AnasayfaBlogÖzgün İçerik Oluşturma Rehberi
İçerik Yazarlığı

Özgün İçerik Oluşturma Rehberi

07 Aralık 2019
Bir deftere yazı yazan bir kişinin yakın çekimi. Kişi elinde bir kalem tutmakta ve dikkatle bir kâğıt parçasına yazı yazmaktadır. Defter açık, kelimeler ve çizgilerle dolu bir sayfa ortaya çıkıyor. Arka plandaki dizüstü bilgisayar hafif bulanık ve sağ alt köşede bir fincan kahve görülüyor. Arka planda, bir kase yemek ve gümüş bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sağ tarafta beyaz bir ampul zar zor görülebiliyor. Kişi odaklanmış ve niyetli ve atmosfer huzurlu.
AdımAçıklamaNotlar
Detayları bilÖzgün bir içerik yazmak için konuyu tam olarak anlamak ve detaylarını bilmek gerekmektedir.Konuya hakim olmanız, özgün içerik oluşturmanızı kolaylaştırır.
İçeriği kendi içinde listeleİçerikte hangi bilgi ve fikirlerin hangi sıra ile sunulacağını belirlemek gerekir.Bu adım metnin okur dostu ve anlaşılır olmasını sağlar.
İçeriği destekleİçerikte belirli bir fikri desteklemek amacıyla kullanılan alıntıların kaynakları belirtilmelidir.Bu adım hem içeriğin güvenilirliğini artırır, hem de olası hak ihlallerinin önüne geçer.
Kendi yazı stilini kullanÖzgün içeriklerin bir diğer özelliği de yazarın kendine has üslubunda olmasıdır.Bu sayede okuyucularınızın sizinle daha iyi bağlantı kurmasını sağlarsınız.
SEO’yu unutmaArama motorlarına uyumlu bir içerik yazmak, hem daha çok okuyucuya ulaşmak hem de içeriğin kalitesini artırmak için gereklidir.SEO'dan yararlanmak için düzenli araştırma yapmanız ve algoritma güncellemelerini takip etmeniz önerilir.
İçeriği kontrol etOluşturduğunuz içeriğin kontrolünü yapmak, içeriğin özgün olup olmadığını ve doğru bir biçimde arama motorları tarafından algılanıp algılanmadığını anlamak için gereklidir.Bu kontrol hem manuel hem de otomatik olarak yapılabilir.
Özgün İçerik Fikri OluşturHerkes tarafından bilinen bir konuya bile yeni yöntemler ve bakış açıları getirerek özgün içerikler oluşturabilirsiniz.Bu, okuyucuların dikkatini çekmek ve onlara yeni bilgiler sunmak için önemlidir.
Okuyucu Odaklı OlSadece arama motorlarına değil, aynı zamanda okuyucularınıza da hitap eden içerikler oluşturmalısınız.Okuyucularınız ön planda olduğunda, onların ilgisini çekecek konuları daha iyi belirleyebilirsiniz.
Net OlunKendi üslubunuzu kullanırken aynı zamanda net ve anlaşılır olmalısınız.Bu, okuyucuların sizin içeriğinizi daha kolay anlamasını ve takip etmesini sağlar.
Sürekli İçerik ÜretÖzgün içerik oluşturmak için düzenli olarak içerik üretme alışkanlığını geliştirmeniz gerekir.Sürekli içerik üretmek, sizin ve sitenizin kendi sesini bulmasına yardımcı olur.

Özgün içerik, içerik yazarının bilgi birikimi ve kendi düşüncelerinden ortaya çıkarılan herhangi bir yerden kopya içermeyen içeriklerdir. Arama motorları tarafından tarandıktan sonra belli uygulamalar ile tek olduğu desteklenen dijital yazı topluluğudur. Özgün içerik oluşturabilmek için içerik yazarı ilgili konuya hakim olması gerekmektedir. Özgün içerik yazımı kullanıcıların zihninde yer edinebilmek için yoğun çaba ister. Sadece kullanıcılar için değil arama motorları içinde de doğru yeri alabilmek için yazılan her özgün içerik kendine uygun yeri arama motorları tarafından atanan sıralamalar dahilinde bulmaktadır.

