AnasayfaBlogYouTube Kanalı Açma Nasıl Yapılır?
Bilişim

YouTube Kanalı Açma Nasıl Yapılır?

15 Ocak 2020
Bu görüntüde bilgisayar, kulaklık ve hoparlör bulunan bir masa görülmektedir. Monitörün sol tarafında beyaz oklu kırmızı bir oynat düğmesi, sağ tarafında ise kırmızı ve beyaz bir megafon bulunmaktadır. Ortada beyaz oklu kırmızı bir kare var. Bilgisayar ekranı masanın üzerindedir ve altında saksı içinde bir çiçek vardır. Yeşil saplı siyah bir saksı da görülebilir. Ayrıca, sağ üst köşede siyah bir çizgi ile siyah bir kulaklık bulunmaktadır. Resim bir video oynatıcının ekran görüntüsüdür ve oynat düğmesi olan canlı kırmızı bir ekran sergilemektedir. Resimdeki tüm unsurlar masanın düzenli ve tertipli görünmesini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.
AdımlarAçıklamaÖnemli Notlar
YouTube Kanalı Adını BelirlemekKanal hakkındaki ilk izlenim isimle oluşur.İsim oluştururken markanız adına ya da kendi adınıza isim oluşturabilirsiniz. Kanal isimlerini değiştirmek için 3 aylık bir süre geçmesi gerekir.
Özgün Bir Kullanıcı Adı OluşturmakKullanıcı adı başta sizi ve kanalınızı temsil eder.Kullanılmamış, özgün ve farklı kullanıcı adları kullanma avantajı sağlar.
Google Hesap Bilgileri ile GirişYouTube kanalını açmak için öncelikle Google hesabıyla giriş yapmanız gerekiyor.Eğer Google hesabınız yoksa, bir tane oluşturmanız gerekiyor.
Profil Fotoğrafı ve Kanal Resmi EklemekKanalınızın kimliğini belirleyen önemli unsurlar.Profil fotoğrafı ve kanal resmi, izleyicilere kanalınızın genel havasını ve konusunu belirleyen öğelerdir.
Kanal Açıklamasını BelirlemekKanalınızın neleri içerdiği ve genel felsefesi hakkında bilgi veren metin.Kanal açıklaması, etkili ve detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır.
İzleyicilere Kanalınızı TanıtmakKanal açıklaması kullanılarak, izleyicilere kanalın içeriğine dair bir ön bilgi verilir.Açıklama herkes tarafından görülebilir, bu yüzden detaylı olmalıdır.
Kanal GüncellemeleriKanalınızdaki son gelişmeler, yeni videolar ya da önemli bildirimler bu kısımda paylaşılabilir.Sürekli güncellenebilir ve ayrıca önemli bir bilgi kaynağıdır.
Para KazanmakVideolarınızın izlenme oranları arttıkça, reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla para kazanabilirsiniz.Para kazanmak için gerekli adımları yerine getirmeniz ve belirli koşulları sağlamanız gerekmektedir.
Videoların YüklenmesiKanalınızı oluşturduktan sonra, videolarınızı yükleyerek tüm izleyicilere ulaştırabilirsiniz.Videolarda telif haklarına önem vermelisiniz.
Hedef Kitle OluşturmaVideolarınızı milyonlarca kişiyle paylaşmak, hedef kitle oluşturmanıza yardımcı olur.Kitleyi etkilemek ve izleyici sayısını artırmak için videoların kaliteli ve ilgi çekici olması gerekmektedir.

YouTube son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisidir. Her konu ile ilgili video içeriklerini içinde barındırır. Belgesel, video klip, haber, müzik, eğitim ve aklınıza gelebilecek her türlü içeriği barındırır. Bir video barındırma sitesidir. 2005 yılında üç PayPal çalışanı tarafından kurulan bir platformdur. Video izleme, video yükleme ve video paylaşma imkanlarını kullanıcılarına sunmaktadır.

YouTube çok amaçlı kullanılan bir video platformu olarak tanımlanır. Milyonlarca takipçiye sahip olmasının yanında dünyada en çok kullanılan arama motorlarından da biridir. Bu platformda yer alan içeriklerin çoğunu bireyler yüklemektedir. Bireylerin yanı sıra medya kuruluşları ve şirketler de içerik yüklemektedir. 

