AnasayfaBlogAlmanya D Tipi Vizesi Nedir?
Yurt Dışında Eğitim

Almanya D Tipi Vizesi Nedir?

15 Nisan 2021
Üzerinde bir bayrak ve bir belge bulunan mavi bir masa gösterilmektedir. Bayrak kırmızı, beyaz ve mavi çizgili bir dikdörtgendir ve her köşesinde bir yıldız vardır. Belge, üzerinde metin yazılı beyaz bir kâğıttır. Masanın yanında, üzerinde bir kalem bulunan beyaz bir tahta görülmektedir. Masanın sağ tarafında bir çift gözlük düzgünce yerleştirilmiştir. Bardaklar dikdörtgen şeklinde siyahtır ve masa koyu mavi renktedir.
Vize TürüBaşvuru SüreciDikkat Edilmesi Gerekenler
Almanya Kısa Dönem (C Tipi) VizeIDATA aracılığıyla yapılan başvurularla, 90 güne kadar turistik, resmi, ticari, eğitim, ziyaret, spor veya kültürel faaliyetler için başvuru yapılabilir.Başvuru sırasında giriş amacınızı ve kalma sürenizi net bir şekilde belirtmelisiniz. Evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır.
Almanya Uzun Dönem (D Tipi) Vize90 günden fazla kalmak isteyenler, Alman Büyükelçiliğine başvurmalıdır. Eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi nedenlerle başvurulabilir.Evrakların eksiksiz ve uygun bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Mülakat yoluyla evrak teslimi yapılacak ve vize sonucu daha uzun sürebilir.
Almanya Transit VizeAlmanya üzerinden üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerin başvurabileceği vize türüdür.Pasaport kontrolü olmadan uluslararası transit alanı terk etmeden seyahat etmek mümkündür.
Almanya Öğrenci Vizesi (D Tipi)Üniversite, master, uzun dönem dil okulu, doktora gibi programlara katılacak öğrenciler için uygundur.Başvuru sebebi ve kalma süresine uygun vize türünü bilmek önemlidir. Ayrıca, başvuru öncesi maddi gelir göstermelisiniz ve vize sürecini erkenden başlatmalısınız.
Eğitim KalitesiYüksek eğitim kalitesi sebebiyle Almanya, özellikle mühendislik ve diğer bazı bilim dallarında popülerdir.Almanya'daki eğitim kalitesinin yüksek olması, özellikle mühendislik alanını tercih eden öğrencilerin dikkatini çekmektedir.
Almanya'nın Eğitim ÜcretleriAlmanya devlet üniversiteleri, uluslararası öğrencilere nispeten düşük eğitim ücretleri sunmaktadır.Almanya'nın düşük eğitim ücretleri, ülkeyi uluslararası öğrenciler için cazip hale getiriyor.
Alman Vize ProsedürleriAlman vize prosedürleri, diğer Avrupa ülkelerine göre daha uzun ve dikkatli bir belgelendirme süreci gerektirir.Evrakların doğru, eksiksiz ve belgelerin veya beyanların çelişkili olmaması gerekmektedir. Ayrıca vize işlemlerinin gelecek yolculuk tarihlerine göre erken başlatılması önemlidir.
Almanya'da EğitimMülakat yoluyla evrak teslimi yapılacak ve Almanya’da eğitim, aile birleşimi, çalışma amaçlı gibi sebeplerle başvurulabilir.Evrakların eksiksiz ve uygun bir şekilde hazırlanması ve vize başvurunuzu Alman Büyükelçiliği'ne yapmanız gerekmektedir.
Almanya'da İstihdamAlmanya, Türkiye'den pek çok öğrenci istihdam eden bir ülkedir.Almanya'da özel sektör veya devlet kuruluşlarına iş başvurusu yapmadan önce öğrenci vizesine sahip olmak gerekiyor.
Almanya’ya Seyahat NedenleriGiriş amacınıza uygun olan vize belgeleri sizinle paylaşılacak ve o belgeleri hazırlayarak randevunuza gitmeniz gerekecektir.Seyahat nedeninizi net bir şekilde belirtmek ve buna uygun belgeler sunmalısınız.

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenci sayısı gün geçtikçe artıyor. Almanya en sık tercih edilen ülkeler arasında yer alan eğitim kalitesi yüksek bir ülkedir. Türkiye’den de pek çok öğrenci istihdam eden Almanya, özellikle mühendislik alanlarında başarısı ile biliniyor. Bunun yanında ekonomi, işletme, mimarlık, astronomi ve uzay bilimleri gibi alanlarda da öğrencilerin tercih sebebi.

