AnasayfaBlogFotoğraf Editörlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler
Yabancı Dil Eğitimi

Fotoğraf Editörlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

10 Mart 2023
Fotoğraf editörleri, her gün karşılaşabilecekleri farklı fotoğraf teknikleri ile ilgili çok sayıda İngilizce terim bilmek zorundadır. Örneğin, fotoğraf editörleri bir fotoğrafın dış kenarlarını keserken “kırpma” terimini kullanır. Fotoğrafın tonlarını değiştirirken “renklendirme” terimini kullanırlar. Bir fotoğrafın parlaklığını ayarlamak için “parlaklık / kontrast” terimlerini kullanırlar. Bir fotoğrafın çözünürlüğünü değiştirmek için de “ölçeklendirme” terimini kullanırlar. Fotoğraf editörleri ayrıca, resimleri farklı biçimlere dönüştürmek için “dosya dönüştürme” terimini de kullanırlar. Bu terimler, fotoğraf editörlerinin dünyasında önemli bir yere sahiptir ve onların yaptıkları işi anlamak için önem taşır.
İngilizce TerimAnlamıDetaylar
ImageResimDüzenlenmiş bir fotoğrafın görsel bir temsilidir.
CompositionKompozisyonFotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan etkileyici bir tekniktir. Fotoğrafın bütünlüğünü sağlamak için fotoğrafın konu ve arka planını kullanır.
ToningTonlamaBir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan bir tekniktir. İki önemli tonlama türü vardır: yoğunluk tonlaması ve renk tonlaması.
MakeupMakyajBir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan küçük bir tekniktir. Fotoğrafın bazı bölümlerini daha iyi görünebilmek için kontrastı arttırır.
ContrastKontrastFotoğraftaki renkler arasındaki farkı arttırmak için kullanılır.
CropKırpmaFotoğrafın belirli bir bölümünü çıkarmak için kullanılır.
FilterFiltreFotoğraf üzerinde belirli bir etki oluşturmak için kullanılır.
ExposurePozlamaFotoğrafın ne kadar ışığa maruz kalacağını belirler.
SaturationDoygunlukFotoğraftaki renklerin yoğunluğunu ayarlamak için kullanılır.
ResizeBoyutlandırmaFotoğrafın boyutlarını değiştirmek için kullanılır.

Fotoğraf düzenleme sanatının kökeni eski zamanlara gider. Modern fotoğraf düzenleyicileri, düzenleme konusunda önemli bir bilgi birikimine sahip olmalıdır. İngilizce'yi fotoğraf düzenleme ile ilgili terimleri öğrenmek için kullanabilirler.

Fotoğraf Editörlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler ve Anlamları

Aşağıda, fotoğraf düzenleyicilerin bilmesi gereken bazı önemli İngilizce terimleri bulunmaktadır.

  • Resim (Image)

Resim, düzenlenmiş bir fotoğrafın görsel bir temsilidir. Bir resmi, fotoğraf makinesi, kamera veya dijital cihazlarla yakalamak mümkündür. Bir resim, farklı boyutlarda veya türlerde kaydedilebilir.

  • Kompozisyon (Composition)

Kompozisyon, fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan etkileyici bir tekniktir. Kompozisyon, fotoğrafın bütünlüğünü sağlamak için fotoğrafın konu ve arka planının kullanılmasını kapsar.

  • Tonlama (Toning)

Tonlama, bir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan bir tekniktir. Tonlama, fotoğrafın görünümünü değiştirmek için kullanılan bir filtredir. İki önemli tonlama türü vardır: yoğunluk tonlaması ve renk tonlaması. Yoğunluk tonlaması, fotoğrafın kontrastını arttırmak için kullanılır. Renk tonlaması, fotoğrafın tonlarını ve karakteristiklerini değiştirmek için kullanılır.

  • Makyaj (Makeup)

Makyaj, bir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan küçük bir tekniktir. Makyaj, fotoğrafın bazı bölümlerini daha iyi görünebilmek için kontrastı arttırmak için kullanılan bir tekniktir.

Fotoğraf düzenleme bir sanat ve her sanatçı gibi fotoğraf düzenleyiciler de, sanatını geliştirmek için çeşitli teknikleri öğrenmelidir. İngilizce terimleri kullanmak, fotoğraf düzenleme becerilerini geliştirmek için faydalı olacaktır.

Fotoğraf editörlerinin İngilizce bilmesi önemli mi?

Fotoğraf düzenleyicilerin, bu makalede saydığımız İngiliz terimleri öğrenmesi için çok önemlidir. Bu terimleri öğrenerek, çalışmalarınızın daha kolay, hızlı ve etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu terimleri öğrenmek için bizim İngilizce kurslarımıza katılmanızı öneririz. Derslerimizde, İngilizce temel konuşma becerilerinizi geliştirecek yanı sıra, fotoğraf düzenleme için kullanılan İngilizce terimleri öğrenebilirsiniz.

Image, Resim, Düzenlenmiş bir fotoğrafın görsel bir temsilidir, Composition, Kompozisyon, Fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan etkileyici bir tekniktir Fotoğrafın bütünlüğünü sağlamak için fotoğrafın konu ve arka planını kullanır, Toning, Tonlama, Bir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan bir tekniktir İki önemli tonlama türü vardır: yoğunluk tonlaması ve renk tonlaması, Makeup, Makyaj, Bir fotoğrafın düzenlenmesinde kullanılan küçük bir tekniktir Fotoğrafın bazı bölümlerini daha iyi görünebilmek için kontrastı arttırır, Contrast, Kontrast, Fotoğraftaki renkler arasındaki farkı arttırmak için kullanılır, Crop, Kırpma, Fotoğrafın belirli bir bölümünü çıkarmak için kullanılır, Filter, Filtre, Fotoğraf üzerinde belirli bir etki oluşturmak için kullanılır, Exposure, Pozlama, Fotoğrafın ne kadar ışığa maruz kalacağını belirler, Saturation, Doygunluk, Fotoğraftaki renklerin yoğunluğunu ayarlamak için kullanılır, Resize, Boyutlandırma, Fotoğrafın boyutlarını değiştirmek için kullanılır
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler Fotoğraf Editörlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler Fotoğraf Editörlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Kelimeler fotoğraf editörü
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.