AnasayfaBlogEnstitü'de Online Eğitim Nasıl Yapılır?
Online Eğitim

Enstitü'de Online Eğitim Nasıl Yapılır?

19 Kasım 2018
Kırmızı gömlekli bir adam ve takım elbiseli bir adam bilgisayar ekranında satranç oynamaktadır. Takım elbiseli adam yüzünde odaklanmış bir ifadeyle masanın üzerine eğilmiş. Arka planda, bulanık bir görüntüye sahip yeşil bir bitki var. Ayrıca, bir kutunun yakın çekimi ve bir kalemin yakın çekimi vardır. Son olarak, görüntünün köşesinde bir binanın bulanık bir görüntüsü var. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek satranç oyununun yoğunluğunu anlatan bir sahne oluşturuyor.
Online Eğitim ÖzellikleriOnline Eğitim FaydalarıOnline Eğitim Süreçleri
Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon ile erişim imkanı sağlarDüşük maliyetli olmasıÜyelik oluşturulup, eğitim seçilir
Öğrenci ve öğretmenin aynı zamanda aynı mekanda olmasına gerek yokturGlobal bir eğitim anlayışına sahiptirÖğrenciye Uzem kullanıcı adı ve şifre bilgileri gönderilir
Öğrenci ve öğretmen arasında etkin iletişim sağlar7/24 eğitim alma imkanı sunarÖğrenci kayıtlı olduğu derslere Uzem kontrol panelinden ulaşır
Sürekli kayıt altında olan bir sistemdirMekan ve zaman sınırlaması olmamasıDeneme sınavları ve sertifika sınavları yapılır
Öğrenci istediği kadar ders tekrarı yapabilirDerslere farklı coğrafyalardan katılabilmeSertifika sınavından başarılı olanlara sertifika verilir
Dijital sertifika ve başarı sertifikası verilirDünya genelinde geçerli sertifikaEğitim sonunda öğrenci Uzem üzerinden sertifika detaylarına ulaşabilir
Farklı eğitim alanlarına yönelik birçok online kurs seçeneği mevcutturÖğretmen ve büro çalışanına göre daha az maliyetlidirEğitimi tamamlayan öğrenciye soğuk damgalı ve ıslak imzalı bir sertifika verilir
Öğrenci ve öğretmen arasındaki değerlendirmeler objektiftirEğitime katılmak için ekstra ulaşım ve güvenlik gibi maliyetler yokturGelişim süreci boyunca öğretmenler ve öğrenciler arasında bilgi alışverişi sağlanır
Modern eğitim metodudurHerkesin erişimine açıktır, iş yerinden veya evden giriş yapılabilirDeneme sınavları ile konuların anlaşılıp anlaşılmadığı kontrol edilir
Kendini geliştirmek isteyen herkes tarafından tercih edilebilirKişisel gelişim ve kariyer gelişimi imkanı sağlarÖğrenciye özel tasarlanan öğrenci sayfası üzerinden tüm bilgilere erişim sağlanır

Hayatımızın her alanına etki eden internet birçok alanda yenilik ve gelişimi de beraberinde getirmiştir. Eğitim, sağlık, bilişim, inşaat, tarım ve daha birçok alanda internetin hayatımıza girmesi yeni pazarlar ve metotların doğmasına sebep olmuştur. Bu etkiden en büyük payı alanlarından biride eğitim sektörüdür.

Online eğitim adı verilen oluşum internetin hayatımıza girmesi ile klasik öğrenim yöntemlerine alternatif olmuştur. İstanbul İşletme Enstitüsü, insan kaynakları başta olmak üzere kişisel gelişim ve kariyer gelişimine yönelik onlarca eğitimi online olarak veren yeni nesil eğitim kurumudur.

Eğitim, bir ülkenin sosyo-kültürel değerlerinin oluşum ve gelişiminde en etkin rol oynayan yapı taşıdır. Online eğitim ise internet tabanlı modern eğitim metodudur. Öğrenci ve öğretmeni herhangi bir zamanda bir mekâna gelme zorunluluğunda bırakmayan sistemdir.

Eğitimi veren kişi sanal ortamda ders anlatırken derse katılmak isteyen öğrenciler bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları ile internetin olduğu her yerde katılım sağlayabilirler. Online eğitim öğrenci ve öğretmen arasındaki bir iletişim aracılığı görevi de görür.

