AnasayfaBlogOtel Rezervasyonu Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Otel Rezervasyonu Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler

21 Şubat 2023
Bir otel odası tutarken, rezervasyon yaparken bilmeniz gereken İngilizce kelime ve ifadeler var. Bu kelime ve ifadeleri sesli bir şekilde örnekleriyle öğrenin.
Durum/İhtiyaçKullanılacak İngilizce İfadeÖrnek Cümle
Otel rezervasyonu yapmaBooking a hotelI would like to book a room
Tek kişilik oda istemeRequesting a single roomI want a single room
Çift kişilik oda istemeRequesting a double roomI would like a double room
Konaklama süresini belirtmeStating duration of stayI will stay for a week
Ödeme seçeneklerini sormaAsking for payment optionsWhat are the payment options?
Oda rezervasyonunu onaylamaConfirming room reservationCould you please confirm my reservation?
Check-in saati sorgulamaInquiring about check-in timeWhat time can we check-in?
Oteldeki hizmetler hakkında bilgiInquiring about hotel servicesCan you tell me more about the hotel services?
Oteldeki imkanlar hakkında bilgiInquiring about hotel amenitiesCould you please inform me about the amenities provided in the hotel?
Check-out saati sorgulamaInquiring about check-out timeWhat is the check-out time?

Bir otelde konaklamak için, öncelikle bir rezervasyon yapmanız gerekecektir. Otellerin çoğu, internet üzerinden rezervasyon yapmanıza izin verir. Bununla birlikte, otelde çalışanlarla telefonla veya e-posta ile iletişime geçerek de rezervasyon yapabilirsiniz. Eğer yurt dışına seyahat ediyorsanız veya uluslararası alanda bir otel rezervasyonu yapmayı planlıyorsanız yaygın olarak kullanılan ve öğrenmeniz gereken İngilizce ifadeler var.

İster bir otelde konaklamak için ödeme yapabileceğiniz diğer seçenekleri öğrenmek isteyin, ister otelde çalışanlarla iletişime geçin. Otelde çalışan bu kişiler size konaklama, ödeme yapma seçenekleri ve otel rezarvasyonları için birbirinden farklı, ama çok bilinen bu İngilizce kelimeleri ve ifadeleri kullanacaklar.

Otel Rezervasyonları İçin Kullanılacak İngilizce İfadeler Nelerdir?

Bir otelde konaklamak için, öncelikle bir rezervasyon yapmanız gerekecektir. Oda türünüzü belirtmek için, Bir tek kişilik oda istiyorum veya çift kişilik oda istiyorum gibi ifadeler kullanabilirsiniz.

Bir otelde konaklamak için ne kadar süre kalacağınızı ve ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini belirtmeniz gerekecektir. Konaklamanız için ödeme yapabileceğiniz diğer seçenekleri öğrenmek için, otelde çalışanlarla iletişime geçebilirsiniz. Konaklamak için yurt dışında bir otelde kalmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki İngilizce ifadeler size yardımcı bir rehber olacak!

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
Otel rezervasyonu yapma, Booking a hotel, I would like to book a room, Tek kişilik oda isteme, Requesting a single room, I want a single room, Çift kişilik oda isteme, Requesting a double room, I would like a double room, Konaklama süresini belirtme, Stating duration of stay, I will stay for a week, Ödeme seçeneklerini sorma, Asking for payment options, What are the payment options?, Oda rezervasyonunu onaylama, Confirming room reservation, Could you please confirm my reservation?, Check-in saati sorgulama, Inquiring about check-in time, What time can we check-in?, Oteldeki hizmetler hakkında bilgi, Inquiring about hotel services, Can you tell me more about the hotel services?, Oteldeki imkanlar hakkında bilgi, Inquiring about hotel amenities, Could you please inform me about the amenities provided in the hotel?, Check-out saati sorgulama, Inquiring about check-out time, What is the check-out time?
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler otel rezervasyonu için kullanılacak ingilizce ifadeler otel rezervasyonu yaparken kullanılacak ingilizce ifadeler oter rezervasyonu için kullanılacak ingilizce kelimeler otel rezervasyonu yapmak için ingilizce kelimeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.