AnasayfaBlogBaşarının Şifresi Var mı?
Başarı

Başarının Şifresi Var mı?

15 Ekim 2019
Genç bir kadın metal bir korkuluğun üzerinde kollarını açmış, uzaktaki geniş dağ silsilesine bakmaktadır. Güneş onu aydınlatıyor, vücudunun gölgeleri parmaklıklara yansıyor. Saçları rüzgârda savruluyor ve gözleri ufka odaklanmış. Korkuluğun tepesinde duruyor, kollarını kaldırmış, sanki uçmak üzereymiş gibi. Manzara huzurlu ve kadın nefes kesici manzarayı seyrederken hava durgun.
Başarıya Ulaşmanın YollarıUygulama YöntemiBaşarıya Katkısı
Güne Erken BaşlamakKalktığı saatten sadece 2 saat önce kalkmak.1 yıl içinde 30 gün daha fazla vaktiniz olur ve verimli kullanılabilir.
Başarı Öğrenilebilir mi?Bütünsel Gelişim Eğitimi almak.Kendinizi daha iyi tanıyacak ve daha emin adımlarla ilerleyeceksiniz.
Başarının Şifresi Nereden Alınır?İstanbul İşletme Enstitüsü'nden online eğitim almak.Kazanılan sertifika iş hayatında büyük fayda sağlar.
Hata Yapmaktan KorkmamakYapılan hatalardan ders çıkararak doğruya daha hızlı şekilde varmak.Daha cesur olunur ve karar alma süreci hızlanır.
Pes Etmemek ve Başarısızlıktan KorkmamakKendini hedefe adayıp, sonuca ulaşana kadar pes etmemek.Hedeflere daha çabuk ulaşılır ve başarı şansı devam eder.
Başarısızlığı Kabul EtmekBaşarısızlık durumunda da yenilik yapmak.Elon Musk'ın da dediği gibi, eğer yaptığınız işlerde başarısız olmazsanız yeterince yenilik yapmıyorsunuz demektir.
Sabırlı OlmakHedeflere çabuk ulaşılamayacağını kabullenmek.Pes etmeden devam edildiği sürece başarıya ulaşma şansı artar.
Düzenli UykuErken kalkabilmek ve verimli olabilmek için düzenli uyku gereklidir.Daha enerjik ve odaklanmış olmanızı sağlar.
Daha Fazla OkumakHer gün düzenli olarak okumak ve kendinizi geliştirmek.Bilgi seviye artar, düşünme ve anlama kapasitesi gelişir.
Yüksek Hedefler BelirlemekUlaşılması zor ama tatmin edici hedefler belirlemek ve bu hedefler doğrultusunda çaba göstermek.Bireyin motivasyonu ve çaba seviyesi artar, bu da başarıya ulaşmayı hızlandırır.

Dünyada bir şeyler başarmak isteyen birçok insan başarılı olmuş nadir kişilere özenerek hayatlarını değiştirmek ister. Amazon’un sahibi, bugün milyarlarca insana ulaşan WhatsApp’ın sahibi ya da Microsoft’un kuran kişi. Her biri insanların kendisine rol model olarak seçtiği başarının adını yazmış kişiler. 

Bu insanlar hayatlarında bu başarıya nasıl ulaştıysa onların izlediği yolu izlemek isteyen bireyler de kendi alanlarında o yollardan geçerek başarılı olma hedefindeler. Mutlaka çok şey başarmış insanların gittiği yolun sonunda kazandıkları başarının bir şifresi vardır. Peki bu insanlar hangi yollardan geçmiş? Başarılı olmuş başarıya ulaşmış insanların yaptıkları nedir? Bunları çok iyi öğrenip kendi karakterimizi de doğru analiz ettikten sonra hayatımızı değiştirmeye hazırız demektir.

Güne Erken Başlayın

İnsanlar yaşamları boyunca hayatını idame ettirebilmek ve geçimini sağlayabilmek adına çalışmak ve para kazanmak zorundadır. Bireyler iş hayatında özellikle mesaili bir işte çalışıyor ise sabahları belli bir saatte erkenden kalkarlar. Bu durum kimi zaman insanları düzensiz uykuları sebebiyle sabah uyanırken çok zorlasa da bunu yapmak zorundadırlar. Hedefleri, hayalleri olan insanlar ise sabah erken kalkma olayını kendilerine çok büyük bir artıya çevirirler. Bunu artıya nasıl çevirirler peki? 

Başarılı insanların yaptıkları şeylerden bir diğeri de güne adeta güneşin doğuşu ile başlayarak kendilerine zaman yaratmak. Bu sayede herkesten bir adım önde olurlar ve bu yarattığı vakti verimli kullanarak başarısına ulaşır. Normalde kalktığı saatten sadece 2 saat erken kalkmak bile insanın ömründe inanılmaz bir tasarrufa gitmesini sağlayacaktır.

1 yıl içinde her gün 2 saat erken kalkmak diğer insanlardan tam 30 gün daha fazla vaktinizin olmasına neden olur. Yani 1 yıl sizin için 12 değil de 13 ay olmuş olur. Bunu iyi kullanırsanız, kazandığınız o 30 gün yani 1 ay hedefinize, hayalinize, başarmak istediğiniz her ne var ise ona çabucak ulaşmanıza yardım edecektir. 

