AnasayfaBlogİş Analistlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler
Yabancı Dil Eğitimi

İş Analistlerinin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

12 Temmuz 2023
Sarı, siyah ve beyazın harmanlandığı çarpıcı bir görsel, iş analisti tuhaf bir ortamda, rolleri için hayati önem taşıyan İngilizce terimleri ifade eden eğlenceli simgelerle çevrili, atlama ipine dönüşmüş bir grafik, İngilizce çizgi roman tarzı aksiyon sözcükleri yayan evrak çantası, arka planda yel değirmeni görevi gören ilginç oklar ve pasta grafikler gibi mizahi unsurlar, iş analistliği mesleğinin yaratıcı ama ayrıntılı bir temsili  Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
İngilizce TerimTanımıÖnemi
Business AnalystBir kuruluşun iş ihtiyaçlarını belirlemeye ve bu ihtiyaçları karşılamak için çözümler belirlemeye yardımcı olan bir kişi.İş analisti, proje yönetimi, süreç geliştirme ve çözüm belirleme gibi önemli görevleri yerine getirir.
User Needs'Kullanıcı ihtiyaçları' olarak da adlandırılır ve genellikle bir proje üzerinde belirli bir hedefe ulaşmak için gereken yetenekleri ve yapıları belirler.İş analistinin beraber çalıştığı bireylerin veya grupların ihtiyaçlarını anlaması ve süreçlere bu ihtiyaçları dahil etmesi gerekmektedir.
Business RequirementsBir projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan şartları ifade eder.İş analistinin bu gereksinimleri doğru bir şekilde belirlemesi ve anlaması, projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için önemlidir.
Business Analysisİş analizi, bir işletmenin performansını, üretkenliğini ve etkinliğini değerlendirmek ve artırmak için kullanılan bir dizi tekniktir.İş analizi, işletmenin performansını izleme ve iyileştirme stratejileri oluşturma konusunda yardımcı olur.
Business ProcessesBir işletmenin başarısı ve verimliliği, çoğunlukla bir dizi koordineli görevin doğru bir şekilde tamamlanması gereken sıkı bir iş sürecine bağlıdır.İş analistlerinin bu süreçleri anlamaları, analiz etmeleri ve iyileştirmeleri gerekmektedir.
İngilizce A1-A2İlk ve orta seviye İngilizce dili kursları.Temel İngilizce dil becerilerinin kazandırılması ve iş analisti olarak karşılaşılabilecek dil sorunlarına çözüm bulunabilmesi.
İngilizce B1-B2Orta ve ileri seviye İngilizce dil kursları.Dil becerilerinin daha da geliştirilmesi ve iş analisti olarak daha karmaşık görevlerin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi.
İngilizce C1-C2Profesyonel İngilizce dil değerlendirmesine göre en üst seviyede yeterlilikleri ifade eder.İş analistlerinin en ileri seviye dil becerilerini geliştirmelerine ve iş gerekliliklerini daha etkili bir şekilde karşılayabilmeleri.
Sıfırdan İngilizceTemel İngilizce dil becerilerini kazandırmak için tasarlanmış bir kurs.İş analisti olmak için ihtiyaç duyulan dil becerilerinin tümünü sağlar.

İş analistlerinin, çoğunlukla İngilizce olarak ortaya çıkan ve birleştirilen iş gereksinimlerini, süreçleri ve stratejileri anlaması ve iletmeleri gereklidir. Bu nedenle, bu alanda çalışan herkesin bazı temel İngilizce terimleri bilmesi son derece önemlidir. Bu yazıda, iş analistlerinin bilmesi gereken İngilizce terminolojiye geniş kapsamlı bir bakış sunacağız.

İş Analistlerinin Muhakkak Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

İş Analisti (Business Analyst): İş analisti, (business analyst) bir kuruluşun iş ihtiyaçlarını belirlemeye ve bu ihtiyaçları karşılamak için çözümler belirlemeye yardımcı olan bir kişidir. Genellikle proje yönetimi, süreç geliştirme ve çözüm belirleme gibi görevleri vardır.

