AnasayfaBlogAkranlarınızla Konuşurken Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Akranlarınızla Konuşurken Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler

19 Şubat 2023
Elinizin altında doğru İngilizce kelimelerin olması, meslektaşlarınızla konuşurken büyük bir fark yaratabilir. İşte akranlarınız arasında hem meslektaşlarınızla hem de arkadaşlarınızla konuşurken kullanabileceğiniz bazı faydalı İngilizce ifadeler.
Anahtar İfadelerAnlamlarıKullanım Örnekleri
Be compassionate (Şefkatli ol)Başkalarına karşı anlayışlı ve duyarlı olmayı ifade eder.I'm here for you, don't worry. (Buradayım, merak etme.)
Make additions (Eklemeler yap)Konuşmayı geliştirmek ve katkıda bulunmak için ilave bilgi veya detaylar ekleyin.Moreover, I believe that... (Ayrıca, şuna inanıyorum ki...)
Appreciate (Takdir et)Birinin çabalarını, başarılarını ya da iyi niteliklerini olumlu bir şekilde değerlendirinI really appreciate your help. (Yardımınız için gerçekten minnettarım)
Respond (Yanıtlayın)Bir kişinin sizinle paylaştıklarına karşılık verin, anladığınızı ve ilgilendiğinizi gösterin.I see where you're coming from. (Nereden geldiğini görüyorum.)
Please (Lütfen)Bir isteği kibar ve saygılı bir biçimde belirtmek için kullanılır.Could you pass the salt, please? (Tuzu geçer misiniz, lütfen?)
Thank you (Teşekkür et)Birine minnettarlığınızı ifade etmek için kullanılır.Thank you for the meal. (Yemeğiniz için teşekkürler.)
Show trustworthiness (Güvenilirlik göster)Dürüst ve güvenilir olduğunuzu gösterin.You can count on me. (Bana güvenebilirsin.)
Listen carefully (Dikkatlice dinle)Dikkatli ve empatik bir şekilde dinleyin.I'm all ears. (Hepsi benim kulaklarımda.)
Give compliments (Övgüler ver)Birinin başarılarını veya pozitif özelliklerini takdir etmek için kullanılır.You look very nice today. (Bugün çok güzel görünüyorsun.)
Offer help (Yardım teklif et)Birine yardım teklif etmek için kullanılır.Can I assist you with that? (Bununla sana yardımcı olabilir miyim?)

İngilizce konuşurken duygusal bağları güçlendirmek, arkadaşlarla, arkadaşlarla ve aile üyeleri ile samimiyet kurmak için duygusal ve destekleyici sözler kullanmak belki de en önemli ögelerdir. Duygusal desteği arttırmak ve güven sağlamak için arkadaşlar, arkadaşlar ve aile üyeleri ile saygıyla ve sevecen sözler kullanmak güçlü iletişimler kurmaya yardımcı olacaktır.

Akranlarınızla Konuşurken Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler Nelerdir?

Arkadaşlar ve aile üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek için deneyimimizi etkileyen ve destekleyici olabilecek bir dizi sözcük vardır.

Bunlar; Şefkatli ol, eklemeler yap, takdir et, yanıtlayın, lütfen, teşekkür et ve güvenilirlik göster gibi anahtar sözcükleri içeren ifadelerdir. Bu sözcükler ve ifade kalıpları arkadaşlar, iş arkadaşları ve aile üyeleriyle konuşurken kullanmak duygusal desteği arttırır ve aralarındaki bağı güçlendirir. Sadece bunlarla sınırlı değil. Akranlarınızla konuşurken kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri detaylı bir şekilde ele aldık.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
Be compassionate (Şefkatli ol), Başkalarına karşı anlayışlı ve duyarlı olmayı ifade eder, I'm here for you, don't worry (Buradayım, merak etme), Make additions (Eklemeler yap), Konuşmayı geliştirmek ve katkıda bulunmak için ilave bilgi veya detaylar ekleyin, Moreover, I believe that (Ayrıca, şuna inanıyorum ki), Appreciate (Takdir et), Birinin çabalarını, başarılarını ya da iyi niteliklerini olumlu bir şekilde değerlendirin, I really appreciate your help (Yardımınız için gerçekten minnettarım), Respond (Yanıtlayın), Bir kişinin sizinle paylaştıklarına karşılık verin, anladığınızı ve ilgilendiğinizi gösterin, I see where you're coming from (Nereden geldiğini görüyorum), Please (Lütfen), Bir isteği kibar ve saygılı bir biçimde belirtmek için kullanılır, Could you pass the salt, please? (Tuzu geçer misiniz, lütfen?), Thank you (Teşekkür et), Birine minnettarlığınızı ifade etmek için kullanılır, Thank you for the meal (Yemeğiniz için teşekkürler), Show trustworthiness (Güvenilirlik göster), Dürüst ve güvenilir olduğunuzu gösterin, You can count on me (Bana güvenebilirsin), Listen carefully (Dikkatlice dinle), Dikkatli ve empatik bir şekilde dinleyin, I'm all ears (Hepsi benim kulaklarımda), Give compliments (Övgüler ver), Birinin başarılarını veya pozitif özelliklerini takdir etmek için kullanılır, You look very nice today (Bugün çok güzel görünüyorsun), Offer help (Yardım teklif et), Birine yardım teklif etmek için kullanılır, Can I assist you with that? (Bununla sana yardımcı olabilir miyim?)
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.