AnasayfaBlogYazılım Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları
Yazılımlar

Yazılım Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları

27 Ağustos 2021
Siyah beyaz çizgili gömlek giyen bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Çerçevesinde çiçek desenleri olan bir gözlük takmıştır. Saçları geriye doğru toplanmış ve dudakları hafifçe aralanmış. Gözleri keskin bir kahverengi renkte ve kaşları hafifçe kalkık. Kolları göğsünün önünde kavuşturulmuş ve elleri kollarını tutuyor. Arka plan, üzerinde mavi bir yazı olan beyaz bir duvardır. Duvarda siyah bir 'Y' harfi yazılıdır ve altında siyah ve mor bir metin görünür.
Eğitim ProgramıEğitimin AmacıEğitim Sonrası Kazanımlar
Temel Programlamaya Giriş EğitimiKatılımcıların uygulamalar yazmayı öğrenmelerini ve web uygulamaları geliştirmeyi sağlamak.Yazılımla bağlantılı olan kodlama aşamalarını öğrenme ve işlerinizi kolaylaştırmak için yardımcı uygulamalar yazma yeteneği.
C# EğitimiMicrosoft tabanında web uygulamaları geliştirebilmek ve C# dilinde yazılım geliştirme yetenekleri kazandırmak.Web üzerinde yaratıcılık kullanarak birçok uygulama geliştirme, masaüstü uygulamalar ve oyunlar geliştirebilme yeteneği.
Python EğitimiKatılımcılara üst düzey ve nesne yönelimli programlama becerisi kazandırmak.Python dilinde yazılım geliştireme yeteneği ve temel algoritma bilgisi.
Java EğitimiKatılımcılara Java dilinde yazılım geliıştirme ve nesne yönelimli programlama becerisi kazandırmak.Java ile mobil ve masaüstü uygulamalar geliştirebilme yeteneği.
HTML & CSS EğitimiKatılımcılara web tasarımı hakkında temel bilgiler ve bu dillerde yazılım geliştirme becerisi kazandırmak.Web sayfaları tasarlayabilme ve hazırlayabilme becerisi.
JavaScript EğitimiKatılımcılara web tabanlı uygulamalar geliştirebilmek için JavaScript dili ve dinamik web uygulamaları hakkında bilgi kazandırmak.Dinamik web sayfaları geliştirebilme ve JavaScript dilinde kod yazabilme yeteneği.
PHP EğitimiKatılımcılara sunucu tarafı script dili olan PHP ve veritabanı yönetim becerisi kazandırmak.PHP dilinde web uygulamaları geliştirebilme ve veri tabanı yönetimi becerisi.
SQL EğitimiKatılımcılara veri tabanı sorgularını oluşturma ve yönetim becerisi kazandırmak.Veritabanı sorgulama ve optimizasyon yeteneği.
Bootstrap EğitimiKatılımcılara mobil uyumlu web sayfaları tasarlama becerisi kazandırmak.Bootstrap ile hızlı ve etkili web tasarımları yapabilme yeteneği.
React EğitimiKatılımcılara modern kullanıcı arayüzleri oluşturma becerisi kazandırmak.React ile dinamik ve etkileşimli kullanıcı arayüzleri oluşturabilme yeteneği.

 Elektronik aygıtların yaptığı bir görevin bilgisayar dilindeki komutlarla gerçekleştirilmesine yazılım deniyor. Yazılım belirlenmiş bir işin yapılmasını sağlayan komutların bütününe denir. Bu komutlar var olan işlemci sayesinde işlem görmektedir. Yazılım son yıllarda daha çok popüler hale geldi ve bundan sonra da en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam edecek. Milenyum çağının beyni ya da kalbi olarak nitelendirebiliriz. Şuan ve gelecekte yapılacak çoğu iş, yazılım sayesinde gerçekleşmekte ve gerçekleşecektir. Yazılım insan yaşamını kolaylaştıran büyük bir nimet olarak görülür.