Günümüzde bireyler YouTube üzerinden para kazanma yolları keşfetmiştir. Kullanıcıların bir kısmı platformu bu amaç için kullanırken, bir kısmı da yeteneklerini sergilemek için kullanmaktadır. Buna benzer nedenlerle platformun kullanıcı sayısı günden güne artmaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı YouTube kanalı açma işlemleri merak edilmektedir. YouTube kanalı açma süreci sanıldığı gibi karmaşık bir süreç değildir. Birkaç işlemle halletmeniz mümkündür.

YouTube Kanalı Açma Nedir?

YouTube kanalı açma, videolarınızı milyonlarca kullanıcıya ulaştırmanız demektir. Birkaç önemli ayar ve telif sorunu olmayan videoları YouTube kanalı üzerinden yükleyebilirsiniz. İlgi çekici videolar, uzmanlık alanınızla ilgili videolar, müzik vb. yükleyerek bu dünyaya merhaba diyebilirsiniz. YouTube kanalı açmak için bazı işlemleri yerine getirmeniz gerekir. Açabilmeniz için öncesinden bazı gereklilikleri yerine getirmeniz gerekir.

Bu gereklilikleri yerine getirdikten sonra YouTube kanalı oluşturmak için bazı aşamaları yerine getirmeniz gerekir. Bu aşamaları tamamladığınız da YouTube kanalı açma işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. Bu sayede de videolar yükleyerek hedef kitlesi oluşturabilirsiniz. Videolarınızı milyonlarca kişiyle paylaşabilirsiniz. Yeteneklerinizi başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca video izlenme oranlarınızı arttırarak büyük bir kitleye ulaştığınızda reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla para kazanma şansı elde edebilirsiniz.

YouTube Kanalı Açmadan Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

YouTube kanalı açma, videoları milyonlarca kişiye ulaştırma olduğunu belirttik. Ancak kanal açmadan önce bazı yapılması gereken aşamalar bulunmaktadır. Bu aşamaların amacı bir sonraki aşama olan kanal açma işlemi tamamlandığında kanalınızın ses getirmesini sağlayacak olan aşamalardır. Bu aşamalar;

  • YouTube Kanalı Adını Belirlemek: En önemli bölüm olarak belirtilir. Kanal hakkında ilk izlenim isimle beraber oluşmaktadır. Bu yüzden kanalınızı açmadan önce akıllarda kalacak ve iyi bir isim seçmelisiniz. Bu sayede bireylerin aklında kolay bir şekilde yer edinirsiniz. İsim oluştururken markanız adına ya da kendi adınıza isim oluşturabilirsiniz. İsim oluştururken oldukça dikkatli tercih yapmanız gerekir. Çünkü kanal isimleri zor değiştirilir. Değiştirmek için 3 aylık bir süre geçmesi beklenir.

  • Özgün Bir Kullanıcı Adı Oluşturmak Gerekir: Kullanıcı adı başta sizi ve kanalınızı temsil etmektedir. Dünyada birçok YouTube kullanıcısı bulunmaktadır. Sizde bir YouTube kullanıcısı olarak diğerlerine göre farkınızı ortaya koymalısınız. Kullanılmamış, özgün ve farklı kullanıcı adları kullanarak bu işe önde başlama avantajına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle bu bölüm için ayrı bir çalışma planı oluşturmalı ve iyi bir kullanıcı adı belirlemelisiniz.

Bu iki aşamayı öğrendikten ve uyguladıktan sonra kanal açma işlemi için hazır sayılırsınız.

YouTube Kanalı Açma Aşamaları Nelerdir?

  • YouTube‘u açmalısınız. Ardından Google Hesap Bilgileri ile giriş yapmanız gerekir. Giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra, ad/kullanıcı adı soldaki menüde en üstte görürsünüz. Kullanıcı sayfasına erişmek için bunu kullanmalısınız.

