AnasayfaBlogİngilizce Hobi Terimleri: Fotoğrafçılık, Müzik ve Resim
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Hobi Terimleri: Fotoğrafçılık, Müzik ve Resim

09 Mart 2023
Fotoğrafçılık anıları yakalamak ve güzel görüntüler oluşturmak için harika bir yol. Müzik duyguları ifade etmenin harika bir yoludur ve aynı zamanda harika bir ilham kaynağı olabilir. Resim yapmak kendinizi ifade etmenin harika bir yoludur ve harika bir rahatlama biçimi olabilir. Tüm bu hobiler yaratıcılıkla birlikte büyük bir tatmin duygusu sağlıyor.
Hobi (Hobby)Tanım (Definition)Örnekler (Examples)
Fotoğrafçılık (Photography)Hareketlerin veya still nesnelerin çekimleri ile oluşan sanattır (The art created by taking pictures of movements or still objects)Belgesel fotoğrafçılık, moda fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılık (Documentary photography, fashion photography, portrait photography)
Müzik (Music)Çok farklı tınıların ve seslerin, armoni ve ritim kuralları ile birleştirilerek oluşturulan sanat (The art of combining different tones and sounds, according to harmony and rhythm rules)Klasik müzik, caz müzik (Classical music, jazz music)
Resim Sanatı (Painting)Bir sanatçının kullanmak istediği malzemeler ile oluşturduğu tablolar (The canvases created by an artist using the materials he or she wishes to use)Akrilik, çini, çizim, fotoğrafçılık veya heykel (Acrylic, ceramic, drawing, photography or sculpture)
Çizim (Drawing)Kalem veya benzeri bir araç ile yüzey üzerine yapılan işaretlerle oluşan bir sanat formu (An art form that is formed by marks made on a surface with a pencil or similar tool)Köy çizimi, portre çizimi, hayvan çizimi (Village drawing, portrait drawing, animal drawing)
Dans (Dance)Ritmik ve estetik hareketlerle ifade edilen bir sanat formu (An art form expressed through rhythmic and aesthetic movements)Bale, çağdaş dans, hiphop (Ballet, contemporary dance, hiphop)
Okuma (Reading)Kelimeler ve cümleler aracılığıyla bilgi veya hikaye almak (Receiving information or stories through words and sentences)Romanlar, şiirler, dergiler (Novels, poems, magazines)
Yüzme (Swimming)Suda ilerlemeyi sağlayan fiziksel aktivite (A physical activity that enables progression in water)Serbest stil, kelebek, karışık (Freestyle, butterfly, medley)
Yazma (Writing)Düşünceleri, hisleri ve fikirleri ifade etmek için kelimeleri kullanma sanatı (The art of using words to express thoughts, feelings and ideas)Hikaye yazma, şiir yazma, blog yazma (Story writing, poem writing, blog writing)
Yürüyüş (Walking)Kendi yürüme yeteneklerini kullanarak bir yerden bir yere gitme (Going from one place to another using one's own walking abilities)Doğa yürüyüşleri, şehir yürüyüşleri (Nature walks, city walks)
Bahçıvanlık (Gardening)Bitkileri yetiştirme ve bakımını yapma sanatı (The art of cultivating and caring for plants)Sebze bahçesi, çiçek bahçesi, bonsai yetiştirme (Vegetable garden, flower garden, bonsai cultivation)

fotografçılık, müzik ve resim sanatı günlük hayatımızın bir parçası. hayatlarımızın her anında karşımıza çıkan ve bizi etkileyen bu sanatlar, uzun zamandır insanların ilgi alanları arasında. bu blog yazısında bu alanların temel terimlerini inceleyeceğiz. (photography, music and painting are part of our everyday lives. these arts, which we encounter and are affected by every moment of our lives, have been among the interests of people for a long time. in this blog post, we will examine the basic terms of these areas.)

Fotografçılık, Müzik ve Resim Sanatı: İlgi Alanlarımızın İngilizce Sözlüğü

Fotografçılık (Photography)

Fotografçılık, hareketlerin veya still nesnelerin çekimleri ile oluşan sanattır. Fotoğrafçılar, çekimlerini belirli teknikleri kullanarak oluştururlar. Fotoğrafçılar daha çok belgesel Fotoğrafçılık, moda fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılık gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. (Photography is an art created by taking shots of movements or still objects. Photographers create their shots using specific techniques. Photographers have specialized in fields such as documentary photography, fashion photography and portrait photography.)

