AnasayfaBlogDuygularınızı Nazikçe İfade Etmek İçin İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Duygularınızı Nazikçe İfade Etmek İçin İngilizce İfadeler

14 Şubat 2023
İnsanların kendilerini ifade etmek için kullanabilecekleri çok sayıda İngilizce cümleler vardır.
English ExpressionTurkish TranslationExample Sentence
You don't understand meBeni anlamıyorsunI feel like you don't understand me when I express my feelings about work.
I feel very lonelyKendimi çok yalnız hissediyorumSince our friends moved away, I feel very lonely.
You hurt me a lotBeni çok üzdünYou hurt me a lot when you criticized my work in public.
I love you so muchSeni çok seviyorumI can't express how much I love you.
I'm scaredKorkuyorumI'm scared of losing you.
Help meBana yardım etI don't know what to do next, can you help me?
Understand meBeni anlaPlease, I need you to understand me.
Listen to meBeni dinleListen to me, I have some important things to say.
Talk to meBenimle konuşWhen I have a problem, I need you to talk to me.

İnsanların kendilerini ifade etmek için kullandıkları duygu ve düşünceleri ifade etmek için kullanabilecekleri çok sayıda İngilizce cümleler vardır. Bir kişinin karşısındaki kişiye kendisinin çok üzgün, öfkeli veya duygusal olduğunu ifade etmek için birçok İngilizce ifade kullanılabilir. Bu ifadeler aynı zamanda karşı tarafın duygularını da dikkate alarak konuşmak için kullanılabilir. Neler olduğunu öğrenmeniz için sizin için bir liste hazırladık!

Duygularınızı Nazikçe İfade Ederken Kullanabileceğiniz İngilizce Cümle Örnekleri

Karşımızdaki kişiyi incitmeden duygularımızı nazik bir şekilde ifade etmek ne kadar zor olabilir ki? Genellikle çok doğrudan veya sert ifadeler kullanırız ve bu da yarardan çok zarara neden olur. Bu makalede, duygularınızı nazikçe ifade etmek ve çevrenizdekilerle anlamlı sohbetler oluşturmak için kullanabileceğiniz bazı ifadeleri ele alacağız. Bu ifadelere örnek olarak şunlar verilebilir:

  • Beni anlamıyorsun (You don't understand me)

  • Kendimi çok yalnız hissediyorum (I feel very lonely)

  • Beni çok üzdün (You hurt me a lot)

  • Seni çok seviyorum (I love you so much)

  • Korkuyorum (I'm scared)

  • Bana yardım et (Help me)

  • Beni anla (Understand me)

  • Beni dinle (Listen to me)

  • Beni anla (Understand me)

  • Benimle konuş (Talk to me)

Sıfırdan İngilizce (tüm seviyeler) kursu, temel dilbilgisi ve cümle yapısının yanı sıra günlük konuşmalarda gerekli olan deyimler, argo ve diğer ifadelere kapsamlı bir kılavuz sağlar. Bu kurs, duygularınızı doğru bir şekilde ifade etmeyi ve başkalarıyla kibarca iletişim kurmayı öğrenmenize yardımcı olacak, bu da hayatın her alanında faydalı bir şeydir.

Duygularınızı nazikçe ifade etmek için kullanabileceğiniz birçok İngilizce ifade var. Ama sizin için bir özet hazırladık. Hem sesli kullanımlarını hem de cümle örneklerini inceleyin:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
You don't understand me, Beni anlamıyorsun, I feel like you don't understand me when I express my feelings about work, I feel very lonely, Kendimi çok yalnız hissediyorum, Since our friends moved away, I feel very lonely, You hurt me a lot, Beni çok üzdün, You hurt me a lot when you criticized my work in public, I love you so much, Seni çok seviyorum, I can't express how much I love you, I'm scared, Korkuyorum, I'm scared of losing you, Help me, Bana yardım et, I don't know what to do next, can you help me?, Understand me, Beni anla, Please, I need you to understand me, Listen to me, Beni dinle, Listen to me, I have some important things to say, Talk to me, Benimle konuş, When I have a problem, I need you to talk to me
İçimde bir şeyler yanıyor Beni anlamıyorsun Kendimi çok yalnız hissediyorum Beni çok üzdün Seni çok seviyorum Korkuyorum Bana yardım et Beni anla Beni dinle Benimle konuş Güçlü hissediyorum duyguları nazikçe anlatmak için ingilizce ifadeler duyguları nazikçe ifade etmek için ingilizce kelimeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.