AnasayfaBlogDijital çağın altın yumurtası "Online Eğitim"
Online Eğitim

Dijital çağın altın yumurtası "Online Eğitim"

22 Temmuz 2018
Bir adam masasında oturmuş, elindeki telefona odaklanmış. Önünde açık duran dizüstü bilgisayar siyah renktedir ve yan tarafında kahverengi bir sıvı dolu bir kupa durmaktadır. Sol tarafta yeşil yapraklı beyaz bir vazo, sağ tarafta ise üzerinde kahve fincanı olan bir kitap duruyor. Gri bir kapüşonlu sweatshirt ve altında siyah bir tişört giyiyor. Kısa, koyu renk saçları var ve dikkatle telefona bakıyor. Ciddi bir konuşma yapıyor gibi görünüyor.
Online Eğitimin TanımıOnline Eğitimin AvantajlarıOnline Eğitimin Ücretlendirilmesi ve Başvuru Süreci
İstenilen zamanda ve mekanda, elektronik cihazlar yardımıyla internet üzerinden eğitim alma olanağı.Zaman ve mekan kısıtlılığını ortadan kaldırır, kişisel ritme uyarlar, geniş kapsama alanı sunar, resmi belgelendirme imkanı sağlar.Eğitimin içeriğine bağlı olarak fiyatlar değişebilir, bazen ücretsiz sertifika programları da bulunabilir. Online başvuru süreci ile kolaylıkla kayıt olabilirsiniz.
Herhangi bir derslikte bulunma zorunluluğu olmadan alınabilir.Geriye sarma ve tekrar izleme imkanı, anlaşılmayan konuların çözümünde eğiticiyle etkileşim kurabilmeÜcretsiz sertifika programları bulunmaktadır ve bazı kurumlar tarafından sağlanmaktadır.
Dersler, canlı bağlantı yoluyla veya toplu halde yüklenmiş olabilir.Kaçırdığınız dersleri istediğiniz zaman diliminde tamamlayabilirsiniz.Sınavlar da online olarak gerçekleşir, enstitüye gitmeye gerek yoktur.
Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlar yardımıyla eğitim alabilme olanağı.Çeşitli akademik bölümler ve sertifika programları içeren geniş bir kapsam alanı.Online başvuru ve kayıt süreci, e-posta ve şifreyle kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
Alınan eğitimlerin resmi olarak belgelendirilmesini sağlar.Aldığınız eğitimleri CV'ye ekleyebilir, terfi etme veya ünvan değiştirme talebinde bulunabilirsiniz.Eğitimin başarılı geçmesi halinde sertifikaya hak kazanılır, belge lazım olduğunda size posta yoluyla gönderilir.
Kariyer veya ilgi duyulan alanla ilgili eğitim alabilme olanağı.İşi veya zamansızlığı bahane gösterenler için ideal bir çözüm sunar.Belirlenen sınav tarihine kadar dilediğiniz zamanda dersleri tamamlayabilirsiniz.
Mevcut yaşam düzenine uygundur, esneklik sağlar.Yorulduğunuzda veya sıkıldığınızda istediğiniz zaman eğitimi durdurabilir, ara verebilir veya kapatıp daha sonra izleyebilirsiniz.Eğitimin süresi ve içeriğine bağlı olarak fiyatlar değişebilir.
Hizmet sektöründeki herhangi bir bölümde yüksek kaliteli eğitim anlayışını temel alır.Dağıtımı coğrafi konumlarından bağımsızdır, geniş bir kitlenin ihtiyaçlarını karşılar.Başvuru ve kayıt süreci online olarak gerçekleşir, kaydınızı tamamlamanız için ayrıca bir adım atmaya gerek yoktur.
Online eğitim, derslik gerektirmeden maliyet etkin bir eğitim çözümüdür.Ders notları, görsel ve işitsel meteryaller, interaktif uygulamalar ve simülasyonlar gibi çeşitli öğrenme kaynaklarına erişim imkanı.Eğitim ücretleri, eğitim süresi, içerik ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Online eğitim, modern bir öğrenme yöntemi sunar ve teknolojik gelişmelerin bir ürünüdür.Gelişmiş raporlama ve izleme araçları ile öğrenme sürecini takip edebilme olanağı.Tüzel kişiliklere veya kamu kurumlarına sunabilir, kariyer gelişimi için kullanabilirsiniz.

