AnasayfaBlogİş Hayatında Yabancı Dil Bilmenin Önemi
İş Hayatı

İş Hayatında Yabancı Dil Bilmenin Önemi

26 Mart 2018
Resimde, üzerlerinde karmaşık siyah mürekkep çizimleri olan bir grup kağıt insan tasvir edilmiştir. İlk kağıt insan sol üstte görülüyor ve vücudunun ortasına bir çiçek çizilmiş. İkinci kâğıt kişi sağda, kâğıt üzerinde bir insan yüzü çizilmiş. Üçüncü kağıt kişinin kağıda çizilmiş bir yüzü var ve görüntünün ortasında yer alıyor. Dördüncü kâğıt kişinin yüzü resmin sağ üst köşesine çizilmiştir. Son olarak, beşinci kağıt kişi resmin sağ alt köşesinde bir kişinin yüzünü çiziyor. Tüm çizimler karmaşık detaylara sahip ve çizimlerin çizgileri çok ince ve hassas. Kâğıttan insanlar büyük bir özenle ve detaylara dikkat edilerek çizilmiş, bu da resme benzersiz ve yaratıcı bir hava katmış.
Yabancı Dilin ÖnemiFaydalarıÖneriler
İş Hayatında İngilizce Bilmenin ÖnemiDünya çapında iletişimi kolaylaştırır, daha fazla iş teklifleri alabilirsiniz.İngilizce dil yeterliliğini geliştirecek kurslar ve eğitim programlarına katılın.
İkinci Yabancı Dil Bilmenin AvantajlarıSize farklı bir değer katıp, iş yapan diğer şirketlerin gözünde değerinizi arttırır.İkinci yabancı dil olarak iş yapan diğer şirketin dilini öğrenin.
Birden Fazla Dil Bilmenin ÖnemiKariyerinizde sizi farklı yerlere taşıyabilir, işverenlerin gözünde değerinizi yükseltir.Uzun vadeli hedeflerinize uygun dilleri öğrenin.
Doğu Dillerinin ÖnemiTürk şirketlerin doğu şirketleriyle iş yapmaları durumunda öne çıkmanızı sağlar.Doğu dillerini öğrenmeye cesaret edin.
Az Bilinen Dillerin ÖnemiKariyerinizde özgün bir farklılık ve rekabet avantajı getirebilir.Az bilinen ve iş hayatında amaçladığınız alana fayda sağlayabilecek bir dil öğrenin.
Dil Bilmek ve Kariyer İlerlemesiDil bilmek, kariyer ilerleme hızınızı hızlandırabilir ve iş hayatında daha fazla fırsatlar açabilir.Dil öğrenmek için farklı yöntemleri deneme cesaretinde olun.
Dil Bilmek ve Maaş ArtışıDil bilmek genellikle daha yüksek maaş ve daha iyi iş olanaklarına yol açar.Dil yeterliliğinizi iş görüşmelerinde kullanın.
Dil Bilmek ve İş GüvenliğiDil bilmek, iş güvencenizi arttırabilir ve işverene değer katarsınız.Dil yeteneklerinizi iş yerinde doğru bir şekilde kullanın ve geliştirmeye devam edin.
Dil Bilmek ve Kültürel FarkındalıkDil bilmek, farklı kültürleri anlama ve onlarla etkili bir şekilde iletişim kurma yeteneği kazandırır.Dil öğrenirken, kültürel anlayışınızı genişletmek için çaba sarf edin.
İyi Bir Yabancı Dil Eğitimiİyi bir yabancı dil eğitimi, hem dil yeterliliğinizi hem de işverenlerin gözünde değerinizi arttırır.Dil öğrenmeye yönelik iyi bir eğitim programı bulun ve devamını getirin.

Yaşadığımız yüzyılda şirketlerin gelişen teknoloji ile birlikte dünyaya açılma istekleri çalışanların yabancı dil bilmesini şart haline getirdi. Şirketler dünyadaki diğer şirketlerle iş yaparak ithalat ve ihracatlarını oldukça geliştirme imkanı sağlıyor. Uluslararası alanda açılmak isteyen şirketler bu isteklerini ve faaliyetlerini yabancı dil bilen çalışanlar ile gerçekleştirmek istiyor.

