AnasayfaBlogİş Geliştirme Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?
Meslekler

İş Geliştirme Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?

06 Temmuz 2021
Bu görüntü elinde tablet tutan bir kişiyi gösteriyor. Kişi beyaz bir gömlek, gözlük ve kolye takıyor. Koyu renk saçları var ve doğrudan kameraya bakıyor. Arkalarında, bir daire içinde bir grup insan görülüyor ve daire içinde bir el sıkışma logosu görülebiliyor. Görüntünün sağ tarafında, muhtemelen tableti tutan kişinin hareketinden dolayı bir kişinin kolunun bulanık bir görüntüsü görülebiliyor. Arka plan sade ve görüntünün renkleri nötr. Genel olarak, bu görüntü bir kişinin tablet kullanma sürecindeki bir anını yakalamaktadır.
KonuAçıklamaEk Bilgi
Genel Tanımİş geliştirme müdürü, kurumu genişletmek, geliştirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için çalışmalar yürütür.Bu kişiler kurumun hedef ve politikaları çerçevesinde stratejiler belirler.
Gerekli Yeteneklerİş geliştirme müdürü olmak için genellikle işletme yönetimi, ekonomi ve finans alanlarında yetenekler geliştirilmiştir.Ayrıca güçlü iletişim ve müzakere becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.
Eğitim Durumuİş geliştirme müdürü olmak isteyen kişiler genellikle üniversite mezunu olmalıdır.İktisadi ve İdari Bilimler ya da Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar genellikle tercih edilir.
Temel GörevleriPazarlama, ürün geliştirme, sözleşme teklifleri hazırlama, sunumlar hazırlama, potansiyel yeni müşterilerle görüşme bu kişilerin temel görevleri arasındadır.İş geliştirme müdürü, genellikle kurumun mali durumunu analiz eder ve potansiyel iş fırsatlarını değerlendirir.
Çalışma AlanlarıÖzel sektör ve kamu alanında iş imkanı geniştir.Müdürlerin görevleri, farklı kurumlarda oldukça çeşitlilik gösterebilir.
MaaşlarYeni mezun bir iş geliştirme müdürü genellikle 6.500 TL ile başlar ve tecrübesi arttıkça maaşı da artar.Tecrübeli bir iş geliştirme müdürü ortalama 13.500 TL, uzun yıllar tecrübe sahibi olanlar ise 22.500 TL maaş alabilir.
Kariyer Yoluİş geliştirme yönetimine giden yol genellikle bir stajyerlik süreci ile başlar.Birçok aday, lisansüstü eğitimlerle rekabet güçlerini arttırır.
İlgili Bölümlerİş geliştirme ya da işletme yönetimindeki bölümler bu kariyer için en uygun olan eğitim alanlarıdır.Ayrıca muhasebe, ekonomi bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset gibi alanlarda da eğitim alınabilir.
SorumluluklarSektörel gelişmeler ve ilgili mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olma, piyasa araştırmalarını yapma, yeni projelerin koordinasyonunu sağlama gibi görevleri vardır.Müşteri gereksinimlerini ortaya çıkararak yeni teklifler oluşturma ve verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar yapma da bu kişilere ait sorumluluklardır.
İş ve Süreç Verimliliğiİş geliştirme müdürü, iş ve süreç verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütür.Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, kalite ve çevre yönetim sistemleri yönetmeliklerine uygun olacak şekilde çalışmalarını yürütür.

İş geliştirme müdürü bulunduğu kurumu geliştirmek, genişletmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için çalışmalar yürütür. Bu sektörde faaliyette bulunan kişilerin sorumlulukları şirket türüne ve şirketin sunduğu hizmetlere ve ürünlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Pazarlama ve tanıtım, ürün geliştirme ve dağıtım, sözleşme teklifleri hazırlama ve sunumlar hazırlama ve potansiyel yeni müşterilerle görüşme temel görevleri arasında sıralanabilir.

Bu alanda başarılı bir şekilde var olmanın belirli kuralları olmasa da iş geliştirme müdürü olmak için işletme yönetimi, ekonomi ve finans alanlarında geliştirilmiş yeteneklere sahip olmak gerekir. Aynı zamanda güçlü iletişim ve müzakere becerilerine sahip olmaları oldukça önemlidir.

Yazımızda iş geliştirme müdürü ile ilgili merak edilen sorulara yanıtlar hazırladık. İş geliştirme müdürü nedir? İş geliştirme müdürü ne iş yapar? İş geliştirme müdürü maaşları ne kadar? Birlikte inceleyelim.

İş Geliştirme Müdürü Nedir?

