AnasayfaBlogGoogle'da İlk Sayfada Çıkabilecek İçerik Nasıl Yazılır?
İçerik Yazarlığı

Google'da İlk Sayfada Çıkabilecek İçerik Nasıl Yazılır?

05 Şubat 2022
Siyah takım elbise ve beyaz düğmeli gömlek giyen bir adam kırmızı ve siyah bir arka planın önünde duruyor. Saçları kısadır ve ellerini önünde kavuşturmuştur. Doğrudan kameraya bakıyor, ifadesi ciddi. Arka planda, hemen üzerinde beyaz bir dikdörtgen ve siyah bir daire görülüyor. Boynu yakın çekimde görülebiliyor, teni ışıkla hafifçe aydınlanıyor. Sağ eli daha da yakın bir çekimde, parmakları hafifçe kıvrılmış ve avuç içi açık olarak görülüyor.
AdımlarAçıklamaÖnem Derecesi
Konuyu AraştırmaKonunuzla ilgili geçmişi ve günümüz trendlerini inceleyin. Rakip içerikleri ve popüler konuları araştırın.Yüksek
İnsanlar İçin Yazmakİçeriklerinizi arama motorları için değil, kullanıcılarınızın anlayacağı ve ilgi çekeceği biçimde yazmalısınız.Çok Yüksek
Anahtar Kelime AraştırmasıRakip sitelerin hangi anahtar kelimelerle trafiğe sahip olduğunu belirlemek için anahtar kelime araştırması yapmalısınızYüksek
LSI Anahtar Kelimeler KullanınSayfa içi optimizasyonu artırmak ve Google'ın içeriğinizi doğru anlamasını sağlamak için LSI (Latent Semantic Indexing) anahtar kelimeler kullanınOrta
Sosyal Medyada Tanıtım Yapınİçeriğinizin daha fazla göz önünde olması için sosyal medya ve diğer kanallar üzerinden tanıtımını yapınYüksek
Performansı İzleyinİçeriğinizin performansını düzenli olarak kontrol ederek, gerektiğinde değişiklikler yapınOrta
İçerik Deneyimine Önem verinİnsanlar içeriğe değil deneyime önem verirler. İdeal bir web deneyimi için içeriğinizi optimize edinÇok Yüksek
On-Page Optimizasyon YapınAnahtar kelime optimizasyonunu sayfa içerisinde yaparak, Google'ın içeriğinizi doğru anlamasını sağlayınYüksek
Sektör Trendlerini AraştırınSektörünüzle alakalı trendleri sürekli takip edin ve içeriklerinizi bunlara göre şekillendirinOrta
Geleceği Tahmin Edinİşin içinde olduğunuz sektörün geleceğine dair tahminlerde bulunarak, yönlendirici içerikler hazırlayınDüşük

Bu içerikte size Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak verimli ve etkili içeriklerin nasıl yazılacağını anlatacağım.

Merhaba ben Sertaç Dalgalıdere, öğretim görevlisi ve içerik yazarlığı eğitmeniyim. Bu yazıda, size hem etkili hem de Google organik arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilecek içeriklerin nasıl yazılacağını anlatacağım. İster sıfırdan bir blog içeriği yazıyor olun, ister web siteniz için içerik yazıyor olun, bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Çünkü birazdan size 6 başlıkta çok önemli şeyler anlatacağım.

  • Konuyla ilgili geçmişi ve günümüzü araştırın.

  • Arama motorları için değil, insanlar için yazın

  • Hedeflenecek en iyi anahtar kelimeleri belirlemek için anahtar kelime araştırmasını kullanın

  • On-Page optimizasyonuna yardımcı olması için LSI yani Gizli Anlamsal İndeksleme Anahtar Sözcüklerini kullanın

  • İçeriğinizi sosyal medya ve diğer kanallar aracılığıyla tanıtın

  • Performansı izleyin ve gerektiğinde değişiklik yapın

Şimdi bu noktaların her birine bakacağız ve bunları parçalara ayıracağız ve içeriğinizin maksimum arama motoru başarısı için optimize edildiğinden emin olmak için neler yapabileceğiniz hakkında konuşacağız.

İlk sayfada çıkabilecek içerik nasıl yazılır?

Google'da en üst sıralarda yer alan içerik, aranan terimlere ve bu terimlerin rekabetine bağlı olarak değişeceğinden, bu sorunun herkese uyan tek bir cevabı olmadığını unutmamak gerekir. Ancak, içeriğinizin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak ipuçlarını aşağıda sıraladım.

Konuyla ilgili geçmişi ve günümüzü araştırın.

