AnasayfaBlogEğlence Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Eğlence Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

09 Mart 2023
Bir konserde şarkı söyleyen bir kadın. Arkasında ve yanında sahne dekorunu tamir eden insanlar ve çalışan işçiler var.
İngilizce KelimeTürkçe AnlamıKullanım Alanı
ScriptSenaryoFilm, televizyon, tiyatro prodüksiyonları
ShootÇekimFotoğrafçılık, film, reklam sektörü
Premiereİlk GösterimFilm, tiyatro, televizyon sektörü
TakeÇekimFotoğraf, film ve reklam sektörü
GafferAydınlatma TeknisyeniFilm ve televizyon prodüksiyonları
Boom OperatorMikrofon OperatörüFilm, TV ve radyo yayıncılığı
Key GripÇekim SorumlusuFilm ve reklam sektörü
On the same pageAynı Sayfadaİletişim ve tartışma durumlarında
Cut it outKesÇekim esnasında kullanılan bir ifade
Time is moneyZaman para demektirİş hayatında süreçlerin hızlandırılması

Günümüzde, çoğu meslek sahibi, işleri sırasında İngilizce terimler kullanmak zorunda kalıyor. İletişim ve eğlence endüstrisi de bunlardan biridir. İşte, bu endüstride kullanılan İngilizce kelimeler ve anlamları.

İletişim ve Eğlence Endüstrisinde Kullanılan Terimler

İletişim ve eğlence endüstrisinde kullanılan İngilizce terimlerin çoğu, herkes tarafından anlaşılabilen ve kullanılan kelimelerdir. Bunlar arasında; script (senaryo), shoot (çekim), premiere (ilk gösterim) ve take (çekim) gibi kelimeler bulunur.

Ayrıca, bu endüstride çok kullanılan bazı daha teknik terimler de vardır. Örneğin, gaffer (aydınlatma teknisyeni), boom operator (mikrofon operatörü) ve key grip (çekim sorumlusu) gibi kelimeler.

Ayrıca, işleri hakkında konuşmak ya da tartışmak için kullanılan çok sayıda İngilizce ifade bulunmaktadır. Bunlar arasında on the same page (aynı sayfada), cut it out (kes) ve time is money (zaman para demektir) gibi ifadeler bulunur.

Bu ifadeler, işin akışını hızlandırmak, çalışma sürecini etkileyen problemleri çözmek ve projelerin zamanında bitirilmesini sağlamak için kullanılırlar.

İletişim ve eğlence endüstrisinde kullanılan İngilizce kelimeler ve ifadeler, profesyonel bir çalışma ortamında işlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlarlar.

Aşağıda kelime ve ifadelerin İngilizce ve Türkçeleri tablo olarak yer almaktadır. Ayrıca tablonun altında her kelimeyle ilgili ses dosyaları ve telaffuzları da mevcut.

Bir konserde şarkı söyleyen bir kadın. Arkasında ve yanında sahne dekorunu tamir eden insanlar ve çalışan işçiler var
No.İngilizce TerimTürkçe Karşılığı
1AdvertisementReklam
2Audienceİzleyici
3AudiovisualSesli ve görsel
4Binge-watchingDizi maratonu
5Box officeGişe
6BroadcastYayın
7Cable TVKablolu TV
8CastingOyuncu seçimi
9CelebrityÜnlü
10Video-on-Demand (VoD)İsteğe Bağlı Video (İBV)
11CinematographySinematografi
12Closed-captioningKapalı altyazı
13DirectorYönetmen
14EditorKurgucu
15Film FestivalFilm Festivali
16GenreTür
17Live StreamingCanlı Yayın
18Movie TrailerFilm Fragmanı
19Music AlbumMüzik Albümü
20Pay-per-viewİzlemeye Özel Ödeme
21PodcastPodcast
22PremiereGala / Prömiyer
23ProducerYapımcı
24RatingsReytingler
25Reality TVGerçeklik Televizyonu
26ScreenplaySenaryo
27SitcomDurum Komedisi
28SoundtrackFilm Müziği
29Special EffectsÖzel Efektler
Bir konserde şarkı söyleyen bir kadın. Arkasında ve yanında sahne dekorunu tamir eden insanlar ve çalışan işçiler var

bu blog yazısında, eğlence sektöründe kullanılan ingilizce kelimeler hakkında bilgi verdik. ingilizce öğrenmek isteyenler için, kişisel veya profesyonel gelişimleri için ingilizce kursuna katılmanızı tavsiye ediyoruz. bizim kursumuzda, öğrencilerimiz tüm alanlarda ingilizce becerilerini geliştirecek ve eğlence sektöründe kullanılan ingilizce kelimeleri öğrenecekler. kursumuzda, ingilizce öğrenmeyi keyifli ve eğlenceli bir şekilde yaşamanızı sağlayacağız.

Script, Senaryo, Film, televizyon, tiyatro prodüksiyonları, Shoot, Çekim, Fotoğrafçılık, film, reklam sektörü, Premiere, İlk Gösterim, Film, tiyatro, televizyon sektörü, Take, Çekim, Fotoğraf, film ve reklam sektörü, Gaffer, Aydınlatma Teknisyeni, Film ve televizyon prodüksiyonları, Boom Operator, Mikrofon Operatörü, Film, TV ve radyo yayıncılığı, Key Grip, Çekim Sorumlusu, Film ve reklam sektörü, On the same page, Aynı Sayfada, İletişim ve tartışma durumlarında, Cut it out, Kes, Çekim esnasında kullanılan bir ifade, Time is money, Zaman para demektir, İş hayatında süreçlerin hızlandırılması
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.