İş geliştirme müdürü, faaliyette olduğu kurumun hedef ve politikaları çerçevesinde stratejiler belirleyen kişilere verilen mesleki addır. Yeni projeleri değerlendirmek ve müşteri portföyünü genişletmekle görevlendirilir.

İş geliştirme müdürü olmak isteyen kişiler üniversitelerde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler veya Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekir. İşletme programı mezunları tarafından daha fazla tercih edilir. MBA olarak da bilinen işletme yüksek lisansı yaparak kendinizi daha da geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz.

İş geliştirme müdürü olarak kariyer yapmak isteyen kişiler bir üniversite öğrencisiyken bu alanda staj yaparak tecrübe edinme fırsatı elde edebilir. Resmi düzenlemeleri yapmak için bir akademik danışmandan yardım alabilirsiniz. İş geliştirme sektörüne hizmet veren meslek kuruluşlarına kaydolmakta iş imkanları hakkında bilgi sahibi olmanızı hızlandırır.

İş Geliştirme Müdürü Ne İş Yapar?

İş geliştirme müdürü olmak isteyen kişiler için özel sektörde ve kamu alanında iş imkanı oldukça geniştir. Müdürlerin görevleri çalıştıkları kurumlara göre değişiklik gösterir. İş geliştirme müdürünün temel görev ve sorumlulukları nelerdir?

  • Sektörel gelişmeler ve ilgili mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.

  • Sektör ve süreçler ile ilgili trendler ve yeni stratejilerin belirlenmesinde rol alır.

  • Kurumun mali durumunu analiz eder ve potansiyel iş fırsatlarını değerlendirir.

  • Piyasa araştırmalarını yapar ve rakip analizlerini yapar.

  • Yeni proje değerlendirmelerini yapar ve yürütülmekte olan projelere destek verir.

  • Yeni projelerin zaman, teknik ve maliyet unsurları çerçevesinde yönetim ve koordinasyonunu sağlar.

  • Kurumun pazar payını yükseltmek üzere iş fırsatlarını tanımlar ve raporlar.

  • İlgili fuar, aktivite ve toplantılarda kurumu temsil etmek üzere bulunur.

  • Yeni pazarlama girişimlerini planlar ve denetler.

  • Potansiyel müşteri ve kurumlar ile görüşmeleri yürütür.

  • Müşteri gereksinimlerini ortaya çıkararak yeni teklifler oluşturur.

  • İş ve süreç verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütür.

  • İş geliştirme bölümünün yıllık bütçesini hazırlar ve takip eder.

  • İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri yönetmeliklerine uygun olacak şekilde çalışmalarını yürütür.

İş Geliştirme Müdürü Maaşları

İş geliştirme rolü için net bir sınır belirtmeye gerek yoktur ve bazı iş geliştirme yöneticileri bir kuruluşta satış ya da pazarlama görevini üstlenebilir. İş geliştirme yönetimine giden ve giderek artan bir başka yaygın yol ise bir stajyerlik süreci ile başlar. Ancak iyi adaylarla rekabet edebilecek bir güce sahip olmak için, birçok adayın eğitimi vardır ve lisansüstü bir eğitimlere de devam ederek bu alandaki rekabet güçlerini arttırırlar. İş geliştirme ya da işletme yönetimindeki bölümler bu kariyer için en uygun olan eğitim alanlarıdır. Ayrıca muhasebe, ekonomi bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset gibi alanlarda eğitimlerini geliştirmeleri oldukça önemlidir. Yüksek lisans derecesi bu alanda kariyer planı yapmak için bir zorunluluk değildir.

İş geliştirme müdürü çeşitli sektör ve alanlarda çeşitli görevlerle çalışmalarını sürdürebilir. Aldıkları sorumluluklar kurumun beklentilerine göre değişir. İş geliştirme müdürünün maaşları da çalıştıkları kurumun özelliklerine göre değişiklik gösterir. Ayrıca kişinin eğitimi, tecrübesi ve kendini geliştirmesi de maaşını etkileyen unsurlar arasında yer alır. Peki, iş geliştirme müdürü maaşları ne kadar?

  • Yeni mezun bir iş geliştirme müdürü 6.500 TL ile çalışma yaşamına başlar.

  • Tecrübe edinmiş bir iş geliştirme müdürü ortalama 13.500 TL maaş kazanır.

  • Uzun yıllar tecrübe sahibi olan bir iş geliştirme müdürü en fazla 22.500 TL’ye kadar gelir elde eder.

İş Geliştirme Müdürü Nasıl Olunur?