Almanya devlet üniversitelerinin en eski ve eğitim sisteminin köklü olması sebebiyle uluslararası öğrencilerden cüzi rakamlar alarak eğitim vermektedir. Devlet üniversitelerinin cüzi harç bedelleri ile eğitim vermesi sebebi de Almanya’yı oldukça cazip kılan özelliklerinden birisidir.

Almanya’da eğitim almak isteyen öğrencileri Türkiye’de vize başvuru sürecinde neler bekliyor? Almanya vize türleri neler? Almanya öğrenci vizesi başvurularında nelere dikkat etmeliyim? Almanya öğrenci vizesi başvurusu zor mu? Bu soruların tamamına aşağıdaki yazımda ulaşabilirsiniz.

Almanya Vize Türleri

Almanya’da eğitim almak ve süreçleri hakkında tüm detaylara Almanya’da Üniversite Eğitimi ve Almanya’da Yüksek Lisans Eğitimi adlı yazılarımda uzunca anlatmıştım. Bugün tümüyle Almanya’da vize türleri ve süreçleri hakkında bilgiler vereceğim.

Öncelikle Almanya’da vize süreci; diğer Avrupa ülkelerine göre işlem süresi daha uzun ve dikkat gerektiren bir belgelendirme aşamalarından geçtiğini bilmek gerekiyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de alman sistemidir. Almanlar her konuda olduğu gibi ülkelere karşı olan vize süreçlerinde de oldukça araştırmacı ve dikkatlidir. Öncelikle her vize türünde evrakların doğru ve eksiksiz tamamlanmış olması çok önemlidir. Çelişkili, birbirinden bağımsız ve anlamsız anlatımlar, belgeler veya beyanlar alman hükümeti tarafından kesinlikle kabul görmeyecektir. Bu durum aslında birçok ülkede geçerli olan bir durumdur. Hangi ülkeye hangi amaçla başvuru yaparsanız yapın, konsolosluğa doğru ve ülkeye girmek istediğiniz amaca uygun belgeler sunmalısınız. Aksi durumda başvurunuz reddedilecektir.

Başvuru yapılan ülkeye ve başvuru sebebine bağlı olarak hazırlanacak vize evrakları değişmektedir. Bunlara bağlı olarak da vizeden ret alma veya kabul alma sebepleri farklılık gösterir. Sadece doğru belgeler hazırlamak değil, kişinin o ülke için uygun profilde olması da vize sonucuna etki eden bir unsurdur. Kişinin yurt dışına çıkıp çıkmama durumu, bulunduğu ülkedeki eğitim durumu, iş durumu, maddi gelir durumu gibi birçok neden vize başvurusunu etkilemektedir. Bu sebeple seçtiğiniz ülkenin profiline uygun olmak ve bunları bilerek başvuru sürecine girmek, maddi ve manevi yarar sağlayacaktır.

Almanya’da vize türleri şu şekildedir;

  • Almanya Kısa Dönem (C Tipi) Vize Türü

Bu vize türüne başvuru yapacaklar turistik, resmi, ticari, eğitim, ziyaret, spor veya kültürel bir faaliyet gibi birçok sebepten 90 güne kadar başvuru yapılabilen Schengen vize türüdür. Vize randevunuzu alırken hangi amaçla ve ne kadar bir süre ülkede kalmanız gerektiğini mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Gidiş amacınıza uygun olan vize belgeleri sizinle paylaşılacak ve o belgeleri hazırlayarak randevunuza gitmeniz gerekecektir. Bu vize türünde başvurular aracı kurum olan IDATA kurumuna yapılmaktadır.

  • Almanya Uzun Dönem (D Tipi) Vize Türü

Bu vize türünde ise 90 günden fazla eğitim, aile birleşimi, çalışma amaçlı gibi sebeplerden Almanya’da kalacak kişiler başvuru yapmaktadır. Bu vize türünde dikkat etmeniz gereken, başvurunuzu Alman Büyükelçiliğine yapmanız gerekiyor. Randevunuzu IDATA dan alıp, evraklarınızı birebir mülakat yolu ile Alman büyükelçiliğine teslim etmelisiniz. Uzun dönem başvuruları en dikkatli hazırlanması gereken evrak prosedürüne sahiptir. Başvuru nedenine ve kalacağınız süreye bağlı olarak vizenin açıklanma süresi uzamaktadır.

