AnasayfaBlogTarım Uzmanlarının Kullandığı İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Tarım Uzmanlarının Kullandığı İngilizce Kelimeler

09 Mart 2023
Tarım profesyonelleri çok önemli bir çalışma alanında çalışırlar. Bu nedenle, tarım uzmanlarının özellikle İngilizce kelimeleri doğru bir şekilde kullanması gerekir. Tarım uzmanlarının kullanabileceği İngilizce kelimeler arasında; üretim, gübre, bitki besleme, sulama, biyolojik kontrol, hasat, toprak, solucan ve pestisitler sayılabilir. Bu kelimeler, tarım uzmanlarının ürünleri üretme, hastalıkları ve zararlıları yönetme ve diğer tarım operasyonlarını düzgün bir şekilde gerçekleştirme işlemlerinde kullanılır. Tarım uzmanları, bu İngilizce kelimeleri özellikle tarım operasyonları sırasında doğru bir şekilde kullanmalıdırlar. Aksi takdirde, tarım uzmanlarının ürünleri etkili bir şekilde üretmesi ve tarım operasyonlarının başarılı olması mümkün olmayacaktır.
English TermTurkish TranslationDescription
CropÜrünYiyecek, hayvan yemi veya diğer ticari amaçlar için yetiştirilen ve toplanan bitkileri tanımlar.
IrrigationSulamaBitkilere veya bitkilere su sağlama süreci.
FertilizerGübreBitki büyümesi için gerekli önemli besinleri içeren bir madde.
OrganicOrganikSentetik kimyasalların kullanılmadığı, doğal yolla yetişmiş bitkiler ya da üretimini tanımlar.
InorganicİnorganikKimyasal maddelerin kullanıldığı ürün veya üretim süreçlerini tanımlar.
AgricultureTarımBiyolojik ürünlerin yetiştirilmesi, hasat edilmesi ve bunları kullanarak yeni ürünlerin üretilmesi süreci.
HarvestHasatYetiştirilen ürünlerin ekimden sonra toplanma süreci.
SoilToprakBitkilerin büyümesi için gereken besinleri içeren, yeryüzünü kaplayan katman.
PesticidePestisitZararlı canlıları yok etmek veya kontrol altına almak için kullanılan kimyasallar.
FarmÇiftlikTarım yapmak için oluşturulmuş özel alana verilen genel ad.

Tarım uzmanları için çiftçilik ile ilgili İngilizce kelime ve terimlerin temel anlayışına sahip olmaları gerekir. Doğru terimleri bilmek iletişim, araştırma ve profesyonel gelişimde yardımcı olur. Bu blog yazısı, tarım uzmanlarının yani çiftçilik alanında çalışanların en sık kullandığı İngilizce kelimeleri ve anlamlarını sunmaktadır.

Tarım Uzmanlarının Sık Kullandığı İngilizce Kelimeler ve Anlamları Nelerdir?

Crop (Ürün)

Ürün, yiyecek, hayvan yemi veya diğer ticari amaçlar için yetiştirilen ve toplanan bitkileri ifade eder. Ürün örnekleri arasında buğday, mısır ve soya fasulyesi vardır. (Crop refers to plants that are grown and harvested for food, animal feed, or other commercial purposes. Examples of crops include wheat, corn, and soybeans.)

Irrigation (Sulama)

Irrigation kelimesi yani sulama, bitkilere veya bitkilere su sağlama sürecini ifade eder. Sulama, genellikle doğal yağışı tamamlamak için kullanılır. (Irrigation is the process of providing water to crops or plants. Irrigation is often used to supplement natural rainfall.)

Fertilizer (Gübre)

Gübre, bitki büyümesi için gerekli önemli besinler içeren bir maddedir. Gübreler organik veya inorganik olabilir ve genellikle toprağa veya ürüne uygulanır. (Fertilizer is a substance that contains essential nutrients necessary for plant growth. Fertilizers can be organic or inorganic and are often applied to soil or crops.)

Tarım profesyonelleri, alanlarıyla ilgili bu ve diğer İngilizce kelimelerle aşina olmalıdır. İngilizce kelimelerin temel anlayışına sahip olmak, profesyonellerin daha etkili iletişim kurmasına ve kariyerlerini ilerletmesine yardımcı olabilir. Yazının devamında kelimeleri daha detaylı bir şekilde ele alıyor olacağız.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.

Tarım Uzmanları İngilizce Bilgisini Nasıl Geliştirebilir?

ingilizce öğrenmek için kendinizi geliştirmenin ve tarım alanında daha fazla başarı elde etmenin en iyi yolu, kaliteli bir ingilizce kursuna katılmaktır. bizler de ingilizce öğrenmek isteyen tarım uzmanlarının kapsamlı bir

İlgili kurs: İngilizce Öğreniyorum (5 Eğitim)

Bu eğitim paketi, profesyonellerin İngilizce kelime hazinelerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda konuşma ve yazma becerilerini de geliştirecekleri pratik ve eğlenceli bir ortam sunmaktadır. İngilizce Öğreniyorum Eğitim Paketini almak, tarım uzmanlarının daha fazla İngilizce kelime öğrenip, daha kaliteli ve kapsamlı bir İngilizce öğrenme deneyimi yaşamalarını sağlayacaktır.

Crop, Ürün, Yiyecek, hayvan yemi veya diğer ticari amaçlar için yetiştirilen ve toplanan bitkileri tanımlar, Irrigation, Sulama, Bitkilere veya bitkilere su sağlama süreci, Fertilizer, Gübre, Bitki büyümesi için gerekli önemli besinleri içeren bir madde, Organic, Organik, Sentetik kimyasalların kullanılmadığı, doğal yolla yetişmiş bitkiler ya da üretimini tanımlar, Inorganic, İnorganik, Kimyasal maddelerin kullanıldığı ürün veya üretim süreçlerini tanımlar, Agriculture, Tarım, Biyolojik ürünlerin yetiştirilmesi, hasat edilmesi ve bunları kullanarak yeni ürünlerin üretilmesi süreci, Harvest, Hasat, Yetiştirilen ürünlerin ekimden sonra toplanma süreci, Soil, Toprak, Bitkilerin büyümesi için gereken besinleri içeren, yeryüzünü kaplayan katman, Pesticide, Pestisit, Zararlı canlıları yok etmek veya kontrol altına almak için kullanılan kimyasallar, Farm, Çiftlik, Tarım yapmak için oluşturulmuş özel alana verilen genel ad
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler tarım uzmanlarının kullandığı ingilizce kelimeler çiftçilik alanında kullanılan ingilizce kelimeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.