AnasayfaBlogDünyanın En İyi Blog Siteleri
Blog Yazmak

Dünyanın En İyi Blog Siteleri

13 Ekim 2021
Açık mavi elbise giyen bir kadın beyaz bir duvarın önünde duruyor. İnce siyah çerçeveli bir gözlük takmaktadır. Ellerini önünde birleştirmiş ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları topuz yapılmış ve yüzünde küçük bir gülümseme var. Elbisenin kepçe yakası ve uzun kolları var. Kumaş dokulu ve eteği dizlerinin hemen üstüne kadar uzanıyor. Arkasındaki fon sade ve ışık eşit.
Blog Sitesi Seçerken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖrneklerAçıklama
MaliyetWordPress, BloggerBlog sitenizin ilk etapta size çok yüksek maliyetler çıkartmaması önemlidir.
Sistemsel ÖzelliklerWordPress, JoomlaSitenizin ihtiyaçlarına göre güncelleştirilebilir ve genişletilebilir olmasına önem verilmelidir.
Başlangıç İçin UygunlukSquarespace, WixSiteyi kullanmayı öğrenmek ve başlamak için kolay bir platform önemlidir.
KomplekslikWordPress, WeeblyBelirli bir teknik bilginiz olmaması durumunda daha basit ve kullanıcı dostu bir site seçilmeli.
GörsellikSquarespace, WixSite görünüşü ve tasarımının, hedef kitleye ve içeriğe uygun olarak seçilmesi gerekmektedir.
Yardımcı UnsurlarWordPress, BloggerBlogunuzu geliştirmek ve yönetmek için gerekli olan araçları ve hizmetleri sunan bir platform seçilmelidir.
Para Kazanma SeçenekleriWordPress, BloggerBlogunuzdan para kazanmayı planlıyorsanız, bu imkanları sunan bir platform seçmek önemlidir.
Hizmet DesteğiWordPress, WixHer türlü sorununuzda destek hizmeti sunan bir site seçmek önemlidir.
Kullanıcı DeneyimiSquarespace, WeeblyKullanıcıların siteyi kolayca nasıl kullandığı ve navigasyonun rahatlığı büyük önem taşır.
SEO DostuWordPress, WixSitenizin arama motorları tarafından kolayca bulunabilir olması çok önemlidir.

Yazı yazma yeteneğimi nasıl geliştirsem diye düşünenler, ‘çektiğim onca harika fotoğrafı paylaşmazsam dünyaya haksızlık olur’ diyenler, hayat stilini anlatmak, insanlara yol göstererek günümüzün popüler kavramı olan ‘influencer’ olmak isteyenler hemen buraya bakın. Bütün bu gayelerinizi gerçekleştirebileceğiniz, ilerlettikçe bundan kar da elde edebileceğiniz, kafa denginiz insanlarla ortak paydada buluşabileceğiniz bloglar hakkında bilgi zamanı! 

Blog Sitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Diyelim ki sıfırdan bir blog sitesi açıyorsunuz. Siteler hakkında da pek bilgi sahibi değilsiniz. Onlarca belki çok daha fazla platformun içinden birini seçeceksiniz. Kazan kepçe meselesi desek tam yerinde olur. Gündelik hayatımızda elimizde birden çok seçenek olduğunda hemen kafamızda iyi ve kötü yanlarını tartmaya başlarız. Blog siteleri için de bu formülü uygulayalım dedik. Kriterlere gelecek olursak da maliyeti, sistemsel özellikleri, başlangıç için ne kadar uygun bir site olduğu, kompleksliği, görselliği, yardımcı unsurları, para kazanma seçenekleri gibi birçok özellik sıralamak mümkün. Tabii bütün bu özellikleri onda on olacak diye bir kaide yok. Siz blog sitenizi kurarken ne amaçlıyorsanız, bu site için nelere ihtiyacınız varsa o yönde değerlendirirsiniz. Örneğin kişisel blog hesabı için daha basit ara yüzlü, rahat kullanabileceğiniz bir site arayışında olabilirsiniz. Ya da kurumsal bir kimliği temsil edecekseniz profesyonel bir siteyi tercih etmek isteyebilirsiniz.
Blog sitesi seçerken dikkat etmemiz gereken unsurlardan bahsettiğimize göre sıra örneklerde. Sizler için en çok tercih edilen ‘en iyi’ler listesinin artılarını ve eksilerini derledik. O halde incelemeye başlayalım.

Dünyanın En İyi Blog Siteleri

‘En iyi’ gibi iddialı laflar bazen akla ‘kime göre’ sorusunu getirebilir. Yerinde de bir soru olacaktır. Biz listemizdekileri en çok tercih edilen, tıklanılan siteler arasından yaptık. İlkiyle hemen başlıyoruz.