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar, televizyon, kullanılan çoğu makine ve teçhizat yazılan yazılımlar sayesinde yaşamlarımızda vardır. Yaşamlarımızı kolaylaştırmak adına var oldukları bilinmektedir. Yazılım yaşamın her alanına dokunan büyük bir teknolojidir. Eğitim, eğlence, reklamcılık, haberleşme, iletişim, uzay sanayi, internet, medya, otomotiv ve aklınıza gelebilecek çoğu sektör yazılımlar ile işlerini görmektedir.  Bireylerin yaşamlarına dokunarak onların yaşamını kolaylaştırmasının yanında bireylerin zamandan tasarruf elde etmesini sağlayan büyük bir nimettir.

Günümüzde yazılan yazılımlar sayesinde yapılması uzun zaman alan işler çok kısa sürede gerçekleşmektedir. Yaşamlarımızı kolaylaştırması ve zamandan tasarruf elde etmemizi sağlamasının yanında ekonomik olarak da kazanç elde edilmesini sağlamaktadır. Bireylere ya da şirketlere sağladıkları yararları saymakla bitmez. Bunun için ayrı bir yazı başlığı bile oluşturulabilir. Hal böyle olunca bireylerin ve şirketlerin yazılım sektörüne ilgi duyması kaçınılmazdır. Şirketler bu alanda eğitim almış ya da kendini bu alanda geliştirmek için faaliyetlerde bulunan kişileri aramaktadır.

Yazılım Alanında Çalışmak İsteyenler İçin Uzaktan Eğitim Programları

Günümüzde gençlerin çoğu yazılımcı olmak istemekte ve büyük hayaller kurarak bizleri umutlandırmaktadır. Bu alanda çalışmak isteyen ve bu doğrultuda üretmek isteyen kişilerin eğitim programlarına katılması gerekir. İşte tam da burada karşınıza İstanbul İşletme Enstitüsü uzaktan eğitim programları çıkmaktadır.

Enstitünün uzaktan eğitim programları kaliteli içerik ve alanında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Bu alanda çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen kişiler bu uzaktan eğitim programları hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Peki, yazılım alanında çalışmak isteyenler için uzaktan eğitim programları nelerdir? İşte bu sorunun cevabı yazımızda gizli, hadi hep birlikte öğrenelim.

Temel Programlamaya Giriş Eğitimi

Temel programlamaya giriş eğitimi bu sektörde çalışmak isteyen kişiler için uygun olan uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Temel programlamaya giriş eğitimi ile katılımcılar uygulamalar yazmayı öğrenebilir ve web uygulamaları geliştirebilmektedir. Bu sektöre girmeye bir yerden başlamak ve temelimin sağlam olmasını isteyen kişiler temel programlamaya giriş eğitimi almalıdır. Aynı zamanda temel programlamaya giriş eğitimi ile yazılımla bağlantılı olan kodlama aşamalarını öğrenme fırsatı yakalarsınız.

Temel programlamaya giriş eğitimi bireysel ve kariyer anlamında büyük kazanımlar sağlar. Bu eğitimi alarak kendinizi geliştirebilir ve nitelikli bir birey olarak şirketler tarafından fark edilmeye başlarsınız. Temel programlamaya giriş eğitimi işlerinizi kolaylaştırmak için yardımcı uygulamalar yazmanızı veya web uygulamaları geliştirmenizi sağlayacak nitelikli bir eğitimdir.

C# Eğitimi

C# eğitimi yazlıma yeni başlayacak olan kişilerin mutlaka alması gereken uzaktan eğitim programları yer alır. C# eğitimi alan kişiler Microsoft tabanında web uygulamaları geliştirebilmektedir. C# eğitimi ile web üzerinde yaratıcılığınızı kullanarak birçok uygulama geliştirme fırsatına erişirsiniz. C# eğitimi alan kişiler masaüstü uygulamalar ve oyunlar geliştirebilir. Özellikle mobil uygulama geliştirmek isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir eğitimdir. C# eğitimi sahip olduğu yazılım dilinin kolay olmasından dolayı katılımcılarının kolay öğrenerek hızlı işlemler yapmasını sağlayan bir eğitimdir.