Kullanıcı İhtiyaçları (User Needs): Bir iş analisti, beraber çalıştığı bireylerin veya grupların ihtiyaçalarını sürekli olarak anlamak ve tanımlamak zorundadır. Bu 'kullanıcı ihtiyaçları' (user needs) olarak adlandırılır ve genellikle bir proje üzerinde belirli bir hedefe ulaşmak için gereken yetenekleri ve yapıları belirler.

İş gereksinimleri (Business Requirements): İş gereksinimleri (business requirements) bir projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan şartları ifade eder. Bir iş analisti, bu gereksinimleri doğru bir şekilde belirlemek ve anlamak için proje, süreç ve hedeflerin kapsamlı bir anlayışına sahip olmalıdır.

İş Analiz (Business Analysis): İş analiz (business analysis), bir iş analistinin dayanak yaptığı merkezi bir görev alanıdır. İş analiz, bir işletmenin performansını, üretkenliğini ve etkinliğini değerlendirmek ve artırmak için kullanılan bir dizi teknikten oluşur.

İş Süreçleri (Business Processes): Bir işletmenin başarısı ve verimliliği, çoğunlukla bir dizi koordineli görevin doğru bir şekilde tamamlanması gereken sıkı bir iş sürecine (business process) bağlıdır. İş analistleri, bu süreçleri anlamalı, analiz etmeli ve iyileştirmeli.

Bu İngilizce terimler, iş analistlerinin çeşitli yönleriyle uğraşırken karşılaşabileceği temel kavramlardan sadece birkaçıdır. Bu terimlerin ve ilgili kavramların tam bir anlayışı, bir iş analistinin verimliliğine ve genel başarısına önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Kendinizi sürekli olarak eğitmek ve bu temel terimler ve kavramlarla rahat olmak, bir iş analisti olarak size güçlü bir temel sağlayacaktır.

Sonuç olarak, iş analistleri için İngilizce terimlerin anlamını ve kullanımını bilmek hem iletişimde hem de iş performansında önemli bir role sahiptir. İş analisti olmak, karşılacağınız uygulama ve iş süreçlerini anlamak için temel İngilizce terimlerini kavramanız gerektiği anlamına gelir. Sadece ‘business analyst’, ‘user needs’, ‘business requirements’, ‘business analysis’ ve ‘business process’ gibi temel İngilizce terimlerin değil, daha pek çok terimin ne anlama geldiğini ve nasıl kullanılacağını öğrenmek sizi bu alanda uzman bir profesyonel yapabilir.

Kurslarımız; İngilizce A1-A2, İngilizce B1-B2, İngilizce C1-C2 ve Sıfırdan İngilizce tüm bu terimler ve daha fazlasını kapsamlı ve ayrıntılı bir şekilde öğretmek için tasarlanmıştır.

Kendinizi geliştirmek ve alandaki başarınızı önemli ölçüde artırmak için ‘Sıfırdan İngilizce’ kurslarımıza katılmanızı öneriyoruz. Bu kurs, sadece temel becerileri kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda donanımlı bir iş analisti olmak için ihtiyaç duyacağınız dil becerilerinin tümünü de sağlar.