İş hayatında İngilizce bilmenin önemi

Özellikle İngilizce günümüzün ortak dili haline geldi. Şirketler çalışanların mutlaka İngilizce bilmesini istiyor. Diğer şirketlerle iş yaparken de dil bilen çalışanlarını tercih ediyor. İletişimlerini dil bilen çalışanlarıyla gerçekleştiriyorlar. Bu durumda dil bilen çalışanların diğer çalışanlara göre bir adım daha önde olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Eğer bir şirkete iş başvurunda buluyorsanız ve yabancı dil biliyorsanız, size sunulan fırsatlar da oldukça fazla olacaktır. Bu fırsatlar arasında maaş durumunuz da yer alıyor. Şirketler dil bilen çalışanlarına makul ödemeler yapıyor ve çalışanlarını tatmin etmeye çalışıyor. Ayrıca dil bildiğiniz ve şirketin çalışma alanına hakim olduğunuz için yurt dışında herhangi bir iş durumunda şirketiniz sizi göndermeyi tercih edecektir. Böylece farklı ülkelere giderek oradaki kültürü tanımış olacak ve kariyerinize farklı deneyimler eklemiş olacaksınız.

İkinci yabancı dil bilmenin avantajları

İngilizce bilmek dışında kendinize ikinci bir yabancı dil eklerseniz, şirketlerin gözünde değeriniz daha da yükselecektir. Örneğin bir şirket İspanyol bir şirketle iş yapacaksa bu dili bilen çalışanları tercih edecektir. İngilizce dünyanın ortak dili haline gelmiş olsa da daha etkili bir iletişim kurmak amacıyla şirketler iş yaptıkları diğer şirketin ana dilini bilen çalışanları himayeleri altına almak istiyorlar. Bu durumda siz hem İngilizce hem de İspanyolca bildiğiniz zaman iş başvurusu yaptığınız şirket için kaçırılmayacak bir fırsat oluyorsunuz. Ayrıca bildiğiniz dile göre şirket seçme imkanınız da bulunuyor. Almanca biliyorsanız, Alman şirketlerle iş yapan şirketleri veya Fransızca biliyorsanız, Fransız şirketler iş yapan şirketleri tercih edebilirsiniz. Tabiki şirketin çalışma alanına göre dilinizi o yönde ilerletmek sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Birden fazla dil bilmek, gerçekten büyük bir emek ve sabır gerektiren bir iştir. İş hayatında öğrendiğiniz dillerin ne kadar emek gerektiren uğraşlar olduğu işverenleriniz tarafından özveri ile anlaşılacaktır. Böylece emeğinizin karşılığını şirket tarafından sunulan hizmet ve fırsatlarla alabileceksiniz. Ayrıca dil bilmeniz sizin şirketteki yerinizi de sağlamlaştıracaktır. İngilizcenin yanında rakipleriniz aranızda az konuşulan veya bilinen bir dil sizi onların önüne geçirecektir. Günümüzde doğu dilleri oldukça önem kazanmaya başladı. Ticaret, ekonomi gibi alanlarda Türk şirketler doğu şirketleriyle iş yapmaya başladı. Bu durumda sizin doğu dillerinden bir dil öğrenmeniz, sizi kariyerinizde çok farklı yerlere taşıyabilir. Bu diller öğrenmesi zor ve karmaşık diller olduğu için cesaret gerektiren diller olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden bu dilleri bilen kişiler işverenler tarafından birer cevher olarak görülür. Bu durumda siz de az bilinen dilleri öğrenerek kendinizi bir adım öne çıkarabilirsiniz.

Kısacası, dil bilmek artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Güzel yerlerde çalışmak isteyen, ileride iyi pozisyonlara gelmek isteyen bireyler dil öğrenme konusunda kendilerini geliştirmeye adıyor. Ne kadar uğraşlı olursa olsun, dil bilmenin iş hayatındaki önemini asla unutmamak gerekir. Başarılı olmanın en önemli yollarından biri de yabancı dil bilmektir.