Google aramalarında üst sıralara çıkan içerik yazmanın ilk kuralı konuyu içeriden ve dışarıdan araştırmaktır. Ne demek bu? İnternette milyonlarca blog var. Şu an biz konuşurken biriler içerik yazıyor ve sizin yazdığınız içerik onlardan daha iyi olmalı. En azından benzersiz olmalı. Bu sebeple rakip araştırması yapmalısınız.

Sektördeki trendleri öğrenin, yazdığınız içerikle ilgili neler yazılmış, hangi konular popüler bunlara bakın. Ama burada önemli bir ayrıntı var. Şu an insanların ne konuştuğuna bakın ama bu yeterli değil. İnsanların geçmişte de ne konuştuğuna bakmanız gerekiyor. Geçmişte bu konuyla ilgili neler konuşulduğuna bakıp, yazdığınız içerikte mutlaka buna yer verin.

Arama motorları için değil, insanlar için yazın

Arama motoru optimizasyonu; 1993’den beri internetin kritik bir parçası. Bir araç değil. Kritik öneme sahip bir parçası. Bugün SEO olmasa internet çöplüğe dönerdi ve aradığımız şeyle ilgili kaliteli içeriklere ulaşamazdık. Google, Standford Üniversitesi’nde Larry Page tarafından tanıtıldığı günden beri SEO günümüzde kritik öneme sahip bir konumda.

Yahoo, MSN, AltaVista gibi alternatif arama motorları bu devasa bilgi denizinde aradığımız şeyi bulmamıza yardımcı oldu. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse o zamanlarda bile insanlar arama sonuçlarının kötü olduğundan, spam içerik olduğundan şikayet ediyordu. 1998’de insanlar farklı alternatifler aramaya başladı.

İşte bu yüzden 1998’de Eric Schmidt şöyle bir şey söylemişti: İnternetin geleceği büyük bir tartışma konusu. Yıllar sonra internette bir şey aradığınızda daha hızlı sonuç alacaksınız ve daha ilgili sonuçlar göreceksiniz. Aslında haklı da çıktı. Bu arada Eric Schmidt kim diye soracak olursanız Alphabet’in yönetim kurulu başkanı ve şu anda dünyada ilk 100 milyarderin arasında.

Arama motoru algoritmaları sürekli değişiyor.
SEO eğitimine katılın ve her zaman güncel kalın. SEO birkez öğrenilecek bir şey asla değildir.

Dediği gibi de oldu. İnsanlar doğru içerikleri seçmeye başladıktan sonra arama motorları bu seçimleri kaydetti ve zaman içerisinde insanların neyi aradığını tahmin etmeye başladı. Çünkü insanlar içeriğe değil, deneyime önem veriyorlar. Anahtar kelimeye göre ilk sırada bir websitesi çıksa da insanlar deneyimlerine dayalı başka bir sayfayı tercih ederler. Dolayısıyla organik arama sonuçlarında içeriğinizin başarılı olmasını istiyorsanız önce insanlara sonra arama motorlarına göre yazmanızı tavsiye ederim.

Hedeflenecek en iyi anahtar kelimeleri belirlemek için anahtar kelime araştırma aracını kullanın

Anahtar kelime araştırması “hayatta en sevmediğim şeyler” listemde ilk sırada gelir. Eğer bir içerik yazacaksanız bunu yapmadan olmaz. SEO sürecinde önemli bir adım. Gerekli bir adım ama çok sıkıcı bir şey. Ama gereki. Kullanacağınız kelimelerin hangisinin rakiplerinizin web sitesine trafik çektiğini bilmeden ilk sıraya çıkacak içerik yazmak imkansızdır.

Bunun için ücretli araçları kullanmanıza da gerek yok. Piyasa da ücretsiz birçok anahtar kelime araştırma aracı var. Birini seçin ve yan anahtar kelimeleri ve benzer kelimeleri mutlaka öğrenin.

On-Page optimizasyonuna yardımcı olması için LSI yani Gizli Anlamsal İndeksleme Anahtar Sözcüklerini kullanın

Sayfa içi optimizasyon nedir? Anahtar kelime araştırmalarımızı yaptıktan sonra Google'ın hazırladığımız içerikte bahsettiğimiz konuyu bilmesi ve bizi rakiplerimizden daha üst sıralarda yer alması için yaptığımız anahtar kelime optimizasyondur. Örneğin, biraz önce bahsettiğim anahtar kelime araştırmasını yaptıktan sonra kış lastiği kelimesini hedeflemek istediğimi varsayalım. Zor bir kelime ve inanılmaz bir arama hacmi var. Çünkü bunlar sadece popüler değiller aynı zamanda insanlar onları kış lastiği almak zorunda.

İçeriğim şöyle görünebilir:

Bence kış lastiği çok önemli çünkü onları sadece arabanızda değil, bahçenizde saksı olarak bile kullanabilirsiniz. Kış lastikleri dış yüzeyi tırtıklı olan ve lastik hamuru diğerlerinden farklı olan bir lastik türüdür. 