Business Analyst, Bir kuruluşun iş ihtiyaçlarını belirlemeye ve bu ihtiyaçları karşılamak için çözümler belirlemeye yardımcı olan bir kişi, İş analisti, proje yönetimi, süreç geliştirme ve çözüm belirleme gibi önemli görevleri yerine getirir, User Needs, 'Kullanıcı ihtiyaçları' olarak da adlandırılır ve genellikle bir proje üzerinde belirli bir hedefe ulaşmak için gereken yetenekleri ve yapıları belirler, İş analistinin beraber çalıştığı bireylerin veya grupların ihtiyaçlarını anlaması ve süreçlere bu ihtiyaçları dahil etmesi gerekmektedir, Business Requirements, Bir projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan şartları ifade eder, İş analistinin bu gereksinimleri doğru bir şekilde belirlemesi ve anlaması, projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için önemlidir, Business Analysis, İş analizi, bir işletmenin performansını, üretkenliğini ve etkinliğini değerlendirmek ve artırmak için kullanılan bir dizi tekniktir, İş analizi, işletmenin performansını izleme ve iyileştirme stratejileri oluşturma konusunda yardımcı olur, Business Processes, Bir işletmenin başarısı ve verimliliği, çoğunlukla bir dizi koordineli görevin doğru bir şekilde tamamlanması gereken sıkı bir iş sürecine bağlıdır, İş analistlerinin bu süreçleri anlamaları, analiz etmeleri ve iyileştirmeleri gerekmektedir, İngilizce A1-A2, İlk ve orta seviye İngilizce dili kursları, Temel İngilizce dil becerilerinin kazandırılması ve iş analisti olarak karşılaşılabilecek dil sorunlarına çözüm bulunabilmesi, İngilizce B1-B2, Orta ve ileri seviye İngilizce dil kursları, Dil becerilerinin daha da geliştirilmesi ve iş analisti olarak daha karmaşık görevlerin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi, İngilizce C1-C2, Profesyonel İngilizce dil değerlendirmesine göre en üst seviyede yeterlilikleri ifade eder, İş analistlerinin en ileri seviye dil becerilerini geliştirmelerine ve iş gerekliliklerini daha etkili bir şekilde karşılayabilmeleri, Sıfırdan İngilizce, Temel İngilizce dil becerilerini kazandırmak için tasarlanmış bir kurs, İş analisti olmak için ihtiyaç duyulan dil becerilerinin tümünü sağlar
Business Analyst User Needs Business Requirements Business Analysis Business Processes
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Denetçilerin rollerini etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için aşina olmaları gereken çok sayıda İngilizce terim vardır. Bu terimler arasında denetim, iç denetim, dış denetim, önemlilik, kontrol, risk değerlendirmesi, uygunluk, hile, mali tablo ve muhasebe ilkeleri yer alır. Bu terimleri anlamak, denetçilerin mali kayıtları doğru bir şekilde değerlendirmeleri, hataları tespit etmeleri ve ilgili yönetmelik ve standartlara uygunluğu sağlamaları için gereklidir. İngilizce terminolojiye hakimiyet, müşteriler ve meslektaşlarla etkili iletişim kurmak ve profesyonel ilişkiler kurmak için de çok önemlidir. Ayrıca, denetim ve finansla ilgili yeni ortaya çıkan İngilizce terimlerle güncel kalmak, alanda güncel kalmak ve gelişen endüstri trendlerine uyum sağlamak için önemlidir.
Yabancı Dil Eğitimi

Denetçilerin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

10 Mart 2023
Bu görsel, dijital illüstrasyon şeklinde bir sanat formunu temsil etmekte ve felsefeye dair İngilizce terimlerin karışıklığını yansıtmaktadır. Ana figür olarak seçilen sanatçı, görsel sanatlar alanında disiplinlerarası çalışmalarıyla tanınan Norman Rockwell'dir. Geniş bir sahnede, birçok farklı İngilizce felsefi terim ve ifadelerin yoğun bir şekilde çizildiği bir ortam tasarlanmıştır. Çizimler, oldukça renkli ve çeşitli büyüklüklerde olup, anlaşılmayı ve tanınmayı kolaylaştırır. Rockwell, çizimler arasında adeta kaybolmuş bir şekilde, terimlerin arasını dolaşırken görülmektedir. Yüz ifadesi, şaşkınlıkla karışık bir merak ifade etmektedir. Görselin genel renk sıcaklığı, ne çok sıcak ne de çok soğuk olan nötr bir ton korunmuştur. Aydınlatma ise, çizimleri belirginleştiren ve sahnenin genel atmosferini aydınlık ve anlaşılır kılan bir şekilde ayarlanmıştır. Kısacası, bu dijital illüstrasyon, felsefe ve dilin karmaşık dünyasını canlandıran bir sanat eseridir.
Yabancı Dil Eğitimi

