AnasayfaBlogBaşarılı İnsanları Farklı Kılan 10 Özellik
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsanları Farklı Kılan 10 Özellik

13 Mayıs 2019
Şık lacivert bir takım elbise giymiş ve kravat takmış bir adam kollarını göğsünde kavuşturmuş ayakta duruyor. Beyaz bir gömleği, siyah ayakkabıları ve kırmızı desenli bir kravatı var. Saçları geriye taranmış ve yüzünde sert bir ifade var. Kollarını kavuşturmuş, sol kolunu sağ pazusunun üzerine koymuş. Elleri birbirine kenetlenmiş ve güçlü duruşunu vurguluyor. Görünürde arka planda herhangi bir nesne bulunmayan beyaz bir duvarın önünde duruyor gibi görünüyor. Kıyafeti ve ifadesi profesyonellik ve güven mesajı veriyor.
ÖzellikAçıklamaNeden Önemli
Plan YaparlarBaşarılı insanlar hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmak için plan yaparlar.Hedeflerin belirlenmesi ve organizasyon yeteneği başarı için kritik unsurlardır.
Rahatlamaya ÇalışırlarStresli anlarda bile sakin kalmayı başarırlar ve gerektiğinde meditasyon yaparlar.Sakin ve huzurlu bir zihin, karar vermede daha doğru ve sağlıklı olmayı beraberinde getirir.
Harekete GeçerlerHedeflerine ulaşmak için planlarını uygulamaya koyarlar ve gerektiğinde risk alırlar.Hedeflere ulaşmak sadece plan yapmakla değil, eyleme geçmekle mümkündür.
Kişisel Bakım YaparlarDengeli beslenirler ve düzenli egzersiz yaparlar. Zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlığa önem verirler.Sağlıklı bir beden, zinde ve verimli bir zihin anlamına gelir.
Pozitif YaklaşırlarOlaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşırlar ve motivasyonlarını yüksek tutarlar.Pozitif düşünce ve yüksek motivasyon, kişiyi hedeflerine doğru iten güçlü birer kuvvettir.
Takım Çalışmasına İnanırlarBilginin paylaşıldıkça büyüyeceğini bilirler ve etkili bir şekilde işbirliği yaparlar.Takım çalışmasıyla elde edilen sinerji, hedeflerin daha hızlı ve etkin biçimde gerçekleştirilmesini sağlar.
TutumludurlarParayı bilinçli ve akıllıca kullanırlar, ihtiyaç ve arzular arasındaki farkı bilirler.Akıllıca para yönetimi, finansal başarı ve istikrar açısından önemlidir.
Sabahları Erken KalkarlarGünlerine herkesten önce başlarlar, bu sayede günü daha etkin ve organizeli kullanırlar.Erken kalkmak, zaman yönetimi ve verimlilik için önemlidir.
PaylaşırlarBaşarılı insanlar elde ettikleri bilgi, tecrübe ve maddi kaynakları paylaşmayı severler.Paylaşma, çevreye etki etme ve sosyal ağını genişletme açısından değerlidir.
Çok OkurlarBirçok farklı alan hakkında bilgi sahibi olmak için sürekli okuma yaparlar.Çeşitli konularda bilgi sahibi olmak, gelişime ve yeni bakış açıları kazanmaya yardımcı olur.

bazıları için kafdağı'nın ardında bazıları içinse bir tüy kadar yakın görünür başarı. hepimiz gıptayla bakarız başarılı insanlar gördüğümüzde. aslında başarı dediğimiz şey bir yapma durumundan ziyade olma durumudur. hayatta başarıyı yakalamış insanlar aşağıda sıralayacağımız 10 özellik ile diğerlerinden ayrılır.

Plan Yaparlar

Başarılı insanlar gelişmiş bir planlama ve organizasyon yeteneğine sahiptir. Kendilerine her zaman kesin ve ölçülebilir hedefler koyarlar. Amaç tanımlama bu tip insanların en büyük özelliğidir.

Rahatlamaya Çalışırlar

Hepimize en stresli anlarımızda defalarca söylenmiştir: Rahatla ve nefes al! Başarılı insanlar her durumda sakinliklerini korur. Kendilerini başarıya götürecek ilk adımın derin bir nefes ve soğukkanlı bir tutumdan geçtiğini asla unutmazlar. Tanınan birçok başarılı insanın meditasyon yaptığı bilinmektedir.

Harekete Geçerler

Başarılı insanlar koydukları hedefler doğrultusunda harekete geçerler. Birçok kişi için konfor alanının dışına çıkmak korkutucu bir tecrübedir. Oysa ki başarı, gerektiğinde başarısızlığı da göze alarak amaçları doğrultusunda vakit kaybetmeden yola çıkanlara göz kırpar.

Kişisel Bakım

Sağlıklı bir zihin için sağlıklı bir beden gerekir. Kendini fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak iyi hissetmek başarılı insanlar için oldukça önemlidir. İşte bunun için günlük rutinlerinde daima uyguladıkları sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı mevcuttur.

Pozitif Yaklaşım

Hayata ve olaylara karşı pozitif bir yaklaşım söz konusu olduğunda başarılı insanlar her zaman başroldedir. Çünkü başarılı olmak için pozitif olmak ve motivasyon çok önemlidir. Bu yüzden öncelikle motivasyonun önemi ve kaynakları ile ilgili araştırma yapın.Tarihte başarılı olmuş insanların yaşamlarını incelediğimizde her birinin başarısızlıklar ve engeller karşısında yılmadan devam ettiğini, böylelikle hak ettikleri başarıya ulaştıklarını görürüz.