  • Profil fotoğrafı eklemelisiniz. YouTube kanalı için gerekli parçalardan birisidir. Kanal adınızla bağdaşacak bir profil fotoğrafı seçtiğinizden emin olmalısınız. Başka kanalların kullandığı veya başka kanalların fotoğraflarına benzeyenleri kullanmamalısınız.

  • Ardından kanal resmi eklemelisiniz. Kanal resmi aslında kapak fotoğrafı temsil eder.  Bu işlemi gerçekleştirirken resim ekranında YouTube web sitesi ve mobil cihazlarda nasıl göründüğünü görebilirsiniz. Kanal resminize kanalınızın adını ekleyerek bireylerin aklında kanalınızın isminin kalmasını sağlayın. Kanal resim dosyanızın 2560*1440 piksel olması gerekmektedir.

  • Bu işlemlerin ardından kanalınızı tanımlayabilirsiniz. İzleyicilere kanalınızın içerikleri hakkında bilgi veren kısa bir açıklama ekleyin. Kanal açıklaması yapmak için de ana kanal sekmesindeki “Hakkında” sekmesine tıklamanız gerekir.  Ardından “+ kanal açıklaması” na tıklamalısınız. Kanalınızla ilgili haberleri güncellemek amacıyla açıklama kısmını kullanın. Açıklamalar herkes tarafından görülebileceği için anlamlı olduğundan emin olmalısınız.

  • Daha sonra kanalınıza isim vermelisiniz. Amaçladığınız video içeriğine ve açıklamanıza bakarak ismi belirleyin. Örneğin video içerikleriniz yemek ile alakalı ise “Yemek Burada”, “Yemek Hayattır” vb. kullanabilirsiniz.

  • Bu aşamaların ardından sosyal ağ bilgilerinizi eklemeniz gerekir. Oldukça önemli görülür. Sosyal medya hesaplarınızı YouTube kanalınıza ekleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

YouTube kanalı açma işlemleri ücretsiz işlemlerdir. Ücretsiz bir şekilde Gmail hesabı oluşturarak aktif bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Kanal açmak için herhangi bir ücret yoktur. Kullanıcı deneyimi geliştirmek için YouTube kanalı açmak ve Premium uygulamalar kullanmak isteyenler için profesyonel içerik gerekli olabilir.

YouTube Kanalı Püf Noktaları Nelerdir?

YouTube kanalı aksatılmaması gerekir. Sahip olduğunuz kanala bir gün içerisinde 10 tane video atmak yanlış bir davranıştır. Her gün bir veya iki video atmak ara vermemek gerekir. Sürekliliği sağlayarak her gün içerik paylaşılması gerekir. Her gün video atmanız kanalınızı güncel tutmanızı sağlayacaktır. Video atma aralığınızı belirleyip düzeni bozmadığınızda güncellik sağlanabilmektedir.

Kanalınız aracılığıyla önemli projeler yapmak istiyorsanız diğer kanallarla iş birliği içinde olmanız gerekir. Bu iş birliği sayenizde kanalınızın kitlelere ulaşılmasını sağlarsınız. Kanalınızın tanıtımını yaparken üreteceğiniz içeriğin konusunu belirlemeniz gerekir. Bu sayede diğer kanallardan farklı olursunuz aynı zamanda daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz. İçeriklerinizi oluştururken hangi alanda yetkinlikleriniz varsa o alanda içerik oluşturun. Benim yetkin olduğum alanla ilgili videoları kimse izlemez diye düşünmeyin. Bu platformun çok büyük kullanıcısı olduğunu da unutmayın.

Kanal oluşturma aşamalarında da belirtildiği gibi kanal fotoğrafı eklemeyi ihmal etmeyin. Fotoğrafı bulunmayan kanallar kullanıcıların ilgisini çekmez. Fotoğraf eklemeniz kanalın daha iyi görünmesini sağlamaktadır.