  • Almanya Transit Vize Türü

Türkiye’den uçuş yapan Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye gidecek olan kişilerin başvurduğu vize türüdür. A tipi vizesi olanlar havaalanında pasaport kontrolden geçmeden uluslararası transit alanını terk etmeden aktarma yaparak seyahat edebilirler.

Tüm bu vize türlerinden olan Almanya uzun dönem (D tipi) vize türü, yoğunlukla öğrencilerin başvuru yaptığı bir kategoridir. Bu anlamda üniversite, master, uzun dönem dil okulu, doktora gibi programlara katılacak öğrenciler D tipi vizeye başvuru yapmaları gerekir. Başvuru sebebine ve ülkede kalınacak süreye bağlı olarak vize türlerini bilmek önemlidir.

Bununla birlikte hangi vizeye başvuru yaparsanız yapın, maddi gelir gösterimi yapmanız gerekeceği için önceden planlama yapmalısınız. Bununla birlikte özellikle akademik başvuru yapan öğrencilerin üniversite başlama tarihlerine göre vize sürecini erkenden başlatmaları çok önemli. Vize randevu tarihleri yoğunluktan dolayı geç tarihlere verilebilir ve vize sonuçları beklenenden geç açıklanabilir. Sürecin uzun olduğunu bilerek tarihleri ayarlamalı ve işlemlere erkenden başlamalısınız. Şu anda pandemi sebebiyle Almanya gibi birçok ülke vize işlemlerini bir durdurup bir açıyor. O nedenle güncel bilgileri sık sık takip etmenizi tavsiye ederim.

Almanya D Tipi Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya’da eğitim almak için başvuru yapacak öğrenciler D tipi yani uzun dönem vize başvurusu yapmaları gerektiğini söylemiştik. Üniversite eğitimi için başvuru yapacak öğrenciler uzun dönem vizelerde en sık yaşadığı sorunlardan biri, vize başvurularında evraklarını doğru hazırlamak konusundaki eksiklikler oluyor. Bu noktada öğrenciler çeşitli danışmanlık firmalarından yardım alabiliyor. Ancak mutlaka güven duyduğunuz firmalar üzerinden vize danışmanlığı almanızı tavsiye ederim. Türkiye’de maalesef bazı danışmanlık firmaları yanlış bilgiler vererek ve öğrencilere yanlış belgeler hazırlatarak belli miktarlar alıp hizmet veriyor. Bu sebeple çok dikkat etmek gerekiyor.

IDATA kurumu uzun dönem vizeler için Almanya Başkonsolosluğuna vize randevusu vermektedir. Bu sebeple randevu aldıktan sonra size otomatik bilgilendirme maili gelir ve bu mailde hazırlamanız gereken tüm belgeler mevcuttur. Öğrencilerin yardım alması gereken en önemli konu evrakları hazırlarken bazı püf noktalar hakkındadır. Uzun dönem öğrenci vizesinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları sıralayalım.

  • Uzun dönem vize başvuruları geç açıklanması sebebiyle okul başlangıç tarihi ile vize başvurusunun yapılacağı tarih arasında uzun bir süre olmalı

  • Vize başvurusu yaparken üniversiteden ön kabul, kabul veya şartlı kabul gibi belgelerden biri olmalı

  • Vize mülakatı için Almanya hakkında bilgi sahibi olmak çok önemli

  • Hazırlanan evraklar mülakatta öğrencilere mutlaka sorulur, bu nedenle öğrenci evraklarının her detayını iyi bilmeli

  • Vize evrakları içerisinde istenen niyet mektubunun öğrenci tarafından eksiksiz bir şekilde yazılması ve öğrencinin kendi düşüncelerini, duygularını doğru ifade etmesi çok önemli

  • Öğrenciler niyet mektubunu yazarken hedeflerinde olmayan veya hazırladığı evrakların dışında konulardan, durumlardan veya olaylardan bahsetmemeli

  • Almanca dil yeterliliği olmayan öğrenciler temel seviyede dil düzeyine ulaşıp bir sertifika göstermesi avantajlı (İngilizce program kabulü olan öğrencilerde Almanca dili için sertifika gösterebilir)

  • Vize evraklarını hazırlarken özellikle sigorta poliçesi, banka bilgileri ve diğer tüm resmi evrakların güncel tarihli olması

Tüm bu önemli noktaların yanında bilinmesi gereken, konsoloslukta başvurunuzu alan memurun isteğine bağlı olarak bazı evraklar değişebilmektedir. Bunun yanında vize memurları mülakat esnasında öğrenciden çelişkili cevaplar aldığını düşünürse tüm vize evraklarına ek olarak farklı evraklar da talep etme hakkına sahiptir. Bu nedenle öğrencilerin mutlaka evraklarını kendilerinin hazırlaması ve mülakata bilinçli bir şekilde girmeleri çok önemli.