Takım Çalışması

Bilgi paylaşıldıkça büyür prensibinden yola çıkan başarılı insanlar, asla soru sormaktan çekinmez. Takım çalışmasıyla birlikte ortaya çıkan sinerji, muhteşem eserlerin ortaya çıkmasına olanak sağlar. 

Tutumluluk

Parayı yönetme söz konusu olduğunda başarılı insanlar bu alanda da yetenekleriyle ön plana çıkarlar. Finansal başarıda kazanmak kadar kazandığını akıllıca harcamak ve tasarrufa gitmek de önemlidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli noktaysa ihtiyaç ile arzu arasındaki farkı iyi gözlemlemektir.

Sabahları Erken Kalkarlar

Erken kalkan yol alır, atasözünün de anlattığı gibi başarılı insanlar güne her zaman diğerlerinden önce başlarlar. Erken kalkmanın bir avantajı da günü organize etmek ve nefeslenmek için kendimize zaman tanımaktır. Böylelikle telaşlı bir koşuşturmadan ziyade günümüze daha sakin ve daha huzurlu başlamış oluruz.

Paylaşırlar

Başarılı ve güçlü insanlar maddi ve manevi olarak paylaşmayı sever. Aksi takdirde güçlü olmanın ne anlamı kalırdı ki? Alan el kadar veren el de olmayı bilmek aynı zamanda erdemli bir insan olabilmenin de önemli kıstaslarından biridir. 

Çok Okurlar

Çok gezen mi yoksa çok okuyan mı çok bilir, sorusunun cevabı her zaman net olmasa da başarılı insanlar daima geniş bir kütüphaneye sahiptir. Spor, bilim, sanat ve edebiyat gibi çeşitli alanlarda başarılı olmuş çok sayıda insan kendileriyle yapılan röportajlarda günlerinin belli bir kısmını mutlaka kitap okumaya ayırdıklarını anlatmışlardır. 

Yukarıda maddeler halinde anlattıklarımız başarılı insanların ayırt edici özelliklerinden sadece 10 tanesiydi. Liste daha da uzatılabilir. Tüm bunlar gösteriyor ki başarılı olmak sadece belli insanlara özgü bir durum ya da insanüstü bir beceri değildir. Öyleyse siz de bu yıl başarılı olmak için bunları yapın. Başarılı olmak; istemek, planlamak ve bir disiplin içerisinde harekete geçmeyi içine alan öğrenilmiş bir alışkanlıklar toplamıdır. Tüm bunları göz önüne aldığımızda başarının da bir bilimi vardır diyebiliriz. Başarılı insanlar da edindikleri alışkanlıklarla bu bilimde uzmanlaşmış kişilerdir. 

Yazar: Emine Arıkan

Plan Yaparlar, Başarılı insanlar hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmak için plan yaparlar, Hedeflerin belirlenmesi ve organizasyon yeteneği başarı için kritik unsurlardır, Rahatlamaya Çalışırlar, Stresli anlarda bile sakin kalmayı başarırlar ve gerektiğinde meditasyon yaparlar, Sakin ve huzurlu bir zihin, karar vermede daha doğru ve sağlıklı olmayı beraberinde getirir, Harekete Geçerler, Hedeflerine ulaşmak için planlarını uygulamaya koyarlar ve gerektiğinde risk alırlar, Hedeflere ulaşmak sadece plan yapmakla değil, eyleme geçmekle mümkündür, Kişisel Bakım Yaparlar, Dengeli beslenirler ve düzenli egzersiz yaparlar Zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlığa önem verirler, Sağlıklı bir beden, zinde ve verimli bir zihin anlamına gelir, Pozitif Yaklaşırlar, Olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşırlar ve motivasyonlarını yüksek tutarlar, Pozitif düşünce ve yüksek motivasyon, kişiyi hedeflerine doğru iten güçlü birer kuvvettir, Takım Çalışmasına İnanırlar, Bilginin paylaşıldıkça büyüyeceğini bilirler ve etkili bir şekilde işbirliği yaparlar, Takım çalışmasıyla elde edilen sinerji, hedeflerin daha hızlı ve etkin biçimde gerçekleştirilmesini sağlar, Tutumludurlar, Parayı bilinçli ve akıllıca kullanırlar, ihtiyaç ve arzular arasındaki farkı bilirler, Akıllıca para yönetimi, finansal başarı ve istikrar açısından önemlidir, Sabahları Erken Kalkarlar, Günlerine herkesten önce başlarlar, bu sayede günü daha etkin ve organizeli kullanırlar, Erken kalkmak, zaman yönetimi ve verimlilik için önemlidir, Paylaşırlar, Başarılı insanlar elde ettikleri bilgi, tecrübe ve maddi kaynakları paylaşmayı severler, Paylaşma, çevreye etki etme ve sosyal ağını genişletme açısından değerlidir, Çok Okurlar, Birçok farklı alan hakkında bilgi sahibi olmak için sürekli okuma yaparlar, Çeşitli konularda bilgi sahibi olmak, gelişime ve yeni bakış açıları kazanmaya yardımcı olur
başarılı insanlar başarı planlama ve organizasyon motivasyon parayı yönetme başarılı ve güçlü insanlar
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.