İster iş ister ev ister farklı bir il ya da farklı bir coğrafyadan derslere girebilen öğrenciler hem sınıftaki diğer öğrencilerle hem de eğitimciler ile etkileşim halinde olurlar.

masaüstü ekranı üzerinden görüntülü konferans görüşmesi, lacivert ve bej tarzında, jesper ejsing, willem haenraets, intel core, sezgisel hareketler, gabriel isak, ödüllü

Online Eğitim Nasıl Yapılır?

Online eğitim programlarından birine dahil olmak için sahip olunması gereken iki şey bulunmaktadır.

  • Bilgisayar, tablet veya akıllı telefon

  • İnternet

İlk Kayıt

İstanbul İşletme Enstitüsü online eğitim programlarından birine dahil olmak istiyorsanız öncelikle sisteme kayıt yaptırmanız gerekiyor. Türkiye’nin en büyük eğitim ağına dahil olmak birkaç dakikanızı alacak üyelik işlemi ile başlıyor. Üyeliğinizi tamamladıktan sonra ihtiyacınız olan ücretsiz sertifika programları arasından herhangi birine katılabilirsiniz.

İlgili eğitim: Ücretsiz Sertifika Programları

Dersler

Üyeliğiniz ve online eğitim programlarından birine kaydınızı tamamladıktan sonra size sms veya e-posta yolu ile Uzem kullanıcı adı ve şifre bilgisi gönderilecektir. Uzem iienstitü sayfasında kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra karşınıza çıkan sayfa size özel öğrenci sayfanızdır. Bu sayfada öğrenci bilgileriniz ve kayıtlı olduğunuz dersler bulunmaktadır. En fazla iki adet eğitimi aynı anda alabilme imkanınız bulunmaktadır.

Kontrol panelinden kayıtlı olduğunuz derse tıkladığınızda ders notları, deneme sınavları, canlı dersler ve sertifika sınavı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaklaşan olaylar bölümünden ders ve sertifika sınav tarih ve saatlerine erişim sağlayabilirsiniz.

Yeterli katılım sağlandığında dersler canlı işlenmektedir. Canlı derslerin işlendiği sanal sınıflarda diğer öğrencilerle ve eğitmeninizle bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Dersin işlenişi içerisinde eğitim materyallerini aktif kullanma, soru sorabilme ve canlı derse katılım sağlanamayan zamanlarda 7/24 ders videolarını izleme imkânı bulunmaktadır.

Bir poster tasarlayın, sıcak güneş ışığı, kahve, kitaplar, deniz kenarı, masada bilgisayar, çevrimiçi öğretici dinlemek, rahat, fotoğraf stili, gerçekçi, sinematik doku, süper detay, 8k

Sınavlar

Uzem kontrol panelinden deneme sınavlarınız ve sertifika sınavlarınızın tarihlerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda sertifika sınav zamanı geldiğinde yine aynı panel üzerinden sertifika sınavına katılabilirsiniz. Dersin işlenişi içerisinde verilen bilgilere dayanarak katılımcılar bir sınava tabi tutulurlar. Yeterli başarıya sahip olanlar sertifika alma hakkını kazanırlar.

Sertifika

Sertifika sınavından başarılı olan katılımcılar online eğitim sertifikası ve dijital sertifika alma hakkını kazanırlar. Dijital sertifika yani sertifika kodu ile web sitesi üzerinden sertifikanızın detaylarına kolayca ulaşılabilir. Bir diğeri ise başarı sertifikasıdır. Bu sertifika sizin adınıza özel, numaralandırılmış, soğuk damgalı ve ıslak imzalı bir sertifikadır. Resmi bir evrak hükmündedir. Uluslararası geçerliliğe sahiptir. Ayrıca sertifika üzerinde online eğitim ibaresi bulunmaz.

Online Eğitimin Avantajları

  • Online eğitim ile bir mekân sınırlaması olmaz.

  • Ulaşım ve güvenlik gibi ekstra maliyetleri bulunmaz.

  • Öğretmen ve büro çalışanını en aza indirger.

  • 7/24 eğitim görebilme imkânı tanır.

  • Online eğitim sertifika ve diploması dünyanın her yerinde geçerliliğe sahiptir.

  • Ücretsiz ya da düşük maliyetli olması klasik eğitime göre büyük avantaj sağlamaktadır.

  • Global bir eğitim anlayışına sahiptir. Dünyanın her yerinden katılım sağlanabilir.

  • Öğrenci ve öğretmen arasında etkili iletişim yapılmaktadır.

  • Öğrenci istediği kadar ders tekrarı yapabilir.

  • Sürekli kayıt altında olan bir sistem olması öğrenci ve öğretmen arasındaki değerlendirmeleri objektif tutar.