C# eğitimi başlangıç seviyesinde algoritma bilgisine sahip olan kişilere dönük bir eğitim olmakla birlikte bu algoritmaları bilen kişilerin daha hızlı işler yapmasını sağlamaktadır. Bu eğitim, katılımcılarına temel programcılık dilini öğrenmeyi amaçlamaktadır.

Aynı zamanda nesne tabanlı programlama yapabilecek kişilerin yetişmesini sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitime katılan kişiler web servisleri yazma, mobil uygulama geliştirme, konsol uygulaması geliştirme, ASP. NET uygulaması geliştirme ve Windows uygulaması geliştirme işlemlerini yapabilmektedir.

 Python Eğitimi

Python eğitimi bu sektörde kariyer hedefleyen kişilerin alması gereken uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Python eğitimi, üst düzey ve nesne yönelimli bir eğiti olarak tanımlanmaktadır. Son zamanda en çok popüler olan yazılım eğitimlerinden birisidir. Python eğitimi alan katılımcılara ilk aşamada temel algoritma eğitimi veren bir eğitimdir.

Temel algoritma eğitimi verildikten sonra bu dile ait kavramları öğrenerek eğitime devam edebilirsiniz. Python eğitimi değişken kullanımı, karılaştırma yapıları, diziler, döngüler, fonksiyonlar, api kullanımı gibi konuların öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu sayede temel anlamda katılımcıların son yılların en çok tercih edilen dili olan Python öğrenilmesi sağlanacaktır.

kariyerini yapay zeka uygulamaları, web uygulamaları, veri analizi, ağ, soket programlama ve örümcek türü yazılımlar üzerine yapmak isteyen kişiler için oldukça uygun bir eğitimdir.

Günümüzde bu dil yazılım geliştirme maliyetlerini düşürdüğü için çoğu şirket tarafından tercih edilen bir dildir. Bu yüzden popüler bir dil olmasının yanında birçok avantaj da kazandıran bu eğitimi yazılımcılar kaçırmasın.

Bootstrap Eğitimi

Bootstrap eğitimi yazılımcı olarak kariyer yolculuğuna çıkmak isteyen kişilerin mutlaka alması gereken uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Bootstrap eğitimi ile dünyanın en popüler ve yazılımcılar tarafından en çok kullanılan çerçevesi olan Bootstrap kullanmayı öğrenebilirsiniz. Bootstrap eğitimi hem web uygulama hem de mobil uygulama geliştirme fırsatını sunan müthiş bir eğitimdir.

Bootstrap eğitimi özellikle bir web sitesi oluşturmak isteyen kişilerin mutlaka katılması gereken bir eğitimdir. Form oluşturmak isteyen katılımcılar için de büyük olanaklar sunan bir eğitimdir.

Bootstrap eğitimi tüm cihazlarda çalışan kusursuza yakın web sitesi oluşturmaya yönelik bir eğitimdir. Bootstrap eğitimi web tasarımı ya da web yazılımı alanında çalışan veya çalışmak isteyen kişiler için uygun bir eğitimdir.

Bu eğitim, Layout, container, resim sınıf yapısı, Alert sınıf yapısı, Buttons grupları ve diğer konu başlıklarından oluşarak kaliteli bir içerik sunmaktadır. Kısacası bu eğitim bir web sitesi oluşturabilmeniz için bu yapıda bilinmesi gereken tüm detayları katılımcılarına aktaran bir eğitimdir.

JavaScript Eğitimi

JavaScript eğitimi yazılımcıların alması gereken eğitimler arasında yer alır. JavaScript eğitimi ile geçmişten beri sürekli gelişen web teknolojilerinin en başından beri varlığını sürdüren ve günümüzde popülerliğini hala kullanan JavaScript öğreten bir eğitimdir. JavaScript eğitimi yazılımcıların dünyasında vazgeçilmez olan Java’yı öğreten bir eğitimdir.