Dünden bugüne “Her şeyin başı sağlıktır” deriz hep. Kaç yaşında olursak olalım dilimizden düşmez. Doğrudur da… Sağlık olmazsa yaşam döngümüzü nasıl düzene sokabiliriz ki… Mamafih, yaşam döngümüze değerler yükleyen olmazsa olmaz unsurlar da vardır. Bunlardan en önemlisi; iş ve kariyer sahibi olmaktır.

İki unsur da birbiriyle doğrudan ilişkilidir. Öyle ki kariyer dereceniz, yapacağınız işin kalitesini dolayısıyla yaşam standardınızın seviyesini ve sosyo-ekonomik düzeyinizi belirler. Peki iyi bir iş ve kariyer sahibi olmak için ne gereklidir? Sorumun cevabını yine herkesin dilinde pelesenk olan bir deyişle vermek istiyorum: Her işin başı Eğitimdir...

Sanırım hepimiz yeterli eğitim olmadan hakkettiğimizi düşündüğümüz pozisyonlara ulaşmanın zor olacağının farkındayız. Günlük yaşantımızın büyük çoğunluğunun çeşitli meşgaleler içerisinde geçtiğini var sayarsak, kendinizi eğitip geliştirmek, rakiplerinizden bir adım önde olabilmek amacıyla CV'nize yeni bir pozisyon daha eklemek için yeterli zamanı bulabiliyor musunuz? Bir çoğunuzun hayır dediğini duyar gibiyim.

Maalesef zorlu yaşam koşulları portföyümüzü genişletmek ve eğitim düzeyimizi artırmak adına gerekli olan zamanı bize sunmamaktadır. Peki evinizde vakit geçirirken, yolculuk yaparken, iş yerinizde mola süresi içerisindeyken, bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan hedefleyip de gerçekleştiremediğiniz eğitimleri alabileceğinizi söylesem ne düşünürdünüz? İşte size bu olanağı sağlayan eğitim sisteminden bahsetmek istiyorum.

Online eğitim nedir? 

Online eğitim, kariyer ile veya ilgi duyulan herhangi bir alanla ilgili;fiziki bir derslikte bulunma zorunluluğu olmadan, istenilen zamanda ve mekanda bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlar yardımıyla internet üzerinden eğitim alınmasına ve alınan eğitimlerin resmi olarak belgelendirilmesine imkan sağlayan hizmet modeli olarak tanımlanabilir. Online eğitim sisteminin günümüz teknolojik gelişmelerin bir ürünü olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Online eğitimin avantajları nelerdir?

Online eğitim sisteminin avantajları oldukça fazladır. Biraz bahsetmek gerekirse;

1 - Gerekçeleri ortadan kaldırır... Yoğun tempoda çalışıp zaman kısıtlılığını gerekçe gösterenler için altın bir fırsattır. Çünkü işlenen tüm dersler, canlı bağlantı yoluyla katılım sağlayamazsanız bile yetkililer tarafından kaydedilir. Böylelikle müsait olduğunuz herhangi bir zaman diliminde kaçırdığınız veya daha önceden toplu halde yüklenmiş olan dersleri internet üzerinden açabilir ve eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. 



2 - Tahta sıralarda oturmazsınız... Ders dinlemek için herhangi bir eğitim kurumuna gitmenize gerek yoktur. Sizin için gerekli olan şeyler; kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortam, bilgisayar ve internet bağlantısıdır.