Wix.com

Kendi halinde minik bir işletmesi olan ve tanıtımını yapabileceği bir bloğa ihtiyaç duyanlar için oldukça iyi bir tercih diyebiliriz. Özellikle sürükle bırak yöntemiyle fotoğraf paylaşmaya oldukça elverişli bir sitemiz. Gerek sınırsız yazı tipi özelliğiyle gerek kaydırma efektleriyle oldukça canlı ve etkileyici. Birbirinden özgün şablonları kullanmakta da kendi tasarımınızı oluşturmakta da özgürsünüz. Başka bir önemli artısı da mobil optimizasyon özelliği. Peki nedir bu mobil optimizasyon? Şöyle ki bazen bir sitenin bilgisayardaki görünümüyle telefondaki görünümü oldukça farklıdır. Bazen mobilde desteklenmeyecek bir görsel, boyut, sayfa düzeni gibi estetik problemler olur. Wix ile böyle bir problemle karşılaşmak zorunda kalmıyorsunuz. Hiç mi kötü yanı yok derseniz illaki zayıf yönleri var. Örneğin bir şablon seçtiğinizde tekrar değiştiremeyebiliyorsunuz. Ya da ücretsiz bir başlangıç sunmasının yanında belirli limitler de koyuyor. O limitlerden daha fazlasını istediğinizde ücrete tabi tutuluyorsunuz. Sitenizi alıp başka bir platforma da taşımanıza izin yok. Yani giriş levhası var da çıkışı koymayı unutmuşlar gibi.

WordPress.com

Yaratıcılığınızı konuşturduğunuz, zevk alarak yaptığınız işleri paylaşmak isteyenleriniz için iyi bir tercih. Hobilerinizi sizinle paylaşacak pek çok kişiye ulaşma fırsatı yakalayacağınız, paylaştıkça çoğalır felsefesiyle birçok ziyaretçi eşliğinde kendinize dijital bir atölye kurabileceğiniz WordPress tam sizlere göre. Kullanması oldukça kolay bir site, sadece yönlendirmeleri takip etseniz yeterli. Ücretsiz bir başlangıç sunsa da ödeme planlı versiyonlarında profesyonel desteğe sahip olabiliyorsunuz. Eğer sitenin kurallarını ihlal ederseniz bloğunuzu kaybedebiliyorsunuz. 

Squarespace.com

E-ticaret, portföy, işletme siteleri oluşturmak için aranılan bir site diyebiliriz. Profesyonel tasarım taslaklarıyla, online satış mağazası kurma kapasitesiyle, yedi yirmi dört müşteri servisiyle Squarespace en iyiler listesinin önemli bir üyesi haline geliyor. Platformu test etmek isteyenleriniz olursa ücretsiz bir şekilde bunu yapabilirsiniz. Eğer kendi halinde minik bir blog fikriniz varsa diğer tercihlere dönmenizi tavsiye ediyoruz. Ama bir işletme fikriyle profesyonel bir işe atılacaksanız Squarespace tam size göre.

Blogger.com

Google hesabınızla rahatça geçiş yapıp üye olabileceğiniz bir blog sitesi. Çünkü kendisi Google tarafından kazandırılan bir platform. Bu güzelliği sayesinde Google eklentilerine geçiş yapabiliyorsunuz. Mesela görsel stok olarak Google Drive kullanabiliyorsunuz ki bu güzel bir avantaj. Pek çok sitede ayrı bir ücretle depolama alanı alınabiliyor. Zayıf yönlerini ise biraz tasarım azlığı, güncellikten pek nasibini almamış olması ve bloggerlerin sizin bloğunuzda reklam yayınlayabiliyor olması diye özetleyebiliriz.

Weebly.com

Size blog açma ilhamını veren fikri alıp büyük bir şeye dönüştürmeye ne derdiniz? İşte Weebly sizin bu aşamada yanınızda olduğu mesajını vererek kurulan bir site. Sürükle ve bırak yöntemi bu platformumuzda da oldukça pratik ve kolay bir şekilde site kurmanıza yardımcı oluyor. Olumsuz yanları ise görsel düzenlemelerin yetersizliği ve yedekleme sıkıntısı olarak karşımıza çıkıyor.

İlham Veren Blog Örnekleri

İlham kavramı kişiden kişiye değişen ve öznel bir kavram biliyoruz. O yüzden ben de biraz öznellik katıp kendimce ilham veren üç örneği sizlerle paylaşmak istedim. 

Ted Blog

Belli bir konuyla veya kategoriyle sınıflandıramadığımız dünyaca ünlü bir topluluk TED. Blog sitesi de tıpkı konferansları gibi oldukça bilgi dolu ve canlı. Günlük haberlerden eğitime kadar birçok konuda bilgi sahibi olabileceğiniz bir site. Eğer siteyi ziyaret edecek olursanız popülerler listesine göz atmayı unutmayın. Böyle de ufak bir tavsiye verelim istedik. 