Nitelikli bireyler modern eğitim yöntemlerini etkin bir şekilde kullanan kaliteli eğitim kurumlarının yetiştirdiği bireylerdir. İstanbul İşletme Enstitüsü başarısını öğrenci başarısına ve gönüllülük esasına dayayan eğitim anlayışından almıştır.

Online Eğitimin AvantajlarıOnline Eğitimin Dezavantajları
Esneklik: Öğrenciler, dersleri kendi zamanlarında ve hızlarında tamamlayabilirler.Sosyal Etkileşim Eksikliği: Online eğitim, genellikle sınıf içi eğitim kadar zengin bir sosyal etkileşim sağlamaz.
Erişilebilirlik: Coğrafi sınırlamalar olmaksızın her yerden erişilebilir.Teknik Sorunlar: İnternet bağlantısı sorunları veya donanım/ yazılım sorunları yaşanabilir.
Geniş Ders Seçenekleri: Farklı konular ve dersler genellikle bir tıklama uzaklıktadır.Kendine Motivasyon Gereksinimi: Online eğitim, öğrencinin kendini motive etmesini ve zamanını yönetmesini gerektirir.
Maliyet Etkinliği: Genellikle geleneksel eğitime göre daha ucuzdur. Ayrıca, seyahat ve konaklama gibi ek masraflar olmaz.Pratik Uygulama Eksikliği: Bazı beceriler ve teknikler için pratik uygulama ve deneyim, online ortamda sınırlı olabilir.
Bireyselleştirilmiş Öğrenme: Öğrenciler kendi öğrenme hızlarında ilerleyebilir ve daha fazla kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi yaşayabilirler.Öğretmenin Geri Bildirimi Eksikliği: Online eğitimde, öğretmenlerin anında geri bildirim sağlamaları veya öğrencinin anlaması için konuları farklı bir şekilde açıklamaları daha zor olabilir.

Online Eğitimin Faydaları Nelerdir?

Yeni bir şeyler öğrenmek istiyorsunuz ama eğitime çok fazla para harcamak istemiyor ve eğitime esnek saatlerde katılmak, kendinizi dilediğiniz zaman geliştirmek istiyor olabilirsiniz. O halde online eğitim tam size göre. İşte online eğitimi almaya değer kılan şeylerden bazıları;

  • Öncelikle kendi eğitim programınızı tasarlayabilirsiniz. Eğitime katılmak için herhangi bir fiziksel sınıf veya saat kısıtlaması olmadığından ne kadar ve ne zaman katılmak istediğinize siz karar verebilirsiniz. Bu yöntemle dilediğiniz eğitime katılabilirsiniz. Geceleri ders çalışmayı seven biriyseniz de bu iienstitü sayfasında bu fırsatı bulabilirsiniz. İstanbul Enstitüsündeki kurslar tam size göre.

  • Online kursların esnek olmasının yanı sıra eğitime ihtiyaç duyduğunuz dilediğiniz bir an eğitime katılabilirsiniz. Ders materyallerine akıllı cihazınızdan veya bilgisayarınızdan erişebilirsiniz.

  • Öğle tatillerinde veya mesai haricinde vaktinizi verimli bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız online eğitimler sizin için harika bir fırsat. iienstitü eğitim sayfasından hemen katılıp dilediğiniz bir konuda bilgi edinmeye başlayabilirsiniz.

  • Eğer bir konuda belge almanız gerekiyorsa iienstitü'de bu imkana sahipsiniz. Eğitimlerin sertifika sınavından başarılı olursanız başarılı olduğunuza dair belgenizi alabilir ve iş hayatında kullanabilirsiniz. 

  • Hemen bir eğitim almanız gerekiyorsa İstanbul Enstitüsünde özel derslere katılabilirsiniz. Diyelim ki bir proje ödeviniz var. Bunu tamamlamanız gerekiyor. Takıldığınız yerleri uzmanına danışabilirsiniz. Enstitü’de kendinizi özel derslerle de geliştirebilirsiniz.

  • Online eğitimler geleneksel yöntemlerle yapılmadığı için daha az maliyetli olmaktadır. IIENSTITU de sizin için az maliyetli bir şekilde eğitimleri sunmaktadır. Ek olarak aldığınız eğitimlerin sertifika sınavlarından başarılı olursanız ücretsiz sertifika kodu alabilir ve CV’nize yazabilirsiniz. İşe alımlarda oldukça faydasını göreceksiniz. Yeni bir şeyler öğrenmek istiyorsanız iienstitü sizin için harika bir seçenek!

Enstitü’den Aldığım Sertifikaların Katkısı Nedir?