Herhangi Bir İçerik Oluştururken Nasıl Yol İzlemeliyiz?

Detayları bil: Özgün bir içerik yazmak için konuyu anlamak, detaylarını bilmek gerekmektedir.

İçeriği kendi içinde listele: Yazmak istenilen konu ile ilgili giriş, gelişme sonuç kısımlarını oluştururken yazının hangi sıra ile birbirini takip etmesi gerektiğini belirle, olabilecek alt başlıkları not et, arama motorlarının içeriği kabul edeceği hale getir

İçeriği destekle: İçerikte fikrini destekleyecek bir alıntı yapıyorsan kaynağı belirt. Doğrulanmasına özen göster.

Kendi yazı stilini kullan: Okunabilir içerikler yaz. Samimi ama tutarlı olun. İlgi çeken içeriklerin en önemli özelliklerinden en önemlisi yazarın üslubudur. Yazar kullanıcıya kendi üslubuyla yazısını okutur

SEO’yu unutma: İçerikler okuyucular içindir fakat tüm içerik üreticileri arama motorlarına hizmet etmektedir. SEO odaklı bir içerik yazıldığında içerik için belirlenen kalite skorunu da etkiler.

İçeriğini Oluşturduktan Sonra Kontrolünü Yapıyor Musun?

Her içeriği oluşturduktan sonra ilgili kontrollerin yapılması gerekiyor. Sadece özgün olduğunu bilmemiz bize yetmiyor. Birbirine benzer cümle kalıpları ile karşılaşılmaması ve arama motorlarının sıralamasında doğru şekilde yer almak önemi. Bu kontroller manuel yapılabileceği gibi otomatik olarak da arama motorları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Manuel kontrolde üretilen içerik içinden farklı yerdeki metinler alınıp farklı arama motorlarında arama gerçekleştirilerek kontrolünü sağlanabilir. Böylece aynı cümle kalıbını kullanarak yazılmış birden fazla metin olup olmadığını inceleme ve düzeltme fırsatımız olur.

Otomatik kontrolde ise kullandığımız arama motorları üretilen içerikleri tarar, başka yerde bu içeriğin önceden kullanılıp kullanılmadığını listeler, özgün ya da özgün değildir şeklinde bir sonuç belirler. Günümüzde internet arama motorları dışında da özgün içerik kontrolünü yapan birçok uygulama bulunmaktadır.

Özgün İçerik Fikri Nedir?

Özgün içerik fikirleri alanımız dahilinde olan konuyu ana ve yan dallarıyla sahiplenmektir. Herkes tarafından bilinen herhangi bir konu hakkında bile, daha detaylı araştırmalar yapmak uygun somut bilgiler sunmak bize veya yazdığımız kurum adına özgün yeni içerik çalışmaları ortaya çıkartmaktır.

Örnek verecek olursak günümüzde en çok içerik üretilen sektörlerin başında gelen seyahat gelmektedir. Seyahat için belli bir turistik alanda özgün bir fikir bulmak zor olabilir. Herkes tarafından ele alınmış bir konu gibi görülebilir fakat çevre hakkında yazılan birçok farklı yazı, yurtdışından o çevrenin görünümü, akademik bulgular, o çevreye has yan fırsatlar yazmak istenilen yer ile ilgili özgün ve yenilikçi notlar bize sunabilir.

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yazacağınız herhangi bir konudaki özgün fikrinizi oluştururken sadece arama motoru sıralamasında ön planla olmak amacı ile değil okuyucular için üretin

  • Size ait olmayan bir üslup kullanmaktan kaçının. Net olun

  • Kurallı ve özgün içerik yazımı hakkında bilgi edinmek için İçerik editörlüğüSEOinternet haberciliği ve blog yazarlığı gibi online eğitim derslerine katılın ve öğrenmekten vazgeçmeyin.

  • SEO uyumlu hareket edin. Araştırın, içeriğinizde olması gereken kuralları not edin, uyarlayın.