Vize başvurularında randevu saatini geçirmemek gerekiyor. Aksi durumda randevunuz iptal edilir ve tekrar randevu almanız gerekir. Her yeni randevuda tekrar randevu ücreti ödemeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Bunun gibi birçok detaydan haberdar olmak bazen öğrenciler için zor olabiliyor. Almanya’nın vize süreci gibi başvuru süreci de uzun ve detaylıdır. Bunun için güveneceğiniz danışmanlık firmalarında bilgi almalı ve işlemlerinizi sağlıklı yürütecek eğitim danışmanıyla çalışmanızı öneririm.

Almanya D Tipi Vize Başvurusu Zor Mu?

Öğrenci vizesi olarak da bilinen uzun dönem D tipi vize türünün öğrencilere en zor gelen tarafı, mülakat ile gerçekleşmesidir. Almanya başkonsolosluğunda belge teslimi esnasında yapılan mülakat, başvurunun türüne, süresine ve öğrencinin profiline göre kısa sürebilir. Doktora, master veya farklı bir program başvurusu yapan öğrencilerin akademik dil yeterlilik belgeleri olacağı için mutlaka İngilizce veya Almanca bir mülakat yapılmaktadır. Memura bağlı olarak bu mülakat kısa birkaç soru ile tamamlanabilir.

Üniversite başvurularında ise öğrenciler genellikle Almanca dil hazırlığına başvuru yaparak Almanya’ya gitmektedir. Bu sebeple dil mülakatından muaftırlar. Ancak dil yeterlilik belgesi sunan bir öğrenci ise mutlaka o seviyede kısa birkaç soru ile karşı karşıya kalacaktır. Tercihen öğrencilere önerilen; hiç dil seviyesi yoksa başvurudan önce minimum A1 seviyesinde bir Almanca dil bilgisine sahip olması oluyor.

Bunun başlıca sebebi, Almanya’ya uzun süreli eğitim için başvuru yapan bir öğrencinin Almanca konusunda ne kadar ilgili olduğunu göstermesi ve Almanya’ya gittiği zaman günlük yaşamda zorlanmaması içindir. Bu da ancak konsolosluğa belge sunarak kanıtlanabileceği için temel dil bilgisi seviyesine ulaşıp, mülakatta da o seviyede cevap verebiliyor olmak gerekir. Başvuruda mülakat aşaması öğrencilere genellikle zor gelmektedir. Ancak başvurunuzu sıkı bir şekilde takip ederseniz ve hedefleriniz Almanya’daki üniversiteler üzerineyse mülakatta zorlanmayacaksınız demektir.

Bununla birlikte güvenilir bir danışmanlık firmasından Almanya’da üniversite başvuruları ve vize işlemleri gibi tüm süreçler hakkında yardım almanız faydalı olabilir. Evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması (özellikle niyet mektubu gibi evraklar) bunun yanında doğru bir zamanlama ile vize randevusunun alınması süreç açısından vizeye olumlu şekilde yansıyacaktır.

Almanya Uzun Dönem Vizelere Başvurular Neden Yoğun?

Almanya uzun dönem vizelerinde son 4 yıldır ciddi bir başvuru yoğunluğu mevcut. Bu artışta eğitim amaçlı gitmek isteyen öğrenci sayısının payı olduğunu görüyoruz. Daha önceki yıllardan bu yana Türkiye’den aile birleşimi veya turistik başvurular sıklıkla yapılıyordu. Eğitim başvurularının son yıllarda artması Almanya’nın da vize prosedürlerinde bazı değişikliklere gitmesine yol açtı. Yoğunluğun fazla olması sebebini göz önünde bulundurursak, öğrenci profilleri, kalınacak süre ve başvuru nedenleri konusunda oldukça sıkı takipler yapılıyor.

