müşterinin işletmenize çok uzakta olduğu bir konumda yapmış olduğu bir aramada, anahtar kelimenizi yerel tutmanız sayesinde Adwords tarafından reklamınızın gösterilmesi engellenir. Böylelikle gereksiz bir reklam maliyetinin önüne geçerek tasarruf sağlarsınız.

Adwords Reklam Verme İpuçları

Google Adwords, tüm işletme sahiplerine kendi planlarına göre kampanya yürütme esnekliği veren çeşitli araçlar ve seçenekler sunar. Bu seçeneklere Google Ads hesabınızdaki Kampanyalar sekmesinden kolayca erişilebilirsiniz. Buradan kampanyaları başlatabilir, duraklatabilir, devam ettirebilir veya sonlandırabilirsiniz.

Rakiplerinizin anahtar kelimelerini anahtar kelime panelinde görüntüleyebilirsiniz. Bu araca rakiplerinizin web sitesini yapıştırırsanız, hangi anahtar kelimelere teklif verdiklerini görebilirsiniz. Bu araç sayesinde diğer işletmelerin Google Ads reklamlarına nasıl yaklaştığı hakkında fikir edinebilirsiniz.

Google Adwords ile oluşturacağınız reklamlarınızı belirli coğrafi yerleri hedefleyecek şekilde ayarlayın. Adwords, yarıçap hedefleme, ilgi çekici yerler hedefleme ve toplu yer hedefleme gibi seçim yapabileceğiniz çeşitli hedefleme araçları sunar. Özel alan hedefleme, reklamınızı belirli bir coğrafi alandakilere görünür kılar. Ayrıca havaalanları, üniversiteler ve belirli ticari alanlar gibi ilgi çekici yerleri de hedefleyebilirsiniz. Birden fazla coğrafi bölgeyi hedeflemek için, toplu hedefleme aracı sayesinde bir seferde 1.000'e kadar bölge hedefleyebilirsiniz. Tüm bu araçlar, Google Ads hesabınızın Kampanya sekmesinde, Ayarlar menüsünün altında bulunur.

Doğru anahtar kelime seçmek gibi, web sitenizi reklamlar için optimize etmek de yatırım getirinizi artırabilir. Web sitenizi optimize etmenin etkili bir yolu, reklamınıza karşılık gelen bir açılış sayfanız olduğundan emin olmaktır. Örneğin, yeni bir ürünün reklamını yapıyorsanız, reklamı tıklayan müşterilerin doğrudan ürün sayfasına yönlendirildiğinden emin olun.

Ana sayfanıza veya web sitenizin başka bir bölümüne yönlendirilirlerse, müşterilerin bu ürünü bulmaları için ek bir adım gerekir. Böyle bir durumda, dönüşüm sağlamayan reklam tıklaması için ödeme yapmış olursunuz.

Web sitenizin reklamlarınıza göre nasıl performans gösterdiğini izlemek için Google Analytics gibi bir analiz hizmeti kullanın. Böylelikle, reklam kampanyalarınızı ve sitenizi iyileştirmek için veriler toplayabilir, müşterilerinizin davranışlarına yönelik bilgi edinebilir ve sitenize yönelik trafik raporlarını oluşturabilirsiniz. Google Ads hesabınızı Google Analytics hesabınıza da bağlayabilirsiniz.

Adwords ile Kimler Reklam Verebilir?

Google Adwords hizmetini sunan Google tarafından, kimlerin reklam verebileceğine yönelik herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. Hangi sektörde ve hangi ölçekte olursa olsun her işletme Google Ads hesabı açabilir ve reklam kampanyası oluşturabilir. Bir işletmenin kar etmesi ve varlığını sürdürebilmesi için pazarladığı ürün ve hizmetleri satabileceği müşterileri olması gerekir.

Günümüzün akıllı teknolojileri sayesinde potansiyel müşterilere ulaşmak artık çok kolaydır. İnternet dünyasının büyük firmaları da bu oluşumu fırsata çevirerek dijital pazarlama araçları geliştirmişlerdir. Google arama motorunun popülaritesi sayesinde Google Adwords de bu pazarlama araçlarından en etkili olanıdır. Bu nedenle, müşteri portföyünü genişleterek satışlarını artırmayı hedefleyen her işletme Google Adwords ile reklam verebilir.

İhtiyaçları nedeniyle alışveriş yapmayı planlayan insanlar, alacakları ürün ya da hizmete yönelik öncelikle Google’da arama yapıyorlar. Hangi sektörde veya hangi ölçekte olursanız olun, eğer işletmeniz için Google Adwords kullanmıyorsanız, arama sonuçlarında bu insanlara Adwords ile reklam vermiş olan rakipleriniz gösterilecek demektir. Bu da her geçen gün müşteri kaybettiğiniz anlamına gelir.

Size fikir vermesi açısından, Google Ads kullanımında öne çıkan sektör ve hizmetler sırasıyla aşağıda listelenmiştir.

  • Sigortacılık-Finans

  • Pazarlama

  • Turizm-Seyahat

  • Eğitim

  • Ev-Dekorasyon

  • Bilgisayarlar-Elektronik Eşyalar

  • Telekomünikasyon-İnternet

  • İş Dünyası

  • Promosyon

  • Basın-Medya

  • Giyim-Aksesuar

  • Emlak

  • Sağlık

  • Devlet-Hukuk

  • Hobi

  • Aile

  • Yemek

  • Eğlence-Gece Hayatı

  • Kişisel Bakım

  • Sanat

Özellikle E-Ticaret popülerliğini gün geçtikçe artırmaktadır. İşletmenizin ölçeği ne olursa olsun, eğer işletmenizin sektörünüzde rekabet edebilir bir pozisyonda olmasını arzuluyorsanız Google Adwords ile reklam vermeye hemen başlamalısınız. 