İş geliştirme müdürü olmak isteyen kişiler bu alanda hangi eğitimleri almalarının faydalı olacağını araştırır. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler veya Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekir. İş geliştirme geniş bir alanı kapsar. Bu nedenle kariyerinizi ilgi alanlarınıza ve isteklerinize göre şekillendirmenin ve geliştirmenin bir çok yolunu bulabilirsiniz. Eğitiminizin çoğu iş başında gelişeceği gibi iş prensipleri, satış ve pazarlama ve satış yönetimi konularında çok sayıda ilgili kurslardan da yaralanma fırsatı bulunmaktadır. İşverenler ve sektörler arasında, belki daha da uzmanlaşmak ya da daha geniş bir alana ya da uluslararası bağlantıya sahip daha büyük bir kuruluşa geçmek istiyorsanız, kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.

Sonuç olarak ilerlemeniz kişisel bakış açınız ve amaçlarınız tarafından belirlenir. Spesifik bir yapıdan bahsedilmese de sorumluluk artışı ile birlikte maaş artışı için oldukça sınırsız fırsatlar bulmuş olacaksınız. İş geliştirme müdürü olmak için bazı mesleki niteliklere de sahip olmalısınız. Bu nitelikler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Yönetim ve liderlik vasfına sahip olmaları beklenir.

  • Yazılı ve sözlü iletişim kanallarını etkin bir şekilde kullanması bekleniyor.

  • Stratejik karar verme ve inisiyatif alma yeteneği göstermelidir.

  • Yurt içi ve yurt dışı seyahat engeli bulunmaması gerekir.

  • Yabancı dil bilmesi özellikle İngilizce bilmesi diğer adaylara göre bir adım önde olmalarını sağlar.

  • Planlama ve organizasyon becerisi sergilemesi oldukça önemlidir.

  • Erkek adaylar için askerlikten muaf olmak gerekir.

İlgili eğitim: Online Liderlik Eğitimi

Genel Tanım, İş geliştirme müdürü, kurumu genişletmek, geliştirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için çalışmalar yürütür, Bu kişiler kurumun hedef ve politikaları çerçevesinde stratejiler belirler, Gerekli Yetenekler, İş geliştirme müdürü olmak için genellikle işletme yönetimi, ekonomi ve finans alanlarında yetenekler geliştirilmiştir, Ayrıca güçlü iletişim ve müzakere becerilerine sahip olmaları gerekmektedir, Eğitim Durumu, İş geliştirme müdürü olmak isteyen kişiler genellikle üniversite mezunu olmalıdır, İktisadi ve İdari Bilimler ya da Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar genellikle tercih edilir, Temel Görevleri, Pazarlama, ürün geliştirme, sözleşme teklifleri hazırlama, sunumlar hazırlama, potansiyel yeni müşterilerle görüşme bu kişilerin temel görevleri arasındadır, İş geliştirme müdürü, genellikle kurumun mali durumunu analiz eder ve potansiyel iş fırsatlarını değerlendirir, Çalışma Alanları, Özel sektör ve kamu alanında iş imkanı geniştir, Müdürlerin görevleri, farklı kurumlarda oldukça çeşitlilik gösterebilir, Maaşlar, Yeni mezun bir iş geliştirme müdürü genellikle 6500 TL ile başlar ve tecrübesi arttıkça maaşı da artar, Tecrübeli bir iş geliştirme müdürü ortalama 13500 TL, uzun yıllar tecrübe sahibi olanlar ise 22500 TL maaş alabilir, Kariyer Yolu, İş geliştirme yönetimine giden yol genellikle bir stajyerlik süreci ile başlar, Birçok aday, lisansüstü eğitimlerle rekabet güçlerini arttırır, İlgili Bölümler, İş geliştirme ya da işletme yönetimindeki bölümler bu kariyer için en uygun olan eğitim alanlarıdır, Ayrıca muhasebe, ekonomi bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset gibi alanlarda da eğitim alınabilir, Sorumluluklar, Sektörel gelişmeler ve ilgili mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olma, piyasa araştırmalarını yapma, yeni projelerin koordinasyonunu sağlama gibi görevleri vardır, Müşteri gereksinimlerini ortaya çıkararak yeni teklifler oluşturma ve verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar yapma da bu kişilere ait sorumluluklardır, İş ve Süreç Verimliliği, İş geliştirme müdürü, iş ve süreç verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütür, Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, kalite ve çevre yönetim sistemleri yönetmeliklerine uygun olacak şekilde çalışmalarını yürütür
İş Geliştirme Müdürü İş Geliştirme Müdürü nedir İş Geliştirme Müdürü ne iş yapar İş Geliştirme Müdürü maaşları İş Geliştirme Müdürü nasıl olunur
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.