Mali Tablo Analizi ve İstihbarat Eğitimi
Mali Tablo Analizi ve İstihbarat Eğitimi
Şirketlerin resmini ortaya koyan bilançolar, inceleyen için işletme hakkında yol gösterir. Finansal tablolar analizi eğitiminin asıl amacı; işletmede bulunan yöneticilere, şirket analizi yapmakla yükümlü olanlara, işletmelerini yatırımcılar ile buluşturmayı hedefleyenlere, mali tabloların analizini yapma ve yorumlayabilme hakkında bilgi verir. Bir anlamda finansal okuryazarlık yetisini geliştirir. İşletme hakkında çözümleme ihtiyacını giderecek oranda mali tablo analizi yapabilmelerini sağlamayı hedeflemektedir.
Finansal tablolar analizi eğitimi, genel muhasebe kavramlarını ile birlikte ilerlemektedir. Katılımcının muhasebe bilgisinin olması, anlatılan konuları daha hızlı ve etkin olarak anlamalarını sağlar. Enstitü online eğitimleri içinde yer alan mali tablolar analizi ve istihbarat eğitimi, alacak risklerinin yönetimi hakkında bilgilendirici bir eğitim vermeyi hedeflemektedir. Alacak riskleri yönetimi, ekonomik sorunların her geçen gün gündemde daha fazla yer aldığı dünyada ve ülkemizde, işletmelerin devamlılığını sağlama açısından önemli bir yere sahiptir. Muhasebe yetkilileri ve finans yöneticileri ile işletmede yönetim kadrosunda yer alan idari kadro çalışanları, mali müşavirler ve adayları, muhasebe çalışanları, muhasebe bölümü sorumluları, mali tabloların hazırlık süreci hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlayan yöneticiler eğitime katılmak için uygun adaylardır.
Bankalar, fon sağlayıcı finans kurumları, müşterilerini değerlendirmek isteyen firmalar, şirket birleşme, satın alma, joint venture, yatırım hizmeti veren kuruluşlar, danışmanlık şirketleri, hisse senedi yatırımcıları, fon yönetimi hizmeti veren şirketler ve sigorta şirketlerinin olası risklerden korunmak için en önemli argümanı "Mali Tahlil ve İstihbarat" tır.
Bahsi geçen kuruluşlar için mali tahlil ve istihbarat faaliyeti elzem bir konumda olduğundan, zamanla organizasyon içinde kendine özgü bir yer edinmiştir. Bazı bankalar, "Mali Tahlil ve İstihbarat" departmanını, "Krediler" departmanının bir yan bölümü olarak düşünüp organizasyonda yer vermiş olmakla birlikte, bazı bankalar da ilgili bölümü "Krediler" bölümünden ayrı şekilde, bağımsız bir bölüm olarak dizayn etmişlerdir.
"Temerrüt riski" olarak finans literatüründe adı geçen alacak risklerinin yönetimi, ekonomik krizlerin daha sık yaşanmasıyla birlikte dünyada ve ülkemizde, işletmenin sürdürülebilirliği açısından çok önemli bir hale gelmiştir. Kuruluşlar; varlıklarını daha iyi yönetebilmek için, risklerini koruma (hedge) yoluna gitmeye başlamış, sigorta şirketlerinin ve çeşitli finansal enstrümanların da desteğiyle risklerin minimalizasyonunu sağlamaya çalışmaktadır.
İnternet teknolojisinin gelişmesiyle beraber daha önceki yıllarda elde edilmesi çok zor olan şirket özlük bilgileri, çek tahsilat raporları, icra haciz bilgileri, Findeks raporları gibi detay bilgiler kolay elde edinmeye başlanmıştır. İstihbarattan elde edilenlerle birlikte mali tablolar üzerinden yapılan analizin birleşmesi daha sağlıklı ticari kararlar alınmasına sebebiyet vermektedir. Günümüz ticari hayatının mottosu "Alacağını yönetebildiğin kadar büyürsün" haline gelmeye başlamıştır.
Buradan online ve ücretsiz olarak Mali Tablo Analizi ve İstihbarat alanında eğitim alabilir ve aşağıdaki başlıklarla ilgili bilgiler edinebilirsiniz
Online eğitim için ihtiyacınız olan şeyler
Akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar.
Aktif internet bağlantısı
Mali Tablo Analizi ve İstihbarat eğitimine kimler katılmalıdır?
İlgi duyan herkes
Yöneticiler
Yönetici adayları
Analiz yapmak isteyenler
Hisse senedi yatırımcıları
SMMM stajyerleri
Üniversite öğrencileri
Üniversite mezunu iş arama sürecinde olanlar