  • Özgün içerik üretmek için sürekli içerik üretin,

Detayları bil, Özgün bir içerik yazmak için konuyu tam olarak anlamak ve detaylarını bilmek gerekmektedir, Konuya hakim olmanız, özgün içerik oluşturmanızı kolaylaştırır, İçeriği kendi içinde listele, İçerikte hangi bilgi ve fikirlerin hangi sıra ile sunulacağını belirlemek gerekir, Bu adım metnin okur dostu ve anlaşılır olmasını sağlar, İçeriği destekle, İçerikte belirli bir fikri desteklemek amacıyla kullanılan alıntıların kaynakları belirtilmelidir, Bu adım hem içeriğin güvenilirliğini artırır, hem de olası hak ihlallerinin önüne geçer, Kendi yazı stilini kullan, Özgün içeriklerin bir diğer özelliği de yazarın kendine has üslubunda olmasıdır, Bu sayede okuyucularınızın sizinle daha iyi bağlantı kurmasını sağlarsınız, SEO’yu unutma, Arama motorlarına uyumlu bir içerik yazmak, hem daha çok okuyucuya ulaşmak hem de içeriğin kalitesini artırmak için gereklidir, SEO'dan yararlanmak için düzenli araştırma yapmanız ve algoritma güncellemelerini takip etmeniz önerilir, İçeriği kontrol et, Oluşturduğunuz içeriğin kontrolünü yapmak, içeriğin özgün olup olmadığını ve doğru bir biçimde arama motorları tarafından algılanıp algılanmadığını anlamak için gereklidir, Bu kontrol hem manuel hem de otomatik olarak yapılabilir, Özgün İçerik Fikri Oluştur, Herkes tarafından bilinen bir konuya bile yeni yöntemler ve bakış açıları getirerek özgün içerikler oluşturabilirsiniz, Bu, okuyucuların dikkatini çekmek ve onlara yeni bilgiler sunmak için önemlidir, Okuyucu Odaklı Ol, Sadece arama motorlarına değil, aynı zamanda okuyucularınıza da hitap eden içerikler oluşturmalısınız, Okuyucularınız ön planda olduğunda, onların ilgisini çekecek konuları daha iyi belirleyebilirsiniz, Net Olun, Kendi üslubunuzu kullanırken aynı zamanda net ve anlaşılır olmalısınız, Bu, okuyucuların sizin içeriğinizi daha kolay anlamasını ve takip etmesini sağlar, Sürekli İçerik Üret, Özgün içerik oluşturmak için düzenli olarak içerik üretme alışkanlığını geliştirmeniz gerekir, Sürekli içerik üretmek, sizin ve sitenizin kendi sesini bulmasına yardımcı olur
içerik özgün içerik SEO içerik üretimi internet haberciliği blog yazarlığı online eğitim
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu görüntü Photoshop odaklı bir çevrimiçi kursa ait. Muhtemelen kursa katılan, dizüstü bilgisayarlı bir erkek ve kadın görülüyor. Arka plan mavi ve ekranda kursun içeriğini gösteren bazı metinler var gibi görünüyor. Ek olarak, bir işaretin yakın çekimi, siyah arka plan üzerinde beyaz bir o harfi ve mavi arka plan üzerinde beyaz bir harf var. Ayrıca bir elin yakın çekimi de var. Tüm bu unsurlar birlikte çalışarak kursun bir Photoshop kursu olduğunu gösteriyor. AsticaVision AI sayesinde bu görüntü hızlı bir şekilde analiz edilebilir ve kursun içeriği belirlenebilir. Bu gelişmiş teknoloji, insanların çevrimiçi bir kursun içeriğini hızlı ve doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olabilir.
5
(59)

Photoshop Eğitimi

18 Konu5 Saat
Bu, selfie çeken genç bir adamın görüntüsüdür. Kollarını açmış, açık renkli bir duvarın önünde durmaktadır. Beyaz bir tişört, mavi kot pantolon ve bir çift spor ayakkabı giymektedir. Sağ elinde bir cep telefonu var ve kendi fotoğrafını çekmek için telefonu havaya kaldırıyor. Yüzünde parlak bir gülümseme var ve gözleri konsantrasyonla kapalı. Koyu renk saçları düzgünce bir tarafa taranmış. Hayatının bir anını yakalarken rahat ve mutlu görünüyor.Kemal Kaluç
1102464
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464