AnasayfaBlogE-posta Ve Kısa Mesaj Yazarken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

E-posta Ve Kısa Mesaj Yazarken Kullanılacak İngilizce İfadeler

16 Şubat 2023
Yazmak Türkçe'de zorluklarla dolu olabilir. Mektuplarda, e-postalarda ve kısa mesajlarda kullanılacak doğru ifadeleri bilmek etkili iletişim için çok önemlidir.
İngilizce İfadeTürkçe ÇeviriKullanım Amaçları
I am writing to you in reference to...Size ilgili olarak yazıyorum...Mesajınızın ana konusunu tanıtmak için
I am pleased to inform you that...Size memnuniyetle bildiriyorum ki...Olumlu haberler veya güncellemeler sağlamak için
I am sorry to inform you that...Size üzgünüm ki...Olumsuz haberleri veya güncellemeleri iletmek için
I would like to suggest...Önermek istiyorum...Bir öneri veya teklif sunmak için
I would be grateful if you could...Şayet yapabilirseniz minnettar olurum...Yardım veya destek istemek için
Please do not hesitate to contact me if you have any questions or concerns.Lütfen herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.Bir mesajı kapatmak için
Our English course is recommended for...İngilizce kursumuz şu için tavsiye edilir...İngilizce yeteneklerini geliştirmeye yönlendirmek için
The course offers...Ders sunar...Öğrencilerin ingilizce yeteneklerini genişletmek için
Take advantage of our teacher's multilingual support...Öğretmenimizin çoklu dil desteğinden yararlanın...Konuşma becerilerinizi arttırmak için
The course helps to develop English speaking...Bu kurs İngilizce konuşma yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur...İletişim yeteneklerini geliştirmek için

Türkçe yazmak, özellikle de karmaşık fikirleri profesyonel bir şekilde aktarmak söz konusu olduğunda, çoğu zaman zor olabilir. Mektuplarda, e-postalarda ve kısa mesajlarda kullanılacak doğru ifadeleri bilmek etkili iletişim için çok önemlidir. İşte bir sonraki Türkçe mesajınızı hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken bazı yararlı İngilizce ifadeler:

İngilizce Yazım İçin Temel İfadeler

"I am writing to you in reference to…" (Size ilgili olarak yazıyorum…)

Bu ifade, mesajınızın ana konusunu tanıtmak için mükemmeldir. Belirli bir konu hakkında yazdığınızı belirtmenin resmi bir yoludur.

"I am pleased to inform you that…" (Size memnuniyetle bildiriyorum ki…)

Bu ifade, olumlu haberler veya güncellemeler sağlamak için kullanışlıdır. Durumdan memnuniyetinizi ifade etmenin kibar bir yoludur.

"I am sorry to inform you that…" (Size üzgünüm ki…)

Bu ifade olumsuz haberleri veya güncellemeleri iletmek için kullanışlıdır. Durumla ilgili üzüntünüzü ifade etmenin nazik bir yoludur.

"I would like to suggest…" (Önermek istiyorum…)

Bu ifade bir öneri veya teklif sunmak için mükemmeldir. Fikrinizi karşı tarafa empoze etmeden ifade etmenin kibar bir yoludur.

"I would be grateful if you could…" (Şayet yapabilirseniz minnettar olurum…)

Bu ifade, yardım veya destek istemek için kullanışlıdır. Bir talep gibi görünmeden bir şey istemenin kibar bir yoludur.

"Please do not hesitate to contact me if you have any questions or concerns." (Lütfen herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.)

Bu cümle bir mesajı kapatmak için mükemmeldir. Alıcıya herhangi bir soruyu yanıtlamak veya herhangi bir endişeyi gidermek için hazır olduğunuzu bildirmenin nazik bir yoludur.

mezunlarımızın her düzeydeki ingilizce konuşma becerilerinin gelişmesine ve okuma yazma becerilerinin arttırılmasına yardımcı olmak için sıfırdan ingilizce kursu (tüm seviyeler) eğitimini tavsiye ediyoruz.

Bu kursta öğrenciler, alışılagelmiş İngilizce cümleler, kurallar ve konuşma sözcüklerini ve her seviyedeki İngilizce okuma, dinleme, konuşma, yazma ve heceleyişi öğrenebilecekler. Eğitim, mesleki iletişim için pratik bir yaklaşımdan oluşmaktadır ve her öğrencinin İngilizce yeteneklerini ideal olarak geliştirmeye yönlendirir.

Öğretmenimizin çoklu dil desteğinden yararlanmanızda ve konuşma becerilerinizi arttırmanızda size yardımcı olacaktır. Bu kurs, motivate edici bir ortam sunarak öğrencilerimize İngilizce konuşma iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

Her öğrencinin, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin iletişim becerilerinin geliştirilmesi için gereken desteği alma fırsatını bulacağından emin olabiliriz.

I am writing to you in reference to, Size ilgili olarak yazıyorum, Mesajınızın ana konusunu tanıtmak için, I am pleased to inform you that, Size memnuniyetle bildiriyorum ki, Olumlu haberler veya güncellemeler sağlamak için, I am sorry to inform you that, Size üzgünüm ki, Olumsuz haberleri veya güncellemeleri iletmek için, I would like to suggest, Önermek istiyorum, Bir öneri veya teklif sunmak için, I would be grateful if you could, Şayet yapabilirseniz minnettar olurum, Yardım veya destek istemek için, Please do not hesitate to contact me if you have any questions or concerns, Lütfen herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin, Bir mesajı kapatmak için, Our English course is recommended for, İngilizce kursumuz şu için tavsiye edilir, İngilizce yeteneklerini geliştirmeye yönlendirmek için, The course offers, Ders sunar, Öğrencilerin ingilizce yeteneklerini genişletmek için, Take advantage of our teacher's multilingual support, Öğretmenimizin çoklu dil desteğinden yararlanın, Konuşma becerilerinizi arttırmak için, The course helps to develop English speaking, Bu kurs İngilizce konuşma yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur, İletişim yeteneklerini geliştirmek için
Turkish Writing Conveying Complex Ideas Professional Manner Letters Emails Text Messages Effective Communication Introducing Main Topic Positive News Negative News Suggestion Proposal Requesting Assistance Questions Concerns Closing Message Communicating Effectively
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.