3 - Teneffüs zili çalmaz... Ders dinlerken "teneffüs çalsa da kurtulsak" gibi hepimizin tecrübe edindiği bir durumla karşılaşmazsınız. Sizin ziliniz tek hamleyle "durdur" tuşuna basmaktır. Sıkıldığınızda veya yorulduğunuzda istediğiniz zaman eğitimi durdurabilir, ara verebilir veya kapatıp daha sonra izleyebilirsiniz. Eğitiminizin verimli bir şekilde geçmesi tamamen sizlerin elindedir. 

4 - Anlayamadığınız konularda eğitim videolarını yeniden geriye sarıp derslerinizi dinleyebilirsiniz. Gerektiğinde eğiticinin iletişim adresinden kendisine sorular sorabilir, etkileşim kurabilirsiniz. 

5 - online eğitim sisteminin kapsama alanı geniştir... i̇şletme, iktisat, turizm işletmeciliği, sağlık hizmetleri, tıbbi sekreterlik, halkla ilişkiler, kalite yönetimi, iş güvenliği, dış ticaret gibi akademik bölümleri içeren yüksek lisans programları; kişisel gelişim, yabancı dil, photoshop, iletişim, liderlik, organizasyon, sunum teknikleri, danışmanlık, mülakat, iş geliştirme, girişimcilik, sosyal medya yönetimi,blog yazarlığı, office ve yazılım v.b. sertifika programları gibi hemen hemen her kitlenin ihtiyacına yönelik eğitim içerikleri mevcuttur. 

İlgili eğitim: Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Tıbbi Sekreterlik Belgesi

İlgili eğitim: Online Liderlik Eğitimi

6 - Aldığınız eğitimleri resmi olarak belgelendirebilir (sertifika, diploma) ve CV'nize ekleyebilirsiniz. Ayrıca çalışmakta olduğunuz kamu veya tüzel kişiliklere sunabilir, karşılığında terfi etme, kademe/derece atlama, ünvan değiştirme talebinde bulunabilirsiniz.

Online eğitim için ne kadar ücret ödenir ve nasıl başvuru yapılır?

Online olarak başvuru yaptığınız eğitimin içeriğine göre fiyatlar değişebilmektedir. Fakat ücretsiz olarak temin edebileceğiniz sertifika programları da yok değildir. Örnek olarak sizlere İstanbul İşletme Enstitüsünün (https://www.iienstitu.com/) Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifika Programlarını verebilirim. Ücretsiz olarak bir çok alanda sertifika programlarına Enstitünün sizler için oluşturduğu online eğitim portalına e-posta adresiniz ve belirleyeceğiniz şifre ile kayıt yapabilir, belirlenen sınav tarihine kadar dilediğiniz zamanda derslerinizi dinleyebilirsiniz. Üstelik sınav için de Enstitüye gitmenize gerek yoktur. Yine internet üzerinden sınavlarınıza girebilirsiniz. Sınavlarınız başarılı geçerse sertifikaya hak kazanırsınız ve size lazım olan her yerde kullanabilirsiniz. 

Sonuç olarak;

Günümüzde teknolojinin dijital platforma kaydığını inkar edemeyiz. Dünya genelinde internetin geniş kitlelere hızla yayıldığına, online bankacılık, otomasyon hizmetleri, e-ticaret, yapay zekaya sahip robot müşteri hizmetlerinden faydalanma ve bunlara ek olarak facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya platformların insanların hayatlarında büyük yer kapladığına şahit olmaktayız. Bu durumun sosyolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurduğu yönünde yapılan tartışmaları bir kenara bırakıp, bir çok kitleye yabancı gelmeyen dijital teknolojinin olumlu taraflarını keşfetmek bizlerin elindedir. 