Google tarafından geliştirilen bir reklam platformu, Her türden işletme veya bireysel kullanıcılar, Google Ads (Adwords) eğitimini incelemek faydalı olabilir, Dünyanın en büyük iki arama motoru Google ve YouTube'un kullanıcılarına reklam yayınlanmasını sağlar, Tüm dünyada kullanıcılarına hizmet veren şirketler ve bireyler, Potansiyel müşterilere ulaşmak için SEO uyumlu web sayfaları ve reklam kampanyaları oluşturmalısınız, Potansiyel müşterilere ulaşmak ve web tabanlı bir gelir akışı oluşturmak için kullanılır, İnternet üzerinden müşteri arayan her türden işletme ve bireyler, Reklam kampanyalarınızı sürekli güncel tutmalı ve analiz etmelisiniz, Google'ın %97'lik geliri Adwords'den elde edilir, yani binlerce işletme bu hizmeti kullanmaktadır, Google tarafından sunulan reklam hizmetinden faydalanmak isteyen tüm işletmeler, Başlangıçta etkili bir Google Ads kampanyası oluşturmanın zor olabileceğini unutmayın, Google'ın kolayca kullanıma sunabileceği verilere dayanarak reklam kampanyaları oluşturulur, Kendi reklamlarını yönetmek isteyen bireyler ve işletmeler, Anahtar kelime seçimi reklam kampanyanızın başarısında önemli bir rol oynar, Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi doğrudan belirli bir sorgunun arama sonuçlarında tanıtmak için kullanılır, Belirli bir sorgunun arama sonuçlarında görünmek isteyen kişiler ve işletmeler, Ürün fotoğrafları, fiyatlar ve değerlendirme gibi önemli satın alma bilgilerini içerebilecek alışveriş reklamları oluşturabilirsiniz, Google Görüntülü Reklam Ağı üzerinden ürün veya hizmetlerinizi tanıtmak için kullanılır, Ürün veya hizmetlerini geniş bir kitleye tanıtmak isteyen işletmeler, Görüntülü reklamlar, 2 milyondan fazla sitede reklam alanı ve 650000 uygulamadan oluşan bir ağda yayınlanır, Başarılı bir reklam kampanyası için doğru anahtar kelimelerin belirlenmesi esastır, Doğru anahtar kelimeleri kullanarak reklamını daha etkili hale getirmek isteyenler, Müşteri gibi düşünerek ve SEO stratejilerini uygulayarak anahtar kelimeleri belirleyin, Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracı, anahtar kelimelerin seçiminde yardımcı olur, Web sitelerine daha fazla trafik çekmek isteyen bireyler ve işletmeler, Anahtar Kelime Planlayıcı rehberiniz olabilir, Yerel hedefleme, belirli bir coğrafi bölgedeki kullanıcılara daha doğrudan ulaşmayı sağlar, Belirli bir bölgedeki kullanıcıları hedefleyen işletmeler, Yerel tutmanız, gereksiz reklam maliyetlerini tasarruf etmenizi sağlar
ads adwords google google adwords reklam
Bu, profesyonel bir ortamda duran iyi giyimli bir adamın görüntüsüdür. Beyaz gömlekli siyah bir takım elbise giymekte ve desenli bir kravat takmaktadır. Saçları düzgünce taranmış ve yüzünde ciddi bir ifade var. Bir eli cebinde, diğer eli yanında, sade bir arka planın önünde duruyor. Kendinden emin ve başarılı görünüyor. Duruşu kendinden emin ve kararlı görünüyor. Doğrudan kameraya bakıyor, bu da çevresinin farkında olduğunu gösteriyor. Bu adam güç ve sofistike bir hava yayıyor ve muhtemelen alanında önemli bir figür.
Murat Çelik
Blog Yazarı

Çalıştığı resmi kurumda halen Şube Müdürü olarak görev yapmakta olup liderlik, etkili iletişim ve ekip çalışması konularında yeterli tecrübeye sahiptir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunudur. Editör ve blog yazarı kimliğinin yanısıra amatör fotoğrafçı ve satranç hakemidir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü, Facebook ve Instagram Reklamcılığının temellerini öğreten çevrimiçi bir kursa aittir. Etkili reklamlar ve hedefli kampanyalar oluşturma hakkında ayrıntılı bilgiler içeren slaytlar içeren bir bilgisayar ekranının yakın çekimidir. Kurs, kullanıcıların platformların nüanslarını anlamalarına ve erişimlerini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Reklam hesaplarının oluşturulması, kampanyaların oluşturulması ve sonuçların ölçülmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu bilgilerle kullanıcılar daha etkili kampanyalar oluşturabilir ve istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Eğitim, kullanıcıların sosyal medya reklamcılığı dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olacak araçları ve bilgileri sağlamaktadır.
Kalın, koyu renk sakallı, orta yaşlı bir adam krem rengi bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir gömlek giyiyor. Sakalları düzgünce kesilmiş ve göğsüne doğru uzanıyor. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Başı hafifçe yana eğiktir ve saçları düzgünce taranmıştır. Ellerini iki yanına koymuş bir şekilde ayakta durmaktadır.Burak Ertan
1245464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419