Bu dil yazılım geliştirme faaliyetlerini düşürdüğü için özellikle şirketler tarafından çok fazla tercih edilen bir dildir. Büyük şirketlerin bu dili tercih etmesi bu dili bilen yazılımcılara duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Şirketler tarafından aranan, kendini geliştirmek isteyen, nitelikli eleman olarak yoluna devam etmeyen isteyen kişiler JavaScript eğitimi almalıdır.

JavaScript eğitimi bu dilin genel yapısı ve nasıl kullanılacağı hakkında katılımcılarına bilgi verme amacı taşımaktadır. JavaScript eğitimi yazılımın dünyasında bende varım diyenler ve web teknolojileri alanındaki bilgisini arşa çıkarmak isteyen kişiler için gayet uygun bir eğitimdir. Bu eğitim başlangıç aşamasında katılımcılarına ortam tanıtımı ve bu dilin çalışma mantığı hakkında bilgi vermektedir.

Ardından bu dilin yapılarının neler olduğuna dair katılımcılarının fikir sahibi olmasını sağlamaktadır. İlerleyen aşamalarda da değişken kullanımı, diziler, fonksiyonlar gibi konuları öğreterek tamamlanmaktadır.

Temel Programlamaya Giriş Eğitimi, Katılımcıların uygulamalar yazmayı öğrenmelerini ve web uygulamaları geliştirmeyi sağlamak, Yazılımla bağlantılı olan kodlama aşamalarını öğrenme ve işlerinizi kolaylaştırmak için yardımcı uygulamalar yazma yeteneği, C# Eğitimi, Microsoft tabanında web uygulamaları geliştirebilmek ve C# dilinde yazılım geliştirme yetenekleri kazandırmak, Web üzerinde yaratıcılık kullanarak birçok uygulama geliştirme, masaüstü uygulamalar ve oyunlar geliştirebilme yeteneği, Python Eğitimi, Katılımcılara üst düzey ve nesne yönelimli programlama becerisi kazandırmak, Python dilinde yazılım geliştireme yeteneği ve temel algoritma bilgisi, Java Eğitimi, Katılımcılara Java dilinde yazılım geliıştirme ve nesne yönelimli programlama becerisi kazandırmak, Java ile mobil ve masaüstü uygulamalar geliştirebilme yeteneği, HTML & CSS Eğitimi, Katılımcılara web tasarımı hakkında temel bilgiler ve bu dillerde yazılım geliştirme becerisi kazandırmak, Web sayfaları tasarlayabilme ve hazırlayabilme becerisi, JavaScript Eğitimi, Katılımcılara web tabanlı uygulamalar geliştirebilmek için JavaScript dili ve dinamik web uygulamaları hakkında bilgi kazandırmak, Dinamik web sayfaları geliştirebilme ve JavaScript dilinde kod yazabilme yeteneği, PHP Eğitimi, Katılımcılara sunucu tarafı script dili olan PHP ve veritabanı yönetim becerisi kazandırmak, PHP dilinde web uygulamaları geliştirebilme ve veri tabanı yönetimi becerisi, SQL Eğitimi, Katılımcılara veri tabanı sorgularını oluşturma ve yönetim becerisi kazandırmak, Veritabanı sorgulama ve optimizasyon yeteneği, Bootstrap Eğitimi, Katılımcılara mobil uyumlu web sayfaları tasarlama becerisi kazandırmak, Bootstrap ile hızlı ve etkili web tasarımları yapabilme yeteneği, React Eğitimi, Katılımcılara modern kullanıcı arayüzleri oluşturma becerisi kazandırmak, React ile dinamik ve etkileşimli kullanıcı arayüzleri oluşturabilme yeteneği
yazılım eğitimi bootstrap eğitimi python eğitimi c sharp eğitimi javascript eğitimi temel programlamaya giriş eğitimi online eğitim
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.