AnasayfaBlogEvde Eğitim Nedir? Avantajları Nelerdir?
Eğitim

Evde Eğitim Nedir? Avantajları Nelerdir?

13 Mart 2020
Ekranı beyaz bir parıltıyla aydınlatılmış, ahşap bir masa üzerinde duran bir dizüstü bilgisayarın yakın çekimi. Solda siyah beyaz bir kitap ve yanında mavi ve gümüş bir kalem görülüyor. Dizüstü bilgisayarın yanında, üstünden duman çıkan siyah bir cep telefonu var. Sağ üst köşede bir kaşıkla bir kase yemek var. Dizüstü bilgisayarın beyaz ve siyah tuşları olan bir klavyesi vardır.
Evde Eğitim TanımıAvantajlarıKimler İçin Uygun
Online olarak gerçekleşen eğitim yöntemiZaman ve maddi esneklikMesai altında olanlar ve örgün eğitim alamayanlar
Kişisel gelişim için özelleştirilebilen eğitimlerKişinin ihtiyaçlarına ve tempolu yaşamına uygunlukSürekli kendini geliştirmek isteyenler
Birebin eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan yöntemEğitim ve kurslara ayıracak vakti olmayanlar için idealYoğun iş temposu olanlar
Uzaktan ve online olarak gerçekleşen eğitimlerHem teorik hem de pratik eğitim alma şansı sunarHer yaştan ve her meslekten birey
Farklı alanlarda geniş yelpazede kurs seçenekleri sunan eğitim türüDaha fazla tercih seçeneği ve ilgi alanlarına uygun kurslarÖzellikle spesifik alanlarda bilgi ve beceri geliştirmek isteyenler
Bireysel öğrenim ihtiyaçlarına uygun eğitim programlarıEsnek programlar sayesinde öğrenme özgürlüğü sunarZamanını dilediği gibi yönetmek isteyenler
En yeni eğitim teknolojileri ve yöntemlerini kullanarak eğitim almayı sağlarEğitim kalitesini artırır ve öğrencinin motivasyonunu güçlendirirTeknolojik yeniliklere açık olanlar ve çağdaş eğitim yöntemlerini tercih edenler
Uzaktan ve online eğitimin kolaylıkla ulaşılabilir olmasıCoğrafi sınırlamalar olmadan eğitime erişim sağlarFarklı lokasyonlarda yaşayanlar ve seyahat engeli olanlar
Ev, kafe gibi rahat ortamlarda eğitim alma imkanıÖğrenme ortamının konforunu ve verimliliğini artırırEğitim için ideal bir ortam oluşturmak isteyenler
Öz disiplin ve bağımsız çalışma becerilerini geliştirme fırsatıKişisel yetenekleri geliştirir ve öz disiplini artırırBağımsız çalışma becerilerini geliştirmek isteyenler

Evde eğitim, daha çok online bir şekilde gerçekleşen eğitimleri kapsamaktadır. Bu eğitimler sayesinde örgün eğitim alamayan, kurslara gidecek vakti ya da maddi durumu yeterli olmayanlar önemli bir avantaja sahip oluyor. Özellikle yoğun mesai altında çalışan bireyler için de tercih edilebilir bir yöntem haline geliyor.

Örneğin, mesleki donanımlarınızı artırmak ya da kişisel gelişim ile kendinizi geliştirmek istiyor, eğitim almak istiyorsunuz. Ancak yoğun çalışma saatleriniz buna müsaade etmeyebilir. Bunun için, işten sonra eve gelince kendinize özel bir vakit yaratabilir, online eğitim fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Öte yandan kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için de tercih edilen bir şey olan evden eğitim sistemi, bireye her anlamda önemli katkılar ve kazanımlar sağlıyor. Peki bu kazanımlar neler, ne gibi avantajlar elde edebiliyoruz?

Evde Eğitim Avantajları Neler?

Evde eğitim almanın birçok avantajı ve yararı vardır.

  • Evde eğitim sayesinde zaman ve mekan sınırlamanız olmaz. Evinizden eğitim alabileceğiniz gibi internet erişimi olan farklı mekanlarda da bu avantajdan faydalanabilirsiniz.