Almanya vize başvurularında belgelerin düzenine ve kişinin maddi gelir beyanının kalacağı süre boyunca yeteceği kadar olmasına önem veriyor. Öğrencilerin de başvuru esnasında bankada göstermeleri gereken bazı miktarlar var. Uzun dönem eğitim amaçlı başvuru yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir diğer unsur ise dil yeterlilik konusu. Akademik eğitim başvurularında direkt üniversite kabulü olan öğrenciler zaten okula başvuru yaparken dil yeterlilik belgelerini sunuyor. Bu sebeple vizede de aynı dil belgelerini kullanabilir.

Ancak ön kabul veya şartlı kabul alan öğrenciler üniversite öncesinde dil eğitimi alacakları için hiç Almanca bilgisi olmayabilir veya temel düzeyde bir Almancaya sahip olabilirler. (İngilizce başvurularda alman üniversitelerine IELTS dil belgesi sunabiliyorsunuz ancak İngilizce hazırlık eğitimi Almanya devlet üniversitelerinde maalesef yok) Bu noktada benim önerim; temel seviyede de olsa konsolosluğa mutlaka bir Almanca dil sertifikası sunmaktır. Akademik Almanca sınavları hakkında TESTDAF Nedir? ve TELC Nedir? yazılarımdan sınav içerikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya Vize Başvurularında Almancanın Önemi

Son yıllarda başvuru yoğunluklarının fazla olmasından bahsetmiştim. Bu sebebi göz önünde bulundurarak ne kadar fazla kendinizi gösterebilir ve Almanca konusunda kendinizi geliştirip bunu belgelendirirseniz, o kadar vize sonucunuz olumlu yönde etkilenecektir. Bu konuya İngilizce bir programdan kabul almış olan öğrencileri de dahil edebiliriz. Temel düzeyde Almanca dil belgesi göstermek, zorunlu olmamakla birlikte vizede oldukça destekleyici olacaktır.

Almancada dil seviyeniz ne olursa olsun sertifikanızı Goethe Institute'den almanızı öneririm. Almanya’da geçerli ve akademik sınavlarla eş tutulan kalitede sınav sistemine sahip bir dil kurumudur. Bunun dışında da dil kurslarından aldığınız sertifikalarınızı kullanabilirsiniz tabii. Almanca dil eğitimi konusunda İstanbul İşletme Enstitüsünün Almanca Eğitimi derslerine katılabilirsiniz. Uzman eğitimcilerden online olarak alacağınız bu dersler sayesinde, eğitiminizi tamamladıktan sonra sertifikanızı alabilir ve rahatlıkla istediğiniz alanda kullanabilirsiniz.

Almanya diğer ülkelerle kıyaslandığında eğitim kalitesi yüksek ve eğitim maliyetlerinin en uygun olduğu Avrupa ülkesinden biri olarak görebiliriz. Zor olarak tanımlanan bir sisteme sahip olan Alman eğitim sistemi, tamamen disipline ve kurallara uygun olması sebebiyle zor gelmektedir. Ancak orada uzunca bir süre yaşayan bir Türk veya eğitim amaçlı giden birçok öğrenci yaklaşık 6 ay sonra çok daha farklı düşünmektedir. Bunun nedeni sistemin, kuralların sizi bozmadan kendisine adapte etmesi oluyor. Ancak her öğrencinin alışma süreci ve adaptasyonu farklıdır.

Bu sebeple Almanya’da eğitim almak isteyen öğrencilere tavsiyem; akademik bir program tercih etmeden önce bir süreliğine dil kursuna Almanya’ya gitmeleri olacak. Kısa bir süre dahi olsa orada yaşamak, okula gidip gelmek, arkadaş edinmeye çalışmak gibi günlük yaşamı tecrübe etmek uzun süreli eğitim başvurusu kararlarında etkili olacaktır. Yaklaşık bir aylık dil eğitimi programında kendinizi anlayabilir ve orada uzun süre yaşayabilirim, eğitim alabilirim gibi kararlar alabilirsiniz. Kısa bir deneyimden sonra üniversite başvurusu yapmak, hayatınıza dair büyük bir adım için oldukça önemli.

Yazımda belirttiğim vize süreçleri ve evraklar hakkında güncel bilgilere Almanya başkonsolosluğunun sitesinden veya IDATA kurumunun web sitesinden alabilirsiniz.