Müzik (Music)

Müzik, çok farklı tınıların ve seslerin, armoni ve ritim kuralları ile birleştirilerek oluşturulan sanattır. Müzik, insanların duygularını ifade etmek için kullandıkları bir dildir. Müzik, klasik ve caz müzik gibi farklı türleri içerir. (Music is an art created by combining different tones and sounds, harmoniously and rhythmically. Music is a language used by people to express their feelings. Music includes different genres such as classical and jazz music.)

Resim Sanatı (Painting)

Resim sanatı, bir sanatçının kullanmak istediği malzemeler ile oluşturduğu tablolardır. Resim sanatı, farklı akımların birlikteliğinden oluşan, üretici bir süreçtir. Resim sanatı, akım veya türler arasında akrilik, çini, çizim, fotoğrafçılık veya heykel gibi çeşitleri içerir. (Painting is a canvas created by a painter using the materials he or she wishes to use. Painting is a productive process created by the union of different movements. Painting includes varieties such as acrylic, ceramic, drawing, photography or sculpture, among movements or genres.)

Günlük hayatımızın bir parçası olan fotografçılık, müzik ve resim sanatı, çok farklı disiplinleri içerir. Bu disiplinleri anlamak ve öğrenmek, insanların en az bir alanda uzmanlaşmalarını sağlayacaktır.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.

Hobileri İfade Etmek İçin İngilizce Terimler Neden Önemlidir?

Fotoğrafçılık, müzik ve resim, hobiler arasında en sevilenlerdir. Bu alanlarda deneyim kazanmak isteyenler için, İngilizce öğrenmek hayatlarına farklı bir zenginlik katacaktır.

Enstitü'de İngilizce kurslarına katılmak, bu hobileri ifade edebilmek için güzel bir başlangıç olacaktır. Kursumuzda, İngilizce öğrenmenin faydalarının ötesinde, bu hobileri deneyimlemek için de mükemmel bir ortam sunuyoruz. Herkese göre İngilizce kursumuz var.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

Fotoğrafçılık (Photography), Hareketlerin veya still nesnelerin çekimleri ile oluşan sanattır (The art created by taking pictures of movements or still objects), Belgesel fotoğrafçılık, moda fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılık (Documentary photography, fashion photography, portrait photography), Müzik (Music), Çok farklı tınıların ve seslerin, armoni ve ritim kuralları ile birleştirilerek oluşturulan sanat (The art of combining different tones and sounds, according to harmony and rhythm rules), Klasik müzik, caz müzik (Classical music, jazz music), Resim Sanatı (Painting), Bir sanatçının kullanmak istediği malzemeler ile oluşturduğu tablolar (The canvases created by an artist using the materials he or she wishes to use), Akrilik, çini, çizim, fotoğrafçılık veya heykel (Acrylic, ceramic, drawing, photography or sculpture), Çizim (Drawing), Kalem veya benzeri bir araç ile yüzey üzerine yapılan işaretlerle oluşan bir sanat formu (An art form that is formed by marks made on a surface with a pencil or similar tool), Köy çizimi, portre çizimi, hayvan çizimi (Village drawing, portrait drawing, animal drawing), Dans (Dance), Ritmik ve estetik hareketlerle ifade edilen bir sanat formu (An art form expressed through rhythmic and aesthetic movements), Bale, çağdaş dans, hiphop (Ballet, contemporary dance, hiphop), Okuma (Reading), Kelimeler ve cümleler aracılığıyla bilgi veya hikaye almak (Receiving information or stories through words and sentences), Romanlar, şiirler, dergiler (Novels, poems, magazines), Yüzme (Swimming), Suda ilerlemeyi sağlayan fiziksel aktivite (A physical activity that enables progression in water), Serbest stil, kelebek, karışık (Freestyle, butterfly, medley), Yazma (Writing), Düşünceleri, hisleri ve fikirleri ifade etmek için kelimeleri kullanma sanatı (The art of using words to express thoughts, feelings and ideas), Hikaye yazma, şiir yazma, blog yazma (Story writing, poem writing, blog writing), Yürüyüş (Walking), Kendi yürüme yeteneklerini kullanarak bir yerden bir yere gitme (Going from one place to another using one's own walking abilities), Doğa yürüyüşleri, şehir yürüyüşleri (Nature walks, city walks), Bahçıvanlık (Gardening), Bitkileri yetiştirme ve bakımını yapma sanatı (The art of cultivating and caring for plants), Sebze bahçesi, çiçek bahçesi, bonsai yetiştirme (Vegetable garden, flower garden, bonsai cultivation)
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler İngilizce hobi terimleri ve anlamları Fotoğrafçılık müzik ve resimle ilgili İngilizce kelimeler ve anlamları
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.