İş Hayatında İngilizce Bilmenin Önemi, Dünya çapında iletişimi kolaylaştırır, daha fazla iş teklifleri alabilirsiniz, İngilizce dil yeterliliğini geliştirecek kurslar ve eğitim programlarına katılın, İkinci Yabancı Dil Bilmenin Avantajları, Size farklı bir değer katıp, iş yapan diğer şirketlerin gözünde değerinizi arttırır, İkinci yabancı dil olarak iş yapan diğer şirketin dilini öğrenin, Birden Fazla Dil Bilmenin Önemi, Kariyerinizde sizi farklı yerlere taşıyabilir, işverenlerin gözünde değerinizi yükseltir, Uzun vadeli hedeflerinize uygun dilleri öğrenin, Doğu Dillerinin Önemi, Türk şirketlerin doğu şirketleriyle iş yapmaları durumunda öne çıkmanızı sağlar, Doğu dillerini öğrenmeye cesaret edin, Az Bilinen Dillerin Önemi, Kariyerinizde özgün bir farklılık ve rekabet avantajı getirebilir, Az bilinen ve iş hayatında amaçladığınız alana fayda sağlayabilecek bir dil öğrenin, Dil Bilmek ve Kariyer İlerlemesi, Dil bilmek, kariyer ilerleme hızınızı hızlandırabilir ve iş hayatında daha fazla fırsatlar açabilir, Dil öğrenmek için farklı yöntemleri deneme cesaretinde olun, Dil Bilmek ve Maaş Artışı, Dil bilmek genellikle daha yüksek maaş ve daha iyi iş olanaklarına yol açar, Dil yeterliliğinizi iş görüşmelerinde kullanın, Dil Bilmek ve İş Güvenliği, Dil bilmek, iş güvencenizi arttırabilir ve işverene değer katarsınız, Dil yeteneklerinizi iş yerinde doğru bir şekilde kullanın ve geliştirmeye devam edin, Dil Bilmek ve Kültürel Farkındalık, Dil bilmek, farklı kültürleri anlama ve onlarla etkili bir şekilde iletişim kurma yeteneği kazandırır, Dil öğrenirken, kültürel anlayışınızı genişletmek için çaba sarf edin, İyi Bir Yabancı Dil Eğitimi, İyi bir yabancı dil eğitimi, hem dil yeterliliğinizi hem de işverenlerin gözünde değerinizi arttırır, Dil öğrenmeye yönelik iyi bir eğitim programı bulun ve devamını getirin
İş Hayatında Yabancı Dil Bilmenin Önemibaşarı iş hayatında yabancı dil yabancı dil önemi yabancı dil öğrenme
Bu görüntü, yüzünde parlak, ışıltılı bir gülümseme olan bir kadını gösteriyor. Parlak sarı bir elbise giymiş olan kadının kumral saçları alnından geriye doğru taranmış. Gözleri kapalı ve ağzı sonuna kadar açık, bembeyaz dişleri görünüyor. Doğrudan kameraya bakıyor ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Yüz ifadesi neşe ve iyimserlik dolu, beden dili ise rahat ve kendinden emin. Pozu doğal ve davetkâr, bu da onun ulaşılabilir ve arkadaş canlısı görünmesini sağlıyor.
Özge Önal
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. İş hayatında karşılaşılan sıkıntılarda hakkında yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görselde elinde iki bayrak tutan, canlı bir gülümsemeye sahip bir kadın görülüyor. Kadın, bayrakları genişçe açılmış beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Bayraklardan biri, mavi bir alan üzerinde kırmızı ve beyaz çizgiler ve 50 beyaz yıldızın yer aldığı ABD bayrağı, diğeri ise üzerinde büyük bir beyaz yıldız bulunan beyaz ve kırmızı bir bayrak. Kadının sol kolu uzatılmış, sağ kolu göğsünde, bayrakları birbirine yakın tutuyor. Uzun siyah saçları geriye doğru topuz yapılmış ve kahverengi gözleri doğrudan kameraya bakıyor. Canlı kırmızı gömleği beyaz duvarda göze çarpıyor ve bayraklar kollarının üzerine örtülmüş. Elleri görünüyor ve yüz ifadesi neşe ve gurur dolu.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Bilmek Neden Önemlidir?

16 Mayıs 2019
Bir kişi, içinden çeşitli renk ve desenlerde bayraklar çıkan bir kutuyu açıyor. Kişinin üzerinde siyah uzun kollu bir gömlek var ve kutuyu iki eliyle tutuyor. Sol kolunu da bir bilgisayarın üzerine uzatmıştır. Ön planda açık kahverengi tenli ve siyah uzun kollu gömlekli bir kadının kolunun yakın çekimi görülüyor. Kol, siyah dikdörtgen bir nesne tutmaktadır. Kutunun içindeki bayraklar farklı boyutlarda ve tasarımlarda görünüyor. Bayrakların renkleri kırmızı, sarı, mavi, yeşil ve beyazdır.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenmek

29 Nisan 2019