Zaman herkes için altın kadar değerlidir. Dijital çağın şekillendirdiği ve bizlere sunduğu yenilikler etkili bir zaman yönetimi hazırlamamıza büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Zamandan tasarruf sağlamak, her zaman için kısır döngüde kurulan yaşantımıza değişiklikler katmamıza vesile olabilir. Şayet mevcut pozisyonumuzdan memnun değilsek, sabit ve uzun ömürlü bir iş bulamadıysak veya ilgi duyduğumuz bir alanda kendimizi geliştirip alternatif bir ek gelir yaratmak istiyorsak kendimiz için ayırabileceğimiz bu kısıtlı zamanı internet üzerinden bilgisayar, tablet veya cep telefonu yardımıyla online eğitim alarak değerlendirebiliriz.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi

İstenilen zamanda ve mekanda, elektronik cihazlar yardımıyla internet üzerinden eğitim alma olanağı, Zaman ve mekan kısıtlılığını ortadan kaldırır, kişisel ritme uyarlar, geniş kapsama alanı sunar, resmi belgelendirme imkanı sağlar, Eğitimin içeriğine bağlı olarak fiyatlar değişebilir, bazen ücretsiz sertifika programları da bulunabilir Online başvuru süreci ile kolaylıkla kayıt olabilirsiniz, Herhangi bir derslikte bulunma zorunluluğu olmadan alınabilir, Geriye sarma ve tekrar izleme imkanı, anlaşılmayan konuların çözümünde eğiticiyle etkileşim kurabilme, Ücretsiz sertifika programları bulunmaktadır ve bazı kurumlar tarafından sağlanmaktadır, Dersler, canlı bağlantı yoluyla veya toplu halde yüklenmiş olabilir, Kaçırdığınız dersleri istediğiniz zaman diliminde tamamlayabilirsiniz, Sınavlar da online olarak gerçekleşir, enstitüye gitmeye gerek yoktur, Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlar yardımıyla eğitim alabilme olanağı, Çeşitli akademik bölümler ve sertifika programları içeren geniş bir kapsam alanı, Online başvuru ve kayıt süreci, e-posta ve şifreyle kolaylıkla gerçekleştirilebilir, Alınan eğitimlerin resmi olarak belgelendirilmesini sağlar, Aldığınız eğitimleri CV'ye ekleyebilir, terfi etme veya ünvan değiştirme talebinde bulunabilirsiniz, Eğitimin başarılı geçmesi halinde sertifikaya hak kazanılır, belge lazım olduğunda size posta yoluyla gönderilir, Kariyer veya ilgi duyulan alanla ilgili eğitim alabilme olanağı, İşi veya zamansızlığı bahane gösterenler için ideal bir çözüm sunar, Belirlenen sınav tarihine kadar dilediğiniz zamanda dersleri tamamlayabilirsiniz, Mevcut yaşam düzenine uygundur, esneklik sağlar, Yorulduğunuzda veya sıkıldığınızda istediğiniz zaman eğitimi durdurabilir, ara verebilir veya kapatıp daha sonra izleyebilirsiniz, Eğitimin süresi ve içeriğine bağlı olarak fiyatlar değişebilir, Hizmet sektöründeki herhangi bir bölümde yüksek kaliteli eğitim anlayışını temel alır, Dağıtımı coğrafi konumlarından bağımsızdır, geniş bir kitlenin ihtiyaçlarını karşılar, Başvuru ve kayıt süreci online olarak gerçekleşir, kaydınızı tamamlamanız için ayrıca bir adım atmaya gerek yoktur, Online eğitim, derslik gerektirmeden maliyet etkin bir eğitim çözümüdür, Ders notları, görsel ve işitsel meteryaller, interaktif uygulamalar ve simülasyonlar gibi çeşitli öğrenme kaynaklarına erişim imkanı, Eğitim ücretleri, eğitim süresi, içerik ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir, Online eğitim, modern bir öğrenme yöntemi sunar ve teknolojik gelişmelerin bir ürünüdür, Gelişmiş raporlama ve izleme araçları ile öğrenme sürecini takip edebilme olanağı, Tüzel kişiliklere veya kamu kurumlarına sunabilir, kariyer gelişimi için kullanabilirsiniz
Dijital çağın altın yumurtası "Online Eğitim"online eğitimonline eğitim almak online eğitim giderleri online eğitimler online eğitim nedironline eğitim platformu
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018