  • Evden eğitim, online ortamdan imkan sağladığı için ihtiyacınız olan yalnızca aktif bir internet bağlantısı. Bununla birlikte; akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet aracılığı ile eğitimlere ulaşmak mümkün.

  • Evde eğitim sayesinde trafik, insan kalabalığı gibi konfor dışı şeylere maruz kalmamış olursunuz. Bunun yerine evden, dilediğiniz şekilde eğitim alabilirsiniz.

  • Online eğitim sistemi dediğimiz evden eğitimler, genellikle ücretsiz olarak hizmetinize sunulur. Böylece fazla masraflardan kaçınmış olursunuz.

  • Profesyonel anlamda eğitimlere ise cüzi miktarda ücretler ödeyerek sahip olabilirsiniz. Özellikle de öğrenciler için online eğitimler, büyük bir avantaj kapısı haline geliyor. Öğrenciliğin tuzu biberi olan maddi sınırlanmışlık için de ücretsiz eğitimler son derece cazip bir imkan olarak sunuluyor. Böylece hem bireysel anlamda kendinizi geliştirebilir, hem akademik kariyerinize yatırım yapabilir hem de mesleki bilgiler edinebilirsiniz. Öte yandan mevcut eğitim hayatınızı destekleyici eğitimlerden de faydalanabilirsiniz.

  • Kişisel gelişiminize katkı sağlayacak pek çok eğitime de tek tıkla ulaşmanız mümkün hale geliyor. Etkili iletişim tekniklerinden beden diline, kişilerarası iletişimden stres yönetimi konusuna kadar pek çok alanda yetkinlik kazanabilirsiniz.

  • Mevcut mesleğinizde çok daha iyi olmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle Excel gibi eğitimlere başvurmak ya da muhasebe alanında eğitimler almak iyi bir fikir olacaktır. Böylece hem kendinize hem de mesleğinize önemli bir kazanım sağlamış olacaksınız.

  • Bulunduğunuz mesleki konumdan ya da işinizden memnun olmayabilirsiniz. Böyle bir durumda meslek değişikliği düşünenler, online verilen eğitimler sayesinde farklı bilgi ve beceriler kazanabilir. Önemli olan istemek ve bunun için çabalamak.

  • Geleneksel eğitim almak için gidebileceğiniz alanlar sınırlı olabilir. Ancak evde online eğitimler sayesinde sınırsız öğrenme imkanına sahip olabilirsiniz.

  • Örgün eğitimin şart koştuğu devamlılık zorunluluğunu bir kenara bırakın evde eğitim sayesinde bu gibi şartlardan uzaklaşmış olursunuz. Saatlerce aynı yerde bulunmak istemediğiniz insanlarla aynı havayı solumak zorunda değilsiniz. Eğitiminiz için gerekli materyallere online platformlar sayesinde evden erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili eğitim: Stres Yönetimi Eğitimi

Bu yazıyı okurken hangi üniversiteye gittiğiniz ya da hangi mesleki pozisyonda bulunduğunuzun önemi yok. Online eğitim programları, özgeçmişiniz için fark yaratan bir unsurdur. Bu, kendinizi geliştirmeye ve yeniliklere ne kadar açık olduğunuzun göstergesi olarak kabul görür. Bu da gerek iş görüşmelerinizde gerekse kariyer hayatınızda önemli bir avantajdır.

Evde Eğitim Programları Neler?

Evde eğitim programları çeşitlidir. Yabancı dil eğitimleri, yazılım ve bilişim eğitimleri, satış ve pazarlama eğitimleri, iş hayatı eğitimleri gibi aklınıza gelebilecek birçok eğitim programı mevcuttur. Üstelik eğitimler sonrasında sertifika almaya hak kazanırsınız. Sertifikalar, başarınızın belgesi niteliğindedir. Sertifikanızı özgeçmişinize ekleyebilir, iş görüşmelerinde avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Eğitimleri

Kişisel gelişim, yaşamımız boyunca süren bir yolculuktur. Bu yolculuğu en güzel biçimde geçirmek için ise kendimizi daima gelişime açık tutmalıyız. Çünkü yaşam, hayat boyu öğrenmeden ibarettir. Bu sebeple, alacağınız kişisel gelişim eğitimleri ile farkındalığınızı artırarak yaşamınızı daha anlamlı hale getirebilirsiniz.