YouTube Kanalı Büyütmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Açmış olduğunuz kanalın hedef kitlesinin belirlenmesi ve büyütülmesi gerekmektedir. Kanalınızı büyütmek için en önemli aşama yararlı videolar yayınlamaktır. Sizin kanalınıza özgü ve sizin kitlenize hitap eden içerikler üretmek büyümenizi sağlayacaktır. Video başlıkları ve açıklamalarına dikkat etmeniz gerekir. Video başlıkları ve açıklamaları, bireylerin videoyu izlemeden önce gördüğü şeylerdir. Bunlara bakarak bireyler videoyu izleyip izlemeyeceğine karar vermektedir. Bu yüzden doğru ve ilgi çekici açıklama ve başlık kullanılmalıdır.

Yayınladığınız bir video içeriğinde çağrı yaparak başka bir videonuza ait bağlantıyı paylaşmak size fayda sağlayacaktır. Yayın programınıza sadık kalmak kullanıcılarınızın güvenini kazanmanızı sağlar. Video yükleme işinizi aksatmayın. Bu sayede kitleniz size güvenerek videolarınızı izlemeye devam eder ve kopukluk yaşanmaz. Belirli bir izleyici kitlesi oluşturulduktan sonra video içeriklerinizi kimlerin izlediğini öğrenin. Bu size her zaman fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda da içerik üretmede değişikler yapmanızı sağlayabilir ve bu sayede daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Sizin kanalınıza benzer kanalları analiz edin. Nasıl içerikler ürettiklerini, ne sıklıkla içerik yayınladıkları vb. stratejileri öğrenmeniz size fayda sağlar. Yeni ve özgün içerikler üretmek size her zaman avantaj sağlar. YouTube SEO önemini kavrayın. Bu sayede yayınladığınız videoyu daha çok kişiye ulaştırırsınız ve benzer videolar arasında üst sıralarda yer almanız sağlanır.

YouTube Kanalı Adını Belirlemek, Kanal hakkındaki ilk izlenim isimle oluşur, İsim oluştururken markanız adına ya da kendi adınıza isim oluşturabilirsiniz Kanal isimlerini değiştirmek için 3 aylık bir süre geçmesi gerekir, Özgün Bir Kullanıcı Adı Oluşturmak, Kullanıcı adı başta sizi ve kanalınızı temsil eder, Kullanılmamış, özgün ve farklı kullanıcı adları kullanma avantajı sağlar, Google Hesap Bilgileri ile Giriş, YouTube kanalını açmak için öncelikle Google hesabıyla giriş yapmanız gerekiyor, Eğer Google hesabınız yoksa, bir tane oluşturmanız gerekiyor, Profil Fotoğrafı ve Kanal Resmi Eklemek, Kanalınızın kimliğini belirleyen önemli unsurlar, Profil fotoğrafı ve kanal resmi, izleyicilere kanalınızın genel havasını ve konusunu belirleyen öğelerdir, Kanal Açıklamasını Belirlemek, Kanalınızın neleri içerdiği ve genel felsefesi hakkında bilgi veren metin, Kanal açıklaması, etkili ve detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır, İzleyicilere Kanalınızı Tanıtmak, Kanal açıklaması kullanılarak, izleyicilere kanalın içeriğine dair bir ön bilgi verilir, Açıklama herkes tarafından görülebilir, bu yüzden detaylı olmalıdır, Kanal Güncellemeleri, Kanalınızdaki son gelişmeler, yeni videolar ya da önemli bildirimler bu kısımda paylaşılabilir, Sürekli güncellenebilir ve ayrıca önemli bir bilgi kaynağıdır, Para Kazanmak, Videolarınızın izlenme oranları arttıkça, reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla para kazanabilirsiniz, Para kazanmak için gerekli adımları yerine getirmeniz ve belirli koşulları sağlamanız gerekmektedir, Videoların Yüklenmesi, Kanalınızı oluşturduktan sonra, videolarınızı yükleyerek tüm izleyicilere ulaştırabilirsiniz, Videolarda telif haklarına önem vermelisiniz, Hedef Kitle Oluşturma, Videolarınızı milyonlarca kişiyle paylaşmak, hedef kitle oluşturmanıza yardımcı olur, Kitleyi etkilemek ve izleyici sayısını artırmak için videoların kaliteli ve ilgi çekici olması gerekmektedir
youtube youtube kanalı youtube kanalı açma video youtube kanalı açma aşamaları
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464