30₺
Eğitim İçeriği
Yaklaşan Etkinlikler
Rekabete dayalı yoğun iş temposu, iş yükü, zaman baskısı ve stresin olduğu günümüz iş yaşamında tükenmişlik sendromu çokça karşılaşılan kavramlardan bir tanesidir. Tükenmişlik sendromu, başlangıçta çok severek, hevesle yaptıkları işlerinin bir süre sonra zihinsel, fiziksel ve ruhen tükendiğini hisseden bireylerin yaşadığı bir sendromdur. 1970’li yıllardan günümüze kadar gelen, gerekli önlem alınmazsa kişilere ciddi şekilde zarar veren bir sorundur. Yoğun stres ve zaman baskısına maruz kalan kişilerin bu sendroma yakalanmaları beklenen bir durumdur. Önemli olan yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkına varabilmek ve bununla baş edebilmektir.
Kavram ingilizce literatürde “Burn-out Syndrome” olarak geçmektedir. Kişinin çalışma ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen bir olgu olan tükenmişlik sendromu, özellikle birebir insanla muhatap olan, insanlarla yoğun etkileşim halinde olmayı gerektiren emek yoğun sektörler başta olmak üzere, pek çok sektörde görülmektedir.
Tükenmişlik sendromu eğitimi, tükenmişlik kavramına ilişkin genel bir çerçeve çizmektedir. Aynı zamanda stres ve depresyon gibi tükenmişlik sendromuna yakın olan kavramlar arası farklılıklara değinilecektir.
Tükenmişlik sendromu eğitiminin amacı, tükenmişlik sendromu kavramına ilişkin farkındalık yaratarak, bireylerin içinde bulunduğu durumun gerçekten tükenmişlik mi, yoksa basit bir stres hali mi olduğunu ayırt etmesine destek olmaktır. Eğitim kapsamında sendromla baş edebilme biçimleri de ele alınacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Eğitim Kazanımları
Bu eğitimin sonunda katılımcılar;
Eğitimin sonunda, eğitim süresince edinmiş olduğunuz bilgiler ve örnek olaylar ışığında sınava tabi tutulursunuz. Başarı sertifikası özel ve resmi kurumlarda geçerlidir. Başarınızı ispatlamanın en kolay yolu!
Burcu hocam değerli bir akedemisyen, değerli bir eğitmen ve çok sıcakkanlı bir insan, teşekkürlerimle.
“İşe giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Duygularım alınmış gibi sanki… Kendimi ümitsiz hissediyorum uzun zamandır ve çok yorgun. Harekete geçmek için hiçbir neden bulamıyorum… Basit görevler bile gözümde büyümeye başladı…” demeye mi başladınız? Hadi bir de Burcu Hocam’dan dinleyin tüm bu sözlerin nedenlerini ve tüm bu geçiş evrelerini… Üstelik mobbing ön bilgilendirmesi de cabası… Eğitimi alan herkese başarılar dilerim…
Çok faydalı eğitici bir ders anlatımıydı.