İnsan Kaynakları Yönetiminde Eğitim ve Geliştirme
İnsan Kaynakları Yönetiminde Eğitim ve Geliştirme
Eğitim beşeri sermaye olarak adlandırılan insan kaynaklarının yönetimi aşamasının olmazsa olmazları arasındaki yerini almıştır. Bu süreçte bazen kendiliğinden informal olarak gelişir bazen ise öğreticiler sayesinde formal olarak geliştirilir. Doğal olarak insan kaynaklarının yönetilmesi ve bu süreçte eğitimin rolü kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
İnsan kaynakları yönetimi sürecinde bir rol model sergileyen insan aynı zamanda sürecin gerçekleştiricisidir. Her alanda olduğu gibi burada da eğitimin rolü kendini göstermektedir. Zira insan kaynakları yönetimi sürecinde gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilecek olan unsurların da birer eğitim ürünü olduğu ortadadır. Eğitim gerek formal olsun gerekse informal olsun belli başlı bazı araç ve gereçlerle birlikte kullanıldığında etkinliğini daha da arttırmaktadır. Yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarımı kalıcılık ve ileride kullanılabilirlik açısından eğitimin rolü her alanda olduğu gibi burada da önemini bir kez daha göstermektedir.
İnsan kaynakları yönetimi sürecine dahil olan insanlar, yeniliklere hakim olmak ve daha da önemlisi kendilerini geliştirme yönünde hareket ederek eğitim uygulamalarının oluşmasını ve bunun sürekliliğini sağlayabilirler. İnsan kaynakları yönetim sürecinde yönetim seviyesinden en alt seviyeye kadar bütün pozisyonlarda yer alanlar, eğitimin rolü kapsamında kurum içi ve kurum dışı değişik eğitim uygulamalarına tabi olabilirler.
Günümüzde yaşanan sosyal, ekonomik, kültürel, toplumsal ve özellikle teknolojik alanlardaki değişimler; birey ve toplum yaşantısını büyük ölçüde etkilemekte ve işletmeler için rekabeti zorlaştırmaktadır. Bu nedenle günümüzde işletmeler, yaşanan gelişmelere uyum sağlayıp başarılı olabilmek için, sahip oldukları insan kaynağını daha çok önemsemekte, eğitim ve geliştirme uygulamalarını da insan kaynaklarına yapılan en büyük yatırım olarak kabul etmektedirler. Örgüte alınan çalışanların yetenek ve başarısı ile örgütün ulaşacağı başarı arasında doğrudan bir ilişki vardır.
İnsan kaynaklarının doğru, etkili ve verimli yönetimi bakımından ise eğitim ve geliştirmenin önemi çok büyüktür. Eğitim, günümüzde temel ihtiyaçlar arasında önemini giderek daha fazla hissettirmektedir. Bu ihtiyaç giderilmediğinde kişinin bireysel gelişimi sekteye uğramakta, çevredeki gelişmelere uyum sağlaması zorlaşmakta ve işletme olumsuz yönde etkilenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sizler işletmelerinizde fark yaratacak ve eğitim süreçlerinizi profesyonel bir şekilde sürdürmeye devam edeceksinizdir.
İnsan Kaynakları Yönetiminde Eğitim ve Geliştirme Eğitimine Kimler Katılmalı?
İnsan Kaynakları Çalışanları
Kendini İnsan Kaynaklarını Alanında Geliştirmek İsteyenler
İşletmelerinde Eğitim Yönetim Süreci Kurmak İsteyenler
Eğitimciler ya da Eğitmen Olmak İsteyenler