Evet işte tam olarak bunun gibi farklı örnekleri vermeniz gerekiyor. Kış lastiği hakkında birkaç farklı cümle yazıp birkaç anahtar kelime vermek yeterli olmuyor.

Google’ın içeriğimde ne söylemeye çalıştığımı anlamasına yardımcı olmam gerek.  Ayrıca bunları kullanırken dikkat edin. Aşırı kullanırsanız fayda yerine zarar getirebilir.

İçeriğinizi sosyal medya ve diğer kanallar aracılığıyla tanıtın

İçerik yazıp, bunu sosyal medyada paylaşmamak defter olarak tuttuğunuz günlüğünüze yazmakla eşdeğerdir. Çekmecenizdeki günlüğü kim okuyabilir? Kimse okuyamaz. Eğer içeriği paylaşmazsanız ve tanıtmazsanız onu okumanın bir yolu yok. İçeriğinizi gören ve ve etkileşime giren insan sayısı arttıkça arama motoru sıralaması daha fazla artacaktır.

Aslında burada bir eleştiri de yapmak istiyorum. Bazı yeni web sitelerin anahtar kelime araştırması yapmadan, sayfa içeriklerini optimize etmeden, ve sayfalarını tanıtmadan ilk sayfalara çıktığını görüyorum. Bu da aslında artık SEO’nun suyunun çıktığı anlamına gelir. Bu böyle mi devam edecek? Hayır! Sosyal medya paylaşımına ve tanıtımına kesinlikle yatırım yapın. İlerde ve günümüzde faydasını göreceksiniz.

Performansı izleyin ve gerektiğinde değişiklik yapın

İçeriği yorumlamak bence bir sanat. Veriye dayalı olduğu için teknik bir iş gibi gözüküyor ama o verilere bakan herkes aynı şeyi göremez. O yüzden bence içerik sonuçlarını yorumlamak bir sanattır. Tekil ziyaretçi sayısı, web sitenizde geçirilen ortalama süreyi, coğrafi konumu ve diğer verileri inceleyerek neyin işe yaradığını ve neyin işe yaramadığını yorumlamaya çalışın.

Bunun için Google Analytics kullanın ve emin olun istediğiniz sonuçları alacaksınız.

Son olarak, Google'ın arama algoritmalarını her zaman güncellediğini unutmayın; bu, sayfa içi SEO stratejinizi de güncel tutmanız gerektiği anlamına gelir. Bir uzman gibi hareket ederek içerik yazma kalitesini arttırın.

Ayrıca uzman olmak isteyenler için mükemmel bir kursum var. Adı "İçerik Yazarlığı eğitimi" ve bu eğitimde içerik yazma hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğretiyorum. İlgi çekici blog gönderileri, SEO dostu makaleler ve diğer içerikleri nasıl yazacağınızı öğreneceksiniz! Bu eğitim, şimdiye kadar onbinlerce mezun verdi ve birçoğu freelance veya kadrolu olarak işletmeler için içerik üretiyor.

Herhangi bir içeriğin nasıl yazılacağına dair adım adım talimatlarımı izlerseniz, bundan 30 gün sonra hayatınızın eskisinden tamamen farklı olacağını göreceksiniz. Öğrenciler blog yazıları veya web sitelerinde içerik yazarak, freelance olarak ciddi paralar kazandılar ve bu kurs size bunu nasıl yapacağınızı gösteriyor.

İhtiyacınız olan şey bir bilgisayar ve internet.