Almanya Kısa Dönem (C Tipi) Vize, IDATA aracılığıyla yapılan başvurularla, 90 güne kadar turistik, resmi, ticari, eğitim, ziyaret, spor veya kültürel faaliyetler için başvuru yapılabilir, Başvuru sırasında giriş amacınızı ve kalma sürenizi net bir şekilde belirtmelisiniz Evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır, Almanya Uzun Dönem (D Tipi) Vize, 90 günden fazla kalmak isteyenler, Alman Büyükelçiliğine başvurmalıdır Eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi nedenlerle başvurulabilir, Evrakların eksiksiz ve uygun bir şekilde hazırlanması gerekmektedir Mülakat yoluyla evrak teslimi yapılacak ve vize sonucu daha uzun sürebilir, Almanya Transit Vize, Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerin başvurabileceği vize türüdür, Pasaport kontrolü olmadan uluslararası transit alanı terk etmeden seyahat etmek mümkündür, Almanya Öğrenci Vizesi (D Tipi), Üniversite, master, uzun dönem dil okulu, doktora gibi programlara katılacak öğrenciler için uygundur, Başvuru sebebi ve kalma süresine uygun vize türünü bilmek önemlidir Ayrıca, başvuru öncesi maddi gelir göstermelisiniz ve vize sürecini erkenden başlatmalısınız, Eğitim Kalitesi, Yüksek eğitim kalitesi sebebiyle Almanya, özellikle mühendislik ve diğer bazı bilim dallarında popülerdir, Almanya'daki eğitim kalitesinin yüksek olması, özellikle mühendislik alanını tercih eden öğrencilerin dikkatini çekmektedir, Almanya'nın Eğitim Ücretleri, Almanya devlet üniversiteleri, uluslararası öğrencilere nispeten düşük eğitim ücretleri sunmaktadır, Almanya'nın düşük eğitim ücretleri, ülkeyi uluslararası öğrenciler için cazip hale getiriyor, Alman Vize Prosedürleri, Alman vize prosedürleri, diğer Avrupa ülkelerine göre daha uzun ve dikkatli bir belgelendirme süreci gerektirir, Evrakların doğru, eksiksiz ve belgelerin veya beyanların çelişkili olmaması gerekmektedir Ayrıca vize işlemlerinin gelecek yolculuk tarihlerine göre erken başlatılması önemlidir, Almanya'da Eğitim, Mülakat yoluyla evrak teslimi yapılacak ve Almanya’da eğitim, aile birleşimi, çalışma amaçlı gibi sebeplerle başvurulabilir, Evrakların eksiksiz ve uygun bir şekilde hazırlanması ve vize başvurunuzu Alman Büyükelçiliği'ne yapmanız gerekmektedir, Almanya'da İstihdam, Almanya, Türkiye'den pek çok öğrenci istihdam eden bir ülkedir, Almanya'da özel sektör veya devlet kuruluşlarına iş başvurusu yapmadan önce öğrenci vizesine sahip olmak gerekiyor, Almanya’ya Seyahat Nedenleri, Giriş amacınıza uygun olan vize belgeleri sizinle paylaşılacak ve o belgeleri hazırlayarak randevunuza gitmeniz gerekecektir, Seyahat nedeninizi net bir şekilde belirtmek ve buna uygun belgeler sunmalısınız
Almanya D Tipi Vizesi Almanya vize türleri Almanya D Tipi Vize Başvurusu Almanya Transit Vize Türü Almanya Uzun Dönem (D Tipi) Vize Türü
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Omuz hizasında, koyu kahverengi saçları ve açık bir teni var. Gözleri kapalı, dudakları hafifçe ayrık ve yanakları sevinçten yuvarlak. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giyiyor ve elleri kalçalarının üzerinde duruyor. Mutluluk ve memnuniyet hissi yayıyor ve ifadesi davetkâr ve davetkâr. Yirmili yaşlarının ortalarında görünüyor ve neşeli, kaygısız bir tavır yayıyor.
Burcu Ayan
Blog Yazarı