Başarı Öğrenilir mi?

Kimse mucit ya da bilim insanı olarak doğmadı hayatta. Başarılı olmak çaba ile mümkündür ve öğrenilebilir. Bütünsel Gelişim Eğitimi sayesinde siz de başarıya giden yolda kendinizi daha iyi tanıyacak, başarı ve mutluluğa giden yolda daha emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

Başarının şifresi eğitimi nereden alınır?

İstanbul İşletme Enstitüsü online eğitimler veriyor. Alacağınız bu eğitim ve sonunda kazanacağınız sertifika size iş hayatınızda çok fayda sağlar.

Hata Yapmaktan Korkmayın

İnsanlar hayatları boyunca hiçbir zaman hata yapmak istemez. Ama hata insanoğlu için olmazsa olmazdır. Çocukluğundan son nefesine kadar birçok şeyi hata yaparak öğrenir. Yaptığı hatalardan ders çıkararak yeni hatalar yapmamak adına çaba verir. Başarılı insanların yaptıkları şeylerden biri de hata yapmaktan korkmamaktır. Çünkü bilirler ki yapacakları bir hata onları doğruya daha hızlı bir şekilde götürecektir. Hata yapmaktan korkmamak sizi daha da cesur kılacak ve karar alma sürecinizi ve başarıya giden yolun kısalmasını sağlayacaktır.

Pes Etmeyin ve Başarısızlıktan Korkmayın

Konu ne olursa olsun insanların ulaşmak istedikleri hedefleri uğrunda yaptığı en büyük hata çok çabuk pes etmeleridir. Örneğin kilo vermek isteyen kişi öncelikle hedeflediği sonuç ne olursa olsun bu sonucun 2, 3 veya 4 günde gelmeyeceğini bilmelidir. Ya da yabancı dil öğrenmek isteyen biri de 1 hafta veya 2 haftada çok akıcı ve doğru bir şekilde o dili konuşamayacağını bilmelidir. 

Maalesef hedeflere çabuk ulaşılamayacağı bilinmesine rağmen olmuyor diyerek pes etmek milli huylarımızdan biri durumunda. Pes etmediğiniz sürece uğrunda vakitlerinizi harcadığınız şey için şansınız hala devam ediyor demektir. Başarılı insanların yaptıkları hayatları boyunca asla pes etmemeleridir. Hayalleri uğruna başarılı olmak istediği şey uğruna denedikleri her yolda olumsuz sonuçlar ile karşılaşmış olsalar da hiçbir zaman pes etmeyerek başarılı olmuşlardır. 

Dünyanın en büyük girişimcilerinden olan, PayPal, Tesla Motors ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın bu konuda başarılı olmak isteyen insanlara verdiği en büyük tavsiye şudur: “Başarısızlık burada bir seçenektir. Eğer yaptığınız işlerde başarısız olmazsanız yeterince yenilik yapmıyorsunuz demektir.”

Yazar: Berat Keskin

Güne Erken Başlamak, Kalktığı saatten sadece 2 saat önce kalkmak, 1 yıl içinde 30 gün daha fazla vaktiniz olur ve verimli kullanılabilir, Başarı Öğrenilebilir mi?, Bütünsel Gelişim Eğitimi almak, Kendinizi daha iyi tanıyacak ve daha emin adımlarla ilerleyeceksiniz, Başarının Şifresi Nereden Alınır?, İstanbul İşletme Enstitüsü'nden online eğitim almak, Kazanılan sertifika iş hayatında büyük fayda sağlar, Hata Yapmaktan Korkmamak, Yapılan hatalardan ders çıkararak doğruya daha hızlı şekilde varmak, Daha cesur olunur ve karar alma süreci hızlanır, Pes Etmemek ve Başarısızlıktan Korkmamak, Kendini hedefe adayıp, sonuca ulaşana kadar pes etmemek, Hedeflere daha çabuk ulaşılır ve başarı şansı devam eder, Başarısızlığı Kabul Etmek, Başarısızlık durumunda da yenilik yapmak, Elon Musk'ın da dediği gibi, eğer yaptığınız işlerde başarısız olmazsanız yeterince yenilik yapmıyorsunuz demektir, Sabırlı Olmak, Hedeflere çabuk ulaşılamayacağını kabullenmek, Pes etmeden devam edildiği sürece başarıya ulaşma şansı artar, Düzenli Uyku, Erken kalkabilmek ve verimli olabilmek için düzenli uyku gereklidir, Daha enerjik ve odaklanmış olmanızı sağlar, Daha Fazla Okumak, Her gün düzenli olarak okumak ve kendinizi geliştirmek, Bilgi seviye artar, düşünme ve anlama kapasitesi gelişir, Yüksek Hedefler Belirlemek, Ulaşılması zor ama tatmin edici hedefler belirlemek ve bu hedefler doğrultusunda çaba göstermek, Bireyin motivasyonu ve çaba seviyesi artar, bu da başarıya ulaşmayı hızlandırır
başarı nedir başarının şifresi var mı başarılı olmak nasıl başarılı olunur
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.