Konuyu Araştırma, Konunuzla ilgili geçmişi ve günümüz trendlerini inceleyin Rakip içerikleri ve popüler konuları araştırın, Yüksek, İnsanlar İçin Yazmak, İçeriklerinizi arama motorları için değil, kullanıcılarınızın anlayacağı ve ilgi çekeceği biçimde yazmalısınız, Çok Yüksek, Anahtar Kelime Araştırması, Rakip sitelerin hangi anahtar kelimelerle trafiğe sahip olduğunu belirlemek için anahtar kelime araştırması yapmalısınız, Yüksek, LSI Anahtar Kelimeler Kullanın, Sayfa içi optimizasyonu artırmak ve Google'ın içeriğinizi doğru anlamasını sağlamak için LSI (Latent Semantic Indexing) anahtar kelimeler kullanın, Orta, Sosyal Medyada Tanıtım Yapın, İçeriğinizin daha fazla göz önünde olması için sosyal medya ve diğer kanallar üzerinden tanıtımını yapın, Yüksek, Performansı İzleyin, İçeriğinizin performansını düzenli olarak kontrol ederek, gerektiğinde değişiklikler yapın, Orta, İçerik Deneyimine Önem verin, İnsanlar içeriğe değil deneyime önem verirler İdeal bir web deneyimi için içeriğinizi optimize edin, Çok Yüksek, On-Page Optimizasyon Yapın, Anahtar kelime optimizasyonunu sayfa içerisinde yaparak, Google'ın içeriğinizi doğru anlamasını sağlayın, Yüksek, Sektör Trendlerini Araştırın, Sektörünüzle alakalı trendleri sürekli takip edin ve içeriklerinizi bunlara göre şekillendirin, Orta, Geleceği Tahmin Edin, İşin içinde olduğunuz sektörün geleceğine dair tahminlerde bulunarak, yönlendirici içerikler hazırlayın, Düşük
google ilk sıra organik arama içerik
Koyu renk takım elbiseli bir adam iyi aydınlatılmış bir odada duruyor. Gülümsüyor, kendinden emin ve gururlu görünüyor. Siyah, iki parçalı, özel dikim bir takım elbise giyiyor ve altında beyaz bir gömlek var. Saçları düzgünce şekillendirilmiş ve duruşu kendinden emin. Elleri cebinde ayakta duruyor ve dümdüz karşıya bakıyor. Bakımlı ve profesyonel görünüyor. Parlayan bir çift siyah elbise ayakkabısı giymiş, kemerini ve kravatını uyumlu bir şekilde takmış. Sofistike ve başarılı görünüyor.
Dr. Sertaç Dalgalıdere
Gazeteci - Akademisyen

Marmara Üniversitesi Bilişim Teknoloji Doktorası yapan Dalgalıdere, uzun süren gazetecelik deneyiminin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev almıştır. Halen dijital alanda çalışmalar yapmakta ve bilişim ve içerik üzerine eğitmenlik yapmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, kırmızı arka planlı ve beyaz harfli bir logonun görüntülendiği ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarı göstermektedir. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında bir oynat düğmesi ile siyah bir kenarlık vardır. Dizüstü bilgisayarın ekranının altında çok sayıda beyaz kareden oluşan bir bilgisayar klavyesi yer almaktadır. Dizüstü bilgisayar düz bir yüzeye yerleştirilmiştir ve tüm sahne parlak bir şekilde aydınlatılmıştır. Dizüstü bilgisayarın ekranı görüntünün ana odağıdır, klavye ve oynatma düğmesi ise ikincil unsurlardır. Logo dizüstü bilgisayar ekranının sol üst köşesinde, oynat düğmesi ise sağında yer almaktadır.
SEO

YouTube SEO Çalışması

11 Temmuz 2019
Bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kahve cezvesi görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sağına kahverengi kenarlıklı sarı bir kupa yerleştirilmiş ve solda bir kişinin elinin yakın çekimi görülüyor. Dizüstü bilgisayar, yanında bir fincan kahve bulunan renkli bir modeldir. Cezve camdan yapılmıştır ve içinde tahta bir kaşık bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın arkasında ahşap yüzeyli bir sandalye yer alıyor ve sandalyenin arkası da yakından görülebiliyor. Son olarak, ön planda bir cezve ve bir fincan kahvenin bulunduğu bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar görülebiliyor. Tüm bu nesneler detaylı ve ilginç bir görüntü oluşturuyor.
İçerik Yazarlığı

Neden Blog Yazarlığı İstiyorsunuz?

05 Temmuz 2019
Bir kişi sandalyede oturmakta ve kucağında bir dizüstü bilgisayar kullanmaktadır. Beyaz bir önlük giyiyor ve sol elinde bir fare tutuyor. Sağ eli dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranı parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır. Arka planda bir kişi cep telefonu tutmaktadır ve görüntü hafif bulanıktır. Görüntüde telefon ve klavyenin yakın çekimi de görülmektedir. Ön planda, kişinin eli dizüstü bilgisayarı kullanırken görülüyor. Genel olarak, bu görüntü ofis benzeri bir ortamda dizüstü bilgisayar kullanan bir kişiyi ve arka planda diğer teknolojik cihazları göstermektedir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Ve Ticaret Yöntemleri

30 Eylül 2019
Tablet bilgisayar ve cep telefonu kullanan bir kişi kadrajdadır. Yakın plandadırlar, bir el telefonu tutmakta ve tablet yüze doğru açılı durmaktadır. Telefonda dairesel bir logo, tablette ise yeşil zemin üzerinde beyaz bir harf vardır. Beyaz metinli bir bilgisayar ekranı da görülebiliyor. Görüntünün alt kısmında, oynat düğmesi olan beyaz ve siyah bir ekran görülebilmektedir. Görüntünün odak noktası kişi, arka planda bir kahve kupası ve telefonu tutan elin yakın çekimi.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamada SEO Nedir?

10 Ocak 2021
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867