Felsefecilerin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

13 Temmuz 2023
Günlük hayatta kullanılan İngilizce konuşma kalıpları içerinde karşımıza selamlaşma, tanışma, yardımlaşma, genel ifadeler ve mesleki İş İngilizcesi çıkıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Günlük Konuşmalar ve Anlamları

24 Aralık 2019
Bir kadın ve bir erkek önlerinde açık duran bir kitaba dikkatle bakmaktadır. Adam bir masada oturmakta, parmağıyla kitaptaki bir bölümü işaret etmekte, kadın ise bakmaktadır. Adam kısa saçlı, mavi gömlek giymiş ve kravat takmıştır. Kadın uzun saçlı ve beyaz bir bluz giyiyor. Arka planda, bir deftere yazı yazarken kalem tutan bir el görülüyor. Adamın sağında bir klavyenin yakın çekimi görülüyor. Adamın saçlarının arasından geçen beyaz bir çizgi vardır. Kadın ve erkek kitaba odaklanmış, konsantre olmuş bir şekilde birbirlerine bakıyorlar.
Mülakat Teknikleri

İngilizce Mülakatlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

10 Aralık 2019
Görsel, İngilizce eğitim terimlerine odaklanan bir çizgi roman formunda olup, usta bir çizgi roman sanatçısı olan Ersin Karabulut tarafından çizilmiş. Geniş bir sınıf sahnesi karşımıza çıkıyor: öğretmenin tahtaya İngilizce bir terim yazdığı ve öğrencilerin bu konuyu kavramaya çalıştığı bir durum tasvir edilmiş. Ayrıca resmin bir köşesinde, sınava hazırlanan öğrencinin hâli vakte dikkat çekiyor. Renk sıcaklığı, soğuk tonların hakim olduğu bir seçki, ki bu da görselin genel atmosferini belirliyor: sıkı bir eğitim süreci ve yoğun bir ders. Aydınlatma, dikkatleri öncelikle tahtaya ve öğretmenin özenli yüz ifadesine çekiyor. Ayrıca, öğretmenin yüz ifadesindeki karışık duygular, hem öğrenciye yardım etme isteği ve sabırlı tavrı, hem de geri kalan öğrencilere hakim olma çabasını yansıtıyor. Öğrencinin ifadesi ise odaklanmışlık ve biraz da karmaşıklığı işaret ediyor. Genel olarak dağınık bir sınıf tasvir edilse de, herkesin aslında konuya odaklandığı, yani öğretim sürecinin yolunda olduğu belirtiliyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Eğitim Terimlerini Öğrenin

14 Temmuz 2023
Bir uçak kanadı parlak mavi bir gökyüzünde süzülürken görülüyor, uzakta parlak beyaz bir bulut var. Kanadın üzerinde beyaz bir 'Z' harfi bulunan mavi bir arka plan vardır. Ön planda bir teknenin yakın çekimi görülüyor ve sol alt köşede kırmızı beyaz bir logo görülüyor. Sağ üstte bir dağın yakın çekimi ve arka planda bir şehrin havadan görünümü görülmektedir. Güneş sahnede parlak bir şekilde parlıyor ve gökyüzü ile kanat renkleri okyanusun derin mavisiyle güzel bir kontrast oluşturuyor. Görüntüdeki her şey mükemmel netlikte sunuluyor ve bir başlık veri seti için harika bir görüntü sağlıyor.
Mülakat Tavsiyeleri