İletişim Eğitimleri

İletişim, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Yaptığımız ve yaşadığımız her şeyde bir iletişim mevcuttur. Yalnızca insanlarla konuşmaktan ibaret değildir iletişim. beden dilimiz, yüz ifadelerimiz, söylemediklerimiz ve söylediklerimizin ardında barındırdıkları ile hayatımızı kapsayan bir bütündür iletişim.

Yalnızca günlük yaşam kalitemizi arttırmak ile kalmaz, kariyer yaşamımızı da önemli ölçüde şekillendirir. Bu nedenle, başta kendimizle, sonra da insanlarla olan iletişimimizi en iyi biçimde geliştirmek için iletişim eğitimleri içerisinden dilediklerinizden faydalanabiliriz.

İş Hayatı Eğitimleri

i̇ş hayatı, yaşamımızın büyük bir kısmını kapsar. bu süreci en verimli ve hedeflerimiz doğrultusunda yaşamak isteriz. bunun yolu da kendimizi en iyi şekilde yetiştirmekten geçer. i̇ş hayatının gerektirdiği yetkinlikleri kazanmak, daha başarılı bir kariyer yönetimi elde etmek için iş hayatı eğitimleri, bizim için önemli bir avantaj. yoğun mesai koşullarınızı bahane etmenize gerek yok. evde eğitim sayesinde bu durumu da tolere edebilme imkanına sahipsiniz.

Yabancı Dil Eğitimleri

Yapılan bilimsel çalışmalara göre, ikinci dil öğrenen bireylerin dikkatleri artıyor ve hafıza problemleri ortadan kalkıyor. Edinburgh Üniversitesi Filoloji Bölümü tarafından araştırmalar, ‘iki dil bilen kişilerin beyinsel fonksiyonları daha hızlı çalışıyor ve unutma problemleri yaşanmıyor’ sonucunu kanıtlarıyla beraber göstermiştir. Bununla birlikte kişiler, daha analitik düşünebiliyorlar.

Sayı olarak 260 kişiden fazla deneğin katıldığı araştırmada, minimum iki dil bilenlerin zekalarının gelişime daha açık olduğu ve ilerleyen yaşlarda bile beynin daha dinç kaldığı gözlemlenmiştir. Bunama rahatsızlığını ortadan kaldıran dil öğrenimi için pek çok araştırma da mevcuttur.

Yabancı dil öğrenmek denince aklımıza ilk gelen hiç şüphesiz İngilizce oluyor. Ancak bunun yanı sıra, İspanyolca, Korece, Almanca gibi diller de öğrenmek isteyebilirsiniz. Herhangi bir dil kursuna gitmeye ayıracak vaktiniz ya da yeterli maddi imkanınız yoksa, evde eğitim fırsatı sizin için büyük bir avantaj. Online dil kursları ile bu avantajı değerlendirebilirsiniz.

Satış ve Pazarlama Eğitimleri

Rekabetin zirve yaptığı günümüz şartlarında, işletmelerin hayatta kalması da uygulayacağı stratejilere bağlıdır. Bu stratejileri öğrenmek ve işletmelerin devamlılığını sağlamak için satış ve pazarlama öğrenmek, büyük avantaj haline geliyor. Evde eğitim sayesinde bu alanda önemli yetkinlikler kazanabilirsiniz.

Evde eğitim ne demek?

Evde eğitim, daha çok online bir şekilde gerçekleşen eğitimleri kapsamaktadır. Bu eğitimler sayesinde örgün eğitim alamayan, kurslara gidecek vakti ya da maddi durumu yeterli olmayanlar önemli bir avantaja sahip oluyor. Özellikle yoğun mesai altında çalışan bireyler için de tercih edilebilir bir yöntem haline geliyor.

Evde eğitim avantajları neler?