Halkla İlişkiler mezunu. Uzun yıllar yurt dışı eğitim sektöründe eğitim danışmanı olarak çalıştı. Özellikle Lisans ve Master öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçleri, dil okulu ve üniversite yerleşimi, vize işlemleri gibi konularla ilgili tecrübe sahibi. Eğitim danışmanlığı dışında içerik üretiyor ve blog yazarlığı yapıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Ahşap bir masanın üzerinde bir yığın kitap ve bir bitki. Kitaplar parlak renkli ve düzgün bir yığın halinde dizilmiş, en üstteki görülebilmesi için hafifçe eğilmiş. Bitki yemyeşil ve aynı renkte bir saksıya sahip. Kitapların yanında bir kalemlik ve bir yığın renkli kâğıt var. Bitkinin yanındaki bayrağın üzerine bir çift siyah kulaklık yerleştirilmiş. Görüntü birkaç kitabın yakın çekimidir, arka planda yeşil saksı bitkisi ve kulaklık detayı vardır.
Yabancı Dil Eğitimi

Yurt Dışında Eğitim Öncesi Bilinmesi Gerekenler

23 Temmuz 2019
Ortasında büyük mavi bir yıldız bulunan beyaz bir bayrak, siyah bir direğe asılı olarak rüzgarda dalgalanmaktadır. Direğin tepesinde küçük bir ışık sabitlenmiş, altında kırmızı ve sarı bir işaret var. Bayrak masmavi bir gökyüzüne karşı dalgalanıyor ve arka planda beyaz bulutlar var. Batmakta olan güneş bayrağın ve etrafındaki alanın üzerine sıcak altın rengi bir parıltı yaymaktadır. Bayrak, uzağında ağaçlar bulunan çimenli bir tepenin kenarına yerleştirilmiştir.
Almanca Öğreniyorum

Neden Almanca Öğrenmeli?

21 Ocak 2020
Bir kişi elinde bir kalem tutuyor ve üzerinde kalem bulunan bir kağıdın tam üzerinde duruyor. Kişi dikkatle kağıda bakıyor, eli yazmak ya da çizmek için hazır bekliyor. Ön plan keskin odakta, arka plan hafifçe odak dışında. El kalemi güçlü bir şekilde tutuyor ve kalem hafifçe aşağıya doğru bakıyor. Kağıt bembeyaz, kalem ise açık pembe renkte. Kâğıdın dokusu görülebiliyor, küçük soluk çizgiler kâğıdı çaprazlama kesiyor.
Yurt Dışında Eğitim

TestDaf Nedir? TestDaf Sınavı Neden Önemli?

19 Şubat 2021
Bu görsel çevrimiçi bir Python kursuna ait. Kollarını kavuşturmuş, kendine güven ve kararlılık sergileyen bir adam görülüyor. Yüzünün yakın çekimi, odaklanmasını ve öğrenmeye olan bağlılığını ortaya koyuyor. Bir saatin yakın çekimi zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Siyah arka plana karşı beyaz harfler, kursun profesyonelliği ve adanmışlığı hakkında bir fikir veriyor. Kıllı kolun yakın çekimi, gerekli olacak sıkı çalışmayı ve çabayı sembolize ediyor. Siyah takım elbiseli adam otorite ve güvenilirlik havası veriyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek bu kursu olağanüstü bir çevrimiçi Python kursu haline getiriyor. Öğrenciye başarılı olması için gereken bilgi ve becerileri sağlayacağından emin olabilirsiniz.
4.9
(65)

Python Eğitimi

10 Konu5 Saat
Kameranın önünde siyah tişörtlü ve koyu renk saçlı bir adam durmaktadır. Yüz ifadesi ciddi ve duruşu kendinden emin. Gözleri kameraya odaklanmıştır ve kolları iki yanındadır. Güçlü, kaslı bir yapısı var ve siyah tişörtü soluk teniyle tezat oluşturuyor. Koyu renk saçları kısa, düzgün bir kesimle şekillendirilmiş ve yüzünü güzel bir şekilde çerçeveliyor. Kararlı görünüyor ve kararlı ifadesi onu öne çıkarıyor. Karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.Hanifi Çetinkaya
1411881
Bu resimde, muhtemelen Alman eğitimini temsil eden bir bayrak üzerinde oyuncak bir uçak görülüyor. Bayrak, kursun zorluk seviyesini simgeleyen kırmızı ve siyah renktedir ve üzerindeki sayı B1-B2 seviyesini göstermektedir. Oyuncak uçağın yakın çekimi eğitim temasını daha da vurguluyor. Genel olarak, bu resim yoğun ama ödüllendirici bir deneyim fikrini aktarıyor.
5
(16)

Almanca Eğitimi (B1-B2)

10 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1249524
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606