THY İngilizce Mülakat Soruları

23 Aralık 2019
Uzayın sınırsız derinliklerini ve zamanın eşsiz geçmişiyle oluşturduğu sanatsal bir illüstrasyonla karşı karşıyayız. Bu illüstrasyon, ünlü sanatçı Hakan Türkçeken'in eşsiz ve dikkat çekici imzası ile yaratılmıştır. Bilim kurgu terimlerinin sırlarını ve tekil hayal gücümüzü aşan öğeleri keşfetmeye davet eden bu illüstrasyon, çok boyutlu bir evren sunuyor. Korku dolu yaratıkların gölgeleri, antik harflerle süslü bir tusche planının üzerinde zarif bir şekilde süzülürken, aşırıya kaçmayan vurguları ve yarı-opak tonlarıyla gizemli bir hava saçıyor. Daha soğuk tonlara sahip olan eser, mavi, mor ve siyah aralığındaki renklerle derin bir uzay hissi uyandırıyor ve tuval üzerine serpilmiş yıldız tozları sayesinde parıldayan bir gökyüzü içeriyor. Aydınlatma, ışığı kademeli olarak azaltarak, derinlik algısını arttırıyor ve seyirciye evrenin uçsuz bucaksız boyutlarını hissettiriyor. Bu detaylardan etkilenen genel atmosfer, sizi masalsı bir dünya turuna çıkarıyor ve hem ürkütücü hem de büyüleyici bir yolculuğa sürüklüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Bilim Kurgu Terimleri

14 Temmuz 2023
Resim, beyaz bir zemin üzerine simgesel ekonomi terimlerinin yanı sıra açıklamalarının olduğu bir rölyef tabloyu içermektedir. Sol üst köşede bir döviz simgesi yer alıyor ve yanında 'Döviz: bir ülkenin parasının başka bir ülkenin parası karşısındaki değeri' şeklinde bir açıklama var. Hemen altında, toplu iğne şeklinde bir stok simgesi bulunuyor ve yanında 'Stok: bir işletmenin elinde bulunan ve satılmak üzere hazır olan mallar' yazıyor. Sağ tarafta ise altın bir çizgi grafik bulunuyor ve bu 'Ekonomik Büyüme: bir ülkenin üretim kapasitesinin artması' olarak tanımlanıyor. Ortada bir bina simgesi var ve bu 'Merkez Bankası: bir ülkenin para politikasını yöneten kuruluş' olarak ifade ediliyor. Tüm terimler ve açıklamalar, görme engelli kullanıcılar için Braille alfabesi ile de yazılmıştır.
Yabancı Dil Eğitimi

Ekonomistlerin Bilmesi Gereken İngilizce Terimler

12 Temmuz 2023
İlaç sektörünün karmaşıklığı ve düzeyini anlatan bir fotoğraf kavramını hayal edin; dil ve terminoloji bu sektörde son derece önemlidir ve bu konsepti görselleştirmek için bir fotoğraf, belirli bir anı yakalamak ve dondurmak için en uygun sanat formu olabilir. Bu görev için, sıklıkla medikal dünyanın iç yüzünü gösteren bir fotoğrafçı olarak tanınan belgesel fotoğrafçısı Murad Sezer seçilmiştir. Unutmayın ki, aydınlık ve steril bir laboratuvara, belki bir mikroskop üzerinden bilim insanının seğirmesine kolay bir yenilik olan 35mm lens ile yaklaşıyoruz. Renk sıcaklığı, genel olarak soğuk tonlarda, gümüşi bir atmosferi işaret ediyor, ancak araştırmacının ceketinin beyazı ve laboratuvar malzemelerinin çeşitli renkleri ufak renk patlamaları yaratıyor. Araştırmacının yüzü, odaklanma ve kararlılık ifade ederken, onun çevresindeki ilaç terimleri ve İngilizce kelimeler etiketler, kitaplar ve diğer materyaller üzerinde belirgin bir şekilde görülüyor. Genel atmosfer, bilimin soğuk ama aynı zamanda heyecan verici doğasını yansıtan mavi mat bir ton. Güçlü, doğal aydınlatma detayları ortaya çıkarıyor ve her şeyin üzerinde bir bilimsel ciddiyet havaası var. Bu, dilin ve terminolojinin ilaç sektöründeki önemini yansıtan bir görüntü olarak sizi alır ve tam olarak orada tutar!
Yabancı Dil Eğitimi

İlaç Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

13 Temmuz 2023