Gezgin Anne

Kim demiş çocuğun olunca eve kapanırsın diye? Biz cevap verelim; hemen hemen tüm büyüklerimiz. Çocuk yapmadan önce gez gezebildiğin kadar öğüdünü duymazdan gelen ve tüm annelere de ilham veren Gezgin Anne Deniz çocuğuyla beraber geziyor. Gezdikçe, gördükçe de blog sayfasında bizlerle paylaşıyor. Yoğun ve bir o kadar da eğlenceli tempoya göz atmaya ne dersiniz?

Armadillo Kitap

Tam bir kitap ve tarih kurdu diyebileceğimiz bir kurucuya sahip blog sitesi. Sosyal medyada yaptığı reklamlarla tanıma fırsatı bulduğum ve okudukça okuyasımı getiren birbirinden güzel kitap incelemeleriyle beni etkileyen bir blog Armadillo. Sadece kitap incelemekle kalmayıp ünlü veya tarihte es geçilmiş şahsiyetlerin biyografilerini, dizi veya film yorumlarını da okuyucularla paylaşıyor. En sevdiğim köşesiyse listelerimiz kısmı. Birçok ilginç bilgiye sahip olabileceğiniz akıcı bu siteye göz atmanızı tavsiye ederim.

Maliyet, WordPress, Blogger, Blog sitenizin ilk etapta size çok yüksek maliyetler çıkartmaması önemlidir, Sistemsel Özellikler, WordPress, Joomla, Sitenizin ihtiyaçlarına göre güncelleştirilebilir ve genişletilebilir olmasına önem verilmelidir, Başlangıç İçin Uygunluk, Squarespace, Wix, Siteyi kullanmayı öğrenmek ve başlamak için kolay bir platform önemlidir, Komplekslik, WordPress, Weebly, Belirli bir teknik bilginiz olmaması durumunda daha basit ve kullanıcı dostu bir site seçilmeli, Görsellik, Squarespace, Wix, Site görünüşü ve tasarımının, hedef kitleye ve içeriğe uygun olarak seçilmesi gerekmektedir, Yardımcı Unsurlar, WordPress, Blogger, Blogunuzu geliştirmek ve yönetmek için gerekli olan araçları ve hizmetleri sunan bir platform seçilmelidir, Para Kazanma Seçenekleri, WordPress, Blogger, Blogunuzdan para kazanmayı planlıyorsanız, bu imkanları sunan bir platform seçmek önemlidir, Hizmet Desteği, WordPress, Wix, Her türlü sorununuzda destek hizmeti sunan bir site seçmek önemlidir, Kullanıcı Deneyimi, Squarespace, Weebly, Kullanıcıların siteyi kolayca nasıl kullandığı ve navigasyonun rahatlığı büyük önem taşır, SEO Dostu, WordPress, Wix, Sitenizin arama motorları tarafından kolayca bulunabilir olması çok önemlidir
blog yazarlığı eğitimi blog yazarlığı kursu en iyi blog siteleri blogger
Bu fotoğraf bir tarlada oturan bir kadını gösteriyor. Beyaz uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi botlar giyiyor. Saçları düşük bir at kuyruğu şeklinde geriye toplanmış ve gözlük takıyor. İki eli kucağında ve uzaklara bakıyor. Tarla yemyeşil, uzun otlar ve arka planda birkaç ağaç var. Gökyüzü güzel bir mavidir ve birkaç beyaz bulut etrafa dağılmıştır. Kadın huzurlu ve çevresinden memnun görünüyor. Görüntü boyunca yayılan sakin bir özgüveni var.
Beyda Çalışkan
Blog Yazarı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisidir. Okumak, yazmak, araştırmak dışında müzikle ilgilenmeyi seviyor. Fakülte sosyal kulüplerinden birinin de kurucuları arasında. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu görüntü, düz beyaz bir arka plana sahip bir bilgisayar ekranını ve üzerinde görüntülenen metni göstermektedir. Metin siyah renkte görünmekte ve çeşitli boyut ve yazı tiplerinden oluşmaktadır. Metin düzgün, düzenli bir şekilde düzenlenmiş ve ekran boyunca organize bir desen oluşturuyor. Metin oldukça net ve keskin görünüyor ve kolayca okunabiliyor. Metin ve beyaz arka plan arasındaki kontrast temiz ve görsel olarak çekici bir görünüm yaratıyor. Metnin genel tasarımı estetik açıdan hoş ve bilgisayar ekranının profesyonel ve modern görünmesini sağlıyor.
5
(3)

Bootstrap Eğitimi

40 Konu10 Saat
Beyaz, yakalı düğmeli gömlek giyen ve gözlük takan orta yaşlı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Koyu renk, kısa saçları, güçlü bir çene hattı ve kendinden emin bir ifadesi vardır. Gömleğinin üst düğmeleri açık ve kolları dirseklerine kadar kıvrılmış. Çenesinde ve yanaklarında hafif bir kirli sakal var. Geniş bir alnı vardır ve kaşları hafifçe kalkıktır. Gözlükleri siyah ve dikdörtgen şeklindedir ve çerçeveleri biraz büyüktür. Genel olarak akıllı ve yetkin görünüyor.Volkan Asildeveci
808464