Evde eğitim sayesinde zaman ve mekan sınırlamanız olmaz. Bununla birlikte trafik, insan kalabalığı gibi konfor dışı şeylere maruz kalmamış olursunuz. Öte yandan mevcut eğitim hayatınızı destekleyici eğitimlerden de faydalanabilirsiniz.

Online eğitim programları neler?

Online eğitim programları sayesinde evde eğitim imkanına sahip olabilirsiniz. Bu programlar çeşitlidir. Başlıcaları; kişisel gelişim, satış ve pazarlama, iletişim, yabancı dil, insan kaynakları, finans-muhasebe, işletme, yazılım ve bilişim eğitimleri olmaktadır.

Online olarak gerçekleşen eğitim yöntemi, Zaman ve maddi esneklik, Mesai altında olanlar ve örgün eğitim alamayanlar, Kişisel gelişim için özelleştirilebilen eğitimler, Kişinin ihtiyaçlarına ve tempolu yaşamına uygunluk, Sürekli kendini geliştirmek isteyenler, Birebin eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan yöntem, Eğitim ve kurslara ayıracak vakti olmayanlar için ideal, Yoğun iş temposu olanlar, Uzaktan ve online olarak gerçekleşen eğitimler, Hem teorik hem de pratik eğitim alma şansı sunar, Her yaştan ve her meslekten birey, Farklı alanlarda geniş yelpazede kurs seçenekleri sunan eğitim türü, Daha fazla tercih seçeneği ve ilgi alanlarına uygun kurslar, Özellikle spesifik alanlarda bilgi ve beceri geliştirmek isteyenler, Bireysel öğrenim ihtiyaçlarına uygun eğitim programları, Esnek programlar sayesinde öğrenme özgürlüğü sunar, Zamanını dilediği gibi yönetmek isteyenler, En yeni eğitim teknolojileri ve yöntemlerini kullanarak eğitim almayı sağlar, Eğitim kalitesini artırır ve öğrencinin motivasyonunu güçlendirir, Teknolojik yeniliklere açık olanlar ve çağdaş eğitim yöntemlerini tercih edenler, Uzaktan ve online eğitimin kolaylıkla ulaşılabilir olması, Coğrafi sınırlamalar olmadan eğitime erişim sağlar, Farklı lokasyonlarda yaşayanlar ve seyahat engeli olanlar, Ev, kafe gibi rahat ortamlarda eğitim alma imkanı, Öğrenme ortamının konforunu ve verimliliğini artırır, Eğitim için ideal bir ortam oluşturmak isteyenler, Öz disiplin ve bağımsız çalışma becerilerini geliştirme fırsatı, Kişisel yetenekleri geliştirir ve öz disiplini artırır, Bağımsız çalışma becerilerini geliştirmek isteyenler
evde eğitim online eğitim geleneksel eğitim eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi bacakları ve ayakları görünecek şekilde bir sandalyede oturmaktadır. Önlerindeki masada bir kitap ve bir fincan çay var. Masanın köşesinde küçük bir saksı bitkisi durmaktadır ve odada hafif ve havadar bir atmosfer vardır. Kişi rahat ve memnun görünüyor ve kitap sanki okumaya ara vermiş gibi önünde açık duruyor. Bir fincan çay dumanı tütüyor ve odanın sıcak renkleri sahneyi davetkâr ve rahat kılıyor.
Kişisel Gelişim

Hafta Sonu Evde Yapılabilecek 15 Şey

01 Ekim 2019
Ahşap bir masanın üzerindeki fincan tabağının üzerinde bir fincan kahve ve yanında bir dergi duruyor. Kahve sade ve dumanı tütüyor, yüzeyinden birkaç parça beyaz buhar yükseliyor. Dergi parlak bir dergi ve renkli kapağında bir çiçek resmi var. Ahşap masanın sıcak bir tonu var ve iyi cilalanmış, birkaç ince tanecik görünüyor. Kahve fincanı ve dergi masayla hoş bir kontrast oluşturarak sahneye sıcaklık ve çekicilik katıyor.
Kişisel Gelişim

Evde İş İmkanı Sağlayan Eğitimler

12 Eylül 2019