İİE üzerinden almış olduğunuz sertifikalarınız ömür boyu geçerlidir. Ek olarak Enstitü MEB onaylı bir eğitim kurumudur. Bu sebeple aldığınız sertifikalar özel ve resmi kurumlarda geçerlidir. 

İş başvurularında belgelerinizi beyan ettiğinizde bu sizi diğer adaylardan daha çok öne çıkarır. Çünkü bu eğitimleri sınavlarla birlikte almaktasınız. Bir eğitim görmüş ve neticesinde sınava girerek başarılı olmuşsunuz. Konu hakkında bir fikri olmayan kişilerin önüne geçmekle de kalmazsınız. Aynı zamanda bilgi sahibi olan ancak bunu belgelendirmemiş kişilerden de daha avantajlı konumda olursunuz. Çünkü bir konuda fikir ve bilgi sahibi olduğunuzu kanıtlamanın en kolay yolu sertifikalarınızı almaktır.

Enstitü sertifikalı olduğunuzda aldığınız belgeler tüm kurumlar tarafından iienstitü'nün web sitesi üzerinden sorgulanabilir. Sertifika bilgilerinizin sorgulandığı sayfa herkese açıktır. Aynı zamanda basılı belge alırsanız İstanbul Enstitüsünün MEB onaylı olduğunu gösteren bir karekod etiketi de belgenizin üzerinden doğrulanabilir.

İş başvurularında öne çıkabilmek için daha fazla geç kalmayın. Sertifikalarınızı alın ve işe girme veya terfi alma şansınızı daha çok artırın.

Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon ile erişim imkanı sağlar, Düşük maliyetli olması, Üyelik oluşturulup, eğitim seçilir, Öğrenci ve öğretmenin aynı zamanda aynı mekanda olmasına gerek yoktur, Global bir eğitim anlayışına sahiptir, Öğrenciye Uzem kullanıcı adı ve şifre bilgileri gönderilir, Öğrenci ve öğretmen arasında etkin iletişim sağlar, 7/24 eğitim alma imkanı sunar, Öğrenci kayıtlı olduğu derslere Uzem kontrol panelinden ulaşır, Sürekli kayıt altında olan bir sistemdir, Mekan ve zaman sınırlaması olmaması, Deneme sınavları ve sertifika sınavları yapılır, Öğrenci istediği kadar ders tekrarı yapabilir, Derslere farklı coğrafyalardan katılabilme, Sertifika sınavından başarılı olanlara sertifika verilir, Dijital sertifika ve başarı sertifikası verilir, Dünya genelinde geçerli sertifika, Eğitim sonunda öğrenci Uzem üzerinden sertifika detaylarına ulaşabilir, Farklı eğitim alanlarına yönelik birçok online kurs seçeneği mevcuttur, Öğretmen ve büro çalışanına göre daha az maliyetlidir, Eğitimi tamamlayan öğrenciye soğuk damgalı ve ıslak imzalı bir sertifika verilir, Öğrenci ve öğretmen arasındaki değerlendirmeler objektiftir, Eğitime katılmak için ekstra ulaşım ve güvenlik gibi maliyetler yoktur, Gelişim süreci boyunca öğretmenler ve öğrenciler arasında bilgi alışverişi sağlanır, Modern eğitim metodudur, Herkesin erişimine açıktır, iş yerinden veya evden giriş yapılabilir, Deneme sınavları ile konuların anlaşılıp anlaşılmadığı kontrol edilir, Kendini geliştirmek isteyen herkes tarafından tercih edilebilir, Kişisel gelişim ve kariyer gelişimi imkanı sağlar, Öğrenciye özel tasarlanan öğrenci sayfası üzerinden tüm bilgilere erişim sağlanır
online Eğitim uzaktan eğitim kurs eğitimler iie enstitü istanbul enstitüsü istanbul işletme enstitüsü iienstitü
Resimdeki kadın, omuzlarından sarkan ve göğsünü örten beyaz ve mavi desenli bir eşarp takıyor. Kahverengi saçlarını arkaya toplamış ve kendinden emin bir ifadeyle dümdüz karşıya bakıyor. Gözleri kahverengi ve teni açık renk. Beyaz bir üst ve mavi kot pantolon giyiyor. Boynunda tek mavi taşlı bir kolye var. Resmin arka planı açık mavi ve gri karışımı. Kadın, uzakta birkaç ağacın bulunduğu açık bir alanda duruyor.
Tuba Özen
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünden mezundur. Kamu kurumunda görev almakta ve edinmiş olduğu deneyimleri yazılarında okuyuculara aktarmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018